İleri yaş Tüp bebek denemesi olanlar.. Yaş 40

Selam 40 yaş olup tüp bebek deneyen varmı arkadaşlar pes etmeyen varmı neler düşünüyorsunuz bu konuda..
Selam, ben de 41im. Bir negatif taze transferim var, mayıs ayında oldu. İkinci denememde de tek 5.gğn embiriyoma pgt yaptırdım, ancak sağlıksız geldiği için transfer olmadım.. ne düşündüğümü inan ki bilmiyorum, çok karışık herşey

Merhabalar hayırlısı olsun denemeye devam edicekmisiniz peki karmakarışık duydular evet

Merhabalar hayırlısı olsun denemeye devam edicekmisiniz peki karmakarışık duydular evet
Evet deneyeceğim ama bir kez belki iki kez ancak denerim diye düşünüyorum.. ama anlık değişiyor fikrim hem maddi hem manevi çok zor. Siz nerede tedavi oluyorsunuz? Şu an tedavinin hangi aşamasındasınız?

Evet deneyeceğim ama bir kez belki iki kez ancak denerim diye düşünüyorum.. ama anlık değişiyor fikrim hem maddi hem manevi çok zor. Siz nerede tedavi oluyorsunuz? Şu an tedavinin hangi aşamasındasınız?
Ben izmirdeyim transfere hazırlık aşaması benimde bakalım daha net belli bişey yok hayırlısı olsun hakkımızda

Merhabalar ben de varım. Biz Antalya dayız. Tedavi öncesi 2-3 ay eşim ve ben vitamin kür takviyesi yapıp doktora öyle gideceğiz. Çünkü değerlerimiz iyileşmeden tedavi başlasa bile tutmuyor.

Merhabalar ben de varım. Biz Antalya dayız. Tedavi öncesi 2-3 ay eşim ve ben vitamin kür takviyesi yapıp doktora öyle gideceğiz. Çünkü değerlerimiz iyileşmeden tedavi başlasa bile tutmuyor.
Hakkinizda hayirlisi olsun insallah guzel sonuclar aliriz

Selam 40 yaş olup tüp bebek deneyen varmı arkadaşlar pes etmeyen varmı neler düşünüyorsunuz bu konuda..
mrb, ben 41 yasındayım. gecen sene tupbebek 1.denememizde oldu şuan 4 aylık bebişim. beslenme çok önemli bence, yaşa takılmayın, arkadaşım 43ye gebe kaldı. moral ve beslenme. eşimin hareketli sperm yuzdesi çok azdı ve benim amh 0.95 ti. çok şükür allah sizede nasip etsin inş en az denemeyle. zor stresli bir süreç.

Ketojenik beslenme grubunda ketojenik beslenmenin dogurganliga cok faydasi oldugunu okumustum. Grup facebookta katilip okuyun isterseniz.
Ben de 2 sagliksiz gebelik sonrasi ketojenik beslenip 15 kilo veridikten sonra saglikli bir hamilelik elde ettim.

Canım ben 39 yaşındayım ilk tüp Bebek denemesi tuttu çok şükür umudunu yitirme Rabbim ol dedikten sonra olur sanırım sen 9 kere yaptirmistin sebebini mı bulamiyorlar acaba benimki sebebsiz infertilite

Canım ben 39 yaşındayım ilk tüp Bebek denemesi tuttu çok şükür umudunu yitirme Rabbim ol dedikten sonra olur sanırım sen 9 kere yaptirmistin sebebini mı bulamiyorlar acaba benimki sebebsiz infertilite
Benimkide sebepsiz infertilite canım ama bu yaşıma kadar hiç bir Dr da demedi ki genetikli yapalım demedi aksine onlar para tuzağı dediler emriyonuz oluyor deneyerek şansını arttır dediler normal bikere hamile kaldım oda 9 haftalık kalp durmasıyla kürtaj oldum sanırım ona dayanarak oyle dedi Dr ama aksine incelenmesi gerekmezmiydi? Nasip te yaşamak varmış 9 kez yıkımları hakkımda hayırlısı

ben de 41 yaşındayım. ilk defa deniyoruz tüp bebeği. hep çevresinde dolaştık öncesinde eşim de ben de bol bol takviye kullandık doktor kontrolünde. 2 tane 3.gün embriyom donduruldu. çikolata kistim var amh da düşük ama doktorum amh bakmıyoruz artık dedi. şuan estrofem kullanıyor kistte büyüdü ilaç yüzünden. haftaya da kontrolüm var bakalım. gidişat nasıl olacak.

Aynen öyle canım benim daha önce gebelik yaşayınca tekrar yaşarsın diye düşünüyorlar sanırım ben herkesin bu hayatta bir sınavı olduğunu düşünüyorum bizimkisi de bu iki kaybim var benim de Allah'ım insallah bizi sabrımızın sonunda mukafatlandirir

Rabbim bizi de görsün inşallah

44 yaşında, uzun uğraş sonucu tüp bebek ile gebe kaldım. Havuz yöntemiyle yaklaşık 5 ay yumurta topladık ve embriyo biriktirdik. Sonra genetik testten geçen iki embriyo transfer edildi. Biri tuttu.
Ben genetikle ilerlemek istedim ama bu kesinlikle benim tercihimdi, şansı arttırdığı için değil. Çünkü beni tüp bebek sürecinde en çok yıpratan transfer sonrası oluyor. Çalışıyorum, aktif bir insanım, küçük çocuğum var, evde günlük işlerimde yardımcım yok. Yok "yatma", "kalkma", "spor yapma", "ev işi yapma", "ağır kaldırma" vs. bekleme süresinde bana zor geliyordu. Hormon yüklemesi ve stresi de cabası. Ayrıca bir de normal yoldan hamileliğim vardı, 7. haftada kaybettim, kürtaj olmak zorunda kaldım, analiz yaptırdık, genetik sebepliydi. Hem fiziksel, hem de duygusal toparlanmam kolay olmadı.
Yaş ilerledikçe embriyoların en büyük sorunu genetik kalitesi oluyor. Ben de boşuna her toplama sonrası transfer olup, tutsa bile aman düşecek mi stresi yaşamak istemedim. Genetik test ile ilerledim. Fakat daha önce dediğim gibi, gebelik şansını arttırmıyor, hatta düşürdüğünü söyleyen çalışmalar var. Yani sizin o strese katlanmayı göze alıp almamanıza bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…