İleri yaş faktörü olan hanımlar embriyo kaliteniz neydi acaba

benimmeleklerim

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2025
909
184
18
44
Kızlar mrb 44 yasındayım 2 tane embriyo transferi oldum 2 kez öpü oldum benden hep 4 BB yada 4 Ba embriyo oluyo. Onlarda tutunmuyor. Doktorum yaşım itibari ile kaliteli yumurta olmaz diyo acaba aranızda benim yasımda olup 1 inci kalite embriyosu oluşan oldumu acaba sorun bende mi benim yaşımdamı yoksa merkezlemi alakalı?

Merkezle alakalı bence bidaha denemenizde fayda var

Merhaba, embriyo kaliteleriniz kötü değil ki 4ab ve 4bb orta iyi kalitedir. Doktorlar hemen yaşa ve yumurta kalitesine suç atar zaten. Ben de 41 oldum benzer şeyler söylüyorlar. Elbette bizim yaşlarımızda iyi kalite sağlıklı embriyo elde etmek daha zor olabiliyor ama önemli olan transfer edilecek embriyonun oluşması pgt yaptırmış mıydınız? Kalite rakamlarına çok takılmamak gerekir diye düşünüyorum, euploid embriyo olması daha önemli.

Merhaba, ben de 43 yaşındayım. Doktorların söylemek istediği yumurta kalitesinden ziyade genetik açıdan sağlıklı yumurtalarımızın yaşı daha genç kadınlara göre daha düşük olduğu. Ben geçen aralık ayında tüp bebeğe başladığımda doktorun açıkça söylemeye çalıştığı buydu. Sonra ben 14 opuda toplanan 12 yumurta ve 4 pgtye giden yumurtadan yalnızca birinin transfer edilebilir gelmesi sonucunda ne demek istediğini anladım. Şu an transfer edilebilir gelen embriyo ile hamileyim ancak henüz kese görme aşamasına gelmedik. Bu embriyoda orta kalite bi embriyo idi. Yani demem oki, bizim yaşlar için bu hem şans hem de olasılık işi. Sağlıklı yumurtaya ne kadar erken denk gelirseniz süreciniz o kadar kısa olıyo ya da doğal da denk gelirseniz de ileri yaşta sağlıklı çocuk sahibi oldu deniyor. Maddi manevi çok yıpratıcı bi süreç umarım hepimiz için hayırlısı olur

Merhaba 45 yaşındayım. 2 opu oldum, ilkinde sadece bir tane 3. Güne gelen embriyo vardı, 5. Gün ve pgtde ısrarcıydık, elimiz boş kaldı. 2. Opuda 4 embriyo 3. Güne geldi, 7 hücreli, kaliteli embriyolar denildi, 5. Gün riskini almadık ve dondurduk. 2 embriyo transfer edildi, henüz test yaptırmadım ancak en ufak bir belirti dahi yok, umudumuz da yok açıkçası. İleri yaşta imkansız değil ama evet zor maalesef. 2 opu ve 1 transfer dahi inanılmaz zor oldu bizim açımızdan. Güzel haberler alanları okudukça onlar için inanılmaz mutlu oluyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun

henüz 38 yaşında olmama rağmen sadece tek yumurtam ilaçlara yanıt verdi zaten 3 yumurta vardı, amh değerim 0.4 ancak aylardır ya tek ya iki yumurta görülüyor. yaş çok önemliymiş

4ab gayet kaliteli Pgt deneyin bence

Pgt yaptırdınız mı? Eğer bu iki opuda da doktorunuz buna yönlendirmediyse doktorunuzu değiştirmenizi öneririm.

Merhaba bende 44 yaşındayım, 4bb 4 ba gayet kaliteli yumurtalar. Ben geçen sene kimyasal gebelik, bu sene de düşük yaptım. 3aa, 4aa embriyo lara, kalan 4 embriyo pgt yapıldı. 2 sağlam geldi 2aa, 2bb.
4 ekim de onlar transfer edildi. Yaş ileri olunca pgt yaptırmak da fayda var. Kromozom bozukluğu olabiliyor ileri yaşta.

5 aa embriyon olmadımı

Bugün doktora dedimki benden 5 aa kalitesinde embriyo olurmu dedim dünyanın neresine gidersen git 44 yasında bi kafından asla 5 aa embriyo olmaz ancak 20 lı yaşlarda bu olabilir. 20 den sonraki yaşlarda ise her yumurta toplamada sadece 1 tane bu kalitede çıkar dedi.. Ben bu şekilde olan insanlar var dinliyoruz dedim asla böyle bişey olamaz dedi 35 üzeri yaşlarda bu çok zor dedi

İşte demek istediğimde buydu sağlıklı olmuyo zaten ama yinede 5 aa değildir bak bugün doktorum özellikle vurguladı
Olabilir ne diyorlarsa onu biliyoruz. Yalan da söylüyorlarsa, günahları boyunlarına
40 dan sonra sağlıklı embriyoyu bulabilmek için pgt yapılması bence şart.

Olabilir ne diyorlarsa onu biliyoruz. Yalan da söylüyorlarsa, günahları boyunlarına
40 dan sonra sağlıklı embriyoyu bulabilmek için pgt yapılması bence şart.
Bugün doktorla görüştüm bacım kesinlikle öyle bişey olamaz yıllarımı verdim mucize olarak bile görmedim dedi ancak yumurta alırsan başkasından 5 aa kaliteli embriyon olur dedi biz yapmıyoruz ama yurt dışı bu imkanı sağlıyo istersen yurt dısına git yumurta al zaten tutunma olasılığı daha garanti olur dedi. Ne işim olur dedim başkasının yumurtasıyla olcaksa benim olsun yoksa gerek yok. Hadi birinden yumurta aldım ileride allah karsılaştırır dünya sandığımız kadar büyük değil 2 kardeş buluştu birbirine aşık oldu evlendi bunun günahı benim boynuma allah bunu benden sorar dedim hocam. Orası öyle tabi dedi

Biz burda pgt yaptıtıp çok sağlıklı denen fakat tutunmayan kimyasal olanşarıda gördük pgt olayına katiyen inanmıyorum. Genç yaşlarda belki ama zaten çıkan yumurta sayısı zaten az birde pgt den gittiği gibi gelmeyen embriyolar var oda hikaye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…