İleri yaşta olup tüp bebek yaptıracaklar

Eylul0610

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2024
7
4
6
Bu yazıyı benim gibi ileri yaşta evlenip çocuk sahibi olmam isteyen ama başarısız denemeleri olanlar için yazıyorum. 39 yaşında evlendim 6 ay korunmasız denemeden sonra tam 1 sene oldu tüp bebek serüvenine başlayalı. İzmirde özel bir doktora gittim İrembe ile çalışıyorlardı. İlk tedavide 14 yumurta toplandı ve 3. Güne sadece 2 tanesi gitti. Taze Transfer oldum ve sonuç hüsran.
İkinci bir şans verelim dedik ara vermeden tekrar tedaviye başladık 6 yumurta toplandı yine 2 tanesi 3. Güne gitti bu sefer dondurulmuş transfer oldum ve tabi yine hüsran. Yine ara vermeden
İstanbul bahçelievler memorial hastanesine gittik doçent doktor A.Y ile tedaviye başladık. Çok sempatik görünen bir doktordu. 13 folikül görünüyordu ancak 8 folükül toplanmış 6 tanesi olgun bunların 4 tanesi 5. Güne gitti genetiğe göndermekten vazgeçtim ve donduruldu. 2 tane 5AA ve 5AB hatching olmuş embriyo transferi oldum ve sonuç yine hüsran. Eşim ile birlikte doçent Doktor A.Y ile neden olmadığını görüşmeye gittik.10 gün önce transferimizi yapmıştı. kadın ne dedi biliyor musunuz tüp bebek tedavisi için mi gelmiştiniz ? Eşim bana baktı ben eşime baktım şoka girdik. 10 gün önce transfer olmuştum sonuç başarısız oldu o yüzden konuşmaya geldik dedim. Bilmiyorum neden olmadığını her şey olabilir dedi. sonra ben Bahçeci sağlık gurubu ile anlaştım benimle devam etmek isterseniz embriyoları oraya taşırız dedi. İstemezseniz DOÇENT DOKTOR ENGİN TÜRKGELDİ ile devam edebilirsiniz dedi. Biz de ENGİN hoca ile konuştuk bize mantıklı açıklamalar yaptı. Ve ben 2 tane dondurulmuş embriyomu bırakarak sıfırdan yumurta toplama işlemine kalkıştım bu sefer genetiğe gönderecektik. Engin hoca ilaç değişikliği yaptı ve 41 yaşında 19 yumurta toplandı 17 si olgun 5. Güne 6 adet embriyom gitti. Hepsini genetiğe yolladık ve 1 tane genetiği sağlam embriyo elde ettik inanır mısınız imha edilen 5 tane embriyom da 5AA 5AB 5BB 5AA 5AB’di. Ben yaz tatili yaptım ve eylülde 1 tane genetiği sağlam embriyomun transferi için işe koyulduk. Şimdi 6+1 günlük hamileyim. tedavide en önemli şey labaratuar. Bahçelievler memorialın embriyologları ve labaratuarı çok iyi. Ayrıca Doçent Dr Engin Türkgeldi hocam hiç bir yerde reklamı olmayan ama tamamiyle kendini bilime adamış mükemmel bir doktor.

Sonuca çok sevindim sağlıkla kucağınıza alın

Hayırlı olsun gebeliğiniz İrenbe ye gitmeyi düşünüyordum bende nasil kötü mü biraz bilgi verir misiniz, son doktorunuz farklı tedavi uyguladi dediniz ne uyguladi acaba

Hayırlı olsun gebeliğiniz İrenbe ye gitmeyi düşünüyordum bende nasil kötü mü biraz bilgi verir misiniz, son doktorunuz farklı tedavi uyguladi dediniz ne uyguladi acaba
Yaşınız gençse gidebilirsiniz ama ileri yaşsanız labaratuar çok önemli asla tavsiye etmiyorum. Bütün toplanan embriyolarıma yazık oldu. 3. Güne zor gelen embriyolar burada 5. Güne geldiler. ilaçları değiştirdi yüksek vermedi tek ilaçla yumurtaları büyüttü meriofert kullandım sadece. Eğer başarısız süreciniz varsa bilime inanın ve önce genetiği sağlam embriyo bulun sonra transfer olun. Çok yıpratıcı bir süreç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…