• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilişki başlangıcı

canım önce de dediğim gibi ikisi de bu konuda islami duyarlılığa sahip. sevmemek değer vermemek değil bu. zaten elele tutuşmamaları değil mesele.

Böyle başlayan ilişkilerin, evliliklerin çok güzel gideceğine inanmıyorum. Elini tutmamak sevmemek demiyorum. Sevdiğin halde elini tutmamak biraz kötü diyorum. Kardeşnde öyleymiş demek, bir şey söylemek isterdim ama alınırsın diye söyleyemiyorum. Kötü diyelim sadece. Mesele el ele tutuşmaları aslında. Düşünsenize el ele tutuşamıyorlar diye, yüzük gibi kutsal bir nesneyi parmaklarına takacaklar bu kadar kısa sürede, sonra ayrılınca çıkacak o ... :/

Yüzük fikri çok mantıksız. İlişki sürecinde elini bile tutturmayan insanla evlilik olmaz.
İnanmıyorum o kadar da medeniyet dışı olmamalı yani.
Bu ne canım ? Banka kuyruğundaki birini çekip elini tutmuyorsun sonuçta.
Sevdiğin adam o senin. Pes .

Elele tutusmakla medeniyetin ne alakasi var hanfendi? Biz de erkek arkadasimla elele tutusmadik hic. Cok sukur bir yildan fazla zamandir ikimizin de bir tarafi eksilmedi. :) Mantikli mantiksiz meselesi de degil ayrica. Haram haramdir. Bu konuda hassas davranan insanlarin medeni olmadigini soylemeniz de kirici olmus.

Elele tutusmakla medeniyetin ne alakasi var hanfendi? Biz de erkek arkadasimla elele tutusmadik hic. Cok sukur bir yildan fazla zamandir ikimizin de bir tarafi eksilmedi. :) Mantikli mantiksiz meselesi de degil ayrica. Haram haramdir. Bu konuda hassas davranan insanlarin medeni olmadigini soylemeniz de kirici olmus.

Bu benim kendi fikrim. Burası da fikir tartışma platformu olduğu için ,insanların fikirlerine kırılmak biraz fazla hassaslık olur. Kırılmak istiyorsanız kırılabilirsiniz dolayısıyla.
Dini meselelere girmek istemiyorum. Ben haram filan , sizinle aynı fikirde değilim. Bu kadar basit.
Ve bence evet, medeniyet dışı el ele tutuşmamak.
Sizce değil. İyi olabilir. Ben de size kırılayım o zaman .

Son düzenleme:
Bu benim kendi fikrim. Burası da fikir tartışma platformu olduğu için ,insanların fikirlerine kırılmak biraz fazla hassaslık olur. Kırılmak istiyorsanız kırılabilirsiniz dolayısıyla.
Dini meselelere girmek istemiyorum. Ben haram filan , sizinle aynı fikirde değilim. Bu kadar basit.
Ve bence evet, medeniyet dışı el ele tutuşmamak.
Sizce değil. İyi olabilir. Ben de size kırılayım o zaman .

Fikirlerimizi soylerken hakaretvari kelimeler kullanmamak kaydiyla soyluyoruz yalniz her seyi.. Bir insana dini inanci yuzunden medeniyetsiz diyemezsiniz. Dememelisiniz.. Ben de sizinle ayni fikirde degilim ama farkindaysaniz sert konusmuyorum medeniyet seviyenizle alakali da konusmadim. Cunku "haddim degil." Ayrica sence haram bence degil vs tartismalar cok sakincali. Islam dininde yasak olan seyler gayet net belirtilmistir. Ha acikca haram oldugu belirtilen bir seye israrla bence degil diyorsaniz da Allah hidayet versin. Baska bir sey soylemeyecegim cunku tartismaya gidiyor konu.

Bu arada konu sahibesi arkadasim; kardesinin hosuna gittiyse kizin davranislari vardir gordugu bildigi bir sey. Dini hassasiyetleri olmasi guzel bir sey bana gore tabi ama yuzuk takinca elele tutusmak serbest diye bir sey yok ki :) isi ciddiye bindirmeyi kast etmis olabilir kiz diye dusunuyorum.

