İleride ne olacak?

Ödemesin faturayi. Arkasi toplanirsa, tabiki çalişmaz. Eşin buna devam edersede, kendi maaşini ev ekomisinden çek. Sende kendine güzel şeyler al. Sen kayninin kredi kart borcunu ödemek için çalişmiyorsun. Adam gelmiş kaç yaşina, gitsin çalişsin.

Ha sorun kp'er ve kv'denin faturalara yetişememesi olsa, yardim edin derdim, malum ekonomi. Ancak yinede tek başina olmaz. O sorumlulukta kayin ile paylaşilmali.
Kaynım kpnin kartlarını doldurduğu için faturayı geciktirmiş.Devam ederse 1tl koymayı düşünmüyorum kenara.
Aldıkları iki emekli maaşının yetmemesinin imkanı yok. Bankada da var paraları.

Bu zorunlu bir durum değil adam keyfi harcayacak siz odeyeceksiniz ben çok sinir oluyorum böyle şeylere.
Yazın mesela esimin kızkardeşi de esime msj atiyor şunu al bunu al diye ama basit şeyler yılda bir oluyor diye onemsemem.
Ama sürekli olsa her ay ona belli para gitse tepki gosteririm çünkü kız evde duruyor çalışmıyor.
Ben sabahın köründe işe giderken o evde oturuyor keyif sürüyor sonra abi ver vs.
Babası da yolluyor ama orası beni ilgilendirmez.
Esim de dediğim gibi abartsa tepkimi koyarım.

Beni ilgilendirmez demişsiniz muhtemelen buradaki yorumlardan korktuğunuz için öyle dediniz ama gayette en başta sizi ilgilendirir. Kayniniza sinir oldum masa başı, yüksek gelirli iş demek ha 😡 eşinizi borca sokmak aklıma geldi. Başka da bir çözüm bulamadım.

Kaynım kpnin kartlarını doldurduğu için faturayı geciktirmiş.Devam ederse 1tl koymayı düşünmüyorum kenara.
Aldıkları iki emekli maaşının yetmemesinin imkanı yok. Bankada da var paraları.
Bence maaşınızı birazını güvendiginiz birine verin sizin için biriktirsin. Eşinizin haberi olmasın. Çünkü ortak biriktirdiginiz para bu adamın düğününe gidecek belli.

Saf olmasın bu kadar yani iki maaş ondayken sevgilisini yedirmek için doğalgazı yatırmamış eşinizde hemen atlamış. Hiç sormaz mı insan oğlum sen niye böyle yaptın diye. Hepimizin bayatında böyle emici tipler vardır önemli olan nasıl duruş gösterdiğimiz. Eşiniz böyle giderse daha çok fatura öder.

Eşim evi satar diyor.

Ev kaynınızın mı?

Ben tekrar istemesini beklemez konuşurdum.

Bazı erkeklerin zekası böyle çalışmıyor valla kullanıldıklarını farketmiyorlar. (benim eşim de öyle, iyice içine işlemek gerekiyor anlaması için)

Ailen o kartları faturayı ödesin diye veriyor, biz niye ödüyoruz. Ailenin durumu olmasa, sıkışsalar, sağlık durumu olsa anlarım ancak bu durumda kardeşin yaşı başı yerinde bir an önce hayat düzeni kurup ailenin de gelirini kendilerine bırakması gerekiyor.

Bizim de bir gelirimiz var, ona göre ödemelerimiz var. Bu yaşta bütçe yönetmeyi bilmeme sebebi de kazanamadığı parayı harcaması. Lütfen artık deyin.

konu sahıbı nasılsınız dun epey streslıydınız bugun daha ıyı mısınız merak ettım
bu tarz konular ıcın zaman gerekır az daha sabır ben duzelecegıne ınanıyorum

sızınle aynı gun benzer konu acan bır uye daha var
onunda kocası sureklı kendı babasına kardesıne neyı var neyı yok harcıyormus aynı sekılde kadının altınlarını bıle bozdurup kardesını tatıle yollamıs dusunun... daha fenası kıralarını da kızın babası oduyor ama kızın babasının tum bu olanlardan haberı yok. adam kızı rahat etsın dıye kıralarını oderken damat da kızının altınına bıle goz dıken elıne gecen herseyı babasına kardesıne yedıren bırı, konu sahıbının tek hatası babasının arkasından ıs cevırmesı kocasının bu yaptıklarını anlatmaması babasına kırasını odetmesı sız oyle bır hata yapmamıssınız en azından....
onun dısında komple aynı yasadıgınız sorun....

