İlişkiden hemen sonra yaşanan hamilelik belirtileri

* Düzenli ilişkiden kastınız nedir hocam?
Genellikle gün aşırı veya 2-3 günde bir ilişkiye giriliyorsa düzenli budur... Bazı çiftler de çocuk sahibi olalım diye günde 2 kere, 3 kere ilişkiye giriyor. Çok yapalım da şans artsın diye... Halbuki şans azalıyor orada
* Neden?
Demin söylediğim gibi spermin semen dediğimiz sıvı, yani plazma kısmı spermi koruyucu etki gösterir. O kadar sık ilişkide o hacim azalıyor bir. Bir de sperm konsantrasyonu, yani yoğunluğu, sayısı da azalıyor ilişki sonunda. Dolayısıyla çok sık ilişki kurmak hamilelik açısından avantajlı değil, dezavantajlı. Çok uzun süre ara vermek de zaten mantiken doğru değil. Sperm 48 saat yaşar, 48 saati geçirdikten sonra ortada da bir yumurtlama olmuşsa yumurta da sadece 24 saat yaşar, dolayısıyla 48 ile 72 saat arası en mantıki süredir, ilişki sıklığı açısından. Ama bu önerim çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için. Yoksa bütün Türkiye’nin 2-3 günde bir ilişki kurması gibi bir tavsiyem yok.
hahy. allah seni ne .etmesin kuzu bir an haydar dumen .geldi sandim :) saka bir yana haklisin. dedigine katiliyorm

Kızlar ben ilk gebeliğimde ilk ay dikkat ederek ilişki yaşadığım ayda kaldım çünkü not alıyorum yine yumurtlama günü bi gün öncesi ve 2 gün sonrası ilişkim oldu sonra rahatsızlandım hamile olduğumu öğrendim ağustosta takip edemedim o kadar eylülde ovülasyona başladım bi gün dolu bi gün boş denedim olmadı bakalım bu ay nolucak görücez

İnciğine cinciğine kadar araştırıyorum fazla irdeliyorum ama önemli olan doğru bilgi ablacım :)) @canli anne

Bende kussam da rahatlasam modundayım midemde bi ekşime var anlatamam o da midemi bulandırıyor :(

Kızlar ben ilk gebeliğimde ilk ay dikkat ederek ilişki yaşadığım ayda kaldım çünkü not alıyorum yine yumurtlama günü bi gün öncesi ve 2 gün sonrası ilişkim oldu sonra rahatsızlandım hamile olduğumu öğrendim ağustosta takip edemedim o kadar eylülde ovülasyona başladım bi gün dolu bi gün boş denedim olmadı bakalım bu ay nolucak görücez
Ben de not alıyorum takvime . Doktoru dinlemeye çalıştım bu ay ovulasyon testlerimde vardı ama daha çok vücudumu dinlemeye çalıştım .

Ben de not alıyorum takvime . Doktoru dinlemeye çalıştım bu ay ovulasyon testlerimde vardı ama daha çok vücudumu dinlemeye çalıştım .
Bak geçen ay doktor dedi kiya dün yumurtlamışsın yada bugün o gün yapamadım pazar yapmıştım o gün yapamadım kaçtı gitti şansım :D

Ay arkadaşım verdi bugün bana acı turşu eşi getirmiş seviyorum diye oda bana verdi normalde ölürüm ama canım istemiyor :/
genelde sevdigin seyden tiksiniyorsun sevmedigin seyide istiyorsunnn 4 aydan sonra bir yemeye baslayacan kendine inanmayacan 14 kilomu alirsin artk 20 kilo mu:)

Back
X