ben sorun yaratacağını düşünüyorum. daha gençsiniz, öğrencilikten yeni çıktığınız için bugüne kadar benzer düşünüyor, benzer şeyleri yapıyor ve zevk alıyor olabilirsiniz ama bunun böyle devam edeceğini düşünmüyorum.
sevgiliniz teknikerlik yapıyor olsa, o alanda düzgün bir yerlerde çalışıyor olsa yine bir sorun olmazdı belki ama şu an otogarda bilet satıyor diyorsunuz. mesleği varken bunu yapmayı tercih etmesi de çok düşündürücü. kpss'ye, dile falan şu an çalışamıyorsa ileride çalışması etmesi falan açıkçası olası gelmedi.
ayrıca siz mesleğinizi yapabilmek için sürekli okumak, seminerlere katılmak ve yüksek lisans yapmak zorundasınız. bunları yaparken vizyonunuz genişleyecek, dünyaya daha farklı bakmaya başlayacaksınız. yok ben bunları yapmayacağım diyorsanız o zaman da sorun yok.
siz kendinizi geliştirirken o büyük ihtimalle o yerinde sayacak. aksi olması için cidden okumayı, araştırmayı, düşünmeyi seven biri olmalı. diğer türlü düşünün, günün 8-10 saati nasıl o nasıl bir ortamda, siz nasıl bir ortamda çalışacaksınız? bunu bana düşündüren de kendi mesleğini yapmak yerine bilet satmayı tercih ediyor olması. teknik beceri gerektiren bir mesleği varsa direkt işine atılması gerekiyor çünkü bu beceriler zamanla körelir, deneyim olmadıkça iyi bir iş bulmak da zor.
ilişkilerde birbirini besleyebilmek önemli. siz seminer seminer gezerken o size yeterli gelecek mi? sohbet etmek istediğinizde dinleyecek mi? ortak konuşacak konularınız şu an neler, ileride neler olacak? evlilik kararı verirken bence bunu düşünün. sevgilinizin kompleks yapma ihtimalini de hesaba katın. siz daha çok kazanırsanız kafaya takacak mı? kendisi daha çok kazandığında nasıl davranacak?
yorumlarda hep maddi açıdan değerlendirilmiş, bir üye kendisinin doktor eşinin senarist olduğunu insanların tepki verdiğini söylemiş mesela. ama bir doktor da senarist kendini sürekli geliştirip, arastirmak, düşünmek zorunda olan meslekler. birbirlerini besleyebilirler, bana bu garip gelmiyor.
belki sevgilinize haksızlık ediyorumdur, hiiiç sorun yaşamayabilirsiniz de ama bence evlilik gibi bir karar vermeden önce bunları iyice gözden geçirmek gerekir.