• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilginç müezzin

aaa ne kadar çok muhalif olmuş bu konuya. siz de evinizin önünde bahçenizin bitişiğinde tuhaf tuhaf hareketler yapan bir adam görseniz sizin de dikkatinizi çeker, ürkütür yani. islamda sağa sola sallanarak hırlanarak yapılan bir ibadet yoktur. bu olsa olsa bir ritüel ve islama da ait olmayan bir ritüel. adam tarikat mensubu olabilir ki tarikat mensuplarının çoğu beyinleri yıkanarak, nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde ruh hastası oluyorlar. konu sahibi de adamı 24 saat gözetlemiyor sonuçta. adam komşusu ve müstakil ev olunca ister istemez görüyor.kim olsa görür yani. ay gene bu adam orda mı acaba derim ben olsam. rahat edemem çamaşır asmaya çıkacam ay orda mı acaba, köpeğime bakacam ay yine orda mı acaba. konu sahibinin psikolojisini de etkileyebilir bu durum. buna bi çare gerekiyor acilinden. bence en mantıklı öneri eşinizin bir şekilde bunu ya adamla konuşması ya da yönetim vs varsa durumun oraya aktarılması.

Kapilarimiz birbirine bakiyor kapiyi actigimda yere mi bakayim ? Hayy allahim oturma odanin cami bile o rarada donuk ben ne yapayim gozumu kapatip mi cami acayim? Aramizda bir bahce duvari var..
algıda seçicilik diye bir şey var.
yani sizin algınız neye açıksa onu görürsünüz.
demek istediğim şu ki, o adamı farketmeniz ve sürekli takibe başlamanız da sizinde de bi sıkıntı olduğunu gösteriyor.
eğer siz bahçeye köpeğinizin ihtiyacını karşılamak için çıktığınızda , yapmanız gereken işi yapmayıp da gözleriniz o adamı arayıp ve her seferinde buluyorsa bu hiç de normal değil.

algıda seçicilik diye bir şey var.
yani sizin algınız neye açıksa onu görürsünüz.
demek istediğim şu ki, o adamı farketmeniz ve sürekli takibe başlamanız da sizinde de bi sıkıntı olduğunu gösteriyor.
eğer siz bahçeye köpeğinizin ihtiyacını karşılamak için çıktığınızda , yapmanız gereken işi yapmayıp da gözleriniz o adamı arayıp ve her seferinde buluyorsa bu hiç de normal değil.

aaa ne kadar çok muhalif olmuş bu konuya. siz de evinizin önünde bahçenizin bitişiğinde tuhaf tuhaf hareketler yapan bir adam görseniz sizin de dikkatinizi çeker, ürkütür yani. islamda sağa sola sallanarak hırlanarak yapılan bir ibadet yoktur. bu olsa olsa bir ritüel ve islama da ait olmayan bir ritüel. adam tarikat mensubu olabilir ki tarikat mensuplarının çoğu beyinleri yıkanarak, nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde ruh hastası oluyorlar. konu sahibi de adamı 24 saat gözetlemiyor sonuçta. adam komşusu ve müstakil ev olunca ister istemez görüyor.kim olsa görür yani. ay gene bu adam orda mı acaba derim ben olsam. rahat edemem çamaşır asmaya çıkacam ay orda mı acaba, köpeğime bakacam ay yine orda mı acaba. konu sahibinin psikolojisini de etkileyebilir bu durum. buna bi çare gerekiyor acilinden. bence en mantıklı öneri eşinizin bir şekilde bunu ya adamla konuşması ya da yönetim vs varsa durumun oraya aktarılması.
Tesekkur ederim. Cok dogru yazmissiniz. Esim konusmaz...uzak dur kapita gelirse acma dedi. Bende daha birsey demedim.

Tamam da çok mu karşı karşıya eviniz ve o kadar mı dip dine açtığınız gibi adamla o kadar burun buruna geliyorsunuz. Boşverin ne yaparsa yapsın yani size ne zararı olabilir anlamadım ben? Ne kadar sık karşılaşabilirsiniz ki. Yatsı zamanı balkona çıkmayın o zaman ya da sabaha karşı her neyse.
Eet biraz fazla evin yonu o tarafa donuk. Zaten bu haftalik mevzu degil 2 senede toplasan 10 kere belki denk gelmisimdir. Zamanla da evden cikislarimi kontrollu yapmaya basladim. Sirf adami eahatsiz etmiim dite bakiorum orada cikmiyorum.

Ne alaka dua etmesi Sırf imam olduğu için mi?
Millet olarak kalıpları bir kıramadık.
Adam takıntılıdır, evin çevresinde ola ki şüpheli bir şey var mı diye bakıyordur.
Fazla sorumlu hissediyor bence kendini.

bir konu da benden :)
komşum olur. fakat adam birazcık garip. yaşı cok değil yeni evli sayılır. fakat eve girmeden önce binanın etrafında döner, evinin kapısının önünde saga sola saallanarak dişlerini sıkar hırrhımm diye sesler çıkarır evine öyle girer. tabii bunu yatsıdan döndüğünde yada sabah ezanına giderken yapıyor. etrafta kimse yokken.
etrafta birileri varsa gündüz ise binanın etrafında bir iki tur atar saga sola bakar, kapısının önünde durur ve içeri girer.
ben bunları nasıl görüyorum komple tesadüf. gece cok sık uyanırım balkona filan çıkarım saga sola bakarım, çamaşır asarken filan görüyorum. bir kaç kerede eşim seyahat için cok erken havaalanına gitti kapıyı açtığımız gibi adamla yüzyüze geldik.
şimdi de ben hem ürküyorum hemde utanıyorum. kapıyı pencereyi acarken dikkat etmeye başladım.
resmen adamın ritüeli benim yüzünden eksik kalıyor :KK70: birgun kapıma gelip kafama vuracak "ritüelimi bozuyoırsun yeter len " diyecek gibime geliyor.
sizce bu nedir? eşim dua ediyordur filan dedi ama böyle hırrlaya hırrlaya dişlerini sıka sıka dua mı olur dedim hımm dedi..
Obsesyondan ....

