İlerizekalı olmayan eş kişisi

Bana kapıyı gösterir gibi konuşunca ben de sinirlendim ve bir anda çıkıştım. Biraz fazla gururlu bir kadınım sanırım o anlamda, bilmiyorum.

Zaten sonra mesaj atmış “siz olmak istediğiniz yerdesiniz, ben ise yalnız evde diye”
Eşinizin bu söyleminden anladığım kadarıyla çok annenizde mi olmak istiyorsunuz genelde siz istediğiniz yerdesiniz demiş eşiniz adına üzüldüm sabah çocuğunuzu alıp eve gidip eşinizi öperek uyandırın ve tatsızlık bitsin yalnızlık üzmüş ki size mesaj atmış bu da demek oluyor ki kıymetinizi biliyor bilmese yan gelir yatardı sitem etmezdi

Anneme çok üzüldüm zaten, ben bir anlık gazla geldim ama kadıncağız çok büyük bir şey sandı. Söylüyorum inanmıyor da...

Böyle kavgalara aileleri karıştıranlara çok kızardım, resmen aynısını yaptım.
Ben yine yapmazdım da olay çok spontane gelişti, dengeyi kuramadım.
Alkolün etkisiyle diyelim
Kamu spotu: Alkol sağlığa zararlıdır ruh sağlığına da!

Sanırım meseleleri halledememişsiniz o konuşmada.Sonu tatlıya bağlanmış bir konuşma değildi galiba.Yoksa sende mi ananın evine gideceksin cümlesinin kurulmamiş olması lazım.Ha ben olsam sorardım neden böyle bir cümle kurduğunu..Sizde baya fevri çıkıp gitmişsiniz.Niye öyle dediki eşiniz acaba?

Anlayamadığım bir konu daha var 5.5 yaşında mıydı çocuğunuz nasıl evde yalnız bırakabildiniz ananeye bıraksaydınız ya ne geniş insanlarsınız yahu küçük çocuk evde siz dert konuşmak için alkol alıp bilmem ne bilmem ne üfff

Çocuk 3 yaşında biz 5.5 yıllık evliyiz :p

Pedagogumuzun önerisiyle birlikte oğlumuzu bizim dışımızda da anneannesinde kalabileceğini gösterme, bunu ona alıştırma aşamasındayız açıkçası.
Bu durumda da kendisi özellikle isteyince “Acaba mı?” düşüncesiyle çıktık.
Yalnız öneriyi yanlış uyguluyorsunuz .. çocuk da muhtemelen evdeki sevgisizlik ten etkilenmiş ona şefkat ve huzur veren anneanneyi gecenin bir vakti arzuluyor ve uygun zaman belirleyip anneanne alıştırması yapmak yerine anında her istediğinde vakitli vakitsiz yaparak hem çocuğu kendinizden koparıyor hem de doyumsuz şımarık bir çocuğun temellerini atıyorsunuz size uzulemiyorum atarli ve öfke kontrolü olmayan bir bayan var gibi görüyorum karşımda ancak cocugunuzu pedagog desteğini dahi yanlış anlayarak uygulayarak ve ani fevri davranışlarınızla (gecenin bir vakti babadan ayrı sinirli bir anne!) kendi ellerinizle kendinizden kopariyorsunuz içim ciz etti

Siz dışarıda alkol alırken çocuğun evde kiminle olduğunu ve alkollü araç kullandığınızı düşünmekten konuya odaklanamadım.

Pedagog "anneannesinde kalabileceğini gösterin" dedi diye gecenin bir yarısı 3 yaşındaki çocuğun aklıyla yollara düşmek, sonunda kavga edip konuyu bilmeyen çocuğa "benim yüzümden" duygusu yaşatmak da ayrı olay.

Şu olayda, baştan sona, verilen hiçbir karar mantıklı değil.
İçmeyi bilmiyorsanız içmeyin bence.

