İlişkilerde güçlü olabilmek?

merhaba bencede eğer karşındakini çok sevmiyorsan her zaman gçlü oluyorsun.ben mesela burdada konu açtım hatta çok seviyordum gitti başkasıyla evlendi hala unutamıyorum onu.bekliyorum ondan mutsuzum lafını ama bekleyerek ömrüm geçiyor.
başşkasıyla bir ilişki yaşayayım dedim adam üzerime düşüyordu tartışıyorduk haklıydı ama gitmemem için nasıl yalvarıyordu.onu diğeri gibi sevmediğm için güçlü taraf bendim bu ilişkide ama öncekinde güçlü taraf karşıdakiydi.
kimseyi çok sevmeyin.hakedeni sevin.ancak o zman mutlu olursunuz tabi kalbinize söz geçirebilirseniz

Ben sağlıklı ilişkilerde iki dinamiğe inanırım: 1-kendine saygının olması, 2-karşındaki insanın düzgün olması. Bu kadın için de erkek için de geçerli, bu ikisi olduğunda ne yalvaran taraf olur ne de istismar eden taraf. Bi taraf paspas öteki taraf köpek çeken olmadığı sürece kişilerden biri daha güçlü (daha zor vazgeçilen) olabilir bana göre normal bu, nasip tabi ama bu kişi kadın olmalı bence

Bence ilişkilerde kadın kaybetme korkusu yaşıyorsa bir şeyler yolunda gitmiyor demektir.
Buna inanıyorum ben artık. Doğru kişi olduğunda gitmesinden korkmuyorsun, çünkü yanında olduğuna emin oluyorsun.
Son ilişkinde ki ruhsal tutumunu değiştirmelisin.
Yüksek ihtimalle karşı taraf bunu biliyor ve kolayca ayrılık kelimesini edebiliyor.
Biliyor ki bu senin zaafın, seni bu yolla istediği gibi değiştirebilir.
Buna izin verme.
Sev, bağlan ama bağımlı olma.

+1

İlişkide güçlü taraf olmak aslında ilişkiden biraz bağımsız bir durum. Öncelikle hayatınızda güçlü olup, onu sağlam temellere dayandırmalı ve kendinize çok yönlü bir hayat kurmalısınız. Bunun temelinde de yalnızken de hayatınızdan keyif alıp yaşanabilir tutmak. Böyle bir durumda karşınızdaki insanı içinizden geldiği gibi sevebiliyorsunuz ama giderse de hayatınıza devam edebileceğinizi bildiğiniz için bunun baskısını hissetmiyor, gereksiz çıkışlar ya da bağımlılık kurmuyorsunuz. tavırlarınızla bir yere kadar güçlü görünebilirsiniz ama kontrolü kaybettiğiniz anlar olur yoksa.

Konuyu takipteyim. Aynı durumdayız çünkü.

Güçlü olmaktan kastınız ayrılınca uzulmemekse yok öyle birşey. Insanız sonuçta, dokunur incitir sarsar. Güçlü olabilmek için kendini taniman gerekli. Karar verme mekanizman iyi çalışmalı. Ki bunu yapabilirsen daima kararlı ve dik durursun.

Şöyle söyliyim oraya 3 örnek yazmamın sebebi şuydu 2. Örneğimde kendimi duygusal olarak hep uzak tuttum ve kendimden ödün vermedim üzülmemek için elimden geleni yaptım sonuç olarak etkilenmedim yani. ama tat alamadım ilişkiden .. Kendimden bir şeyler verdiğim zaman uğraş emek verdiğim aman biterse ister istemez emek verdikçe anafora çekiliyormuş gibi oluyorum bittiğinde yıkımı ağır oluyor . Ama tat alıyorsun ve aşığım diyorsun . Ve bitmesini istemediğin için saçmalama yada hata yapma olasılığın yüksek oluyor . Ben 2. İlişkim gibi olup tatsız tutsuz bir ilişki yaşamak istemiyorum . Tat alayım ama karşılaştığım ayrılıkta olsun yada ummadığım birşey karşısında gardımı düşürmeyim zaafımı belli etmiyim hata yapmıyım güçlü olayım istiyorum oradaki ağlamak sadece ağlama eylemi değil canım acıdıkça güçsüzleşiyorum gardımı düşünüyorum ve verilmemesi gereken tepkileri verebiliyorum mesela belki doğrusu tamam sen bilirsin ayrılalım demek olabilir ama ben o anda selzenişte bulunuyorum. Sen zaten bahane arıyordun gibi yani hiç istemediğim tepkiler veriyorum ve böyle olmak istemiyorum.

Heh işte canım tam olarek böyle birşey tamam biliyoruz hepimiz çok sevmeyince kontrol sende oluyor . Ama peki çok sevipte yinede ipleri vermemenin kontrolü kaybeetmemenin yolları neler? Yani ben de şuan aşığım ve onu kaybetmek istemiyorum ne kadar zaafiyetlerimi belli edersem benden emin olacak muhtemelen; çünkü geçmiş ilişkilerime dayanarak yada etrafımda gördüklerim hep böyle oldu . Bu sefer böyle olmasın diyorum .. şuan herşey iyiken bilinçli olayım ona göre hareket edeyim yada bir gün gerçekten biterse de şuan öyle bir davranayım ki gerçekten bittiği zamen ben sarsılmayayım istiyorum

bende senin gibiydim. eski sevgilimle ayrıldığımızda çok güçsüzleşip zavallı bi hal alıyodum. barışıyoduk sonra. yani son ayrılığa kadar. hatta güzsüzlüğümden bazı hatalrını yuttum yani. ha kötü gitmiyodu nihayetinde ama öz saygımı kaybettim. onu çok sevdiğim için değil bağımlı bir kişiliğim olduğu için ayrılık anksiyetem vardı. paranoyak kıskanç bi hale gelmiştim. bağımlı kişilikle ilgili yazılar okumaya başladım. motivasyon yazıları okudum bu konuda. bazı zor durumlar yaşadım filan derken anladım ki, ölene kadar yanımda kalıp güvenebileceğim tek bir şey var o da benim. kendime çok haksızlık ettiğimi farkettim. beni zorlayan ne varsa salıyorum şimdi.
ömür kısa ruh halini bir güncük bile etkilecek bişeye tahammülüm yok. sev kendini.

Hiç iyi sonuçlar doğurmuyor çünkü karşımdaki neden celallendiğimi anlamıyor. Upuzunnnnn mms yazıp gönderiyorum ancak öyle. Aslında kendim bozup sonra nedenini anlatıp hiçbir şey olmamış gibi davranıyorum. Onun sakinleşmesi zaman alıyor ama.
Senin tavırların nasıl canım peki ilişkilerinde ve bu tavrın nasıl sonuçlar doğuruyor bahseder misin?

Ben de öyleyim maalesef, hemen gardım düşüveriyor. Küstüysek kendimi geri çekiyorum ama karşımdaki de en az benim kadar inatçı her zaman adım atmıyor öyle ve ben de hemen karalara bağlıyorum, başlıyorum ağlamaya ve her şeyimi etkiliyor bu tüm ruh halim, verimliliğim onun elinde resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…