İLETİŞİMSİZLİK

notokey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2018
1.511
1.000
53
Merhaba,
Eşimle iletişim problemimiz var.Kendisi kapalı kutudur,çok her şeyi paylaşmayız.Ben de çok konuşkan biri değilimdir ama eşimle rahatla bir şey konuşamıyorum.Bazen dediklerimi dalgaya alıyor,bazen sen ne anlarsın modunda bakış atıyor.
Mesela arabayı değiştirmek istiyorum,çünkü o da memnun değil aslında o da değiştirmek istiyor.Diyorum ne zaman değiştiricez kredi çekip ikimiz öderiz daha cabuk biter hem çocuk kreşe başlayana kadar ödemiş oluruz diyorum.Bana daha dur bakalım deyip duruyo açıklayıcı hiçbir şey paylaşmıyor yani demek istediğim düşündüğü şeyleri açık açık paylaşmaz benimle.

Dün ben onu markete diye uğurladım o annelerine gitmiş anneleri ilçe dışında oturuyor.Ben arayınca öğreniyorum onu nerde olduğunu.Sonra tekrar aradım yemege ne zaman geliceksin diye gelicem diyor.Sonra gelince bir baktım yemek yemiş bende onu bekliyorum.Sonra bir şey deyince üste çıkıp sinirlendi.Ben sormamışım ona nereye gittiğini iyi de ben seni markete uğurluyorum ne biliyim başka yere gidiceğini.

Kısacası aramızda öyle sohbet ortamı fln yok kavga ortamıda yok işten yorgun gelıyo dıye genelde tv karsısında uzanır tv izler.Ne yapmalıyım ben sıkıldım bu durumdan kocamla muhabbet etmek istiyorum benimle bir şeyler paylaşssın istiyorum ama yapı meselesi sanırım
 
Bir an gelecegimi görür gibi oldum. Son ilişkimdeki kişi aynı eşiniz gibiydi. Yüz yüze olduğumuz zamanlar evdeysek pek sohbet etmez. Tv de Tv derdi. Ya da en iyi ihtimalle birlikte film izlerdik. Cafeye falan gittiğimizde konuşurdu veya telefond saatlerce konuşurduk ama evdeyse veya TV'ye daldıysa ağzından laf alamazdım.
 
İyi de markete gidiyorum deyip başka ilçeye geçen adama nasıl güveniyorsunuz ki?
Evli kalmak,çocuk yapmak çok büyük risk bence.
Ben markete gidiceğini düşündüm öyle konuşmuştuk çünkü bizim ilçeye 10-15 dk lık yola gitti fakat ben suçlu oluyorum hesap soruncada
 
Ben markete gidiceğini düşündüm öyle konuşmuştuk çünkü bizim ilçeye 10-15 dk lık yola gitti fakat ben suçlu oluyorum hesap soruncada
Üzüldüm gerçekten.
Ama maalesef bazı sorunlar çözümsüz kalıyor.
Adamı değiştirmek mümkün değil.
Bazı erkekler çok terbiyesiz gerçekten.
 
Evet herkesin yanında öyle
 
Ben markete gidiceğini düşündüm öyle konuşmuştuk çünkü bizim ilçeye 10-15 dk lık yola gitti fakat ben suçlu oluyorum hesap soruncada
O kadar güvenilmeyecek bir şey değil bence yaptığı. 15 dakika uzakta oturan ailesinin yanına gitmiş. Güvenilmez değil ama düşüncesiz. En azından arayıp ben bir annemlere uğrayacağım denir tabi.
 
Üzüldüm gerçekten.
Ama maalesef bazı sorunlar çözümsüz kalıyor.
Adamı değiştirmek mümkün değil.
Bazı erkekler çok terbiyesiz gerçekten.
Aslında yapı olarak sert durur ama benden çekindiğini düşünüyorum.Aslında dırdırcı biri değ
O kadar güvenilmeyecek bir şey değil bence yaptığı. 15 dakika uzakta oturan ailesinin yanına gitmiş. Güvenilmez değil ama düşüncesiz. En azından arayıp ben bir annemlere uğrayacağım denir tabi.
Annelerine gittiğinde bazen saklıyor gibi geliyo ne gerek var dicem diye mi bilmiyorum ben seni markete diye gönderdim niye gittin dicem diye mi bilmiyorum artık annesine ilaç götürmüş ama arayıpta söyleyebilir ben arayınca öğreniyorum
 
Senden çekinmek mi?
Yanlışın olmasın arkadaşım.
İnsan çekindiği insanı yok sayar mı?
 
Hiç diyalog kurmadığınız biriyle nasıl evlendiniz ?
beraber daha çok zaman geçirmeye bakın.
Kendinize fırsat yaratın.
 
Benim eski eşimin ailesi de bizim 4 5 apartman yanımızda oturuyorlardı, eşim işten çıkınca haftada 2 3 gün eve gelmeden uğrar, biraz oturup, ordan alınacaklar varsa alır eve öyle gelirdi, ben hiçbir zaman bunu beni yok saymak olarak düşünmedim. Uğramış yani olabilir. Sizin eşiniz de yakın diye ya dediği gibi ilaç götürmek için yada bir bakmak için uğrayabilir ama tabi markete çıkıyorum derken söyleyebilirdi size, onu neden söylememiş bilmiyorum, çok takılacak bir şey değil bence.. Ama genel olarak arada sohbet olmaması kötü. Bizim de yoktu, içince konuşurdu sadece. İçmediğinde, ağzından kerpetenle laf alırdım ve göz teması da fazla kuramazdı. Herkesle öyleydi ama. Siz de eşinizi düzeltemezsiniz bence , karakteri böyle çünkü, evlenmeden farkedecektiniz bunları şikayetçiyseniz.
 
Evliliklerin çoğu aynı evde yasamadan yapılıyor dolayısıyla huyunu, suyunu da öğrenemiyorsunuz. Sonuçta sonradan değişmedi değil mi?
Bence esinizle ciddi ciddi konusun, zaman kavramı konusunda da sıkıntı yasıyor olanilir. Bir gidip uzun süre gelememe mesela?
Ortak aktiviteler edinin ama onun da çabalaması gerekiyor. Tek taraflı Bi ilişki yürümez. 15 dklık yola gidip annesine uğramasında Bi sıkıntı yok ama yemeğe bekleyeceğinizi biliyor, haber vermiyor bu sıkıntı. Yoksa gün içinde bende oraya gidicem buraya gidicem demem esime eğer evde beni beklemiyorsa.
 
niye anlatmadın neden söylemedin diye sormamı yanlış anlama
muhabbet olsun aramızda diye soruyorum , diyorum bende eşime , bazen işe yariyor sende deniyebilirsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…