İlişkide eğitim denkliği önemli midir sizce?

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.363
1.367
83
Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?

Onemli olan eğitim değil ama yaşam tarzi bence. Eğer dünya görüşleriniz aynıysa, size engel olacak, yolunuzu kesecek, baltalayacak biriyse zaten ne mezunu olursa olsun aynısını yapar. Lise mezunu olması değil katı bi şekilde şehrime gel işi bosver gerekirse evde otur demesi sorun bence.

Önemli tabii.
Üniversite sadece meslek edindirmek. Bir kültür bir vizyon katar. Ki şu zamanda üniversite okumayanın da okumakta gözü yoktur kendini geliştirmemiştir.
Bir de ortamınıza girince rahatsızlık duymayacak mısınız? Şahsen çevremdeki herkesin eşi belli statüdeyken ben rahatsızlık duyarım bundan.
Paylaşım açısından da rahatsızlık duyarım.

Evet son dediğiniz şey asıl sorun bence de. Doğduğumdan beri babam asker olduğu için farklı yerleri gezdim. Küçük bir şehirde durabilir miyim bilmiyorum

Şimdi baraj da kalktı mesela. Her yere üniversite açıldı. En kötü 2 yıllık okuyabilir insan istese

Kesinlikle ve kesinlikle eğitim onemli.
İnsanın kendini yetiştirmesi önemli diyecekler olanlar olacaktır asla inanma eğitim okul kurumu çok önemli tecrübelere dayanarak söylüyorum.

Şimdi baraj da kalktı mesela. Her yere üniversite açıldı. En kötü 2 yıllık okuyabilir insan istese
Şu zamanda okumayanlar serseri takımıdır net.
Kendini geliştirmek istemiyordur.
Para kazanırsın ama zengin de olursun. Ama oturup sohbet edebilir misin? Bilmiyorum ben kendime denk değilse sevgi besleyemem

Önemli tabii ki, iş hayatına atılınca denginiz insanları bulursunuz. Eğitim iş denkliği önemli, emin olun bu sadece diploma ile alâkalı değil.

Kesinlikle ve kesinlikle eğitim onemli.
İnsanın kendini yetiştirmesi önemli diyecekler olanlar olacaktır asla inanma eğitim okul kurumu çok önemli tecrübelere dayanarak söylüyorum.
Peki eğitim denkligi neden önemlidir sizce? Rica etsem örnek verebilir misiniz? Aileme de bu konuyu anlatmam gerek

Şu zamanda okumayanlar serseri takımıdır net.
Kendini geliştirmek istemiyordur.
Para kazanırsın ama zengin de olursun. Ama oturup sohbet edebilir misin? Bilmiyorum ben kendime denk değilse sevgi besleyemem
Aynen her şey para değil
Bir de karşımdaki insan beni okumuşum diye ezmeye de kalkabilir

ünüversite mesleki eğitim verir sizi yada başklarını eğitmez,kendilerini eğitecek olanlar kişilerdir,kültürel ve ekonomik farklılıklar yada bilgi birikim açısından sizin denginiz değilse anlaşmazlıklar elbetteki çıkar fakat bu mesleki eğitim ile ilgili değil kişinin kendisini ne kadar eğittiyle ilgilidir,sanayide çalışması,tamirci olması,yada bambaska birşey olması bir insanı sevmenize evlenmenize engel değil zaten buradada sizin gideceğiniz yerde iş bulamamanız ve gelecek endişeniz sorun, denkliğiniz değilki...

Evet o da önemli ama bazı erkekler kendinden eğitimli kızları ezmeye kalkıyormuş mesela ondan dolayı merak ettim bu konuyu

Yeme içmesinden tut, düşünce tarzı, hayata bakışı, dünya görüşü, bilgi birikimi... Bir yandan da hayat koşulları var diyorum. Çalışmıyor musunuz? Ya da aktif bir sosyal hayatınız yok mu? Kolay olmaz yani haberiniz olsun. Erkekler kendinden güçlü sosyo-ekonomik imkânlara sahip kadınların yanında hırçınlaşıyorlar. Her hareketiniz batabilir.

Linç yemek istemem ama şöyle düşünüyorum;

Barajı geçmiş herkes, her şehirde üniversite okuyabiliyor artık.
Sallamasyon puanla, sallamasyon bir bölüm okuyan insanın pek lise mezunundan farkı olmuyor.
Ya da sınavsız geçiş yapanlar, AÖF okuyanlar vs.

Kısaca her üniversite mezununun aynı olmadığını, pekçok mezunun da lise mezunundan farklı olduğunu düşünmüyorum.

Tıp fakültesi, Eczacılık fakültesi, Sağlık Bilimleri, Eğitim Fakültesi, Hukuk fakültesi gibi belli başlı fakülteler dışındaki bölümleri zaten isteyen herkes okuyabilecek durumda ve meslek - iş açısından lise mezunundan pek bir farkı da yok gibi düşünüyorum.
Örneklerdirmeler için üzgünüm ama ülkemizin gerçeği bu.

Meslek dışında yorum yaparsak , her eğitim insana bir şeyler de katar. Var olan bakış açısını geliştirebilir, var olan potansiyeli güçlendirebilir. Ama insanlık, çalışkanlık, sorumluluk sahibi olmak gibi bazı değerler diplomayla da alakalı olmuyor pek.

Evet o da önemli ama bazı erkekler kendinden eğitimli kızları ezmeye kalkıyormuş mesela ondan dolayı merak ettim bu konuyu
ama öyle sonradan görmüş kibirli kendini bir halt zanneden bir adamla neden işiniz olsunki emin olun öyle zorba bir adam eğitimlide olsanız sizi ezecek bir sebep bulur,karakteri bozuk insanlardan uzak durmak en iyisi,ben size şöyle bir soru sorayım o zaman,eğitmisiz ama size değer veren,seven,anlayışlı bir insanmı,yoksa eğitimli fakat egitimiyle sizi ezen,aşağılayan bir zorbayımı tercih ederdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…