İleride ne olacak?

Kendi işsiz kaynıma şükrettim. Bizimki 35inde senelerin işsizi. Ama kedi gibi evdedir. Ne arkadaş ne sevgili. Dışarı da çıkmaz. Akşama kadar internette ebleh gibi oyun oynuyor fln işte. O bile gözüme batıyor benim bir kuruş da vermedi eşim de arada söylerim yine de sizinkilere bir şey olsa bizden kurul yollatmam diye. Böyle bir de yese içse gezse ben o kayınbiradere de lafımı söylerdim. Şu haliyle bile gözüme batıyor
Bemimki alkolü falan seviyor.Burada ünlü bir mekan var, oraya gidiyor.Kaynımın arkadaşı da işsiz bu arada🤣Bizimki 6 aydır bu kızla beraber.Haftafa 3 4gün kızla kalıyor. Diger günler evde. Aşırı sosyaller.Benim istemeye başladıktan sonra batmaya başladı açıkcası. Herkes alışmış bu duruma, kimse yadırgamıyor.

Ağzımı bozucam ama n.h veririm deseydin. İyi bari altınlar senin adına. İstese de alamaz
Eşim taksitler bitsin kendi maaşımı naparsan yap ister altın al ister harca dedi. Bende sessizce kenara atmayı düşünüyorum.Tüm yükü maalesef eşime verecegim. Adamda para oldu mu saçıyor etrafa.Yetmediginde destek olurum

Alışırsa hep faturalar için abisine başvuracak gibi duruyo anladığım kadarıyla, çalışmayan insanlar zaten böyle konularda çok geniş, çok rahat oluyo hiç çekinme vs yok, zaten anne babasının kartları elindeymiş, oh ne güze o anne babanın parasıyla gezsin tozsun, siz de akşama kadar çalışın onların da yaşadığı evin faturalarını ödeyin, bu nasıl haksızlık böyle
Bence eşinizle konuşun, kardeşinin kişiliğini vurgulayıp buna alıştırmamanız gerektiğini anlatın, o da uygun bi dille söylesin kardeşine, maaşımız anca bize yetiyo bana güvenme desin, hiç olmadı siz konuşun kayınbiraderinizle? Eşinizin kendisine hayır diyemediğini ama buna devam etmek istemediğinizi, madden sizin de zorlandığınızı flan anlatın
Kaynımla degil annesi ile konuşmayı düşünüyorum. Kvnin haberi yok. Onlar sıkışmadıkça para istemez. Onların kartların dolu oldugundan falan haberi yok, sanmıyorum. Onlar kredi kartı bile kullanmıyorlar.

Aklıma bu aralar çok takılıyor.Sana düşmez belki diyeceksiniz ama eşim ailesine çok düşkün biri.Eşim sabit maaşla bir firmada çalışıyor. Bende özelde Çalışıyorum. Eşimin aldıgı maaş kira, faturalar derken az bir miktar kalıyor. Benim aldıgımla harcama yapıp kalanı birikim yapabiliyoruz.Eşim iki kardeş.Kaynım ben tanıdım tanıyalı çalışmıyor.İş begenmıyor.Mesleği yok, market, fabrika, magazada hayatta çalışmaz. Masa başı iş ve yüksek maaş istiyor.Kv ve kpnin emekli maaş kartı, kredi kartı, birikim hesapları hepsi kaynımda. Eşim çocugun gideri yok diyor.Ama kaynım marka giyinen, spora giden..biri.Bunlar tabiki beni ilgilendirmez. Bir süredir sevgilisi var. Kızla sürekli geziyorlar ve sanırım kartları doldurmuş.Eşime evin dogalgaz faturayı ödeyemediğini, kartın dolu oldugunu söyledi, abi halletsene dedi. Eşim anında ödedi.Evleri kendilerinin, kv kp emekli.Ben birkaç kez olunca birşey demedim. Ancak tekrarlanırsa sizce tepki göstereyim mi? Bizimde başka borçlarımı var.Ve aklıma takılan şu.Ailesi kaynımın çalışmamasına üzülsede hiçbirşey demiyor. İleride nolacak. Şuan onların maaşıyla geçiniyor ama kv kp ölünce biz mi bakacagız.Eşim evi satar diyor.Çok mu ilerisini düşünüyorum.Tanıdıgım kadarıyla çalışacağını düşünmüyorum.Kaynım tekrar fatura ödeme konusunda destek isterse eşime karşı nasıl bir tavır takınayım. Kv kpnin bundan haberi yok tahminim. Ödemeleri kaynım yapıyor, kartları o kullanıyor.
Gitsin çalışsın herkes bi daha olursa gösterin tepkinizi

hiç de sana düşmez diye bişey yok bal gibi de düşer. kendi g.tünün deliğini bilmeyen bir salağın faturasını eşin yani doğal olarak senin bütçen ödemek zorunda değil.

