• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İletişimin bittiği arkadaşlıkta nedenini sormak?

Orangegreysky

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2022
25.018
En iyi cevaplar
3
80.705
528
Kızlar selam. İlkokuldan beri samimi olduğum bir arkadaşım var. Aslında aynı semtteydik ama okullar çok yoruyor diye üniversite dönemi pek buluşamadık ama hep mesajlaşırdık. Okul bitince buluşmaya devam ettik. Neyse ben başka şehre taşındım evlenince.

Ben 6 senedir çalışıyorum. O bu sene ilk defa işe başladı. Çok hevesliydi bilmem neydi. İlk iş görüşmesinden sonra yine buluşup konuştuk ağladım bile kız işe başlayınca 😅

Sonra mesajlarıma dönmemeye başladı. Wpye giriyor ama bana dönmesi 2 gün sürüyor. İlk başta sordum yoğunum vs dedi doğrudur dedim ilk işi olduğu için de ekstra hassas davrandığını biliyorum çünkü.

Ama iş farklı bir yere evrildi. Annemin ameliyatı için o şehre gittim biliyordu ve hastane evine çok yakındı, hiç ihtiyacın var mı demedi gelmedi etmedi. Yolunun üstü yani 5 dakika da olsa uğrayabilirdi diye düşünüyorum. Ben döndüm kendi evime işte görüşemedik ya falan demeye başladı.

Sonra ben ameliyat olacaktım. Ameliyat tarihi belli oldu yazdım 2 gün sonra döndü. Ameliyat sabahı böyle damar yolu açık fotoğraf attım, yine 2 gün sonra aa noldu ya girdin mi diye döndü. Peşine de dişi çekilecekmiş onu anlattı korkuyormuş bilmem ne.

Anlıyorum her arkadaşlık sonsuza kadar sürmez. İl değiştirmemin de etkisidir belki ama şu an ülkenin %189'u çalışıyor zaten çalışma bahanesiyle ameliyat olacak olan arkadaşına 2 gün sonra dönmek beni çok kırdı. Diş mevzusunu geçiştirdim sonra da konuşmadık zaten 5 aya gireceğiz neredeyse. Belki ben çok şey bekledim onu da bilmiyorum ama kendimi koydum yerine aynısını o yaşasa biletimi alır buradan giderdim yanına bile. Aynı şehirde evine yakın yerde annem ameliyat olacakken umursamaması, bilemiyorum...

Sormaya, konuşmaya ya da bi "hayırdır" demeye gerek var mı yoksa bittiği yerde bitmeli mi?

Ekstra bi not olarak nikah şahidim onu istemiştim ama covid aşısı olamam ben ya içinde çip var belki bilmiyorum diyerek gelmemişti. Yazarken ona da alındığımı hatırladım yazmış olayım 😅

Demekki sandıgın kadar yakın arkadaş değilmiş. İş te yoğun olabilir. E akşam eve gidince de hiç bakmıyor mu telefona. Arkadaşlık çift tarafın isteği ile olur tek tarafın dürtüklemesiyle yürümez. Sürekli yazma bak yazmayı kesmişsin 5 aydır yazmamış.
Demekki yolları ayırmanın vakti gelmiş. Hiç yazma yazarsa dönersin

Demekki sandıgın kadar yakın arkadaş değilmiş. İş te yoğun olabilir. E akşam eve gidince de hiç bakmıyor mu telefona. Arkadaşlık çift tarafın isteği ile olur tek tarafın dürtüklemesiyle yürümez. Sürekli yazma bak yazmayı kesmişsin 5 aydır yazmamış.
Demekki yolları ayırmanın vakti gelmiş. Hiç yazma yazarsa dönersin
Ben de öyle düşündüğüm için yazmadım evet. Sanki 24 saat aktif çalışıyormuş gibi davranması komik. Bi söz vardır ya "vakit bulamıyorum diye bi şey yoktur, sadece öncelikleriniz arasında değildir" diye. O hesap. Çoktan bitmiş belki de haklısınız.

