İlişki Sorunum

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
123
Merhaba Akıllı Kadınlar,

Ben genel olarak insanlarla ilişki kurmada sıkıntı yaşıyorum. Aslında sohbeti ilk başlatan ben oluyorum ama devamını getiremiyorum ve sıkılıyorum, ortamdan usul usul kaçıyorum. Önceden dert etmezdim bu durumu ama aynı şey erkeklerle iletişim kurduğumda daha fazla oluyor (çocuklukta olan sorunlardan kaynaklı) maalesef. Artık dert eder oldum. Çünkü birinden acayip hoşlandım ve karşılıklıydı da hislerim ancak ben yapamadım farklı nedenlerden dolayı. Kalbim ilk defa acıdı.

SORUNUM: ben flört etmeyi bilmiyorum. Hayatımda hiç flört deneyimim olmadı. Hemcinsim ya da karşı cinsim olsun fark etmiyor, konuşurken sıkılan birisiyken flört etmeyi nasıl öğreneceğim ki :( flört dediğiniz şey noluyor? Flörtten ne kadar süre sonra sevgililik olur?

Ben ilk defa birisinden hoşlandım ama kendime güvenemediğim için onu kaybettim sanırım. İnşallah iletişime tekrar geçer benimle.

Özgüven probleminiz var gibi duruyor. Bununla ilgili çocuklukla ilgili diye belirtmissiniz yukarıda o yüzden bir doktorla görüşebilirsiniz ya da kişisel gelisim kitapları okuyabilirsiniz.

Özgüven probleminiz var gibi duruyor. Bununla ilgili çocuklukla ilgili diye belirtmissiniz yukarıda o yüzden bir doktorla görüşebilirsiniz ya da kişisel gelisim kitapları okuyabilirsiniz.
Evet özgüven problemim var. Terapi görüyorum.

Bence iletişim kurmakta zaman zaman sıkıntı çektiğinizi ancak duygularınızın esas ve kalıcı olduğunu karşı tarafa söyleyebilirsiniz. çok daha sağlıklı olacaktır en azından hareketlerinizden yanlış anlamlar çıkarmaz. doğru kişi zaten sizi böyle de kabul edecektir bir nevi test olarak düşünün bunu. sevgililik de doğal olarak gerçekleşir, her ilişkide sevgili olma süresi farklıdır. sana tavsiyem neyiz ne olacağız diye düşünme, anı yaşa ve tadını çıkar. daha gençsin her şey zamanla olur sen yeterki iste.
sevgiler

Bence iletişim kurmakta zaman zaman sıkıntı çektiğinizi ancak duygularınızın esas ve kalıcı olduğunu karşı tarafa söyleyebilirsiniz. çok daha sağlıklı olacaktır en azından hareketlerinizden yanlış anlamlar çıkarmaz. doğru kişi zaten sizi böyle de kabul edecektir bir nevi test olarak düşünün bunu. sevgililik de doğal olarak gerçekleşir, her ilişkide sevgili olma süresi farklıdır. sana tavsiyem neyiz ne olacağız diye düşünme, anı yaşa ve tadını çıkar. daha gençsin her şey zamanla olur sen yeterki iste.
sevgiler
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ama ben akışa bırakamıyorum. Normalde de zaten iletişim konusunda sıkıntılıyken flört kısmında çok çok kötüyüm. Karşımdaki kişiyi tanımak, muhabbet etmek istiyorken anlamadığım bir şekilde duvar örüyorum araya. Ve kaybeden oluyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar :(

Sorun flört etmeyi bilmemeniz değil.Çocukluktan gelen problemlerinizden kaynaklanıyor..İnsan birinden hoşlanınca ilgisini az da olsa belli eder ama siz tam tersini yapıp bir duvar örüyormuşsunuz..Sanırım birine bağlanmaktan korkuyorsunuz.Birini seversem ve beni terk ederse buna dayanamam mantığı ile baştan kendinizi çekiyosunuz gibi.Tabi bile isteye yaptığınız bir şey değildir, bilinçaltı işte. Terapi alın derim.Burda arkadaşların tavsiyeleriyle bi yere kadar zorlarsınız kendinizi..Terapi alın hem derindeki problemleri aşar hem de ödevler tekrarlar falan derken bu probleminizi de yenersiniz.Bol şans.

