• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

......... Ile evlenilir mi??

• Konu Sahibi Konu Sahibi mrcl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
walla canım benim babam uzman çavuş sinirli bi yapısı var bıktırıyor insanı tayin dersen ewt doğu görevleri falan alışkın değilsen yıpranırsın ama ben alıştığımdan bi yerde uzun süre kalınca afakanlar basıyor beni:27: evlenip evlenmemek sana kalmış bu çevreyi bildiğimden sinirlisi de var sinirsizi de :1: seçim senin o biraz da insanın yapısına bağlı işi zor tabiki ama bi de şu yönden bak hep erkeklerin arasında çalışacak:23::21: bende bi polisle evlenmeyi düşünüyorum mesela kısmet bu işler gerçi ama emniyetten şaşmamak lazım:23::21:

Arkadaşımızın dediklerinden anladığım sorun asker olması,tayini,agresifliği değil ki! Sorun uzman çavuş olması.Çünkü uzman çavuş lise mezunu arkadaşımız ise öğretmenmiş.Ailesi denk görmüyor onları.Dediğiniz gibi subay olsaydı iş değişirdi.Çünkü eğitimin yanı sıra arada rütbe ve maaş farkıda oluyor.Ben bir üsteğmenle evlendim adamda gram karakter yoktu.Anasının babasının ağzına bakan biriydi.Değil vatanı karısını bile koruyamadı.Çok uzman çavuş astsubay gördüm adam gibi adamdılar,karılarına gözlerinin içi gibi bakıyorlardı.Nitekim arkadaşlarımdan eşleri astsubay olanlar var eşlerine verdikleri değere,eşlerine yaşattıkları hayata imrenmemek elde değil.Siz rütbesine değil adamlığa bakın öncelikle.Ayrıca asker eşi olmak bir kadın için gururdur.Hiçbir meslekte öncelik vatan için canından vazgeçme değildir,askerlik onurlu bir meslektir.

benide bi uzman çavuş istemişti kimse tasvip etmedi.nedenide uzmanların kafaları gidik oluyormuş.askeriye sıkıymış onların baskılarını evde eşlerinede uyguluyorlarmış vs vs vs.bu yani :34:

benide bi uzman çavuş istemişti kimse tasvip etmedi.nedenide uzmanların kafaları gidik oluyormuş.askeriye sıkıymış onların baskılarını evde eşlerinede uyguluyorlarmış vs vs vs.bu yani :34:

aynen öyle işte kimler dediyse doğru söylemiş bunu birebir yaşayanlardan biri de benim

ne alakası var yaa benim eşim de uzman jandarma, hiç de kafası gidik değil, gayet de iyi anlaşıyoruz..
düz mantık uygulamayın lütfen,doktor şöyledir, asker böyledir, polis böyledir diye
her insanın iyisi kötüsü vardır
marketten deterjan mı alıyorsunuz da bu iyidir bu kötüdür diye onay alıyorsunuz,ilginç

Son düzenleme:
bende anlayamadım canım..kuzenimin doğum günü partisinde tanıştık..gayet kibar hoş biri..ama çok sinirli oluyorlarmış dedi biri..öyle mi aceba gerçekten..olduğu gibi görünmüyor mu aceba??

fazla abartmışlar.her mesleğin zorluğu var.askeri ve emniyet mensupları biraz daha gergin oluyorlar diğer meslek çalışanlarına göre ama haklı olarak.eğer hoşuna gittiyse azıcık sinirini de altan al nolucak ki.inan bana o işin zorluğunu gördüğünde sen ona destek olacaksın.gidip meslektaşınla evlesen o da eve gelince şikayet edecek sinirlenicek.sanki mutlu mesut mu gelecek eve.

ben çok mutluyum eşim çok iyi biri.kadın kıymeti bilen ,aile nin ne olduğunu bilen biri.ayrıca harika bir eş ,harika bir erkek harika bir baba.