son zamanlarda bu tarz konu o kadar cok acılıyor kı ... ya cocuklar anne babayı zor duruma sokuyor, ya anne babalar cocukları sızde+kayın bonusu gıbı eklenmıs .

gercektenten sıkıntı

Parayı napıyor bilmiyorum ama benim hayatımda gitmediğim mekanlarda takılıyor, alkol alıyor.
Bidahakine inşallah haberim olur, eşime ödememesini söyleyeceğim. Bırak halletsin kendi diyecegim
Bence eşinle şimdiden net konuş millet sevgilisiyle otelde surtecek alkol alabilecek çalışmadan bende enayi gibi onun ihtiyaçlarını mi karşılayacağım diye cidden çok saçma ya afedersiniz ama bu enayilik oluyor yani bir kurus vermesine izin vermezdim ben okudukça çıldırdım resmen eşinizin kafası neye çalışıyor ki sakin altinlarinizi da vermeyin asla geri alamazsınız belli

Tabi ki yaratır, dün bir konu daha vardı böyle çalışmayan sırtını abisine yaslayan bir insan buna alışır ve hayatını idame ettirmek için bir baltaya sap olmak için de uğraşmaz. Oh ne ala memleket gez toz kız arkadaşınla takıl, abi de evinin rızkını senin lüksüne harcasın olur mu öyle şey. Devam ederse eşinizle oturup konuşmanız şart yani. Benim erkek kardeşim İstanbul'da çalıştığı şirketten ayrılmıştı sırf keyfi, zor diye. Bir iki harçlık verdik yardım ettik, baktık alışıyor yatmaya maddi desteği kestik. Uzun süre çalışmadı ama bizden de isteyemedi, en sonunda baktı olacağı yok herkes kendi hayatına devam ediyor girdi bir işe tekrar başladı çalışmaya. Bu böyledir havadan gelen emeksiz para tatlıdır alıştırmamak lazım.

Evleri kendilerinin.Bizim ödediğimiz kira kadar ev kredisi ödüyorlar.Ben klima yakıyorsam onlar hem klima hem dogalgaz yakıyor.Bana fatura 100 tl geliyorsa onlara 300 TL geliyor. Biz daha hesaplıyız yani. Tüm para yönetimi kaynımda olunca illaki paraları yetmiyor. Şimdi emekliye zam gelecek. Eşim rahat ederler diyor. Ama rahat edecek kişi kaynım. Eşime dedimki tüm kartları bana biri verse bende çalışmam dedim.
Kv ye göre evladı gayet hayırlı. Allah iş denk getirmiyor sadece.
İyi de tatlım ev kredisi + 3 kişinin mutfak masrafı+ faturalar zaten ucu ucuna yetiyordur. Kaynına harcayacak pek bişey kalmıyor hakkaten. Kızla gezerken ne harcıyor? Onları da eşin ödüyor olmasın?

Aklıma bu aralar çok takılıyor.Sana düşmez belki diyeceksiniz ama eşim ailesine çok düşkün biri.Eşim sabit maaşla bir firmada çalışıyor. Bende özelde Çalışıyorum. Eşimin aldıgı maaş kira, faturalar derken az bir miktar kalıyor. Benim aldıgımla harcama yapıp kalanı birikim yapabiliyoruz.Eşim iki kardeş.Kaynım ben tanıdım tanıyalı çalışmıyor.İş begenmıyor.Mesleği yok, market, fabrika, magazada hayatta çalışmaz. Masa başı iş ve yüksek maaş istiyor.Kv ve kpnin emekli maaş kartı, kredi kartı, birikim hesapları hepsi kaynımda. Eşim çocugun gideri yok diyor.Ama kaynım marka giyinen, spora giden..biri.Bunlar tabiki beni ilgilendirmez. Bir süredir sevgilisi var. Kızla sürekli geziyorlar ve sanırım kartları doldurmuş.Eşime evin dogalgaz faturayı ödeyemediğini, kartın dolu oldugunu söyledi, abi halletsene dedi. Eşim anında ödedi.Evleri kendilerinin, kv kp emekli.Ben birkaç kez olunca birşey demedim. Ancak tekrarlanırsa sizce tepki göstereyim mi? Bizimde başka borçlarımı var.Ve aklıma takılan şu.Ailesi kaynımın çalışmamasına üzülsede hiçbirşey demiyor. İleride nolacak. Şuan onların maaşıyla geçiniyor ama kv kp ölünce biz mi bakacagız.Eşim evi satar diyor.Çok mu ilerisini düşünüyorum.Tanıdıgım kadarıyla çalışacağını düşünmüyorum.Kaynım tekrar fatura ödeme konusunda destek isterse eşime karşı nasıl bir tavır takınayım. Kv kpnin bundan haberi yok tahminim. Ödemeleri kaynım yapıyor, kartları o kullanıyor.
Goster tabiki sülük gibi alışacak kaninizi emecek .birikim icin belki kibar kibar cozmek isterseniz bisey borcuna girin araba yükseltme vs borcunuzun olduğunu bilsin sifira sifir birakin evdeki parayi sana para yok mesj verin borcdan dolayi biseye yatirim yapin

