ilişki sonrası kanama...

elmaerik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
45
0
36
Muğla
Merhabalar Aytun Hanım,
6 aylık evliyim, 1 haftadır ilişki sonrası hafif pembe renkli, az miktarda lekelenme oldu ve bu bir-iki gün sürdü. Bunun ara kanama olabileceği gibi yara olabileceğini okumam da beni biraz endişelendirdi. Regl olmama daha 2 hafta var, sizce hemen mi yoksa reglim bittikten sonra mı doktora gitmeliyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun bu tarz problemleri ben de bir kaç defa yaşadım doktora başvur bence bekleme adetini.
ben beklemeden başvurmuştum her defasında..yara vs. gibi birşey çıkmadı ama doktorum hap vermişti kullandım geçti.
bir seferinde de kist göründü yine hapla geçti.
doktoruna başvur en iyisi,Allah şifalar versin.

yaradır hayatım bence.. hemen git eğer başka bir problem değilse donduracaklar hiç acımaz zaten..
çok geçmiş olsun..

bende de aynı şikayetler oluyordu, yaklaşık bir yıldır, çok dr. değiştirdim, en son dr. rahim ağzı yarası var, ayrıca rahim ağzı içinde polip olabilir," probe küretaj " yapmamız gerekir dedi, ben şimdiye kadar doğum yapmadım, kürtaj da hiç olmadım, yakmak mı, dondurmak mı iyi hiç bilemiyorum, bu konuda tecrübeli arkadaşlar bize yardımcı olsun lütfen

benimde dün gece ilişkiden sonra kanaman oldu 1 gün önce reglim bitti bununla ilgisi olmadığını düşünüyorum ama anlayamadım reglimleli mi ilgili yoksa başka bişey mi var en kısa zamanda doktora gitmeyi düşünüyorum...

Merhabalar Aytun Hanım,
6 aylık evliyim, 1 haftadır ilişki sonrası hafif pembe renkli, az miktarda lekelenme oldu ve bu bir-iki gün sürdü. Bunun ara kanama olabileceği gibi yara olabileceğini okumam da beni biraz endişelendirdi. Regl olmama daha 2 hafta var, sizce hemen mi yoksa reglim bittikten sonra mı doktora gitmeliyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

selam herkese kongre dolayısıyla 4 gün yoktum ama kendi aranızda güzel yönlendirmeler yapmışsınız ağzınıza sağlık. elbette ilşiki sonrası lekelenme ya da kanamalar bizim için önemlidir. nedenini ortaya koyduğumuzda ancak içimiz rahatlar. bence adetine daha var ise doktoruna başvurmalısın. smear testin yapılmalı muayene esanasında akıntılar ya da rahim ağzındaki lezyonlar kolaylıkla görünür. ultrason muayeneniz de yapılınca uygulanacak tedavileri secmek çok kolaydır. buradan şunu kullanmalısın diyemem bu nedenle. geçmiş olsun. sevgiler.

benimde dün gece ilişkiden sonra kanaman oldu 1 gün önce reglim bitti bununla ilgisi olmadığını düşünüyorum ama anlayamadım reglimleli mi ilgili yoksa başka bişey mi var en kısa zamanda doktora gitmeyi düşünüyorum...

adetiniz yeni bitti ise onunla ilgili olabilir ancak devam ederse mutlaka doktorunuza başvurun.

bende de aynı şikayetler oluyordu, yaklaşık bir yıldır, çok dr. değiştirdim, en son dr. rahim ağzı yarası var, ayrıca rahim ağzı içinde polip olabilir," probe küretaj " yapmamız gerekir dedi, ben şimdiye kadar doğum yapmadım, kürtaj da hiç olmadım, yakmak mı, dondurmak mı iyi hiç bilemiyorum, bu konuda tecrübeli arkadaşlar bize yardımcı olsun lütfen

selam polip tedavilerini artık küretaj yöntemi ile yapmıyoruz çünkü kökü alınamadığndan ve görmeden yapılan bir işlem olduğundan histeroskopi daha uygundur onun da öncesinde ultrasonda polibinizin görülmesi gerekir. yakmayla dondurmanın ise birbirine bir üstünlüğü yoktur yeterki öncesinde smear testiniz yapılmış olsun.

