• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlerde yanlış seçimmiş demekten korkuyorum

yazdıklarınızdan anladıgım kadarıyla cok mantıklı birisiniz.kafanızda ölçüp, tartıp biçmişsiniz..enine boyuna düşünmüşsünüz.

ilk evliliğinizin omzunuza bıraktıgı ağırlık sizi endişelenmeye iten aslında.'' ya aynısı olursa'' korkusu esir almış sizi..

bu kadar dını bılgısı derın olan bi insanın kader inancıda sağlamdır.Siz elinizden geleni yapmışsınız...İradi olarak ..gerisine tevekkül etmek gerek..

''
''(Bir işe başladığın zaman, Allahü teâlâya tevekkül et, Ona güven!) (Al-i imran 159) '' hadisi şerifi
Tevekkül, değiştirilmesi insan gücünün dışında olan üzücü olayları, ezelde takdir edilmiş bilip, üzülmemek, Allahü teâlâdan geldiğini düşünerek seve seve karşılamaktır. İnsan, bir işin neticesinin iyi mi, kötü mü olacağını bilemez. Hayır sandığı çok şey, şerle, şer sandığı çok şey de, hayırla neticelenebilir. Muhakkak şu işim olsun diye ısrar etmemeli, “Hayırlı ise olsun” demelidir'' (Alıntıdır)

sız bır adımı atın..hakkınızda hayırlısı neyse o olsun..

birde dogrusunu yaptıktan sonra çevreyi önemsemeyin...

çok çok teşekkür ederim cevabınız için :))

evet çok detaycı çok düşünen bir insanım her aşamasını düşünüyor kafa yoruyorum. bir de öncesinde yaşadığım çok çok sıkıntılardan dolayı bir çok şeyi kaybetmekten korkmuyorum hayırlısı ise olsun değilse yolum açık olsun diyorum hep. onu da bu kefede değerlendiriyorum şu aşamada ama sanırım iletişimimiz fazlalaştıkça bu değişir umarım.. en azından bazı konularda kaybetmek ve üzmekten korkmak lazım..

:) canım senin anlattıklarında senin açından olumsuz bir durum yok görünüyor..
bende böyleyim o da böyle zaten diye anlatmışsın:)
sorun nedir o zaman?
ben sorun göremiyorum sizin açınızdan:)

ama ben mesela böyle biriyle yapamazdım:) onu diyebilirim...
eğer çok tutucu ise ona dikkat et derim...
:82:

kendi fikriniz sorulmadan ben şöle biriyle yapamazdım edemezdim.
tutucu dan kastınız adamın dindar olmasımı?
tutucu 3 yerde kullanılır
1.cimrilik
2.kıskançlık
3.dini inanç
işte bizim milletimizin kavram karmaşası burda!
Biz her gün ne insanlarla tanışıyoruz ALLAH diyen adamı arar olduk!
ALLAHtan gerçekten korkan sorumluluk sahibi bir adamsa sen kaçırsan bile başka biri kapar.

Arkadaşım sana gelince bence korkularının çoğu bir onceki evliliğinden kaynaklanıyor sana dürüstçe yazacağım
İslam'a meraklı insan bu devirde pekte bulunmuyor
bazen insanın kendisi eğitim alsa bile bir bakıyorsun hiç eğitimsiz biri okumaya ogrenmeye senden daha meraklı
sorumluluk sahibi olması çok güzel. yanlış anlama ama toplumun yargılarını biliyorsun bir kere evlenmiş bir bayanın bir daha evlenmesi bekar olanlara göre daha zor daha örümcek kafalardan geçmesi gerekiyor bazen
bence taliplerini iki kez düşün daha oncekilerinin sende korkular bırakmasına izin verme
Anlattıklarına göre şunuda düşün
hayatında hiç kimse olmayan insanların hayatlarına giren ilk kişiye çok onem verirler heleki, eş olursa bu senin ıcın çok daaha iyi olur. o senin ikincin olsada sen onun ilki olacaksın dedikleri doğruysa eğer
valla benim eski sevgilim zuppenin tekiydi dövmeler yırtık kotlar kupeler güya dinede meraklıydı benim hep daha dindar biri olmamı istedi. ki benim islami eğitimim yüksek bölüm mezunuyum.
ama şuanda modacıyım..
seni çok iyi anladım yazdıkların samimi..dış gorunus olarakta yakışıklı sana hitap eden biriyse bence bir kez daha dusun.
yüreğinin sesini dinle o götürecektir seni gitmek istediğin yere

Back