İlişkide Paranoyalar

mavi kivi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
3
0
1
25
Ablalarım öncelikle iyi akşamlar. Biraz uzun olursa affedin. Forumda herkes çok sıcak kanlı bir ortam oluşturmuş, bende sorunumu anlatmak istedim ^^
Yaşım çok büyük değil ancak çoğu evli ilişkisine bu sıralarda başlamış sanırım. 17 yaşındayım, 18'e girmeme bi kaç ay var. Erkek arkadaşımla aramda 2 yaş ve 200 km var :/ Ben sağlık okuyorum, bilirsiniz staj insana olgunluk katıyor. Onun dışında yaşanmışlıklarımın beni yetiştirdiğini düşünüyorum. O da gerçekten olgun, aklı başında biri. Sorun şu ki geçmişteki çocukluk hataları diyeceğim olaylar bana inanılmaz paranoyalar verdi. İlişkimiz birinci senesine yaklaşırken, artık bu sorunu çözmeliyim diye düşünüyorum. Kendisi annemin tanıdığı ilk kişi. Annem çok korkuyordu, hırlı mı hırsız mı, uzaktan bak ne çıkacak vs... Kendisi annemle tanıştı, hatta annem çok seviyor ki çok seçicidir annem :) maşallah diyeyim. Şükürler olsun yaşıtlarım gibi bu yaşta ay evleneyim, ay şu bu gibi dertlerim yok. Kısmet işleri bunlar. Ama yok ayrılacak mı yok terkedecek mi, seviyor mu napıyor diye düşünmekten ilişkimi yaşayamıyorum. Kendisi öyle bi izlenim verdiğinden değil, kendisi inanılmaz yardımcı oluyor hatta, ama kafamda kurmaktan bıktım. Bu konuda neler yapabilirim?

Bu şekilde hem kendini hem onu mutsuz edersin bu huyundan vazgec canım bir uzmandan yardım alabilirsin mesela... ama bence insanın kendi elinde hem daha yaşın çok genç bunları düşünme derim mutlu olmaya bak boşver

Paranoya yapmak ilişkiye sadece zarar verir. Kendini ilişkiye çok kaptırmadan tanımaya çalışabilirsin. Daha sağlıklı olacağına inanıyorum. Biraz akışına bırak zaman herşeyi gösterir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…