İleride ne olacak?

Kendi paramı koymazsan ortaya eşim eve anca yeter. Hatta sıkıntıya girer. Tekrar öderse eve para vermiycem.Hepsini bankaya atacagım. Sadece taksitleri öderim o kadar. Eşim parasız kalsınki hayır diyebilsin.

Verme kız, bundan sonra böyle aslanım anladın sen dersiniz artık👍

Bizimki de fındıklara güveniyor bence. Ama sigortası da yok gss de ödemiyor. Anası babası ölünce hasta olunca o borçlarıyla tedavi olmal için napacak bilmem. Kocama da diyorum kendi akılsızlığı hastalıktan geberse bir kuruş verdirmem kusura bakmasın.
Öyle diyorsun da yine size kalır hastalanınca. Kocan kardeşine kıyamaz yine yapar yapacağını

Öyle diyorsun da yine size kalır hastalanınca. Kocan kardeşine kıyamaz yine yapar yapacağını
Ay yok valla bir kuruşunu harcatmam piraye. O konuda çok netim. Ben ailemin evinde oturuyorum, kendim çalışıyorum. O da çalışsaydı. Bu kadar sene onun için emek vermedik yani. Ki eşim de çok sinirleniyor kardeşine. Öyle düşkün de değildir. Aramaz sormaz hiç. Annesini babasını aradığında selam söyler kapar. Doğumgününü dahi hatırlamıyor da annesi mesaj atıyor her sene o derece uzaklar.
Ha illa yardım edecekse de kapı orada. Kardeşini tercih etmesi gerekir. Bu konuda çok netim. İyi biliyor bunu.

P piraye ha şunu yapacak gibi geliyor bana. Fındıkların arazindeki payını ve şu an oturdukları evdeki payını almayacak bence. Yani fındıklarınla geçir kiran da yok benden talebin olmasın diyecek bence. O kadarı da benim derdim değil. Bana gelmesin de ne halt ederse etsinler

Ay yok valla bir kuruşunu harcatmam piraye. O konuda çok netim. Ben ailemin evinde oturuyorum, kendim çalışıyorum. O da çalışsaydı. Bu kadar sene onun için emek vermedik yani. Ki eşim de çok sinirleniyor kardeşine. Öyle düşkün de değildir. Aramaz sormaz hiç. Annesini babasını aradığında selam söyler kapar. Doğumgününü dahi hatırlamıyor da annesi mesaj atıyor her sene o derece uzaklar.
Ha illa yardım edecekse de kapı orada. Kardeşini tercih etmesi gerekir. Bu konuda çok netim. İyi biliyor bunu.
Oh bari eşin aklı selimmis. Ama tabii senin dik duruşun olmasa işe yaramazdi. Bu aile işleri karışık işler, benim çok ağzım yandı yeni akillandim.

Alışırsa hep faturalar için abisine başvuracak gibi duruyo anladığım kadarıyla, çalışmayan insanlar zaten böyle konularda çok geniş, çok rahat oluyo hiç çekinme vs yok, zaten anne babasının kartları elindeymiş, oh ne güze o anne babanın parasıyla gezsin tozsun, siz de akşama kadar çalışın onların da yaşadığı evin faturalarını ödeyin, bu nasıl haksızlık böyle
Bence eşinizle konuşun, kardeşinin kişiliğini vurgulayıp buna alıştırmamanız gerektiğini anlatın, o da uygun bi dille söylesin kardeşine, maaşımız anca bize yetiyo bana güvenme desin, hiç olmadı siz konuşun kayınbiraderinizle? Eşinizin kendisine hayır diyemediğini ama buna devam etmek istemediğinizi, madden sizin de zorlandığınızı flan anlatın

Oh bari eşin aklı selimmis. Ama tabii senin dik duruşun olmasa işe yaramazdi. Bu aile işleri karışık işler, benim çok ağzım yandı yeni akillandim.
Yani şundan aklı selim. İkisi de benzer bölümlerden mezunlar. Benimli 8 sene özelde öğretmenlik yaptı. Haftada kırkbeş saat derse girip gece onda özel derse giderdi. Biz evlendik devlete geçti bir nebze rahatladı derken şimdi oğlanın özel anaokulu masrafı çıktı. Tekrar özel sektöre geçti. Hem özel ders hem yatılı okul haftanın yedi günü çalışıyor ayda sekiz gece yurtta yatıp kalkıyor. Yani bu kadar emek veriyor gece gündüz diğeri abisi eski dershanesinde iş bulduğu halde torpille çalışmam dedi gitmedi. Bahane çalışcak toto yok. Babası dünya para ödedi çalışma güvenliği sertifikası da aldırdı o alanda bile iş aramadı. Yani bunları gördükçe o da benim kadar sinirleniyor.

