İlişkilerde taraflardan biri meslek sahibi diğeri değilse

para anlamında değil de hayata bakış açısı yaşam biçimi vs sorun olabiliyor. ilgi alanları farklı oluyor. ben herkese kulak tıkayıp evlendim babam dahil. hala dengim olmadığını düşünürler ben hala önemli olan sevgi-insanlık derim. eşimle problemlerimiz var mevzu iş/meslek/para değil. birbirimizi anlamakta güçlük çekiyoruz. mesela ben kitap okuyamadığım için çok rahatsız hissediyorum onun umrunda değil. ben kendimi övmekten ve övülmekten hoşlanmam o kendini çok över. ben küçük ayrıntılara takılırım o daha düz yaşar. bu konulara bakarak sorun yaşar mıyım diye düşünebilirsin.

aynı dili konuşabiliyor musunuz? senin ortamına o girebilecek onun ortamına sen girebilecek misin?
bir de ben bebek olduktan sonra ekstra kaygılanmaya başladım. eşimin sigortası yok emeklilik vs geleceği pek göremiyorum.

yalnız teknikerler psikologlardan daha kolay yurtdışına gider
neden öyle bir şansı olmasın?

ki kız klinik açacam demiş, açsın açmasın demiyorum da onu yurtdışında öyle kolay kolay yapamaz, akademi, yurtdışı vs. düşünmüyor demek ki.

kendisi y.dışı düşünmüyorken neden y.dışı ihtimallerine göre değerlendirecek adamı onu anlamış değilim
O bir örnekti sadece. Tekniker denmiş ama yorumda da otogarda bilet kesiyor denmiş mesleğini tam anlayamadım. Bence işin özü erkekler sorun ediyor ileride. İstersen çemişgezekte yüzde yirmibeş burslu iç mimarlık oku istersen hacettepede tıp

Arkadaşlar merhaba. Sevgilimle üniversitede tanıştık. Ben psikolog olacağım inşallah. O da teknikerliği bitirdi. Şu an kendi alanı dışında bir işte çalışıyor. Bu ayrım benim için önemli değil(gerçekten değil) ama çevremde birçok kişi deli misin, neden kendi denginde birini bulmadın, sen meslek sahibi o değil insanlara ne vasıfla tanıtacaksın gibi çeşitli yorumlar alıyorum. Bunu staj hocam bile söyledi. Dediğim gibi ben sadece ona ve sevgimize odaklıyım. Çalışkan biri ve ailesini kimseye muhtaç etmez. Sorumsuz değil. Sadece sizin fikirlerinizi merak ettim. Siz de belirttiğim yorumları yapanlardan mısınız yoksa normal karşılar mısınız?
Çevredeki kişiler insanı çok etkiler belliki sende etkileniyorsun bence suç sende bu insanlarin bunu söylemesine izin veriyorsun otoriter davran ve söylemeye cekinsinler bence önemli olan evleneceğin kişinin karakteri huzurlu bir yuva ve çocuğuna iyi bir baba olması önemli bence o yüzden mesleği parayı bı kenara bırakıp onu daha iyi tanımaya çalış çünkü bu devirde genelde parası olan kişiler daha iyi bir eş olacak diye düşünülüyor ama hiçte öyle olmuyor yatlarin katların olsun ama yüzüne gulen seni düşünen bir eşin olmazsa gerçekten hiç birşeyden tat alamiyorsun tecrübeye dayalı konuşuyorum canım en büyük hatam zenginlik gösteriş para düşünerek yol arkadaşı seçmek oldu çok şükür zamanla toparladık ama büyük sikintilar yaşadık kim olursa olsun önce merhametli saygılı dürüst olsun para gerçekten sonrada oluyor calisarak .

