İlişkide dönüm noktası ( yardımlarınızı rica ediyorum)

belen3636

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2022
19
6
16
Herkese merhaba, bir buçuk yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı çok seviyorum ancak kendisi ile son dönemlerde bazı fikir ayrılıkları yaşıyoruz . Benim kıyafet seçimlerim ve geve dışarı çıkmam ile ilgili bu konuda beni bir seçim yapmaya zorluyor açık açık demese de istediğim gibi davranmazsan ayrılırıza getiriyor. Ben kendime olan saygımı kaybetmekten korkuyorum. Bu isteklerin sonunun gelmemesinden korkuyorum. Onu kaybetmek istemiyorum ama sıkıştım kaldım . Lütfen fikirlerinizi paylaşır mısınız

Sizi bu şekilde tanımış, görmüş beğenmiş ve sevgili olmuş. 1.5 yıl aradan sonra mı giyim tarzınız, gece hayatınız başladı?
Bu konunun çözümü olarak ya bir başkası için kendi hayatınızdan, tercihlerinizden taviz vereceksiniz. Ya da kendi seçtiğiniz giyim ve hayat tarzını değiştirmeyip siz de "ya bana saygi duy ya da yolları ayıralım" noktasına geleceksiniz.

Kimsenin beni değiştirmesine veya yönlendirmesine izin vermem şahsen. Bir erkek için de karakterimden inandıklarımdan ödün vermem. Gidip kendine uygun birisini bulsun? Sonradan değiştirmeye çalışmasın. Senin kararlarına saygı duymuyor, güvenmiyor. Kendini kaybedeceğine bir saygısız kaybet

Sizi beğenmiş sonra ben bunu kendime bağlayayım istediğim kalıba sokarım demiş.

Şimdi de tam o aşamaya gelmiş. Onu kaybetmekten korktuğunuz evreye gelince de onun istediği gibi davranmadığınızda işi ayrılığa getireceğini belli etmiş.

Şimdi bu konuda taviz verirseniz ömür boyu bunu bekleyecek sizden.

Yapacağınız şey karşınıza alıp mırın kırın etmeden net bir konuşma yapmak. Ondan önce davranıp ayrılığı dile getirmek.

"Beni bu şekilde sevdin beğendin 1.5 yıldır da bu şekilde beraberiz. Ben aklım başımda ne yapacağımı bilen genç bir kadınım. Ya hayatıma kararlarıma bundan önce olduğu gibi-beni tanıdığın gibi-saygı duyar laf etmezsin ya da yollarımız ayrılır. "

Ha ama bence bu adam hödük. Şimdi tamam dese ileride içinden aynı dağ ayısı çıkacak. Çok uzatmadan yol verin gitsin.

Bir kere taviz verirseniz ardı arkası kesilmez isteklerinin. Net olun ya kuyruğunu kıstırır gelir ya da siz mağara adamı olmayan birini bulursunuz.

Kesinlikle taviz vermeyin. 1,5 yıl önce sizi tanıdığında nasıl kabul ettiyse şimdi de edebilir. Bir kez taviz verseniz sürekli sizden benzer taleplerde bulunacak kuklası haline geleceksiniz. Ya bana saygı duyarsın yada ayrılırız diyebilmelisiniz.
Benimde benzer ilişkim oldu. Bana karışacağı bariz belli bir adamdı. Ona ilişkimizin başında senden önceki hayatım ve sonraki hayatımda birşey değişmemeli dedim. Ve bunu açmamı istedi, anlattım ilişkimiz boyunca da böyle bir sorun yaşamadık.

İlişkilerde bazı durumlarda ortak paydada bulusulmasi gerektiğine inanıyorum ama bu durum kısıtlama ve kıskanma yonunde oluyorsa bunu da tehlikeli buluyorum. Kendi hayat tarzına uygun birini bulmalı ve onunla ilişki yasamalisin. Bu, onun için de geçerli.

Konudan bağımsız olarak biri sizi ayrılmakla tehdit ediyorsa asla geri adım atmayın ve siz hemen ayrılın bunu söylediğinde. Yoksa sizi kukla gibi oynatır her seferinde bu tehditi kullanarak.

Baştan beri mi böyleydi sonrasında mi bu sıkıntıları çıkartıyor eğer bu sınırlamalar insan vazgecmiyorsa ayrilirsiniz ayrilmak istemiyorsanız oda bu kıskançlıktan vazgecmiyorsa yapacak birşey yok uymanız gerekiyor iki seçenekten birini seçeceksiniz sorunuza gelince taviz verdikçedahasini isteyebilir elbette

Yani eşlerin bile bu tarz konular da karışmaya hakkı yok yol yakınken ayrılın. Kaybetmek istemiyorum çok seviyorum sadece zayıf kadınların kullanacağı sözcüklerdir lütfen değerinizi düşürmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…