Siz dışarıda alkol alırken çocuğun evde kiminle olduğunu ve alkollü araç kullandığınızı düşünmekten konuya odaklanamadım.

Pedagog "anneannesinde kalabileceğini gösterin" dedi diye gecenin bir yarısı 3 yaşındaki çocuğun aklıyla yollara düşmek, sonunda kavga edip konuyu bilmeyen çocuğa "benim yüzümden" duygusu yaşatmak da ayrı olay.

Benim lafım artik edebiyat cümlesi oldu kitaplara gecircem
Icmeyi bilmiyorsaniz icmeyin👍
Bazisina yaramıyor gercekten bir de bu kadar romeo juliet tarzi iliskileri hic anlamıyorum manadan mana çıkarmak. Kocam bana sende mi ananin evine git.ek istiyorsun dese yoo nerden çıkardın aşkım derdim. Cok mu düz bir insanım ne😁🤣🤣

Anlayamadığım bir konu daha var 5.5 yaşında mıydı çocuğunuz nasıl evde yalnız bırakabildiniz ananeye bıraksaydınız ya ne geniş insanlarsınız yahu küçük çocuk evde siz dert konuşmak için alkol alıp bilmem ne bilmem ne üfff
cocuk evde kiminleydi gercekten

Annemler bizdeydi onunla ilgileniyorlardı tabiki. Biz biraz hava almaya dışarı çıkmıştık.
Çocuğu evde bırakıp gece vakti dışarı çıkmak söz konusu olabilir mi Allah aşkına? Yapmayın.

Biz eve geldik, annemler gitti. Onun akabinde çocuk anneannemlerde kalacam diye ağladı zaten. Saat’de 10:30 civarlarıydı.
Gece vakti 12-1’de hiç bir şey yokken çocuk anneanne istemiş de maaile gitmişiz gibi algılayanlar olmuş konuda. Şoklar içerisindeyim.

Annemler bizde çocukla beraberlerdi ve biz 10:30 gibi geldik. Onlar gittikten sonra çocuk oyuna doymamış olacakki anneannemleri istiyorum dedi. Bizde evde çok durmadık çıktık zaten.
Memleketin psikopatı çok da 3 yaşında çocuğu evde bırakıp sanki kafa bulmaya gitmişiz gibi algılara bu kadar kolay kapılıp inanılmasına çok şaşırdım açıkçası.
Alkol diyip durmuş herkes de kafede otururken içilen 2 birayı ne kadar büyütmüş herkes.

Yalnız öneriyi yanlış uyguluyorsunuz .. çocuk da muhtemelen evdeki sevgisizlik ten etkilenmiş ona şefkat ve huzur veren anneanneyi gecenin bir vakti arzuluyor ve uygun zaman belirleyip anneanne alıştırması yapmak yerine anında her istediğinde vakitli vakitsiz yaparak hem çocuğu kendinizden koparıyor hem de doyumsuz şımarık bir çocuğun temellerini atıyorsunuz size uzulemiyorum atarli ve öfke kontrolü olmayan bir bayan var gibi görüyorum karşımda ancak cocugunuzu pedagog desteğini dahi yanlış anlayarak uygulayarak ve ani fevri davranışlarınızla (gecenin bir vakti babadan ayrı sinirli bir anne!) kendi ellerinizle kendinizden kopariyorsunuz içim ciz etti

Şurada okuduğunuz iki satırdan evdeki düzenli kavga ortamı, sevgisizlik, saygısızlık anlamlarını çıkarıp, daha acısı buna kendinizi inandırıp içinizi cız ettirmenizi büyük bir hayranlıkla okudum.

Yazmış, yaşamış üstüne de kendinizi inandırmışsınız. Valla tebrik ediyorum. Harcanıyorsunuz buralarda..