keşke ilk olduğunda bişey demiş olsaydın susmakla büyük hata yapmışsın. al eşini karşına ciddi ciddi konuş bakalım tepkisi ne olacak. kardeşinin durumunun o da farkındadır eminim. ama erkekler nedense konu aile olunca evdeki hanım da itiraz etmiyorsa çok rahat davranıyorlar. sen o asalağın borcunu ödemek için mi çalışıyorsun? gerekirse kavga çıkar kıyameti kopar, evliliği bitirme noktasına getir ama asla ödemesine izin verme. sanmıyorum evliliğini bu yüzden kaybetmeyi göze alacağını. ona buna harcamaktan evinin gaz faturasını ödemeyen insan zaten sittin sene düzelmez. düzelip düzelmemesi senin problemin değil. ama önce normal bir şekilde eşinle konuşmalısın hemen kıyameti koparmana gerek yok. bi konuş bakalım değişim olacak mı.

bu tarz asalak insanlara yapılan en büyük yanlış onların masrafını karşılamak, sorumsuzluğunun bedelini ödemek oluyor. benim ailemde de var. senelerce annemin parasını yedi, dayım olur kendisi. en son evlerimizi ayırdık da kurtulduk. şimdi tabii mecbur kalınca 10 senedir mezun olamadığı okuldan mezun oldu, iş buldu çalışacak. desteği anında çekeceksin ne halt ederlerse etsinler.
Şuan konuşursam gizli ödemeye devam edebilir. Ödediğini fark ettiğim anda ben enayi miyim. Ben çalışayım o yesin diye bir konuşmaya girecegim.
Zaten bu gidişle anne babası ölünce evlerini falan satacak. Eşim zaten kardeşim rahat etsin diye hak bile istemiyor. Ailenin ezilen oglu eşim, rahat oglu kaynım.
Kv 1 ay hastahanede yattı, birkez gitmedi annesinin yanına. Hep eşim koşturdu.

bende var buna benzer bir asalak üstelik şu an evlenme aşamasında. önümüzdeki yaz evlenecek. gerçekten onunla evlenecek hatunun aklına s.çasım geliyor nasıl bir zihniyet nasıl bir mantık aklım hayalim durur. böyle asalak heriflerden koca ve baba olamayacağını nasıl algılayamaz bir insan ya? bi de uzak mesafe bizimkilerin ilişkisi. istediği kadar uzak mesafe olsun herifin durumu belli. 35e dayandı ilk işine yeni başlayacak. onunla evlenen hatuna da, evliliğe müsade eden hatun ailesine de söylenecek çok söz var ama neyse.
Benim kaynımda bayadır işsiz. Kv kız arkadaşını duydu, hemen ay dügünü nasıl yapacagız falan telaşa gird🤣

Sinirlernip fevri davranmayın ters teper.

Tabiki sessizde kalmayın kim olsa kaynının sevgilisyle gezdiği tozdugunu finanse etmek istemez.

Kayınvalidenize laf arasinda söyleyebilirsiniz. "Anne faturayı ödeyememişsiniz x ödemiş. uzuldüm acıkcası y nin çok mu borcu var?"

Buyuk ihtimalle kayinvalideni ve kayinbabanın faturayı odeyemeyecek duruma gelindiğinden haberi yok.

Esinize yine bu durumdan hosnut olmadığınızı belirtin.

Ayrıca yeni okudum esimin maası yardım etmeye yetmez demissiniz. Esinizin maası yetmezse yetmesin sizin maasınızla düğünün finanse edilmesine izin vermeyin.