Ne alaka dua etmesi Sırf imam olduğu için mi?
Millet olarak kalıpları bir kıramadık.
Adam takıntılıdır, evin çevresinde ola ki şüpheli bir şey var mı diye bakıyordur.
Fazla sorumlu hissediyor bence kendini.
Eh obsesif olmasi mumkun tabii...ki bircok kiside bu yinde fikirini beyan ettti.

Surite icinde veya vatanini milketini burakanlar mecbur kalanlar icinde ayri uzulurum.
Birde kizma ne yapsinlar. Once insanlar neye de girecekler is de bulacaklar goc etmeye calisacaklar..yapacaklarda yapacaklar...bizde ulkemuzden gitnek zorunda jalsak aynusini bize diyecek jactigimiz ulkedekiler. İstenmeyecegiz...

Benim size yazıp anlatmak istediğimle sizin şu yazdığınız fersah fersah uzak şeyler ama neyse. Öyle diyorsanız öyledir.

Or evde bunlar tasinmadan once evli 2 cocuklu bur aile otururdu. Kizda da temizlik hastaligi vardi. Covuklar bahcede oynar kapinin onunde hepsini soyar kucagina alir banyoya goturur yikardi..belki evde problem vardir. Eve giren obsesifleniyor olabilir :)

Kapilarimiz birbirine bakiyor kapiyi actigimda yere mi bakayim ? Hayy allahim oturma odanin cami bile o rarada donuk ben ne yapayim gozumu kapatip mi cami acayim? Aramizda bir bahce duvari var..
ben size kafanızı önünüze eğip çıkın demiyorum cama ama. bahçeli ev olmasa da, karşı apartmanımızda falan bütün gün balkonda oturan teyzeler olur, mahallenin muhtarları gibi,
camı açtığım an gözlerini dikip bakarlar ya da , apartman kapısından çıktığım an izlemeye başlarlar. işte onlar aklıma geldi siz adamı böyle dikizledikçe. çünkü ben sinir oluyorum öyle işini gücünü bırakarak milleti izleyenlere. hiç mi evinde meşgalesi yok bu insanların derdim içimden.
benim camdan bakıp milletin hareketlerini, ritüellerini, izleyip rapor tutmaya vaktim yok kusura bakmayın. kendinize biraz meşgale bulun derim

Onu bi
ben size kafanızı önünüze eğip çıkın demiyorum cama ama. bahçeli ev olmasa da, karşı apartmanımızda falan bütün gün balkonda oturan teyzeler olur, mahallenin muhtarları gibi,
camı açtığım an gözlerini dikip bakarlar ya da , apartman kapısından çıktığım an izlemeye başlarlar. işte onlar aklıma geldi siz adamı böyle dikizledikçe. çünkü ben sinir oluyorum öyle işini gücünü bırakarak milleti izleyenlere. hiç mi evinde meşgalesi yok bu insanların derdim içimden.
benim camdan bakıp milletin hareketlerini, ritüellerini, izleyip rapor tutmaya vaktim yok kusura bakmayın. kendinize biraz meşgale bulun derim
Anladim.bende islerimi yapiyorum. adami
dikizlemiyorum. Mesgalem o kadar cok ki
bir suru sey
var. Bahcede sebze meyve dikip
yetistiyorum. Bunlari sulamak kopek
gezdirmek sabah yada aksam yaptigim seyler. Yemek yaparken cami acmiim mi, evi havalandimak icin paapaa sirkelemek icin cikmiim mi, agaclaedan yaprak dokulur toplamaya cikmiim mi? Copu balkona cikaririm, cam silerim, camasir asarim filan, depomuz var oraya girer duzenlerim, e tum bunlar benim evin disina cikmami gerektirecek isler.
Adamin yaptigi nirmal benim bunlari yapnam camdan daralip bir cicege bocege bakmam bu sirada onu girmem anormal mi?

O neydi bir dizi vardi cook eskiden camda durup seviomm koss bilmem.kim geliyor diyen adam.gibi biri degilim ben yaa...cemil miydi neydi karakterin adi...7/24 evde de degilim. Gezerim giderim esimin ialerine yardimci olurum, kitap okurum, merak ettigim.bilmedigim seyleri arastiririm, hayvn barinagina guder yardimci olurum...bolca spor da yaparim

Canim istedigimde kahvemi alip camdan - balkondan neyse artik bakip icmiim mi?
Bu durumda o adam kafar bende madurum ...

Tum elimden geldigince atlamadan yorumlari okudum, okumaya calistim.fikir gorus elbette degisir ki degisik yorumlar geldi. Mantikli gelenlerolanlar (bana gore tabii) dua ediyordur veya obsesiflik.
Ve umarim bu durum bunlardan ibaret olsun.
Dikizci biri de harbiden degilim.

Simdi yapabilecegim 2 sey var
ya bahce duvarimi onlari gormeyecegim boyutta uzatmak. Kiraci oldugum icin pek mumkun degil.
Oteki de o tarafa bakmayan bir tek yatak odasi cami arka tarafa bakiyor. Keyif kahvemi cayimi orada oturup icetim, isimi gucumu o tarafta halledeyim, paspasimi vs.. copumu o tarafa koyayim, kopecigi de misafiride ana giris kapisindan degil yatak odasindan eve alayim? Ne dersiniz?

Back
X