Annemler bizde çocukla beraberlerdi ve biz 10:30 gibi geldik. Onlar gittikten sonra çocuk oyuna doymamış olacakki anneannemleri istiyorum dedi. Bizde evde çok durmadık çıktık zaten.
Memleketin psikopatı çok da 3 yaşında çocuğu evde bırakıp sanki kafa bulmaya gitmişiz gibi algılara bu kadar kolay kapılıp inanılmasına çok şaşırdım açıkçası.
Alkol diyip durmuş herkes de kafede otururken içilen 2 birayı ne kadar büyütmüş herkes.

Alkolün etkisiyle saçma davranmışsınız ikiniz de bence. 2 bira diyorsunuz ama "ananın evine git" ler havada uçuşmuş. Çocuğun üzülmesi ve bunlara tanık olması da cabası. İçinizden biri diğerini idare edip alttan alamıyorsanız nasıl evli kalabiliyorsunuz o kadar sene şaşırdım açıkçası. Ananın evine mi gitmek istiyorsun diyince gülüp hayır kocamın evine gitmek istiyorum diyip, çocuğu annenize bırakıp yine evinizde kavganızı etseydiniz keşke. Nasılsa şu an ananın evine mi gidiyorsun dedi diye boşanacak haliniz yok.

Ben alkole takılmadım. Bilincinizi kaybedecek kadar içmemişsiniz sonuçta. Öncelikle çoçuğunuzun anneannede kalabileceğini göstermek için yanlış zamanı seçmişsiniz. Önceliğiniz her isteğinin her istediği zaman gerçekleşmeyeceğini anlatmak olmalıydı. Öğrendiklerinizi yanlış uygulamışsınız.

Ben meseleyi çok abarttığınızı düşünüyorum. Kimse size kapıyı falan göstermemiş. Siz sanki kolunuzdan tutulup kapının önüne atılmışsınız gibi bir tavır içindesiniz.

Peki şimdi ne yapacaksınız gittiniz artık annenizin evine? Eğer niyetiniz gönlünüz alındıktan sonra geri dönmekse çok büyük bir hata yapmışsınız. Anne evine dönüldüyse şahsi fikrim artık bu evliliğin bittiği yönünde. Yoksa bir ciddiye kalmıyor evi terk etmenin. Eğer boşanmak niyetinde değilseniz -ki bu sebepten boşanılması da bana göre garip bir durum- annenizin evine giderek yanlış yapmışsınız.

Alkolün etkisiyle saçma davranmışsınız ikiniz de bence. 2 bira diyorsunuz ama "ananın evine git" ler havada uçuşmuş. Çocuğun üzülmesi ve bunlara tanık olması da cabası. İçinizden biri diğerini idare edip alttan alamıyorsanız nasıl evli kalabiliyorsunuz o kadar sene şaşırdım açıkçası. Ananın evine mi gitmek istiyorsun diyince gülüp hayır kocamın evine gitmek istiyorum diyip, çocuğu annenize bırakıp yine evinizde kavganızı etseydiniz keşke. Nasılsa şu an ananın evine mi gidiyorsun dedi diye boşanacak haliniz yok.

Ben yaşananların saçmalığını biliyorum zaten savunulacak yanı yok. Herşey mükemmel olsa burada konu açıyor olmazdım zaten değil mi?

Ama benim aile hayatımı, eşimle aramda olan iletişimi buradaki 2 lafla derinlemesine çözümleyenleri sadece “komik” adlandırabiliyorum.

Burada mükemmellik taslayan herkesi kendiyle başbaşa bırakıyorum. İsteyen istediğini düşünsün, ben ne olduğumu biliyorum. 3-5 kişinin hayal dünyası beni ne düşürür ne de yüceltir.
Ancak benim anneliğimi sorgulama hezeyanına düşenlere sadece akıl fikir ve biraz da edep diliyorum. Sınır nedir? ve nerede durulması gerekir? Herkes bilmeli. Herseyi biliyorlar ama bunu öğrenememişler.