Sormaya, konuşmaya ya da bi "hayırdır" demeye gerek var mı yoksa bittiği yerde bitmeli mi?
5 ay gecmesine rağmen onun icin zaman ayırıp konuyu buraya tasıdıgııza göre gercek dostsunuz.
O kisi haketmiyor.Nikah sahidi düsündügüm kisi böyle karsılık verse sonrasinda asla isim olmazdı benim.

5 ay gecmesine rağmen onun icin zaman ayırıp konuyu buraya tasıdıgııza göre gercek dostsunuz.
O kisi haketmiyor.Nikah sahidi düsündügüm kisi böyle karsılık verse sonrasinda asla isim olmazdı benim.
En eski arkadaşlarımdan biri, eski eve gittiğimde ilk ona yazardım gel görüşelim diye. Sürekli mesajlaşırdık işte buluşmasak da bilmiyorum üzülüyorum böyle olmasına.

Eşimin amcasını nikah şahidi yaptım sonrasında. Garip bi şeydi 😅

İnsanoğlu çok nankör gerçekten. Yani ne kadar yoğun olursa olsun, insan yakın bir arkadaşı ameliyat olduğunda 5 dk da olsa arama sorma gereği duyar.
2 gün sonra verdiği tepki aa noldu ya oldu gerçekten. Ama o meme büyütme ameliyatı olmak isterdi aşırı korkardı ben gaz verirdim, yaptır ben senin refakatçin olucam derdim. Eski de değil belki bu senenin başında yani. Verdiğini alamıyorsun bazen.

Zamaninda dostum dedigim insan geldi aklıma..
Bir gün kendisine ugrayacaktim aradim acmadi.Sonrasinda bekledim yazmadi.Ertesi gün yeniden aradigimda annemle evdeydim dönemedim dedi.Ben senin sevgilin degilim ki? Neden acmıyorsun annenin yanında telefonu dedim:KK70:
Baska bir gün bize gelecekti hazırlık yapıp bekliyordum ve 23 te ben gelemeyecegim yan komsu geldi kahve iciyoruz dedi? O gün o mesajına cevap bile vermeyip birdaha aradiginda da acmadim.
Sonra ne mi oldu? 2 ay falan gecti ben babamı kaybettim cenazeyi birak taziyeye bile gelmedi.
Su hayata babamsiz devam ediyorsam kimse lazim degil giden gidebilir mantıgı olustu bende.
Kimseye ederinden fazla değer vermemek lazim.

Bir gün kendisine ugrayacaktim aradim acmadi.Sonrasinda bekledim yazmadi.Ertesi gün yeniden aradigimda annemle evdeydim dönemedim dedi.Ben senin sevgilin degilim ki? Neden acmıyorsun annenin yanında telefonu dedim:KK70:
Baska bir gün bize gelecekti hazırlık yapıp bekliyordum ve 23 te ben gelemeyecegim yan komsu geldi kahve iciyoruz dedi? O gün o mesajına cevap bile vermeyip birdaha aradiginda da acmadim.
Sonra ne mi oldu? 2 ay falan gecti ben babamı kaybettim cenazeyi birak taziyeye bile gelmedi.
Su hayata babamsiz devam ediyorsam kimse lazim degil giden gidebilir mantıgı olustu bende.
Son paragrafınız bende çok ters etki yaptı ya. Babamı kaybettikten sonra herhangi birini daha kaybetme korkusu uykularımı falan kaçırıyordu bir ara. Ufak ufak aşmaya başladım ama sanırım onun etkisi bu anlattığım olay da.

Sizinki de ayrı bi tipmiş cidden, yazık.

2 gün sonra verdiği tepki aa noldu ya oldu gerçekten. Ama o meme büyütme ameliyatı olmak isterdi aşırı korkardı ben gaz verirdim, yaptır ben senin refakatçin olucam derdim. Eski de değil belki bu senenin başında yani. Verdiğini alamıyorsun bazen.
Ben sizi çok iyi anlıyorum, benim de arkadaşlık ilişkilerimde böyle şeyler yaşadığım oluyordu. Ama bir yerden sonra çok yorucu oluyor.
Karşıdaki insan sizin gibi ince düşünmüyor ya da sizin ona verdiğiniz kadar size değer vermiyor. Kaç yıllık arkadaşınızmış üzülüp kafaya takmanız normal, ama düşünmemeye çalısın derim. Nankörlük etmiş.