Dugunde kardesi olarak takı takarsınız olur biter.
Eşimden maaş olarak fazla alıyorum. Eşim Asgari den biraz fazla alıyor.Bazen prim alıyor. Tek eşimin maaşı ile kıt kanaat geçiniriz. Eşim belli miktar yardım ederiz diyor ama eşim aldıgı asgari ile yardım edemez. Benim ortaya para koymam gerek. Kredi çekmeyi düşünüyorum.
Tekrarlanırsa dediğiniz gibi yapacağım.

Şuan konuşursam gizli ödemeye devam edebilir. Ödediğini fark ettiğim anda ben enayi miyim. Ben çalışayım o yesin diye bir konuşmaya girecegim.
Zaten bu gidişle anne babası ölünce evlerini falan satacak. Eşim zaten kardeşim rahat etsin diye hak bile istemiyor. Ailenin ezilen oglu eşim, rahat oglu kaynım.
hak istemiyor ne demek? çocuğunuz var mı? o hak sadece eşinin hakkı değil evladının da hakkı. kafasına göre hak istememe durumu olamaz yani.

Eşim söyledi. Altınlar benim adıma bankada duruyor.Lafa gelince senin hepsi diyor eşim ama ihtiyaç olursa yardım edilirmiş.
31 yaşındaki işsiz kaynım, kız arkadaşıyla 3 latte daha fazla içebilsin diye ben, düğünde takılan tamamı kanunlarca da tasdiklenmiş bir şekilde "benim" olan altınlarımı mı mı bozduracakmışım? Yuh!
31 yaşındaki adama kuzu diyen ana babaya her şey normal gelir tabi de. Sizin eşiniz de iyi değil bence.
O altınlar sizin geleceğinizi oluşturacak, çoluğunuz çocuğunuz için güvence olacak belki. Elin kızı Uludağ'da tatil yapsın diye altın mı bozdurulur? Tövbe tövbe!
Asla asla vermeyin altın maltın. Maaşları da ayırın. Hem evini geçindirip hem de kardeşini besleyebilirse eşiniz, buradan kendisini süperman ilan ederiz hep birlikte.

Aslında naif degilim. Gerçekten tek ödemesinde artık annesini arayıp söyleyeceğim.Ben maaşı ayırdıgımda eşim maddi sıkıntıya girecek. Adam o kadar lüks yaşıyorki.Kızla son 6 ayda 2 3kez otele gittiler.Eşime ballandırarak anlatıyor, kız kaynımın eşini cebine attırmıyormuş.Buna inanmıyorum. Böyle olsa kartlar dolmazdı.
Kendi paramı çatır çatır yerim artık.Eşim ödemeye devam ederse aramız bozulacak ve ben kaynımla muabbeti kesecegim artık.
İlerisini düşünmek evet çok hata ama yaşarsak ben tahmin ediyorum, eşim kıyamaz öder kaynımın tüm faturalarını. Bu saatten sonra çalışacağını düşünmüyorum.Burada tek hatalı ailesi ve eşim. Konusu açılsın ailesine bende de tüm kartlar olsa ben çalışmam, beni de ogluşum diye pohpohlasalar bende çalışmam.

Yahu bu övünülecek bir şey değil ki. Her şeyi kız ödüyormuş. Biz burada her şeyi erkeğe yıkan kadını yerelim erkekler de her şeyi kadına ödetiyor diye böbürlensin. O kız onu terk eder gider. İşsiz güçsüz adamla evlenilir mi? Kaç yıl taşıyacak o kız bu adamı? Dünyada bir sizin kaynınız mı kaldı da kız buna mecbur? Bana çok ilginç geldi.

Eşimden maaş olarak fazla alıyorum. Eşim Asgari den biraz fazla alıyor.Bazen prim alıyor. Tek eşimin maaşı ile kıt kanaat geçiniriz. Eşim belli miktar yardım ederiz diyor ama eşim aldıgı asgari ile yardım edemez. Benim ortaya para koymam gerek. Kredi çekmeyi düşünüyorum.
Tekrarlanırsa dediğiniz gibi yapacağım.

Yahu siz direk konuşun. Ben paramı senin kardeşine vermem deyin. Senin paranı da vermeni istemem üstelik deyin. Ama illa yardım için ayıracağız, sen aylık ne kadar ayıracaksın? Maaşından ne kadar evimize kalacak? Ben de o kadarını koyup kendi zevkime harcarım dersiniz. Çocuk olursa hiç veremeyiz dersiniz. Bunu da kardeşinin bilmesi şart bize güvenip bir şey yapmasın deyin.

