İleride ne olacak?

Iste sorunun müzminleşmeden cozulebilmesi icin tek yok birsey odememek. Bu sekilde ailesi de faturalarin odenmedigini fark edince ondan hesap sorarlar. Bir kez de odeyin elektrik su kesilsin ne olur? O zaman yardim edersiniz.
Bu adamin herseyini masallah herkes oduyor sevgilisi de dahil. O zaman bu adam kumar mi oynuyor?
Parayı napıyor bilmiyorum ama benim hayatımda gitmediğim mekanlarda takılıyor, alkol alıyor.
Bidahakine inşallah haberim olur, eşime ödememesini söyleyeceğim. Bırak halletsin kendi diyecegim

Bu yüzden sogudum ya. Yaa şunu da diyorum. Allah günah yazmasın. Tamam hepimiz Müslümanız ama bunlar sanki birbirine tapıyor. Sanki Allahları birbirleri.
siz en iyisi bu aileyle mesafenizi koruyun. eşinize de bir daha böyle bir şey tekrarlanırsa net olarak vermek istemediğinizi, böyle giderse aranızın bozulacağını, eğer idare edemiyorlarsa kardeşinin değil anne babanın size söylemesi gerektiğini ancak öyle vereceğinizi söyleyin.. -anne baba da bilmediği için- ve gerekirse paraları ayıracağınızı, kendisinin kardeşini isterse kendi parasından besleyebileceğini söyleyin..

Ayın kaçında yatıyor dedi. Sonra 1 ile 5i arasında alıyorsundur herhalde dedi. Aldın mı maaşı ne kadar aldın dedi.Çok sorguladıgı için bende söylemedim.
Yaza taksidimiz inşallah bitiyor. Eşim maaşınla ister birikim yap, ister altın al diyor. Bende evden elimi çekip eşim zorda kalırsa destek olacagım tabiki tüm maaşı kenara atmayı düşünüyorum. Eşimde para bırakmamaya çalışıyorum. Maalesef kredi kartı denen birşey var. Ordan hallediyor

En iyisini yaparsınız
Bakalım embesil kardeşine o zaman yardımcı olabilecek mi. Sonuna kadar haklısınız

siz en iyisi bu aileyle mesafenizi koruyun. eşinize de bir daha böyle bir şey tekrarlanırsa net olarak vermek istemediğinizi, böyle giderse aranızın bozulacağını, eğer idare edemiyorlarsa kardeşinin değil anne babanın size söylemesi gerektiğini ancak öyle vereceğinizi söyleyin.. -anne baba da bilmediği için- ve gerekirse paraları ayıracağınızı, kendisinin kardeşini isterse kendi parasından besleyebileceğini söyleyin..
Mesafemi kv maaşımı ve tarihini sordugundan beri koruyorum.Resmen hayatlarında yok gibiyim. Nadir gidiyorum.Tekrarlanırsa ki devamı gelecek demektir, tepkimi göstereceğim. Ve annesini de direk arayacağım.
2 ay önce kaynım ben eşim yemeğe gittik. Lafını kesinlikle yapmıyorum, ben ödemiştim hepsini. Eve dönerken eşim dediki aslında bunu her ay tekrarlayalım dedi. Oralı olmadım. Bu tarz şeylere de izin vermeyeceğim.

Bu adam ya kumar oynuyor ya da uyusturucu falan mi kullaniyor? Ailesinin bu kadar korumasini ben anlamadim. Adamin her yaptigina bir aciklama uretmeleri garip. Bu durum bu sekilde devam ederse sizin de evliliginiz zedelenir. Su asamada cocuk dusunmeyin bence.
Şuan çocuk düşünmüyorum. Aile olarak birbirlerine aşırı düşkünler. Kaynımada kimse höd bile diyemez. O kv kpyi azarlar bazen.Zaten tekrarlanırsa eşime tepkimi gösterip, sadece taksidi ödüyorum, naparsa yap, ailene de gelmiyorum bidaha deyip eşime de mesafe koyacağım.

