• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ileride başımı çok ağrıtacak olay için şimdiden tasalanmak

missdiorr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2014
146
18
38
35
bayanlar yeni evliyim uzun süre bebek düşünmüyoruz. kariyer nedeniyle ,ama kafamı şimdiden kurcalan bir konuyu sizle paylaşmak istiyorum. eşimin ailesinde bir adet varmış erkek olursa eşimin babasının ismini alacakmış kız olursada annesinin nüfüs kağıdına mutlaka yazılacakmış 2 isim olarak kullanabilirmişiz.böyle bir dayatma olabilir mi? eşim ben karışamam diyor oda dedesinin adını almış bu böyle adetmiş görseniz hiçte adetlerine bağlı aile değiller aslında bu nasıl çıktıysa çıkmış işte geçen isimlerden konuşuluyor ben beğendiğim isimleri söyledim ermeni ismi gibi denildi!... beğenilmedi onaların talep ettiği isimlerse benim sinirimi iki sayı çıkardı. istemiyorum ya ben özel duyulmamış isimler koymak istiyorum çocuğuma onunla başlayan hikayesi , ismi olsun istiyorum anne olmak benim için kutsal birşey ismi de ben koymalıyım neden karışılırki ? eşim de yüzlemiyor beni bu konuda kafama taktığım için sürekli bu konuyu açıyorum ve eşimle tartışıyoruz nasıl bu geleneği? bozabilirim :KK61:

hayır ikinci isim zaten kendi isimleri olacağı yetmezmiş gibi 1. ismede karışılıyor

Bebeğinize isim koymak öncelikli olarak tabiki sizin hakkınız siz de onlara dayatma yapın ben bu isimleri istemiyorum diyin net ve kararlı olun.

Merak ettim nasıl isimler düşündünüz ki ermeni ismi diyorlar?

Zorla isim dayatmaları tabi yanlış ama ben de şu çocuğumun hiç duyulmamış bir ismi olsun anlayışını garipsiyorum. Sizin çocuğunuz size özeldir zaten ama 30 kişilik bir sınıfa girdiğinde hiçbir çocuktan farkı yoktur. Bu düşünceyle ne abuk isimler konuluyor çocuklara.
Bence sen eşinle boşuna kötü olma kendi istediğin ismi de koydur ötekini de. Tabi dedenin ismi de önemli burada abuk bir şeyse koydurma :KK48: İsim çocuk psikolojisinde çok etkili.

Babaanne ve dedenin ismi ney merak ettim? Madem oyle 2. Isim belli onlara gore ilk isime karismasinlar boyle soyle. Kabul etmezlerse kendi istedigini yaparsin adet madet dinleme ilk defa duyuyorum. Ilk olarak esinin ikna olmasi lazim tabii. Benimde iki ismim var ama ilk ismimi kullaniyorum.

burdada var oyle adet .. hic sevmem ya.. benim dayimin ismi dedesinin ismi.. dedesi evlenmis bir cocugu olmus esi olmus baskasiyla evlenmis dayimda evlendi bir cocugu oldu esinden ayrildi ve yeniden evlendi.. hep dusunuyorum isminin kaderini yasiyor diye.. o_O esinizin ailesine istemiyorum ayni kaderi yasar falan deseniz fikirleri degismezmi? :KK51:

Hiç vazgeçiremezsem alır doğum kağıdını saklarım evlilik cüzdanını da gider nüfus cüzdanı iyileşince kendim çıkarırım. Soy isimleri yetmiyormuymuş

burdada var oyle adet .. hic sevmem ya.. benim dayimin ismi dedesinin ismi.. dedesi evlenmis bir cocugu olmus esi olmus baskasiyla evlenmis dayimda evlendi bir cocugu oldu esinden ayrildi ve yeniden evlendi.. hep dusunuyorum isminin kaderini yasiyor diye.. o_O esinizin ailesine istemiyorum ayni kaderi yasar falan deseniz fikirleri degismezmi? :KK51:

kesinlikle katılıyorum bende ismin karakteri etkilediğine inanıyorum eşim aynen dedesinin huylarını almış :) daha böyle benzer çok olay var çevremde

Babaanne ve dedenin ismi ney merak ettim? Madem oyle 2. Isim belli onlara gore ilk isime karismasinlar boyle soyle. Kabul etmezlerse kendi istedigini yaparsin adet madet dinleme ilk defa duyuyorum. Ilk olarak esinin ikna olmasi lazim tabii. Benimde iki ismim var ama ilk ismimi kullaniyorum.
gizlilik açısından burada vermesem diyorum :)

Bebeğinize isim koymak öncelikli olarak tabiki sizin hakkınız siz de onlara dayatma yapın ben bu isimleri istemiyorum diyin net ve kararlı olun.

Merak ettim nasıl isimler düşündünüz ki ermeni ismi diyorlar?
kız eliz , milena,alya, erkek ; arel, arden, :)

Ülkede çok bulunan isimler genelde Arap kökenli. Farzet ki Ermeni kökenli ya da fonetik olarak öyle duran isim koymuşsun çok mu? İsim koyma hakkı anneye aittir. O kadar zahmeti o çekiyor sonuçta. Afedersin ama bu aileye torun vermeden önce bin kez düşün. Derebeyi mi ne bunlar ya?

Esinize guzellikle anlatip ikinz karar verdgnz surece kimse karismaz.esinzn huyuna gore ara ara bilincalti na gonderme yapin .ama birsure konuyu kapatin esinz de oyle dusuncede oldgu icn simdiden cephe almasn bu konuda size.zamani gelince cektgnz skntiyi gorur,evlilignz rayina oturur,sizi dahada iyi tanir.bu konunn onemini anlar falan.erteleyn smdilk bu konuyu

Bir arkadaş da söylemiş, cok istiyorsa kendi dogursun bir tane daha, istedigi ismi koysun. Millet ne merakli kendi adini koydurmaya ya.

Ülkede çok bulunan isimler genelde Arap kökenli. Farzet ki Ermeni kökenli ya da fonetik olarak öyle duran isim koymuşsun çok mu? İsim koyma hakkı anneye aittir. O kadar zahmeti o çekiyor sonuçta. Afedersin ama bu aileye torun vermeden önce bin kez düşün. Derebeyi mi ne bunlar ya?
aileyle ters düştüğüm tek konu bu gerçekten :) yoksa çok iyidirler teşekkür ederim yorumun için :):)

Esinize guzellikle anlatip ikinz karar verdgnz surece kimse karismaz.esinzn huyuna gore ara ara bilincalti na gonderme yapin .ama birsure konuyu kapatin esinz de oyle dusuncede oldgu icn simdiden cephe almasn bu konuda size.zamani gelince cektgnz skntiyi gorur,evlilignz rayina oturur,sizi dahada iyi tanir.bu konunn onemini anlar falan.erteleyn smdilk bu konuyu
haklısınız bende üzerinde fazla durmamaya çalışıyorum aslında arada aklıma gelıyor takılıp kalıyorum öylelikle tartışıyoruz :) tesekkurler yorumunuz için:)

Back
X