Arkadaşlar merhaba. Sevgilimle üniversitede tanıştık. Ben psikolog olacağım inşallah. O da teknikerliği bitirdi. Şu an kendi alanı dışında bir işte çalışıyor. Bu ayrım benim için önemli değil(gerçekten değil) ama çevremde birçok kişi deli misin, neden kendi denginde birini bulmadın, sen meslek sahibi o değil insanlara ne vasıfla tanıtacaksın gibi çeşitli yorumlar alıyorum. Bunu staj hocam bile söyledi. Dediğim gibi ben sadece ona ve sevgimize odaklıyım. Çalışkan biri ve ailesini kimseye muhtaç etmez. Sorumsuz değil. Sadece sizin fikirlerinizi merak ettim. Siz de belirttiğim yorumları yapanlardan mısınız yoksa normal karşılar mısınız?
Gelişmiş ülkelerde herkes üniversiteye gitmez. Akademik meslek yapmayacaklar meslek okullarına giderler. Her mesleğe saygı gösterildiği gibi üni mezunu olanla olmayan arasında sosyal statü maaş farklılığı yoktur. Milletvekiliyle "tekniker" aynı otobüse biner. Bizim gibi tam gelişmemiş toplumlarda da liseyi bitiren herkes üniversiteye gider, en az 4-5 sene kaybeder.

Biz lise mezunu deriz küçümseriz mesleği, onlar el emeği insan gücü der kıymet verir. Avrupa'da kimsenin yatılı veya günlük temizlikçisi yardımcısı yoktur çünkü çok pahalıdır. Bauhaus gibi marketlerin kurulması da bu yüzden. Çoğunluk tamirini boyasını yer döşemesini falan kendi yapar çünkü el emeği iş pahalıdır.

Suan geçici, teknikerliğe geçiş yapacak diyerek onları susturmak kolay.
Evlendiğinizde kimsenin aklına gelmez zaten naptı,ne etti
Uyum olarak hiç bi sorun yok. Statü felan ne alaka
İngiliz kraliyet ailesindeki kimle evlendi bir bakın

Ne meslek, ne maddiyat. Kişiliği size uyuyorsa güven veriyorsa. Sorgulamayın. bende sandım ki çalışmıyor falan. Dengiyle evlenenler çok mu mutlu sanki.

önemli olan anlaşıp anlaşamadığınız. size karşı iyiyse, çalışkan ve sorumluluk sahibiyse, eli iş tutuyorsa, sizi her şekilde tamamlıyorsa eğer kimseye statü borcunuz yok. işe yaramaz ipe sapa gelmez birisine dönüşürse ancak o zaman statü borcunuz olur. gelecek neyi gösterir bilemezsiniz, gün gelir çok zengin olur, yaptığı işlerde yükselir vs... çevrendekilerin biricik eniştesi oluverir. yani yorumlarda bir arkadaşın dediği gibi, şu devirde statü = para. paran varsa statün var. tahsilin, dereceninde elbet önemi var bu gibi şeyler anca sosyal hayatta önemli olabiliyor. örnek bi yemeğe çıkmak istersiniz ama konulara hakim olamadığı için müstakbel eşiniz için o gece çok verimli sosyalleşemeyebilir. ama ikiniz aynı evin içinde anlaştıktan siz mutlu olduktan sonra böyle detaylar ise tölere edilebilir gayet diye düşünüyorum.

Asgari ücretli bile olsa her sorumluluğunu bilen ve düzenli işi olan herkese okeyim ben.ama canla başla da savunamam valla.daha dün zengin koca bulup aylarca amerikalarda fink atan kadın konusu vardı.yani böyle düşünmesem bile zaten hâli vakti yerinde, statülü birini bulabilceğimi de düşünmüyorum.kendini geçindirse bana yük olmasa kafasındayım.ki onu bulmak bile zor bazılarımız için.körolasıca şans gülmüyor işte.gerçi dünkü kadın da o kadar düşünmüyormuş ki kafayı sıyırmış.kısaca şans bana güler umutluyum diyebilecek kadar özgüvenli misin? Yoksa benim anca bu kadar olur, yetinmeyi bilmek lâzım mı diyorsun? Ben bu kadar özgüvenli değilim valla.risk alacak kadar, sabırlı olacak kadar da olgun biri değilim.

ben sorun yaratacağını düşünüyorum. daha gençsiniz, öğrencilikten yeni çıktığınız için bugüne kadar benzer düşünüyor, benzer şeyleri yapıyor ve zevk alıyor olabilirsiniz ama bunun böyle devam edeceğini düşünmüyorum.

sevgiliniz teknikerlik yapıyor olsa, o alanda düzgün bir yerlerde çalışıyor olsa yine bir sorun olmazdı belki ama şu an otogarda bilet satıyor diyorsunuz. mesleği varken bunu yapmayı tercih etmesi de çok düşündürücü. kpss'ye, dile falan şu an çalışamıyorsa ileride çalışması etmesi falan açıkçası olası gelmedi.