En iyisini yaparsınız
Bakalım embesil kardeşine o zaman yardımcı olabilecek mi. Sonuna kadar haklısınız
Kendi paramı koymazsan ortaya eşim eve anca yeter. Hatta sıkıntıya girer. Tekrar öderse eve para vermiycem.Hepsini bankaya atacagım. Sadece taksitleri öderim o kadar. Eşim parasız kalsınki hayır diyebilsin.

Kendi paramı koymazsan ortaya eşim eve anca yeter. Hatta sıkıntıya girer. Tekrar öderse eve para vermiycem.Hepsini bankaya atacagım. Sadece taksitleri öderim o kadar. Eşim parasız kalsınki hayır diyebilsin.
Eşinize cok sağlam bir ders gerekli. O da kazancınızı artık eve vermemek olur.

Çok sınır bozucu bişi bu .
Evde bir embesil var ve herkes ona tapıyor
Yanlış yapsa bıle kör bakılıyor o kişiye.

Vallahi öyle bir zaman gelir ki...en çok sevdiğin olur el
Bu dünyada bazı şeylerin cılkını çıkarmamak cok önemli.

Mesafemi kv maaşımı ve tarihini sordugundan beri koruyorum.Resmen hayatlarında yok gibiyim. Nadir gidiyorum.Tekrarlanırsa ki devamı gelecek demektir, tepkimi göstereceğim. Ve annesini de direk arayacağım.
2 ay önce kaynım ben eşim yemeğe gittik. Lafını kesinlikle yapmıyorum, ben ödemiştim hepsini. Eve dönerken eşim dediki aslında bunu her ay tekrarlayalım dedi. Oralı olmadım. Bu tarz şeylere de izin vermeyeceğim.
Siz neden oduyorsunuz erkekler dururken? Sizde de hata var. Karisina para odetir mi bir adam?
Bence artik odemelerden herseyden elinizi eteginizi cekin. Bu konuda net olun, acik kapi birakmayin, taviz vetmeyin. Parasi yoksa yemege de gitmesin. Bunlar odetecek enayi ariyor.

Şuan beklemedeyim.Tek istemesine bakıyor. Direk maaşı ayıracagım. Hadi öde ödeyebilirsen, görüşmüyorum bidaha kardeşinle de diycem. İnanın adam bana batmaya başladı iyice. Ben böyle insan görmedim. Geçen yıl sadece şampuanı 150 TL idi adamın.
Eşimin maaşı ev faturalar kira falan ödenince bir miktar kalıyor.Benim maaşla hem ben taksit ödüyorum hem de birikim yapıyorum.Maaşı ayırıp eve para katmasam ay sonu zor gelir.
Bu arada maaş olarak her yıl eşimden fazla alıyorum.Bunu biliyorlar. Kv maaş ve maaş tarihini sordu. Belki merak etmiştir. Net maaşımı söylemedim. Ama eve giren miktarı tahmin ediyorlar.
Ha şu da var. Lazım olursa altınlardan vermem gerekebilirmiş ailesine. Mesela kaynım için dügün parası yetmediğinde bizim destek olmamız gerekirmiş. Eşim eve anca yetıyor.Ben paramdan vermek istemiyorum.
Bu altın teklifini hangi şuursuz yaptı. Altınları sakladınız mı?