Allah eşimden razı olsun sayesinde memleket memleket dolaşıp yeni yeni memleketler ve yeni insanlar tanıyorum.bunu da bir avantaj olarak görüyorum.tayin çıkmasının bir dezavantajı olduğunu sanmıyorum sadece ev taşımak biraz yorucu ama yeni memleket görmenin heyecanıyla karşılaştırılamaz.

şu denklik meselesini de anlamış değilim kim kimden alt tabaka? ben öğretmenim eşim uzman jandarma, öğretmenlik çok mu yüksek,ulaşılması zor bir meslek mi??? nedir yani alt tarafı öğretmenlik?
4 yıldır güzel bir evliliğimiz var, hakkariyi de gördük antalyayı da, stresli olabilir, nöbetleri olabilir, etrafımızda ölüm kol geziyor olabilir ama ben eşimi çok seviyorum ve asker eşi olmaktan gurur duyuyorum, hem demedik mi iyi günde kötü günde....
yok çapkınmış, yok sinirliymiş, yok aldatıyormuş, sanki diğerleri bunu yapmıyor, ne meraklıyız ön yargıyla yaklaşmaya, insanları sınıflandırmaya..pesss diyorum
tanıyın görün, insanları meslekleriyle, şuyuyla buyuyla kategorize etmeyin
dediğim gibi her insanın iyisi kötüsü var

Kızlar kuzenimin aracılığı ile biriyle tanıştım..çocuk uzman çavuş..çevremdeki kimse tasvip etmiyor..arkadaş ortamında gördüm iyi birine benziyor..sizce nasıl olur??? Sen öğretmensin napcan onu diyolar..bana fikir verirseniz sevinirim..eşi uzman çavuş olanlar var mı yada herkes ne biliyorsa yazarsa sevinirim..

Ögretmenın dengı ogretmenmıymıs boyle bır genellememı var garıpmıs gercekten. Sinirli olup olmamakta kısılıkle alakalı meslekle degıl cevremde bır suru uzman cavus var hepsıde cok ıyı aılesıne sahıp cıkıyor ıyı bır es ıyı bır baba. Askerler sınırlı falan dıye bılınıyor ama benım patronum ınsaat muhendısıydı ve ben hayatımda boyle sınırlı bır adam gormedım telefonda esıne demedıgını bırakmazdı:19:askerlerde tayın olayı var gocebe dıyorlar ama yerlesşık bır hayatınız olsa esınıızın ısı olmasa sıkıntılı olsa dahamı ıyı olacak sonucta vatanımız ıcın gezıyorlar bunun bılıncınde olmanız gerekıyor yerlesşık bır hayat ıstıyorum dıyorsanız askerle evlenmeyın. Meslegın zorlukları var kafa dengınız ıse anlasabılıyorsanız herseyın ustesınden gelırsınız cevrenızdeklılere bakmayın onlar degıl sız evleneceksınız sonucta hayat sızın hayatınız. Bu arada Bnde asker esıyım ıyıkıde asker esıyım:72:

tanısma asamasındasın daha ılerlememıs kesınlıkle evlenme askerler hep sorunlu olur ... ayanı ön yargı degıl bu gergın bır ış her seye yansır . sen öğretmensın masumlarla ugrasırsın tatıllerınz uymaz , senı anlayamaz herkes gıbıd usunecek 3 e kadar calısyorsun daha ne yoruldum dıyorsun dıyecek. benc eöğretmenle evlenmelısın

Ogretmenler masumlarla ugrasıyır pekı hanım efendı askerler neyle ugrasıyor pekı bılıyormusunuz ? bu meslegın ıcınde olan bılemez malesef davulun sesı uzaktan hosgelırmıs aynende oyle. Atıp tutmussunuz ama esı ogretmen olsa el uzerındemı tutacak bu bayanı sorarım sıze?