Ek:Şimdi okudum da halihazırda terapi de görüyormuşsunuz zaten..Terapistiniz ne diyor bu duruma?? Onun sizi yönlendirmesi gerekirdi aslında.

Bu söylemeyle anlatmakla olmaz ki,tecrübeyle oljr. Herkesin flört bicimi farklıdır. Kimi nazikken kimi kabadır flört ederken. Ben de normalde insanlara karşı aşırı kibarımdır çok konuşmanımdır. Flört ederkense hep terslerim farkında olmadan pek konuşamam. Biz sana burada şöyle davran böyle davran diyebiliriz ne yapmaman gerektigini söyleyebiliriz. Ama ne yapman gerektigini öğretemeyiz spontene gelişir o.

Sorun flört etmeyi bilmemeniz değil.Çocukluktan gelen problemlerinizden kaynaklanıyor..İnsan birinden hoşlanınca ilgisini az da olsa belli eder ama siz tam tersini yapıp bir duvar örüyormuşsunuz..Sanırım birine bağlanmaktan korkuyorsunuz.Birini seversem ve beni terk ederse buna dayanamam mantığı ile baştan kendinizi çekiyosunuz gibi.Tabi bile isteye yaptığınız bir şey değildir, bilinçaltı işte. Terapi alın derim.Burda arkadaşların tavsiyeleriyle bi yere kadar zorlarsınız kendinizi..Terapi alın hem derindeki problemleri aşar hem de ödevler tekrarlar falan derken bu probleminizi de yenersiniz.Bol şans.

Ek:Şimdi okudum da halihazırda terapi de görüyormuşsunuz zaten..Terapistiniz ne diyor bu duruma?? Onun sizi yönlendirmesi gerekirdi aslında.

Psikoloğum maalesef pek yardımcı olamadı. Güven problemi var bilinçaltında. Nasıl aşabilirim bilmiyorum. Psikoloğumu değiştirmeyi düşünüyorum zaten.

Bu söylemeyle anlatmakla olmaz ki,tecrübeyle oljr. Herkesin flört bicimi farklıdır. Kimi nazikken kimi kabadır flört ederken. Ben de normalde insanlara karşı aşırı kibarımdır çok konuşmanımdır. Flört ederkense hep terslerim farkında olmadan pek konuşamam. Biz sana burada şöyle davran böyle davran diyebiliriz ne yapmaman gerektigini söyleyebiliriz. Ama ne yapman gerektigini öğretemeyiz spontene gelişir o.
Anladım. Teşekkür ederim. Ben duvar örüyorum, çok daha suskun oluyorum. Bunu aşmam gerek. Ama bi de şu var ki hiç deneyimim yok. Karşımdaki kişiyi istemeden sıkıyorum.

Aşabilirsin bu durumu. Herkesin flört ve sevgili dinamiği farklıdır. Ben mesela çok soğuk dururum ama dünyama giren insan kopamaz. Çok tutkulu, heyecanlı yasarım. Konudan konuya atlarım sorulardan soru cevap üretirim uzadıkça uzar sohbetimi çok severler. Ve çok gır gır yaparım mizahımı çok severler.
Bol bol insan tanımalısın mesela insan tanımaktan çekinmemelisin. Ayna karşısına geç kendi kendine konuş ve aynada kendine bak. Sürekli konuş bir nevi prova gibi düsün cok faydasını göreceksin. Bu arada psikologunu da degistir kaliteli bir psikolog bul :)