P piraye ha şunu yapacak gibi geliyor bana. Fındıkların arazindeki payını ve şu an oturdukları evdeki payını almayacak bence. Yani fındıklarınla geçir kiran da yok benden talebin olmasın diyecek bence. O kadarı da benim derdim değil. Bana gelmesin de ne halt ederse etsinler
Yine giden senin çocuklarının hakkı olacak, az mı? Ben de aynını yaptim aslında daha yasarlarken delirttiler beni geçen sene reddi miras verdim. 2 yıl önceye kadar dayanamaz her eksiklerini ben alırdım, en son öyle bir kazık yedim ki annemden lânet olsun deyip çektim elimi ayağımı.Çocugumun miras hakkını da yaktım ama en azından kafam rahat artık, ne halleri varsa görsünler

Yine giden senin çocuklarının hakkı olacak, az mı? Ben de aynını yaptim aslında daha yasarlarken delirttiler beni geçen sene reddi miras verdim. 2 yıl önceye kadar dayanamaz her eksiklerini ben alırdım, en son öyle bir kazık yedim ki annemden lânet olsun deyip çektim elimi ayağımı.Çocugumun miras hakkını da yaktım ama en azından kafam rahat artık, ne halleri varsa görsünler
Orası da öyle.
İlla her ailede bir yiyen olur ya

Sana düşmez belki diyeceksiniz ama

Eşime evin dogalgaz faturayı ödeyemediğini, kartın dolu oldugunu söyledi, abi halletsene dedi. Eşim anında ödedi.
hiç de sana düşmez diye bişey yok bal gibi de düşer. kendi g.tünün deliğini bilmeyen bir salağın faturasını eşin yani doğal olarak senin bütçen ödemek zorunda değil.
Ben birkaç kez olunca birşey demedim.
keşke ilk olduğunda bişey demiş olsaydın susmakla büyük hata yapmışsın. al eşini karşına ciddi ciddi konuş bakalım tepkisi ne olacak. kardeşinin durumunun o da farkındadır eminim. ama erkekler nedense konu aile olunca evdeki hanım da itiraz etmiyorsa çok rahat davranıyorlar. sen o asalağın borcunu ödemek için mi çalışıyorsun? gerekirse kavga çıkar kıyameti kopar, evliliği bitirme noktasına getir ama asla ödemesine izin verme. sanmıyorum evliliğini bu yüzden kaybetmeyi göze alacağını. ona buna harcamaktan evinin gaz faturasını ödemeyen insan zaten sittin sene düzelmez. düzelip düzelmemesi senin problemin değil. ama önce normal bir şekilde eşinle konuşmalısın hemen kıyameti koparmana gerek yok. bi konuş bakalım değişim olacak mı.

bu tarz asalak insanlara yapılan en büyük yanlış onların masrafını karşılamak, sorumsuzluğunun bedelini ödemek oluyor. benim ailemde de var. senelerce annemin parasını yedi, dayım olur kendisi. en son evlerimizi ayırdık da kurtulduk. şimdi tabii mecbur kalınca 10 senedir mezun olamadığı okuldan mezun oldu, iş buldu çalışacak. desteği anında çekeceksin ne halt ederlerse etsinler.

Şuan çocuk düşünmüyorum. Aile olarak birbirlerine aşırı düşkünler. Kaynımada kimse höd bile diyemez. O kv kpyi azarlar bazen.Zaten tekrarlanırsa eşime tepkimi gösterip, sadece taksidi ödüyorum, naparsa yap, ailene de gelmiyorum bidaha deyip eşime de mesafe koyacağım.

Bunlar ailece kafasız sanırım, beyinsiz KVnin oğlunu almamak gerekiyor burdan evlenecek kızlara sesleniyorum.:olamaz:Onun dışında kabile zihniyetiyle anam danam kardeşim diyorsa eş adayı, annesi babası eşşek kadar adamın peşinden oğlum da oğlum diye geziyorsa o eş adayı artık aday olmamalı ben direkt kaçarım:110:
:bicak:

kaynına güzel hayat
Anne babanın kartını ye
Sıkışınca abiden harca
Oh ne ala hayat

Eşine karşı tavrını koy , gerekirse kavga et
Susup kabul edersen kaynının düğün masraflarını da eşin üstlenir.
Olmadı kendi maaşından bir bölümü at annemler bu ay çok sıkışmış de verme bakalım o zaman ne yapıyor

Su aileye duskun erkekleri anlamiyorum.yardim etmek ayri parazit gibi taşımak ayri.su ailesine duskun imajı veren erkekler bi zahmet yuva kurmasin düşkünlük olmuyor.o parazit gibi tasimaya dönüşüyor.ailede kiymet filan bilinecegini saniyorsa yaniliyor.kime güvence verirsen arsiz olur.
Ornek vereyim bir annenin iki evladinin anneden aldigi terbiye olmuyor.ben annemle otururken kardeşim calismazken maasim hep hepimizindi.annemin isine gelmeyince de onun eviydi.ne zaman kardesim çalışmaya basladi kendi ihtiyaclarina harcadi parasini.bende baska eve ciktim.kardesimin parasi kardesimin oldu evin besi bereketi kaçtı.sagdan soldan borç almaya basladilar.gecen kalan yuz lirayi kardesim gezmis yemis annem ekmek parasi olarak hayal kurarken yine ben imdadina yetistim.yine eskisi gibi bi nevi o bana bakmiyorda para verip baktiriyormusum kendimi gibi oldu.hala annem kardeşimden hayir bekliyor ve ona olan stresini bana atıyor.