Kızlar kuzenimin aracılığı ile biriyle tanıştım..çocuk uzman çavuş..çevremdeki kimse tasvip etmiyor..arkadaş ortamında gördüm iyi birine benziyor..sizce nasıl olur??? Sen öğretmensin napcan onu diyolar..bana fikir verirseniz sevinirim..eşi uzman çavuş olanlar var mı yada herkes ne biliyorsa yazarsa sevinirim..

bu işbaştan olmaz canım meslek konusu değil.eğerki sen çevrem tasvip etmiyo diyosan boşuna ne konuşalım ne konu aç.sevmen önemli mesleği değil.
madem çevren böle sende öğretmensin sana layık bi okul müdürü bulsunlar o zman.varmı böle bi düşünce ya :20::20:

Önemli olan kişiliği tabiki benim meslekle ilgili söyleyebileceklerim şunlar...
Kuzenimin eşi uzman çavuş, kuzenin çok zorluklar yaşadı...
Sürekli oradan oraya taşındılar, doğuya giderken eşi tek başına gitti kuzenim yalnız kaldı vs...
Yani kuzenim hiç tavsiye etmiyor uzman çavuş ile evlenilmesini...
Bunlar kuzenimden duyduklarım sadece...

bir de sırf asker üniformasına aşık olan çatlaklar var...üniformanın peşinden gider,adamın huyunu suyunu bilmeden evlenir, yarın öbür gün "askerle evlenilmesini tasvip edmiyorum,ben pişmanım" diye sağda solda gezinir...bugün "askerle evlenme" diyenlerin çoğu bu saydığım gruptan...

Her birimizin iyi veya kötü huyları alışkanlıkları olabileceğini dusunuyorum.
Bur meslek grubuna surekli yığılma yapılmasını dogru da bulmuyorum.
Cok duyuyorum boyle...
Avukatlar S.refsiz olur, doktorlar psikopat olur, askerler sinirli olur, polisler şiddet yanlısı olur...vb
Ne cok seviyoruz insanları kategorilendirmeyi...
Meslek olarak degil insan olarak tanımaya çalışın karsinizdakini. O beğenmediğiniz üniformanın icinden be cevherler çıkabildigi gibi ne kötülükler de çıkabilir... Ama öncelikle önyargısiz bakmayı deneyin... :34:

bir de sırf asker üniformasına aşık olan çatlaklar var...üniformanın peşinden gider,adamın huyunu suyunu bilmeden evlenir, yarın öbür gün "askerle evlenilmesini tasvip edmiyorum,ben pişmanım" diye sağda solda gezinir...bugün "askerle evlenme" diyenlerin çoğu bu saydığım gruptan...

değerli koçişine bayılan arkadaşım, sen çok şanslıymışsın ne kadar güzel Allah mutluluğunu bin kat arttırsın.. ama buradan evlenmemelisin diyen arkadaşları bu şekilde çirkin bir şekilde itham etmen çok yanlış... ben eski eşimle tanıştığımda o uzman falan değildi ,sonrasında uzman oldu.. yani ben onun üniformasına aşık değildim... kişiliğini beğenirdim uyumlu olduğumuzu sanırdım...evlenmeden önce 3 yıl çiktik sonrasında 5 yıllık mükemmele yakın bir evlilikten sonra beni aldattığı için ayrıldık... şimdi burada polyannacılık oynamanın alemi yok.. sende bende biliyoruzki uzmanlar askeriyenin en çok iş yapan ama en az değer verilen gurubu... hiçbir zaman yaptıkları işin hakkını alamazlar.. bu sebeplerden dolayı bazen bu kişiler yanlış şeyler yapabiliyorlar...ezildikleri için evde ezebiliyor yada kendilerini ispat adına aldatabiliyorlar..şimdi bunu bilipde soruyu soran arkadaşa aman aman hemen evlen çok iyi olur mu demek lazım yoksa kendi yaşadıklarımızı anlatmak mi lazım...