Neuroformat diye bir sistem var benim severek takip edip kendimde de uyguladığım. Sorununuz cinsel utanma travması gibi görünüyor. Eskiden cinsel anlamda utandığınız utandırıldığınız bir olay oldu mu? Cocukken birini cıplak görmek, Reddedilmek, doğum veya gerdekle ilgili korkutucu anılar, televizyonda veya gercekte cinsellikle ilgili bir olaya şahit olup utanmak, sözlü/fiziksel taciz vs vs gibi...
İsterseniz biraz araştırın böyle şeyler doğuştan gelmez ya da herkesin düşündüğü gibi “karakteristik özellikleri”nde bulunmaz İnsanların. Bi olaydan sonra utangaçlık veya özgüven eksikliği oluşur İnsanda. Kök travmayı bulup cözmek lazım. Kitaplarla kendiniz yapabilirsiniz veya seans secenekleri de mevcut ...

Aşabilirsin bu durumu. Herkesin flört ve sevgili dinamiği farklıdır. Ben mesela çok soğuk dururum ama dünyama giren insan kopamaz. Çok tutkulu, heyecanlı yasarım. Konudan konuya atlarım sorulardan soru cevap üretirim uzadıkça uzar sohbetimi çok severler. Ve çok gır gır yaparım mizahımı çok severler.
Bol bol insan tanımalısın mesela insan tanımaktan çekinmemelisin. Ayna karşısına geç kendi kendine konuş ve aynada kendine bak. Sürekli konuş bir nevi prova gibi düsün cok faydasını göreceksin. Bu arada psikologunu da degistir kaliteli bir psikolog bul :)
Psikoloğum aslında iyi. Doçent hatta ama bana yaramadı. Tabsiyeniz için teşekkür ederim. Ayna karşısında provayı deneyeceğim. İnsanlardan uzak duruyorum. Sosyal fobi problemim var ne yazık ki, kendimi zorlamaya çalışacağım.

Psikoloğum aslında iyi. Doçent hatta ama bana yaramadı. Tabsiyeniz için teşekkür ederim. Ayna karşısında provayı deneyeceğim. İnsanlardan uzak duruyorum. Sosyal fobi problemim var ne yazık ki, kendimi zorlamaya çalışacağım.
Bana da yazabilir, mesaj atabilirsiniz daima yardımcı olurum.

cinsellikle ilgili bir olaya şahit olup utanmak
Evet oldu maalesef. Görmedim ama duydum. 2 sene öncesine kadar aşabilmiş değildim. Şimdi de çok aşabilmiş sayılmam.

Kök travmayı bulup cözmek lazım. Kitaplarla kendiniz yapabilirsiniz veya seans secenekleri de mevcut ...
Kök travma nedir?
Kitap önerebilir misiniz?

Merhaba. Sana mesaj atmak istiyorum ama profilinde sınırlama var maalesef. Rica etsem bana dönüş yapabilir misin? Visenyaa Visenyaa

Okadar güzel anlatmışsınki, ben bile motive oldum 😊

Anladım. Teşekkür ederim. Ben duvar örüyorum, çok daha suskun oluyorum. Bunu aşmam gerek. Ama bi de şu var ki hiç deneyimim yok. Karşımdaki kişiyi istemeden sıkıyorum.
Karşımda ki kişiyi sıkıyorum derken,muhabbetinizden mi sıkılıyor ?

Evet özgüven problemim var. Terapi görüyorum.
İnsanlara karşı iletişimin ne kadar mükemmel de olsa kimse acımıyor yine kırılan sen oluyorsun. Önceden bende senin gibiydim. Kimseyle konuşamaz muhabbet dahi edemezdim. Okumadığım kitaplar kalmamıştı. Şimdi özgüvenim gayet iyi yerinde ama kırılan incinen yine ben oluyorum. Ne kadar komik :D Sana yüz vermeyene sende yüz verme. Beğenememiş mi koy ver gitsin. Şu hayatta en güzel şey yalnızlık emin ol. Çevrende ne kadar insan olursa sıkıntıların da o kadar büyür. Okuyorsan kendini geleceğine ver. Sevgili işleri boş işler. İlk üç ayı mükemmel geçer sonrası kavgalar tartışmalar falan ah

Back
X