Arkadaşını ilgilendiren 2 tane ameliyatın üstüne "Vay dişim" diyen insanın bencilliği tartışılmaz ama sen kendini iyice yokladın değil mi? Onu kıracak ve senden uzaklaştıracak ya da sana karşı artık bencil davranmasını gerektirecek herhangi bir hareketin olmadığından eminsen belki de bu insan hep bu kadar bencildi de sen temiz yaklaşmıştın ve henüz kendisini tanımana fırsat yaratacak gereksinimlerin doğmamıştı. Bunların hepsinden eminsem ben olsam arayıp sormazdım.

Aynısını zamanında beni çok yoran bir arkadaşıma yapıyorum. Benim burnumdan getirdi yıllarca şimdi samimi olmak istiyor ama artık gözümde değeri kalmadı onun, nikah şahidi olmamı istedi bahane buldum görüşelim dedi yoğunum dedi. Aynısını yapıyor size, görüşmek istemiyor çok net. Sorarsaniz hem o daralır hem siz kırılırsınız bosverin...

+1
İşi düşünce arayan, derdini sürekli dinlediğiniz insanlar gün geliyor tek lafınızla sizi yerin dibine sokuyor. Ben bu sene öğrendim herkese ederi kadar değer vermeyi. O mesafeyi korumaya çalısıyorum.

Ben sizi çok iyi anlıyorum, benim de arkadaşlık ilişkilerimde böyle şeyler yaşadığım oluyordu. Ama bir yerden sonra çok yorucu oluyor.
Karşıdaki insan sizin gibi ince düşünmüyor ya da sizin ona verdiğiniz kadar size değer vermiyor. Kaç yıllık arkadaşınızmış üzülüp kafaya takmanız normal, ama düşünmemeye çalısın derim. Nankörlük etmiş.
Aynen çat diye de unutamıyorum tabii boşver diyerek ama 5 aydır yazmadıysak daha da gerek yok zaten.
Arkadaşını ilgilendiren 2 tane ameliyatın üstüne "Vay dişim" diyen insanın bencilliği tartışılmaz ama sen kendini iyice yokladın değil mi? Onu kıracak ve senden uzaklaştıracak ya da sana karşı artık bencil davranmasını gerektirecek herhangi bir hareketin olmadığından eminsen belki de bu insan hep bu kadar bencildi de sen temiz yaklaşımıştın ve henüz kendisini tanımana fırsat yaratacak gereksinimlerin doğmamıştı. Bunların hepsinden eminsem ben olsam arayıp sormazdım.
Yok hayır ilk işim cidden onu sorgulamaktı. Düşünüyorum çok mu dert yandım istediğinde orada olmadım mı çok mu ben ben ben dedim diye ama cıks. Ben de anlattım tabii ama onu da dinledim ben teşvik ettim konuşması için çoğu zaman hatta. Fifty fifty'ydik ne o ne ben öyle diyebilirim.
Aynısını zamanında beni çok yoran bir arkadaşıma yapıyorum. Benim burnumdan getirdi yıllarca şimdi samimi olmak istiyor ama artık gözümde değeri kalmadı onun, nikah şahidi olmamı istedi bahane buldum görüşelim dedi yoğunum dedi. Aynısını yapıyor size, görüşmek istemiyor çok net. Sorarsaniz hem o daralır hem siz kırılırsınız bosverin...
Haklısınız :(

Son paragrafınız bende çok ters etki yaptı ya. Babamı kaybettikten sonra herhangi birini daha kaybetme korkusu uykularımı falan kaçırıyordu bir ara. Ufak ufak aşmaya başladım ama sanırım onun etkisi bu anlattığım olay da.

Sizinki de ayrı bi tipmiş cidden, yazık.
Ben onun icin herşeyi yaptım.Arayip cocugu ile acilde oldugunu söylediginde (astım hastasıydı oglu) isten izin alıp giderdim.Hatta bir keresinde kavga ettim patronumla.
Cocugu rahatsizdi maddiyat gereken bir ameliyattı akrabam doktor herşeyi ona ayarlatip en iyi hastanede sünneti dahil yaptırdım.
Bunlar simdi söylenmez ama gercekten koyuyor karsılığı.Acımıyorum artık kimseye bu yüzden.