Üstelik anne babası ölünce evi satar onunla geçinir ne demek. Evleri 25 milyon tl falan etmiyorsa o satılan ev parası en fazla 3 yıl yeter. Hazıra dağ dayanmaz bir de kira da ödeyecek. O para bitince ne olacakmış? Evi satmasalar en azından sokakta kalmaz. Aç maç oturur. Sizin eşinizde de çok akıl yok gibi sanırım. Böyle bir plana ok dediyse.

Yahu bu övünülecek bir şey değil ki. Her şeyi kız ödüyormuş. Biz burada her şeyi erkeğe yıkan kadını yerelim erkekler de her şeyi kadına ödetiyor diye böbürlensin. O kız onu terk eder gider. İşsiz güçsüz adamla evlenilir mi? Kaç yıl taşıyacak o kız bu adamı? Dünyada bir sizin kaynınız mı kaldı da kız buna mecbur? Bana çok ilginç geldi.

Yahu siz direk konuşun. Ben paramı senin kardeşine vermem deyin. Senin paranı da vermeni istemem üstelik deyin. Ama illa yardım için ayıracağız, sen aylık ne kadar ayıracaksın? Maaşından ne kadar evimize kalacak? Ben de o kadarını koyup kendi zevkime harcarım dersiniz. Çocuk olursa hiç veremeyiz dersiniz. Bunu da kardeşinin bilmesi şart bize güvenip bir şey yapmasın deyin.

Üstelik anne babası ölünce evi satar onunla geçinir ne demek. Evleri 25 milyon tl falan etmiyorsa o satılan ev parası en fazla 3 yıl yeter. Hazıra dağ dayanmaz bir de kira da ödeyecek. O para bitince ne olacakmış? Evi satmasalar en azından sokakta kalmaz. Aç maç oturur. Sizin eşinizde de çok akıl yok gibi sanırım. Böyle bir plana ok dediyse.
Kaynım gittigi yere kadar gider, ikimizde evlilik kafasında degiliz, zaten birlikte yaşıyoruz dedi. Haftasonları genelde kızın evinde kalıyor, haftaiçi eve geliyor.Geçinmek zor evlilik istemiyorum diyor.
Eşime ileride anne baban ölünce napacak kardeşin dedim. Evi satar herhalde dedi. Evin degeri 800 bin falan eder. İleride de daha da degerlenir.Koca adam gelecegini düşünüyordur illaki diyor ama hiç sanmıyorum.
Bu ay paramı ortaya koymayacagım. Eşimin tüm parası eve gitsin, cebinde parası kalmasın ondan sonra bir miktar koyarım.

Benim anlamadığım farkındaysanız hep bi kötüye müsamaha var bu dünyada, hep idare ediliyolar, hep tolere ediliyolar, kimse hoşt demiyo böyle insanlara, şaka gibi😳
Adam çalışmıyor, kimse demiyo ki lan asalak, ne tembel adamsın sen, çalış kazan kendi paranı, adam hastaneye gidip annesiyle ilgilenmiyo, kimse demiyo ki bu insanların parasını yiyen sensin, sen baksana annene, sen ilgilensene😡
Bu hep böyle, her yerde böyle
Benim eltim tüm ailenin ağzına s…yor, herkes aman idare edelim, kardeşimizin hatırına bilmem ne modunda, kimse hoşt sen kimsin demiyor, diyemiyor, hep bi tolerans
Bi arkadaşımın yengesi aldığı maaşı kendi ailesine harcıyo, sonra arkadaşımı arayıp kardeşin bana kredi kartını vermiyo, yok verdiği kartın limiti düşük bilmem ne diye dert yanıyo, şunu ben yapsam görümcelerime, kendi maaşını ye o zaman güzelim derler lafı ağzıma tıkarlar, niye hep kötüye bu tolerans niye😡