Aklıma bu aralar çok takılıyor.Sana düşmez belki diyeceksiniz ama eşim ailesine çok düşkün biri.Eşim sabit maaşla bir firmada çalışıyor. Bende özelde Çalışıyorum. Eşimin aldıgı maaş kira, faturalar derken az bir miktar kalıyor. Benim aldıgımla harcama yapıp kalanı birikim yapabiliyoruz.Eşim iki kardeş.Kaynım ben tanıdım tanıyalı çalışmıyor.İş begenmıyor.Mesleği yok, market, fabrika, magazada hayatta çalışmaz. Masa başı iş ve yüksek maaş istiyor.Kv ve kpnin emekli maaş kartı, kredi kartı, birikim hesapları hepsi kaynımda. Eşim çocugun gideri yok diyor.Ama kaynım marka giyinen, spora giden..biri.Bunlar tabiki beni ilgilendirmez. Bir süredir sevgilisi var. Kızla sürekli geziyorlar ve sanırım kartları doldurmuş.Eşime evin dogalgaz faturayı ödeyemediğini, kartın dolu oldugunu söyledi, abi halletsene dedi. Eşim anında ödedi.Evleri kendilerinin, kv kp emekli.Ben birkaç kez olunca birşey demedim. Ancak tekrarlanırsa sizce tepki göstereyim mi? Bizimde başka borçlarımı var.Ve aklıma takılan şu.Ailesi kaynımın çalışmamasına üzülsede hiçbirşey demiyor. İleride nolacak. Şuan onların maaşıyla geçiniyor ama kv kp ölünce biz mi bakacagız.Eşim evi satar diyor.Çok mu ilerisini düşünüyorum.Tanıdıgım kadarıyla çalışacağını düşünmüyorum.Kaynım tekrar fatura ödeme konusunda destek isterse eşime karşı nasıl bir tavır takınayım. Kv kpnin bundan haberi yok tahminim. Ödemeleri kaynım yapıyor, kartları o kullanıyor.
Kv kp in sizden önce öleceğine dair garantiyi nereden aldınız?

Çok yanlış icindeler bende de var bitane sürekli sülük gibi kene gibi yaşamaya aliştırılmış bı kayın. Şuan ben çalışmadığım için eşimin maaşı evin giderlerini döndürüyor ancak biraz fazla olsa akbaba gibi bekleyen bırivoldugunu bilmek çok itici. Burda suçlu eşim ve ailesi evlenmeden resmen kaynimi geçindirmek için yaşamış eşim çok kızıyorum ama alistirmislar bir kere. Üç beş ne koparirsam kar modunda. Kaynım da eşinin çok masraflı olduğunu yetemdigini söyler ve kendini acindirir çocuğunu kullanır çok sinir olurum . Bir yıl içinde çalışmaya başlayacağım şimdiden yaşayacağımız problemleri tahmin ediyorum.
Size tavsiy çok açıkca konuşun örnekler verin çalışıp para kazandığınız halde kayninizin sizden lüks bir hayat yaşadığını eşinizin gözüne şokun.maasinizi ayırmak bir çözüm ama kalıcı değil. Eşiniz kariminki birikiyo oh ne güzel toplu para diye düşünebilir sizde çok naifsiniz. Harcamalarinizi artırın lüks takılın kayniniz yiyeceğine kendi zevkinize harcayın . Biraz onun gibi yaşayın

Aklıma bu aralar çok takılıyor.Sana düşmez belki diyeceksiniz ama eşim ailesine çok düşkün biri.Eşim sabit maaşla bir firmada çalışıyor. Bende özelde Çalışıyorum. Eşimin aldıgı maaş kira, faturalar derken az bir miktar kalıyor. Benim aldıgımla harcama yapıp kalanı birikim yapabiliyoruz.Eşim iki kardeş.Kaynım ben tanıdım tanıyalı çalışmıyor.İş begenmıyor.Mesleği yok, market, fabrika, magazada hayatta çalışmaz. Masa başı iş ve yüksek maaş istiyor.Kv ve kpnin emekli maaş kartı, kredi kartı, birikim hesapları hepsi kaynımda. Eşim çocugun gideri yok diyor.Ama kaynım marka giyinen, spora giden..biri.Bunlar tabiki beni ilgilendirmez. Bir süredir sevgilisi var. Kızla sürekli geziyorlar ve sanırım kartları doldurmuş.Eşime evin dogalgaz faturayı ödeyemediğini, kartın dolu oldugunu söyledi, abi halletsene dedi. Eşim anında ödedi.Evleri kendilerinin, kv kp emekli.Ben birkaç kez olunca birşey demedim. Ancak tekrarlanırsa sizce tepki göstereyim mi? Bizimde başka borçlarımı var.Ve aklıma takılan şu.Ailesi kaynımın çalışmamasına üzülsede hiçbirşey demiyor. İleride nolacak. Şuan onların maaşıyla geçiniyor ama kv kp ölünce biz mi bakacagız.Eşim evi satar diyor.Çok mu ilerisini düşünüyorum.Tanıdıgım kadarıyla çalışacağını düşünmüyorum.Kaynım tekrar fatura ödeme konusunda destek isterse eşime karşı nasıl bir tavır takınayım. Kv kpnin bundan haberi yok tahminim. Ödemeleri kaynım yapıyor, kartları o kullanıyor.
Benim olcutum siz kardesinize yapsani eşiniz ne der?

