• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide kurallar olmalı mı...??

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
eşimize ve çocuğumuza karşı uygulayabilir,
belki de tam tersi, bizlere uygulanıyor olabilir...
evliyseniz,eşinize ve çocuğunuza karşı kurallarınız var mı?
flört ediyorsanız,sevgilinize veya onun size uyguladığı kurallar var mı??
sizce ilişkilerimizde olmalı mı?? olmamalı mı??
peki kendimize koyduğumuz kurallarımız neler...??
paylaşmak isterseniz,olmalı mı,olmamalı mıyı tartışmak isterseniz,
buyrun bayanlar....

Ben hayatımın hiçbir alanında "kuralları" sevmem ki ikili ilişkilerde bu durum çok sıkıcı oluyor.

Yaşını başını almış,belli bir olgunluğa erişmiş iki insanın birbirine "kurallar" koyması da gereksiz.

ben kuraldan ziyade sınırlara saygı olması gerektiğini düşünüyorum kadın erkek ilişkilerinde. kişinin çocuğuyla olan ilişkisine gelince; tabii ki onun yaşamında gerek onu korumak, gerek ilerki hayatını rahat yaşaması için belli kurallar olmalı ya da sınırlar. sınırı olmadan yetişen çocuklar doyumsuz ve bencil bireylere, sınırları çok dar olarak yetişen çocuklarda pasif ve kendine güvensiz bireylere dönüşüyor ne yazık ki. ortayı bulmak gerek.

bence ilişkilerde adı konmasa bile kurallar vardır
ama her ilişkinin kuralları farklıdır...
benimki size,sizinki bana uymaz hesabu..........

sevgili yada eş varsa ister istemez kurallarımız oluyor....
hem kendimize hem karşımızdaki saygıdan sevgiden dolayı.......
hayatımız da biri olana kadar kendi başımıza buyruk kuralları olmadan yaşamışsak
hayatımıza biri girince artık tek kişilik degil iki kişili oluyor hayatımız dolayısıylede kurallarımız oluyor...
hele birde anneysek o zaman tamamıyla hayat çocukların üzerine kurulu oluyor......
ve kurallar dahada zorlaşa biliyor......

bende sevmiyorum kuralları neden kurallarımız olsun ki:tomato:
zaten birbirimiz tanıyosak birbirimize göre davranıyoruz.:emir_bebek:illa böyle yap denmemeli.
kalıplaşmış kurallar her yönde hoş değil koysakta esnek olmalı bence.:dilcikar:
ama eş ayrı çocuk ayrı eşime kural koymam ama çocuğuma koyarım:1rolleyes:
kendi kararlarını benimseyecek yaşa gelene kadar a.s.

bence de kurallar belli ölçüde olmalı...
ilişkide mesela..karşılıklı sevgi ve saygıyı koruyabilmek adına olmalı..
sonuçta iki farklı insan birlikte bir hayat yaşamaya başlıyorlar..birine yanlış gelen diğerine gelmeyebilir..
kurallarla bunlarda orta yol bulunabilir..
çocuğum yok şu an ama olsa koyarım tabi ki de..
en azından bi birey olana kadar..

kuralar olmaz zorunda
evimizi kuralları vardır evde sigara içilmez habersiz misafir getirilmez. eşime kurallarım var telefonlarımız hep açık olacak birşey yapılacasa veya idilecekse önceden haber verilecek son dakka golü olmayacak vs... çocuğum yok ama olduğunda tabi ona koyduğum kurallar olacak disiplin saygı sevgi bir arada olmalı. her zaman bundan yanayım

Kurallar değilde, sınırlar olmalı..
Bi ilişki içinde herkes istediği gibi yaşayamaz sonuçta.

insanlara kural kelimesi itici geliyo ama aslında her ilişkide kurallar var gizli görünmeyen
bu birbirini tanımakla alakalı tanıdıkça zaten karşındakinin kurallarını anlıyosun illakide konuşulmuyo bunlar yani spontane gelişiyo
çocuklar konusu başka, çocuklarla ilişkide mutlaka kurallar gerekiyo, üstelik bu kuralların konuşularak tekrarlanarak konması gerekiyo, zaten bunada çocuk yetiştirmek deniyo sanırım
:hulya:

önceleri kurallar istemsiz de olsa yaşanır ve yaşatılır...
çatışmalara,fikir ayrılıklarına,aileden gelen kültürlerin apayrılığına kadar dayanır hatta...alsanaalsanasmile
zamanla aşılmaya mahkumdur..
ve, ya olduğu gibi kabullenilir ,ya yumuşatılır,yada benimsenir bir zaman sonunda...

ve,yine bir zaman sonra, artık evliliğin yada ilişkinin ilk zamanında çatışma yaşayıp,
kabullenemediğimiz o kuralları, evlilik içerisinde bir bakarız zamanla alışkanlığımız olmuştur...
herkes bilir artık işin işleyişini ,sen sormadan ,söylemeden kurallar işler hale gelir tıkır tıkır..
oysa,evlilik için yapılan bir fedakarlıktı belki de önceleri, ama üzüm üzüme baka baka kararmış oluverir...olumunekankayizsmile

kural sevmem, baskı sevmem.
ama kendiliğinden şekillenen bir kalıbı var galiba ilişkinin.
örneğin her sabah uyandığında sevgiliyi aramak gibi, ya da gece yatarken haber vermek gibi.
onun dışında karşı tarafın sevmediği şeyler varsa yapmamaya çalışırım, benim hoşlanmadıklarımı belirtirim. ama kural denmesini sevmiyorum hiç.

Kural her toplumun başlıca şartıdır.
Yeter ki kural kelimesi baskı ile karıştırılmasın...
Aralarındaki ince çizgi çoğu zaman geçilebiliyor...
Böyle olduğunda da ilişkiyi düzenleyen bazı kurallar ve istemler hayatımızın hapishane duvarları olabiliyor.
Ben buna karşıyım; herkesin sevdiği insandan istekleri vardır. Ama aradaki çizgiyi geçmemek kaydıyla dediğim gibi... :olmaz:
Çünkü baskı yapmak karşımızdaki insandan değişmesini beklememizdir. Olduğu gibi kabul etmek varken ne bu şimdi değişmek filân...
kaydirigubbakcemile3

insan hudutsuz seviyorsa kuralları da olmaz diye düşünüyorum...hem insan özgürdür... kurallarla yaşayamaz...

Back
X