Parayı napıyor bilmiyorum ama benim hayatımda gitmediğim mekanlarda takılıyor, alkol alıyor.
Bidahakine inşallah haberim olur, eşime ödememesini söyleyeceğim. Bırak halletsin kendi diyecegim
Kendi işsiz kaynıma şükrettim. Bizimki 35inde senelerin işsizi. Ama kedi gibi evdedir. Ne arkadaş ne sevgili. Dışarı da çıkmaz. Akşama kadar internette ebleh gibi oyun oynuyor fln işte. O bile gözüme batıyor benim bir kuruş da vermedi eşim de arada söylerim yine de sizinkilere bir şey olsa bizden kurul yollatmam diye. Böyle bir de yese içse gezse ben o kayınbiradere de lafımı söylerdim. Şu haliyle bile gözüme batıyor

Son düzenleme:
Kendi işsiz kaynıma şükrettim. Bizimki 35inde senelerin işsizi. Ama kedi gibi evdedir. Ne arkadaş ne sevgili. Dışarı da çıkmaz. Akşama kadar internette ebleh gibi oyun oynuyor fln işte. O bile gözüme batıyor benim bir kuruş da vermedi eşim de arada söylerim yine de sizinkilere bir şey olsa bizden kurul yollatmam diye. Böyle bir de yese içse gezse ben o kayınbiradere de lafımı söylerdim. Şu haliyle bile gözüme batıyor
Sizinkinin çalışan versiyonu benim kardeşim. 40 yaşında aşırı cimri, babamın evlerinden birinde oturup öbürlerinin kirasını alıyor, annemle babamın diğer gelirlerini ( epeyce var) yönetiyor, kendi işinden ne kazandığını kimse bilmiyor. Annemlere sürekli az kazanıyorum o yüzden evlenemiyorum dediği için onlar da ellerinde avuçlarında ne varsa ona veriyorlar. Geçen gün babam kömür pahalanmis azıcık aldım dedi oturup ağladım hirsimdan. Adamın bankada milyonları , milyarlık gayrimenkulleri var ama kömür alamıyor oğlu evlenecek diye...Allah bu erkek düşkünü ailelere akıl fikir versin daha da diyecek lafım yok

O kayınbiraderden bende de mecvcut. Ben eşime net dedim. Çocuğumun hakkını o işeyaramaza yedirmem dedim. Onun için benden para talep edemezsin, ev bütçesinden veremezsin dedim. Verirse ne olacağını da iyi bilir. Net olun. Söyleyin

En doğrusu
Konu sahibesi net konuşmalı, benim altına şuna buna güveniyorsun madem vermem hiç güvenme derim
Konu sahibesinin yerinde olsam eve tek kuruş para koymam. Bankadaki birikime de araba alır vınlarım

Sizinkinin çalışan versiyonu benim kardeşim. 40 yaşında aşırı cimri, babamın evlerinden birinde oturup öbürlerinin kirasını alıyor, annemle babamın diğer gelirlerini ( epeyce var) yönetiyor, kendi işinden ne kazandığını kimse bilmiyor. Annemlere sürekli az kazanıyorum o yüzden evlenemiyorum dediği için onlar da ellerinde avuçlarında ne varsa ona veriyorlar. Geçen gün babam kömür pahalanmis azıcık aldım dedi oturup ağladım hirsimdan. Adamın bankada milyonları var ama kömür alamıyor oğlu evlenecek diye...Allah bu erkek düşkünü ailelere akıl fikir versin daha da diyecek lafım yok
Bizimki de fındıklara güveniyor bence. Ama sigortası da yok gss de ödemiyor. Anası babası ölünce hasta olunca o borçlarıyla tedavi olmal için napacak bilmem. Kocama da diyorum kendi akılsızlığı hastalıktan geberse bir kuruş verdirmem kusura bakmasın.

Back
X