değerli koçişine bayılan arkadaşım, sen çok şanslıymışsın ne kadar güzel Allah mutluluğunu bin kat arttırsın.. ama buradan evlenmemelisin diyen arkadaşları bu şekilde çirkin bir şekilde itham etmen çok yanlış... ben eski eşimle tanıştığımda o uzman falan değildi ,sonrasında uzman oldu.. yani ben onun üniformasına aşık değildim... kişiliğini beğenirdim uyumlu olduğumuzu sanırdım...evlenmeden önce 3 yıl çiktik sonrasında 5 yıllık mükemmele yakın bir evlilikten sonra beni aldattığı için ayrıldık... şimdi burada polyannacılık oynamanın alemi yok.. sende bende biliyoruzki uzmanlar askeriyenin en çok iş yapan ama en az değer verilen gurubu... hiçbir zaman yaptıkları işin hakkını alamazlar.. bu sebeplerden dolayı bazen bu kişiler yanlış şeyler yapabiliyorlar...ezildikleri için evde ezebiliyor yada kendilerini ispat adına aldatabiliyorlar..şimdi bunu bilipde soruyu soran arkadaşa aman aman hemen evlen çok iyi olur mu demek lazım yoksa kendi yaşadıklarımızı anlatmak mi lazım...

Missing, bence özlemin kastettiği sen gibi insanlar degil...
Gercekten üniforma aşkıyla evlenen insanlar var.
Bunu ciddi ciddi hayranlık olarak görüp isin icine girip de evlenince pişman olan bir grup.
Bunla değerlendir olayı...

bende aynen eşim tekniker benim hemde açıköğretim okuyor sonrada uzman jandarma oldu, şimdi çok iyi herşeyleri mükemmel hemen evlen mi demeliydik ??sıkıntılı olan tarafları yazdım ben yoksa tabiki iyileri var sizin gibi mutlu olanları da var yok değil ama çoğunluk da böyle ne yazıkki

Missing, bence özlemin kastettiği sen gibi insanlar degil...
Gercekten üniforma aşkıyla evlenen insanlar var.
Bunu ciddi ciddi hayranlık olarak görüp isin icine girip de evlenince pişman olan bir grup.
Bunla değerlendir olayı...

iyide arkadaşım şu anki konuda evlenme diyen ve boşanmış yada boşanma aşamasında olan ben ve bir başka arkadaşımız daha vardı.. yani özlemin kastettiği direk bizleriz...ben kimsenin üniforma aşkına uzman la evleneceğini sanmıyorum.. çünkü herkes biliyor uzmanların ne zor şartlarda mesleklerini yaptığını... bende biliyordum eski eşimin işinin zorluklarını ve onla ne olursa olsun evlenmek istedim... ama ne yazık ki ortamları bu insanları yanlış şeyler yapmaya yönlendirebiliyor... yada şöyle söyleyeyim eğer bu insanların biraz kişiliklernde biraz eksiklik varsa ortamlarından dolayı çok daha kolay yanlış şeyler yapabiliyorlar...
tabiki onuda anlayabiliyorum.. eşini çok seviyor olabilir ama bu onun herşeyi tozpembe olarak göstermesini gerektirmez...bende derdim eşim ve ben biriz herşey mükemmel diye ama benim başıma gelen aldatma olayında birebir eşimin iş arkadaşlarının parmağı var... onlar sayesinde ve eşimin basiretsizliğinden dolayı aldatıldım ben..herkesyapıyor bende yapayım havasına girdi ve sonuçta boşandık...
ayrıca ast üst ilişkisinden dolayı çok yıpranıyorlar.. bu bazen evede yansıyor... bunlardan bahsetmek kötü değil sonuçta ... arkadaşı uyarmak adına bunları yazmayıp herşeyi güllük gülistanlık göstermek gerekmiyor diye düşünüyorum...
ayrıca ilk mesajımda genellleme yapmamak lazım diye söylemiştim....