Siz neden oduyorsunuz erkekler dururken? Sizde de hata var. Karisina para odetir mi bir adam?
Bence artik odemelerden herseyden elinizi eteginizi cekin. Bu konuda net olun, acik kapi birakmayin, taviz vetmeyin. Parasi yoksa yemege de gitmesin. Bunlar odetecek enayi ariyor.
Ben o gün maaş almıştım. Haklısınız hata bende. Tekrar yemege falan gitmeyi düşünmüyorum

Çok yanlış icindeler bende de var bitane sürekli sülük gibi kene gibi yaşamaya aliştırılmış bı kayın. Şuan ben çalışmadığım için eşimin maaşı evin giderlerini döndürüyor ancak biraz fazla olsa akbaba gibi bekleyen bırivoldugunu bilmek çok itici. Burda suçlu eşim ve ailesi evlenmeden resmen kaynimi geçindirmek için yaşamış eşim çok kızıyorum ama alistirmislar bir kere. Üç beş ne koparirsam kar modunda. Kaynım da eşinin çok masraflı olduğunu yetemdigini söyler ve kendini acindirir çocuğunu kullanır çok sinir olurum . Bir yıl içinde çalışmaya başlayacağım şimdiden yaşayacağımız problemleri tahmin ediyorum.
Size tavsiy çok açıkca konuşun örnekler verin çalışıp para kazandığınız halde kayninizin sizden lüks bir hayat yaşadığını eşinizin gözüne şokun.maasinizi ayırmak bir çözüm ama kalıcı değil. Eşiniz kariminki birikiyo oh ne güzel toplu para diye düşünebilir sizde çok naifsiniz. Harcamalarinizi artırın lüks takılın kayniniz yiyeceğine kendi zevkinize harcayın . Biraz onun gibi yaşayın
Aslında naif degilim. Gerçekten tek ödemesinde artık annesini arayıp söyleyeceğim.Ben maaşı ayırdıgımda eşim maddi sıkıntıya girecek. Adam o kadar lüks yaşıyorki.Kızla son 6 ayda 2 3kez otele gittiler.Eşime ballandırarak anlatıyor, kız kaynımın eşini cebine attırmıyormuş.Buna inanmıyorum. Böyle olsa kartlar dolmazdı.
Kendi paramı çatır çatır yerim artık.Eşim ödemeye devam ederse aramız bozulacak ve ben kaynımla muabbeti kesecegim artık.
İlerisini düşünmek evet çok hata ama yaşarsak ben tahmin ediyorum, eşim kıyamaz öder kaynımın tüm faturalarını. Bu saatten sonra çalışacağını düşünmüyorum.Burada tek hatalı ailesi ve eşim. Konusu açılsın ailesine bende de tüm kartlar olsa ben çalışmam, beni de ogluşum diye pohpohlasalar bende çalışmam.

Maddi olarak kv kpnin evi var, 2 maaşı var. Biz kiradayız. Bizim destek çıkmamız saçma geliyor. Kredi kartlarını da kaynım doldurdu. Ailesinin haberi bile yoktur. Nasıl bahsetsem. Sürekli şu işe başvursun diyorum, çalışmıyor ben napayım diyor.

Ödemesin faturayi. Arkasi toplanirsa, tabiki çalişmaz. Eşin buna devam edersede, kendi maaşini ev ekomisinden çek. Sende kendine güzel şeyler al. Sen kayninin kredi kart borcunu ödemek için çalişmiyorsun. Adam gelmiş kaç yaşina, gitsin çalişsin.

Ha sorun kp'er ve kv'denin faturalara yetişememesi olsa, yardim edin derdim, malum ekonomi. Ancak yinede tek başina olmaz. O sorumlulukta kayin ile paylaşilmali.

Back
X