İyi de tatlım ev kredisi + 3 kişinin mutfak masrafı+ faturalar zaten ucu ucuna yetiyordur. Kaynına harcayacak pek bişey kalmıyor hakkaten. Kızla gezerken ne harcıyor? Onları da eşin ödüyor olmasın?
Evin kredisi 1500 TL. Yok eşim ödemiyor sanmıyorum. Eşim kız ödüyormuş herşeyi diyor. W

O kayınbiraderden bende de mecvcut. Ben eşime net dedim. Çocuğumun hakkını o işeyaramaza yedirmem dedim. Onun için benden para talep edemezsin, ev bütçesinden veremezsin dedim. Verirse ne olacağını da iyi bilir. Net olun. Söyleyin
Şuan beklemedeyim. Tekrarlansın yani tekrar istesin kendi maaşımı kenara ayıracagım.

kaynına güzel hayat
Anne babanın kartını ye
Sıkışınca abiden harca
Oh ne ala hayat

Eşine karşı tavrını koy , gerekirse kavga et
Susup kabul edersen kaynının düğün masraflarını da eşin üstlenir.
Olmadı kendi maaşından bir bölümü at annemler bu ay çok sıkışmış de verme bakalım o zaman ne yapıyor
Eşim dedigim gibi aşırı verici bir insan. O yüzden onda para bırakmamaya çalışıyorum.Kart ekstresini de mecbur kontrol edecegim.Birikmişleri var ailesinin ama dügüne yetmez. Eşim kendi maaşıyla yardım edemez, benim maaşımı vermem lazım. Tabiki vermem. Kredi çekmeyi düşünüyorum.

her yetişkin kendinden sorumludur. kocaman adam çalışmayıp abisinin ona bakması çok saçma. hani hastalık olur, engelli olur vs anlarım. o zaman lafı edilmez. ama sağlıklı, sevgilisi olabilen, spora gidebilen adamın abisi/kardeşi üzerinden geçinmesi büyük saygısızlık.
şimdi ödendiğini gördüğü için de bundan sonra her ay eşinize yüklenecek.
haberiniz olsun.
rızanız olmadığını açıkça söyleyin.

Eşim dedigim gibi aşırı verici bir insan. O yüzden onda para bırakmamaya çalışıyorum.Kart ekstresini de mecbur kontrol edecegim.Birikmişleri var ailesinin ama dügüne yetmez. Eşim kendi maaşıyla yardım edemez, benim maaşımı vermem lazım. Tabiki vermem. Kredi çekmeyi düşünüyorum.
Krkredi niye çekeceksiniz ?

Daha çok yenisiniz

Koyun tavrınızı

Sinirlernip fevri davranmayın ters teper.

Tabiki sessizde kalmayın kim olsa kaynının sevgilisyle gezdiği tozdugunu finanse etmek istemez.

Kayınvalidenize laf arasinda söyleyebilirsiniz. "Anne faturayı ödeyememişsiniz x ödemiş. uzuldüm acıkcası y nin çok mu borcu var?"

Buyuk ihtimalle kayinvalideni ve kayinbabanın faturayı odeyemeyecek duruma gelindiğinden haberi yok.

Esinize yine bu durumdan hosnut olmadığınızı belirtin.

Ayrıca yeni okudum esimin maası yardım etmeye yetmez demissiniz. Esinizin maası yetmezse yetmesin sizin maasınızla düğünün finanse edilmesine izin vermeyin.

Dugunde kardesi olarak takı takarsınız olur biter.

Bunlar ailece kafasız sanırım, beyinsiz KVnin oğlunu almamak gerekiyor burdan evlenecek kızlara sesleniyorum.:olamaz:Onun dışında kabile zihniyetiyle anam danam kardeşim diyorsa eş adayı, annesi babası eşşek kadar adamın peşinden oğlum da oğlum diye geziyorsa o eş adayı artık aday olmamalı ben direkt kaçarım:110:
:bicak:
bende var buna benzer bir asalak üstelik şu an evlenme aşamasında. önümüzdeki yaz evlenecek. gerçekten onunla evlenecek hatunun aklına s.çasım geliyor nasıl bir zihniyet nasıl bir mantık aklım hayalim durur. böyle asalak heriflerden koca ve baba olamayacağını nasıl algılayamaz bir insan ya? bi de uzak mesafe bizimkilerin ilişkisi. istediği kadar uzak mesafe olsun herifin durumu belli. 35e dayandı ilk işine yeni başlayacak. onunla evlenen hatuna da, evliliğe müsade eden hatun ailesine de söylenecek çok söz var ama neyse.

Back
X