Ben alkole takılmadım. Bilincinizi kaybedecek kadar içmemişsiniz sonuçta. Öncelikle çoçuğunuzun anneannede kalabileceğini göstermek için yanlış zamanı seçmişsiniz. Önceliğiniz her isteğinin her istediği zaman gerçekleşmeyeceğini anlatmak olmalıydı. Öğrendiklerinizi yanlış uygulamışsınız.

Ben meseleyi çok abarttığınızı düşünüyorum. Kimse size kapıyı falan göstermemiş. Siz sanki kolunuzdan tutulup kapının önüne atılmışsınız gibi bir tavır içindesiniz.

Peki şimdi ne yapacaksınız gittiniz artık annenizin evine? Eğer niyetiniz gönlünüz alındıktan sonra geri dönmekse çok büyük bir hata yapmışsınız. Anne evine dönüldüyse şahsi fikrim artık bu evliliğin bittiği yönünde. Yoksa bir ciddiye kalmıyor evi terk etmenin. Eğer boşanmak niyetinde değilseniz -ki bu sebepten boşanılması da bana göre garip bir durum- annenizin evine giderek yanlış yapmışsınız.

Bu tarz yorumları önemsiyorum. Teşekkür ederim. Evimdeyim zaten şuan.
Doğru olduğunu savunmamakla birlikte eşime bana aklına estiğinde anamın evini gösteremeyeceğini göstermek istedim. Sabahı eve geleceğin o an kafamdaydı zaten.

Ben yaşananların saçmalığını biliyorum zaten savunulacak yanı yok. Herşey mükemmel olsa burada konu açıyor olmazdım zaten değil mi?

Ama benim aile hayatımı, eşimle aramda olan iletişimi buradaki 2 lafla derinlemesine çözümleyenleri sadece “komik” adlandırabiliyorum.

Burada mükemmellik taslayan herkesi kendiyle başbaşa bırakıyorum. İsteyen istediğini düşünsün, ben ne olduğumu biliyorum. 3-5 kişinin hayal dünyası beni ne düşürür ne de yüceltir.
Ancak benim anneliğimi sorgulama hezeyanına düşenlere sadece akıl fikir ve biraz da edep diliyorum. Sınır nedir? ve nerede durulması gerekir? Herkes bilmeli. Herseyi biliyorlar ama bunu öğrenememişler.

Evet bana da komik gelen yorumlar var ama bence bu kadar büyük tepkiler vermeyin. Burada herkes okuduğunu farklı yorumluyor, farklı insanlarız. Hepimizin evliliği çocuk yetiştirme tarzı farklı. Kimse mükemmellik taslamıyor aslında, dönüp okursanız bir çok detayı vermediğinizi, çok soru işareti oluşturan bir konu olduğunu görürsünüz. Bence siz de eşiniz de çok fevri davranmışsınız ama böyle şeyler olur ben çok anormal görmüyorum. Çözülmeyecek sorunlarınız yoksa büyütmeyin diyorum.

alkolün verdiği yetkiye dayanarak şaka yapmaya çalışmış, siz de alkolün verdiği yetkiye dayanarak biraz yanlış anlamışsınız gibi geldi..

bir de alkol alırken problemli durumları konuşmak bence gerçekten her yiğidin harcı değil. yanlış anlamayın kınamak için demedim ama herkesin alkol toleransı ve içince girdiği mod farklı.

ben misal ilk alkol aldığım günden beri hiç sarhoş olmayan biriyim. ne kadar içsem de zihnim asla gevşemiyor, sadece hareketlerim yavaşlıyor, o nedenle de alkollüyken konuştuğumda ne dediğim şaşmıyor hiç.
ama erkek arkadaşım, özellikle viski gibi daha sert alkollerde bir süre sonra farklı bir moda geçiyor.

belki alkol almadan bir kez daha konuşmanız iyi olur.

Back
X