Fikirlerimizi soylerken hakaretvari kelimeler kullanmamak kaydiyla soyluyoruz yalniz her seyi.. Bir insana dini inanci yuzunden medeniyetsiz diyemezsiniz. Dememelisiniz.. Ben de sizinle ayni fikirde degilim ama farkindaysaniz sert konusmuyorum medeniyet seviyenizle alakali da konusmadim. Cunku "haddim degil." Ayrica sence haram bence degil vs tartismalar cok sakincali. Islam dininde yasak olan seyler gayet net belirtilmistir. Ha acikca haram oldugu belirtilen bir seye israrla bence degil diyorsaniz da Allah hidayet versin. Baska bir sey soylemeyecegim cunku tartismaya gidiyor konu.

Herkesin inancı kendine. Bak hidayet versin demekte bi hakarettir. Ben doğru yolda olduğuma inanıyorum zaten. Merak etmeyin siz. Ay para üstü alırken eli elime değdi günaha girdim? gibi bir düşünce temeline dayanan bir düşünceye inanamam ben.Bu arada fal baktırmak, bakmak da günah. Biliyorsunuz değil mi? Hani falınızı koymuşsunuz da, onu söylemek istedim. Yani eğer bu kadar körü körüne inanıyorsanız. "Açıkça" belirtilen her şeyi uygulayın lütfen.

Son düzenleme:
lütfen tartışma uzamasın daha da. fikir belirtenlere teşekkür ederim. sevgili fndkfndk sizi takdir ettim istikrarınızdan dolayı inşallah kardeşim de güzel ve hayırlı şeylere adım atar.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Herkesin inancı kendine. Bak hidayet versin demekte bi hakarettir. Ben doğru yolda olduğuma inanıyorum zaten. Merak etmeyin siz. Ay para üstü alırken eli elime değdi günaha girdim? gibi bir düşünce temeline dayanan bir düşünceye inanamam ben.Bu arada fal baktırmak, bakmak da günah. Biliyorsunuz değil mi? Hani falınızı koymuşsunuz da, onu söylemek istedim. Yani eğer bu kadar körü körüne inanıyorsanız. "Açıkça" belirtilen her şeyi uygulayın lütfen.

Ilk bastaki cevabi okumus ve cevap verme geregi duymamistim sirf tartisma uzamasin diye. Ama profilimi kurcalayip eski konularimi koz olarak kullanmak; yazdiginiz cevaba eklemek biraz cocukca olmamis mi? Dikkat ettiyseniz bahsettiginiz konular neredeyse 2 yil oncesine ait ve 2yilda insanlarin hayatinda cok sey degisiyor. Bu yuzden "simdiki aklim olsa..." Diye bir cumle var zaten. O konuyu actigimdan cok kisa bir sure sonrasi benim hayatimda donum noktasi oldu her manada. Cok sukur ki laf olsun diye bile olsa fal baktirmanin cok gunah oldugunu ogrendikten sonra hic baktirmadim ve tovbe ettim. Hos, bunun aciklamasini yapmak durumunda da degilim kimseye ama onyargili davrandiginiza dikkat cekmek icin yazdim.
Acikca belirtilen diye bir imada bulunmussunuz ama onceki mesajlarda bahsi gecen durum da acikca yasak diye belirtiliyor. Ogrenmemisseniz, ogrenmek icin arastirmamissaniz o baska.. Yasak olmasa sizin icin bu konuda fetva paylasirdim ama ona da bir itiraziniz olurdu gerci..

lütfen tartışma uzamasın daha da. fikir belirtenlere teşekkür ederim. sevgili fndkfndk sizi takdir ettim istikrarınızdan dolayı inşallah kardeşim de güzel ve hayırlı şeylere adım atar.

Tesekkur ederim.. Amin. Bu konuda hassas olan insanlar icin edilecek en uygun dua; aralarinda ne baslayacaksa gunahsiz baslar insallah. Gunahin bereketsizligini dilerim hic tatmazlar.. Konu uzadigi icin de sizden ayrica ozur dilerim.

Yüzük her nekadar sembolik olsada gönül ilişkilerinde değeri, anlamı tartışılmaz bi'şey. Bu kadar sıradanlaştırılmasına son derece karşıyım. Daha adamlar birbirini tanımıyo neyin yüzüğüymüş? Sonra o yüzük tak çıkar, tak çıkar yalama olur:1:

Zaten onları yanyana gören birlikte olduklarını anlar sürekli gördükçe... İlla sarmaş dolaş veya elele olmalarına göre yok.
Acele işe.... demişler:44:

Son düzenleme:
Back
X