İleride ne olacak?

Abi bu ayda doğalgazı ödeyemedim ya der iyice alışkanlık edinir tabi ki tepkini koymalısın ekmek elden su gölden oh ne ala memleket ev geçindiren adamdan para isterken hiç mi utanmıyor eşinde ne yumuşak yüzlü ödemeyin bir daha
Bu şekilde alıştırdıkları için utandıgını düşünmüyorum.

Aileye yardım edilir ama ortada çalışmayan ve üstüne para isteyen bir kardeş varsa, müdahale edilmeli bence.
Eşiniz çalışta faturayı sen öde demeli en basitinden ama kıyıp diyemez tabi 🥴
Şimdiye bakın sizde anne babası ölünce ne olur diye düşünmek de abartı, kimin ne kadar yaşayacağı belli bile değilken.

Aileye yardım edilir ama ortada çalışmayan ve üstüne para isteyen bir kardeş varsa, müdahale edilmeli bence.
Eşiniz çalışta faturayı sen öde demeli en basitinden ama kıyıp diyemez tabi 🥴
Şimdiye bakın sizde anne babası ölünce ne olur diye düşünmek de abartı, imin ne kadar yaşayacağı belli bile değilken.
Eşim hayatta öyle bir cümle kurmaz. Hemen abicim der öder.
Evet şimdiden tedbir almam gerek.

İnanın öyle marka giyiniyor. Eşimde diyorki, sözde kız harcıyormuş hep. Kardeşine aşırı düşkün agzını açamaz eşim. Hayırda diyemez.Aileside kuzum diye etrafında dört dönüyor. Erkek çocugu aman gururu incinmesin, aman parasız kalmasın diye tüm kartları ona teslim etmişler.Eşimde harcamıyor diyor. Ama tabiki harcıyor. Bu konu çok canımı sıkıyor. O geziyor, biz ödüyoruz. Alışkanlık olmasından korkuyorum.

Haberleri yok tahminim. Tekrarlansın söylemeyi düşünüyorum.Bu sefer kaynım cephe alacak ama umrumda degil. İş konusunda kv Allah kuzuma iş versin diye dua ediyor sadece.
ayy cephe alırsa alsın herkes yerını bılsın valla
kız sılah zoruyla harcatmıyordur kaynınız babasının parasıyla caka satıyor acıkcası :)
ah su erkekler neden dogru dusunemıyorlar anlamıyorum

sız esınız anlayana kadar aynen anlatın ıyılık yapmıyorsun dıye :(
aılesı de o kadar sımartmıs kı tum kartları oyle bı adama teslım etmek ne demek
sıkıntısını sız cekıyorsunuz

sızın kardesınız boyle yapsa esınız kabul eder mıydı onu da sorun esınıze sızınde aılenız var sadece kendısının aılesı yok

Devamı gelecek gibi hissediyorum. İnanın panik atak oldum. Eşimin telefonunu kurcalıyorum bazen. Acaba gene fatura öde dedi mi diye. Tekrarlanırsa sert tepki verecegim.
İzni olmadan bunu yapmayın bence. Eşiniz size yalan söyler mi ki sorsanız ? Diğer türlü siz haklıyken haksız duruma düşersiniz

ayy cephe alırsa alsın herkes yerını bılsın valla
kız sılah zoruyla harcatmıyordur kaynınız babasının parasıyla caka satıyor acıkcası :)
ah su erkekler neden dogru dusunemıyorlar anlamıyorum

sız esınız anlayana kadar aynen anlatın ıyılık yapmıyorsun dıye :KK43:
aılesı de o kadar sımartmıs kı tum kartları oyle bı adama teslım etmek ne demek
sıkıntısını sız cekıyorsunuz

sızın kardesınız boyle yapsa esınız kabul eder mıydı onu da sorun esınıze sızınde aılenız var sadece kendısının aılesı yok
Eşim senin de ailenin ihtiyacı oldugunda sende destek çık der. Zaten tekrarlanırsa ben kvye söyleyip ciddi şekilde mesafe koyacağım. Zaten kp falan duysa kaynıma çok kızar.
Mesela emekli maaşları artacak. Kimin yararına kaynımın yararına olacak bu. İki yerden maaş alıyor, tabiki çalışmaz. Bunu eşime çok söyledim. Kardeşim otomatik ödüyor, paralarını harcamaz falan diyor.
Eşimi uyarayım mı acaba. Kardeşin kartları doldurdu, paso geziyor, fatura öde diye gelmesin. Para falan göndertmem sana, ararım babanı desem.O gezsin tozsun biz çalışalım desem.

Eşiniz kendi hakkını savunmadıktan sonra siz ne yapabilirsiniz ki? Baksana evi satar diyomuş,o evde onunda hakkı var halbuki.Eşinize söyleyin çok alıştırmasın bu gidişle ucu size dokunacak gibi yoksa.

Tekrarlanmasını beklemeyin siz de eşinizden kısın doğalgaz faturası kış mevsiminde yüksek gelmiştir illaki açığı olacak eşinizin. Siz de ona vermeyin.
Biz paraları birleştiriyoruz.Eşimin kartlarının hepsi bende. Ama İnternet bankacılığından ödemeyi yapabiliyor eşim.Tekrarlanırsa tüm parayı ayırmayı düşünüyorum.

Eşim senin de ailenin ihtiyacı oldugunda sende destek çık der. Zaten tekrarlanırsa ben kvye söyleyip ciddi şekilde mesafe koyacağım. Zaten kp falan duysa kaynıma çok kızar.
Mesela emekli maaşları artacak. Kimin yararına kaynımın yararına olacak bu. İki yerden maaş alıyor, tabiki çalışmaz. Bunu eşime çok söyledim. Kardeşim otomatik ödüyor, paralarını harcamaz falan diyor.
Eşimi uyarayım mı acaba. Kardeşin kartları doldurdu, paso geziyor, fatura öde diye gelmesin. Para falan göndertmem sana, ararım babanı desem.O gezsin tozsun biz çalışalım desem.
ben olsam aynen boyle konusurdum
baktım ıse yaramıyor esım yıne odemıs o zaman kesın kayınvalıdemle de konusurdum

Eşiniz kendi hakkını savunmadıktan sonra siz ne yapabilirsiniz ki? Baksana evi satar diyomuş,o evde onunda hakkı var halbuki.Eşinize söyleyin çok alıştırmasın bu gidişle ucu size dokunacak gibi yoksa.
İşte kendi hakkı falan umrunda degil eşimin. Aşırı düşkün kardeşine. Kardeşinin o kadar düşkün oldugunu düşünmüyorum.

Biz paraları birleştiriyoruz.Eşimin kartlarının hepsi bende. Ama İnternet bankacılığından ödemeyi yapabiliyor eşim.Tekrarlanırsa tüm parayı ayırmayı düşünüyorum.
resmen bosa strese sokuyorlar he
1 ay boyunca sureklı hesaba bakacaksınız sımdı nereye odeme yaptı dıye hay allahım ya

Ben bu tür durumlara şunu öneriyorum. Tek maaşla eğer geçinemiyorsa sizin maaşınıza güvenip sağa sola harcamayacak. Anında ayırırım hesapları. Eğer tek maaşı da yetiyorsa ve artıyorsa birikim için her ay belli miktar alır yatırım yapar gerisine karışmam. Yani atıyorum kendine aylık ayırdığı para 1000-2000 falansa kendi harçlığından bütçesinden versin ay sonu parasız kalsın görsün.

Ama bunları yapmadan önce de çok sağlam olay çıkarırım. Bunlar son çare:)

Back
X