Benim anlamadığım farkındaysanız hep bi kötüye müsamaha var bu dünyada, hep idare ediliyolar, hep tolere ediliyolar, kimse hoşt demiyo böyle insanlara, şaka gibi😳
Adam çalışmıyor, kimse demiyo ki lan asalak, ne tembel adamsın sen, çalış kazan kendi paranı, adam hastaneye gidip annesiyle ilgilenmiyo, kimse demiyo ki bu insanların parasını yiyen sensin, sen baksana annene, sen ilgilensene😡
Bu hep böyle, her yerde böyle
Benim eltim tüm ailenin ağzına s…yor, herkes aman idare edelim, kardeşimizin hatırına bilmem ne modunda, kimse hoşt sen kimsin demiyor, diyemiyor, hep bi tolerans
Bi arkadaşımın yengesi aldığı maaşı kendi ailesine harcıyo, sonra arkadaşımı arayıp kardeşin bana kredi kartını vermiyo, yok verdiği kartın limiti düşük bilmem ne diye dert yanıyo, şunu ben yapsam görümcelerime, kendi maaşını ye o zaman güzelim derler lafı ağzıma tıkarlar, niye hep kötüye bu tolerans niye😡
Bende bunu anlamıyorum. Genelde ufak çocukları aileler pohpohluyor sanki.Eşimin ailesi yapısı hep birbirini pohpohlamakla geçiyor. Galiba bu yüzden birşey demiyorlar.
Annesi hastahanedeyken babasını tek bırakıp kızın yanına kalmaya gitti. Bunu eşime söylediğimde napsın çocuk sıkılıyor evde oluyor.
Bu tarz insanlara yüz verdikleri için tepemize çıkıyor.

Aklıma bu aralar çok takılıyor.Sana düşmez belki diyeceksiniz ama eşim ailesine çok düşkün biri.Eşim sabit maaşla bir firmada çalışıyor. Bende özelde Çalışıyorum. Eşimin aldıgı maaş kira, faturalar derken az bir miktar kalıyor. Benim aldıgımla harcama yapıp kalanı birikim yapabiliyoruz.Eşim iki kardeş.Kaynım ben tanıdım tanıyalı çalışmıyor.İş begenmıyor.Mesleği yok, market, fabrika, magazada hayatta çalışmaz. Masa başı iş ve yüksek maaş istiyor.Kv ve kpnin emekli maaş kartı, kredi kartı, birikim hesapları hepsi kaynımda. Eşim çocugun gideri yok diyor.Ama kaynım marka giyinen, spora giden..biri.Bunlar tabiki beni ilgilendirmez. Bir süredir sevgilisi var. Kızla sürekli geziyorlar ve sanırım kartları doldurmuş.Eşime evin dogalgaz faturayı ödeyemediğini, kartın dolu oldugunu söyledi, abi halletsene dedi. Eşim anında ödedi.Evleri kendilerinin, kv kp emekli.Ben birkaç kez olunca birşey demedim. Ancak tekrarlanırsa sizce tepki göstereyim mi? Bizimde başka borçlarımı var.Ve aklıma takılan şu.Ailesi kaynımın çalışmamasına üzülsede hiçbirşey demiyor. İleride nolacak. Şuan onların maaşıyla geçiniyor ama kv kp ölünce biz mi bakacagız.Eşim evi satar diyor.Çok mu ilerisini düşünüyorum.Tanıdıgım kadarıyla çalışacağını düşünmüyorum.Kaynım tekrar fatura ödeme konusunda destek isterse eşime karşı nasıl bir tavır takınayım. Kv kpnin bundan haberi yok tahminim. Ödemeleri kaynım yapıyor, kartları o kullanıyor.
Valla hiç sevmem böyle kayni aile yapısını bosanma nedeni benim için bu durum

Ben sorumsuz kaynın hicbirseyini ödetmezdim, hele kendi paramdan asla , size tavsiyem izin vermeyin böyle şeylere, bir süre sonra bu fatura ödemeler eşinizin görevi haline gelecek...

Onlar benim ailem, nasıl göndermiyeyim, yetmiyor demek diyecek. Ama tüm para yönetimi kaynımda.Tahminim kvleri haberi bile yok.Tekrarlanırsa ki inşallah haberim olur, tepki göstereceğim.
Eşine paranı verme ve onun maaşıyla da ne varsa al eve, ihtiyaçlarindan kısma, ben eşime herşeyden bol aldırırım ki verecek biseyi kalmasın , yani en güzeli verecék para bırakmayacaksın eşinde...

Back
X