Bende biseylerin yarim kalmasını sevmiyorum kafamda hep meşgul eder beni. Bi ayrılık konuşması yapardım sanırım.
Aynı değeri göremediğiniz bir ilişkide kalmayın bence de. Siz yazmadınız diye 5 ay yazmaması korkunç gerçekten.
Aynı değeri görmek elbette tipa tıp sizle aynı davranışları sergilemesi demek değil herkesin önemseyip önemsemediği şeyler vardır. Mesela bir arkadaş yazmış üstte annesine gidince telefonumu açmadı diye bende öyleyimdir, daha doğrusu anne ya da başka biri fark etmez birinin yanındaysam telefonuma bakmam. Kimleysem onunla ilgilenirim eşim bile ulaşamaz ancak arkadaştan çıktıktan sonra telefonu elime alır haber veririm. Hiç değer yargısı olarak düşünmemiştim.
Arkadaşınızın da değerini gösterme şekli sizden farklı olabilir. Başka zamanlarda başka iyiliklerini gördünüz mü, bunları da değerlendirin bence. Elinizde bir şey kalmıyorsa da doğru bir ilişki değildir zaten.

+1
İşi düşünce arayan, derdini sürekli dinlediğiniz insanlar gün geliyor tek lafınızla sizi yerin dibine sokuyor. Ben bu sene öğrendim herkese ederi kadar değer vermeyi. O mesafeyi korumaya çalısıyorum.
Kaliteli bir yalnizligi tercih eder oldum.Cıkarı olunca yanasan ya da kendi kendine tribe girip sorununu dile getirmeyen insanlar icin neden böyle acaba diye düsünmekten sıkıldım.

Ben onun icin herşeyi yaptım.Arayip cocugu ile acilde oldugunu söylediginde (astım hastasıydı oglu) isten izin alıp giderdim.Hatta bir keresinde kavga ettim patronumla.
Cocugu rahatsizdi maddiyat gereken bir ameliyattı akrabam doktor herşeyi ona ayarlatip en iyi hastanede sünneti dahil yaptırdım.
Bunlar simdi söylenmez ama gercekten koyuyor karsılığı.Acımıyorum artık kimseye bu yüzden.
Yok söyleme niyetinizi ben anladım zaten boşverin. Hak etmemiş sizi işi düşünce en iyi arkadaşı olmuşsunuz bitince unutulmuş.
Bende biseylerin yarim kalmasını sevmiyorum kafamda hep meşgul eder beni. Bi ayrılık konuşması yapardım sanırım.
Aynı değeri göremediğiniz bir ilişkide kalmayın bence de. Siz yazmadınız diye 5 ay yazmaması korkunç gerçekten.
Aynı değeri görmek elbette tipa tıp sizle aynı davranışları sergilemesi demel değil herkesin önemseyip önemsemediği şeyler vardır. Mesela bir arkadaş yazmış üstte annesine gidince telefonumu açmadı diye bende öyleyimdir, daha doğrusu anne ya da başka biri fark etmez birinin yanındaysam telefonuma bakmam. Kimleysem onunla ilgilenirim eşim bile ulaşamaz ancak arkadaştan çıktıktan sonra telefonu elime alır haber veririm. Hiç değer yargısı olarak düşünmemiştim.
Arkadaşınızın da değerini gösterme şekli sizden farklı olabilir. Başka zamanlarda başka iyiliklerini gördünüz mü, bunları da değerlendirin bence. Elinizde bir şey kalmıyorsa da doğru bir ilişki değildir zaten.
Yok birebir aynısını beklemiyorum tabii hani ben giderdim işimden kolay izin alabildiğim için, o gelemez biliyorum işi sıkı benimkinden. Ama bi geçmiş olsun demek zor olmamalıydı :(

Kaliteli bir yalnizligi tercih eder oldum.Cıkarı olunca yanasan ya da kendi kendine tribe girip sorununu dile getirmeyen insanlar icin neden böyle acaba diye düsünmekten sıkıldım.
Aynen öyle, yalnızca vakit kaybı zaten. Değmiyor, en iyisini yapmışsınız.

Back
X