Henüz son sınıfımYeme içmesinden tut, düşünce tarzı, hayata bakışı, dünya görüşü, bilgi birikimi... Bir yandan da hayat koşulları var diyorum. Çalışmıyor musunuz? Ya da aktif bir sosyal hayatınız yok mu? Kolay olmaz yani haberiniz olsun. Erkekler kendinden güçlü sosyo-ekonomik imkânlara sahip kadınların yanında hırçınlaşıyorlar. Her hareketiniz batabilir.
Tabiki merhametli olanı seçerdim ama bilmiyorum kafam çok karışıkama öyle sonradan görmüş kibirli kendini bir halt zanneden bir adamla neden işiniz olsunki emin olun öyle zorba bir adam eğitimlide olsanız sizi ezecek bir sebep bulur,karakteri bozuk insanlardan uzak durmak en iyisi,ben size şöyle bir soru sorayım o zaman,eğitmisiz ama size değer veren,seven,anlayışlı bir insanmı,yoksa eğitimli fakat egitimiyle sizi ezen,aşağılayan bir zorbayımı tercih ederdiniz.
Memleketten birisi, benimle tanışmak istiyormusSanayide çalışan, farklı şehirdeki kisi nereden karşınıza çıkıyor, sosyal medyadan mi?
Küçümseme meselesi değil ama denklik önemli, çok iyi tanıdığınız biri olur, hayat görüşünüz, yaşam tarzınız uyuyordur belki olabilir ama baştan sizi küçük şehirde muhtemelen iş bulmanızı zor olacağı bir hayatı neden kabul edesiniz? Gurbet geliniyim, iş bulamıyorum, eşim yoğun çalışıyor, sosyal hayatım sıfır konuları açmak istiyorsanız sans verir tabi.
Çok önemlidir.Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
[QUOTE="Logistics, post: 74310839, member: 1056494"]
Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
[/QUOTE]
Sadece eğitim denkliği değil hayat görüşü ve tarzı, aile, maddiyat, zihniyet, kültür ve görgü denkliği de önemlidir. Bunlara katkı sağlayan unsurlardan biri de üniversite eğitimidir. Sen önemsemesen bile bizim erkeğimizde aşağılık kompleksi oluyor. O bu farkı takar. Bir şekilde ilişkinize yansır. Hala eşim benden fazla para kazanmasın diyen erkeklerin çoğunlukta olduğu bir ülkede bu tarz şeyler çok sorun çıkarıyor.
Hep bu örnek veriliyor ama kendi çevremde bir tane böyle örneğe denk gelmedim. Yani üni mezunu olup kitap okumayan, en azından sinemaya tiyatroya gitmeyen bir tane tanıdığım yok.Çok önemlidir.
Ancak
Kitap okuyup kendini geliştiren,tiyatro sinema seven,sanata meraklı lise mezunu > mal gelip mal giden üniversite mezunu
Ay o kadar net örnekler var ki benim etrafımda. Bi kaç tane tam sap girip sap çıkmış avukat ve mühendis tanıdığım var yemin ediyorum iki lafı bir araya getiremiyorlar. 3 tane de tanıdığım çok kaliteli lise mezunu yetişkin var. Gençlik zamanı sebebiyle bi işler olmuş okumamışlar ama şimdi otur sohbet et çok keyif alırsın.Hep bu örnek veriliyor ama kendi çevremde bir tane böyle örneğe denk gelmedim. Yani üni mezunu olup kitap okumayan, en azından sinemaya tiyatroya gitmeyen bir tane tanıdığım yok.
Bence çok önemli. Özellikle erkeklerde bu aşağılık kompleksi çok oluyor. En başta sorun etmedikleri eğitim, kültür durumunu sizinle en ufak tartışmada sorun edip yüzünüze vurmaya başlıyorlar. Eğitim küçümseme anlamında değil birbirleri ile kafa yapısı, kültür, bilgiler uyuşmadığı için ileride sıkıntı yaratabiliyor. Senin savunduğun ve öğrendiklerine o karşı çıkabiliyor. Anlaşmanız çok zor. Yoksa her mezun olan kendini geliştiremedikten sonra hemen işe başlayamıyor. Mesela kuzenim yüksek lisans yaptı ama okuyan cahillerden ne yazık ki. 27 yaşında işe de girmedi hiç ve hala annesine yemek yapmıyorsun diye kızıyor. Ne yazık ki okula gidip hiçbir şey öğrenemeyenlerde var. Ama bahsettiğim şey hem kültürel hem kendi bilgi birikimlerinizle karşısınızdakinin uyuşmaması bütün emeğinizi çöpe atar. Benim hayatımı üniversite değiştirdi, çok şey öğrendim. Şimdi ben iş bulamadığım bi şehre gidip neden tek kişinin maaşıyla bile geçindiremeyeceği bir evlilik için şehir değiştirip hayatımı mahvedeyim ki? İçimden bi ses size çok karışacağını da söylüyor.Herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim. Son sınıfım. Karşıma çıkan adaylar genelde lise mezunu okumamış kişiler oluyor. Tabiki kucumsemiyorum. Ama duyduğum kadarıyla denklik önemli diyorlar. Mesela sanayide çalışan küçük şehirde yaşayan birisi evlendikten sonra yanıma gitmemi istiyor. Fakat benim okuduğum bölüm o şehirde iş bulmaya müsait değil. Emeklerimi de çöpe atmak istemiyorum. Gerçekten de eğitim denkliği önemli mi sizce?
Hiç öyle bir şey yok aksine daha saygı duyuyorlar. Aklı başında ne istediğini bilen, sınırları olan eğitimli bir kadını kimse ezemez. O ezilen kesim eğitimli olduğu halde kişiliği zayıf olan kadınlardır.Evet o da önemli ama bazı erkekler kendinden eğitimli kızları ezmeye kalkıyormuş mesela ondan dolayı merak ettim bu konuyu
Ben bu konularda biraz beceriksizim deÜniversite okurken ( evet şu online sistem her şeyi bozdu ama wp grupları da var bir şekilde ) neden üniversite çevrenizden biri aday olmuyor?
Ben de senelerdir çabalıyorum. O yüzden iş bulup çalışmayı çok isterimBence çok önemli. Özellikle erkeklerde bu aşağılık kompleksi çok oluyor. En başta sorun etmedikleri eğitim, kültür durumunu sizinle en ufak tartışmada sorun edip yüzünüze vurmaya başlıyorlar. Eğitim küçümseme anlamında değil birbirleri ile kafa yapısı, kültür, bilgiler uyuşmadığı için ileride sıkıntı yaratabiliyor. Senin savunduğun ve öğrendiklerine o karşı çıkabiliyor. Anlaşmanız çok zor. Yoksa her mezun olan kendini geliştiremedikten sonra hemen işe başlayamıyor. Mesela kuzenim yüksek lisans yaptı ama okuyan cahillerden ne yazık ki. 27 yaşında işe de girmedi hiç ve hala annesine yemek yapmıyorsun diye kızıyor. Ne yazık ki okula gidip hiçbir şey öğrenemeyenlerde var. Ama bahsettiğim şey hem kültürel hem kendi bilgi birikimlerinizle karşısınızdakinin uyuşmaması bütün emeğinizi çöpe atar. Benim hayatımı üniversite değiştirdi, çok şey öğrendim. Şimdi ben iş bulamadığım bi şehre gidip neden tek kişinin maaşıyla bile geçindiremeyeceği bir evlilik için şehir değiştirip hayatımı mahvedeyim ki? İçimden bi ses size çok karışacağını da söylüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?