bence insanların kişilikleriyle alakalı olan bi durum bu kuzenimin eşi uzman çavuş kuzenim ev hanımı ilk istemeye geldiklerindeki görücü usulu oldu çok korktuk (adam resmen insan azmanı gibi duruyodu) ama şuan doğuda çok mutlu bi evlilikleri bide kızları var adam resmen üstlerine titriyo onların allah bozmasın her uzman her asker sinirli olcak aldatcak yada hırpalıcak diye bişi yok insanın içinde önce allah korkusu olmalı sonrada ailesine saygı...

walla canım benim babam uzman çavuş sinirli bi yapısı var bıktırıyor insanı tayin dersen ewt doğu görevleri falan alışkın değilsen yıpranırsın ama ben alıştığımdan bi yerde uzun süre kalınca afakanlar basıyor beni:27: evlenip evlenmemek sana kalmış bu çevreyi bildiğimden sinirlisi de var sinirsizi de :1: seçim senin o biraz da insanın yapısına bağlı işi zor tabiki ama bi de şu yönden bak hep erkeklerin arasında çalışacak:23::21: bende bi polisle evlenmeyi düşünüyorum mesela kısmet bu işler gerçi ama emniyetten şaşmamak lazım:23::21:

ya öylemi ozaman şunu diyeyim yarın bigün 2.şark çıkacak yani durum şu ilk görev yeri, sonra şark, sonra batı, sonra bidaha şark, sonra tekrar batı, yani toplamda 5 farklı yer allah yardımcıları olsun bi asker kadar yer değiştirme hemen hemen :(((((((

iyide arkadaşım şu anki konuda evlenme diyen ve boşanmış yada boşanma aşamasında olan ben ve bir başka arkadaşımız daha vardı.. yani özlemin kastettiği direk bizleriz...ben kimsenin üniforma aşkına uzman la evleneceğini sanmıyorum.. çünkü herkes biliyor uzmanların ne zor şartlarda mesleklerini yaptığını... bende biliyordum eski eşimin işinin zorluklarını ve onla ne olursa olsun evlenmek istedim... ama ne yazık ki ortamları bu insanları yanlış şeyler yapmaya yönlendirebiliyor... yada şöyle söyleyeyim eğer bu insanların biraz kişiliklernde biraz eksiklik varsa ortamlarından dolayı çok daha kolay yanlış şeyler yapabiliyorlar...
tabiki onuda anlayabiliyorum.. eşini çok seviyor olabilir ama bu onun herşeyi tozpembe olarak göstermesini gerektirmez...bende derdim eşim ve ben biriz herşey mükemmel diye ama benim başıma gelen aldatma olayında birebir eşimin iş arkadaşlarının parmağı var... onlar sayesinde ve eşimin basiretsizliğinden dolayı aldatıldım ben..herkesyapıyor bende yapayım havasına girdi ve sonuçta boşandık...
ayrıca ast üst ilişkisinden dolayı çok yıpranıyorlar.. bu bazen evede yansıyor... bunlardan bahsetmek kötü değil sonuçta ... arkadaşı uyarmak adına bunları yazmayıp herşeyi güllük gülistanlık göstermek gerekmiyor diye düşünüyorum...
ayrıca ilk mesajımda genellleme yapmamak lazım diye söylemiştim....

Demek istediğin olayı biliyorum...
Erkek arkadasım polis ve cevresinde is arkadaşlarının özellikle evlilerin kadınlar hakkında konuşup birbirlerine kadın ayarladiklarindan bile bahsederdi ortam hakikaten pis...
Bakmayana ilgilenmeyene nasıl erkeksin filan diyorlarmış ...
Asker ortamının da farklı olduguna inanmıyorum :19:
Şahsiyet meselesi, nefis meselesi bir yerde...
Kolay degil ben seni anlıyorum missing... Allah kolaylık versin yaşadıklarınız kolay diyorum tabii ki...

Back
X