aytun hanım merhaba annem adet olduğu zaman çok fena akıntısı oluyo sanki çocuk düşürür gibi bunun için doktora gitti belki rahim kalınlaşması vardır diye bi baktılar içini temizlediler 3 ay sonra yeniden gel dediler ilaç verdiler annem rahattı ama yine aynısı oldu bu sefer yine baktılar sivilce gibi bişi çıkmış ilaç verdiler biraz rahatlattı ama tekara aynı şeyi yaşadı acaba stresten falan mı oluyo diye merak ediyorum yoksa kanser başlangıcı olsa bilirlerdi diye düşünüyorum teşekkürler

aytun hanım merhaba annem adet olduğu zaman çok fena akıntısı oluyo sanki çocuk düşürür gibi bunun için doktora gitti belki rahim kalınlaşması vardır diye bi baktılar içini temizlediler 3 ay sonra yeniden gel dediler ilaç verdiler annem rahattı ama yine aynısı oldu bu sefer yine baktılar sivilce gibi bişi çıkmış ilaç verdiler biraz rahatlattı ama tekara aynı şeyi yaşadı acaba stresten falan mı oluyo diye merak ediyorum yoksa kanser başlangıcı olsa bilirlerdi diye düşünüyorum teşekkürler

selam geçmiş olsun. Annenizden alınan parça patolojiye gönderilmiştir umarım çünkü sisizn korkunuz olan kanserin ön teşhisini ancak bu yöntemle yapabilir. çok kanamalarda patoloji sonucu da normal ise yaşa, gebelik beklentisine göre hormonlu sipira, ağızdan yutulan hormonlar en son aşamada da ameliyat önerbilmekteyiz. Ancak dediğim gibi her hastama karşı yaklaşımım farklı olacağından net birşey demek doğru değil. Sivilce gibi dediğiniz şeyi ise anlamadım rahim içindeyse polip olabilir, dış bölgede ise siğiller olabilir ki onun tedavisi başkadır birbiriyle ilgisi yoktur.

aytun rahimin içine bakmışlar sivilce gibi bişey çıkmış öncesinde yokmuş çünkü bakmışlardı bu yeni çıkmış bunun için ilaç vermişler anneme kime giderse gitsin bişey yok diyolar korkuyorum annem ya kanserse diye bilemiyorum her ay çocuk düşürür gibi kanaması oluyo ve buna çare bulamıyolar herşeyin normal diyolar acaba stresten mi kaynaklanıyo olsada bunu derler herhalde cevabınız için tekrar çok teşekkür ederim

selam geçmiş olsun. Annenizden alınan parça patolojiye gönderilmiştir umarım çünkü sisizn korkunuz olan kanserin ön teşhisini ancak bu yöntemle yapabilir. çok kanamalarda patoloji sonucu da normal ise yaşa, gebelik beklentisine göre hormonlu sipira, ağızdan yutulan hormonlar en son aşamada da ameliyat önerbilmekteyiz. Ancak dediğim gibi her hastama karşı yaklaşımım farklı olacağından net birşey demek doğru değil. Sivilce gibi dediğiniz şeyi ise anlamadım rahim içindeyse polip olabilir, dış bölgede ise siğiller olabilir ki onun tedavisi başkadır birbiriyle ilgisi yoktur.

evet en son ameliyat edicez rahimi tamamen alıcaz demişler fakat hemen ayağa kalkamıycaksın biraz zor iyileşirsin demişlerbilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

pardon aytun hanım nerde görev yapıyosunuz

selam tekrardan bakın ille ameliyat dendi ise tekrar bir görüş almanızı şiddetle tavsiye edrim hele de ameliyatla ilgili gözünüzü de bu kara korkuttular ise. Sonucta ben laporoskopi le rahim çıkacak gibi ise tercih eder ve de yaparım. Ancak önce muayene etmek de fayda var. Istanbuldayım. Bana 02122300809 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Sekreter arkdaşlarıma adıma not ve kendi numaranızı bırakın size döneyim. Sevgiler.

aytun hanım çoook teşekkürler annemi aradım nasılsın böyle böyle diye şimdilik iyiyim kızım bişey olursa hemen bakarız dedi ilaç vermişler çok iyi gelmiş tekrar teşekkür ederimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

aytun hanım çoook teşekkürler annemi aradım nasılsın böyle böyle diye şimdilik iyiyim kızım bişey olursa hemen bakarız dedi ilaç vermişler çok iyi gelmiş tekrar teşekkür ederimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

tamam sevindim annenizin iyi olduğuna ancak takipleri kesinlikle aksatmayın, bilgi isterseniz gene haberleşiriz.

tamam sevindim annenizin iyi olduğuna ancak takipleri kesinlikle aksatmayın, bilgi isterseniz gene haberleşiriz.

olur görüşürüz inşaallah böyle iyi devam eder yoksa çok üzülüyorum ya annemi birden kaybedersem diye rabbim tüm hastalara şifa versin sizi nette de olsa tanıdığıma çok sevindim işinizde başarıların devamını dilerim allaha emanet olunopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Back
X