ayrıca siz mesleğinizi yapabilmek için sürekli okumak, seminerlere katılmak ve yüksek lisans yapmak zorundasınız. bunları yaparken vizyonunuz genişleyecek, dünyaya daha farklı bakmaya başlayacaksınız. yok ben bunları yapmayacağım diyorsanız o zaman da sorun yok.

siz kendinizi geliştirirken o büyük ihtimalle o yerinde sayacak. aksi olması için cidden okumayı, araştırmayı, düşünmeyi seven biri olmalı. diğer türlü düşünün, günün 8-10 saati nasıl o nasıl bir ortamda, siz nasıl bir ortamda çalışacaksınız? bunu bana düşündüren de kendi mesleğini yapmak yerine bilet satmayı tercih ediyor olması. teknik beceri gerektiren bir mesleği varsa direkt işine atılması gerekiyor çünkü bu beceriler zamanla körelir, deneyim olmadıkça iyi bir iş bulmak da zor.

ilişkilerde birbirini besleyebilmek önemli. siz seminer seminer gezerken o size yeterli gelecek mi? sohbet etmek istediğinizde dinleyecek mi? ortak konuşacak konularınız şu an neler, ileride neler olacak? evlilik kararı verirken bence bunu düşünün. sevgilinizin kompleks yapma ihtimalini de hesaba katın. siz daha çok kazanırsanız kafaya takacak mı? kendisi daha çok kazandığında nasıl davranacak?

yorumlarda hep maddi açıdan değerlendirilmiş, bir üye kendisinin doktor eşinin senarist olduğunu insanların tepki verdiğini söylemiş mesela. ama bir doktor da senarist kendini sürekli geliştirip, arastirmak, düşünmek zorunda olan meslekler. birbirlerini besleyebilirler, bana bu garip gelmiyor.

belki sevgilinize haksızlık ediyorumdur, hiiiç sorun yaşamayabilirsiniz de ama bence evlilik gibi bir karar vermeden önce bunları iyice gözden geçirmek gerekir.

Statü denilen şey artık para para ve paradır paran varsa borun öter yoksa otmez. İşe başlasın çok hızlı yükselir ve deli paralar kazanır. Şimdiki aklım olsa salak gibi 2 lisans bitirmez meslek lisesinden mezun olup para basmaya başlardım.
Benim gibi düşünen birisi ❣️18 yaşıma geri dönebilsem diyorum 🤐

Valla istediginiz kadar yargilayin davul bile dengi dengine boşuna denmemis .çok büyük sıkıntı oluyor.ben kendimden biliyorum tahsil bile çok önemli
Lise dese kalıbımı basarım da çok yüksek olmasa da bir işi ve eğitimi var. Ben de 2 yıllık mezunuyum.doktorun, psikoloğun yanında hiç de denk değilmiş gibi hissetmiyorum.rahatsız olmuyorum, kompleks yapmıyorum.insan hissediyor illaki.gerisi kişiliğe kalıyor.kişilik kurtaracak seviyede bir fark.

Bizim ne düşündüğümüzün bi önemi yok. İlerleyen zamanlarda senin sevginin dönüşümünün önemi var. Bizim toplumsal gerçekliğimiz para ve statüdür. İkisi birbirini alabilen şeylerdir. İnsanlar yeterince para kazanıyorsa kimse onun hatasıyla, nedeniyle niçiniyle ilgilenmez.

Pembe gözlüklerinizi çıkarın.Çok duygusallık iyi değil biraz mantıklı düşünmek gerekir.Arkadaş çevreniz bile farklı olabilir.10 yıl sonrasını düşünün,gördüğünüz tablodan mutlu olacak mısınız.Herkes dengi dengine bence.

Ne meslek, ne maddiyat. Kişiliği size uyuyorsa güven veriyorsa. Sorgulamayın. bende sandım ki çalışmıyor falan. Dengiyle evlenenler çok mu mutlu sanki.
evlilik öyle birşey ki hiçbir parametre için heh evet bunlar varsa bu evlilik iyidir diyemiyorsun. Sadece tevekkül. Tabi gözleri gerçeklere kapamamak lazım.

Meslek sahibi değil derken?
Psikoloğun teknikerden daha yüksek meslek olduğunu düşündüren nedir millete sordunuzmu

Back
X