İlişkilere karşı taraftan bakmak..

Nadas

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
2.925
55
358
39
İstanbul
kızlar merhaba...
bugun birşey ilgimi çekti..
şimdi burda hergün konular açılıyor,yorumlar bekleniyor...
bizde yol gösterici olmak,üzüntüsünü hafifletmek adına birşeyler yazıyoruz..
ama burda olayları dinlerken hep tek kişinin ağzından duyuyoruz..tabi kimsede kendinin kötü yanlarından bahsetmez acaba gerçekten o kişi haksızsa,ya da bizimle paylaşmadığı birşey varsa bunu nerden bilcez..?
örneğin gelin kaynana meselelerinde,ayrılma meselelerinde acaba karşı tarafın yerine
koyuyor muyuz kendimizi?

valla inan insan boşu boşuna buraya derdini açıp zamnını kaybetmez önce özeleştir yapmak lazım sonra karşı tarafı düşünmek ama tek taraflı hata yapan insanlar varkiii burda topiclerde ben bişey çözdüm evet bir taraf çok suçlu diğer taraf melek haklısın bu tek tarafın kötü olduğundan değilde bunun hata olduğunu normal birşeymiş gibi karşılanmasından kaynaklanıyor ee bunu hazmeden bilen var hazmedemeyn var

bilemiyoruz..eğer paylaşmadığı şey varsa,bizden bir şeyler saklıyorsa, o ,konu sahibi,bile bile, kendini kandırıyor demektir. bize anlatılana inanıyoruz.
evet. aslında bazen karşı taraf olmadığı için yargısız infazda yapabiliyoruz. tek taraflı dinliyoruz.. çünkü,karşı taraf ,kendini,savunamıyor..
güzel konu..a.s...

benim şahsi fikrim :
bazen tamamen kendini pohpohlamak ,daha iyi hissetmek için konu açan arkadaşlar var.bazen evet sen haklısın dendiğinde kendini haklı sanıp onlarca kişiye haksızlık etmediğini nerden biliyoruz?o yüzden yorumlarda çok dikkatli olmak lazım kanımca..

bizim diğer kişileri dinleme şansımız olmadığı için her ihtimali düşünerek en ılımlı önerileri sunuyoruz. aynı zamanda kendi değerimizi bilmemiz gerektiğini hatırlatıyoruz..sengözlerimebaksanab

bu bolumde konusu olanlardan bırı de benım...
esimle ayrilmak uzere oldugumuzdan bahsediyorum ve farkindaysaniz cok kisi konumla ilgileniyor..bunun sebebi ozelestiri de yapabilmem,karsi tarafin hakli yanlarini da dile getirebilmemden kaynaklaniyor bence...
ornegin cimri olmadigindan,parasi oldugunda ya da skntisi olmadiginda benden esirgemediginden bahsettim ki kis gunu bana cizme almayi reddedip kendine baglama almasina ragmen...
veya suanda bana cok haksizlik ediyor ama ben de flort doneminde az etmedim,cok kavga cikardim..benim de hatalarim oldu diyebiliyorum...
bence akli basinda arkadaslarimiz kimin tarafli kimin tarafsiz anlattiginin cok farkinda ve ona gore konuya ilgi gosteriyorlar...
guzel konu...tesekkurler

güzel konuya değinmişsin canım.eger bişeyler saklıyorsa kendini ve bizi kandırmış olur.
ama gelin kaynana meselelerinde saklanıldıgına inanmıyorum.kendimden biliyorum çünkü

hata hiçbir zaman tek taraflı olmaz. her zaman mutlaka iki tarafında suçları ya da eksiklikleri vardır. zaten yapılan yorumlarda da konuyu açan kişilere bu konuda irdeleyici soruluyor gördüğüm kadarıyla. yani bence kimse sazan değil ve herkes diye kesin ifade kullanamasam da pek çok insan bu tür konulara temkinli yaklaşıyor.

saklayan kendi kendini kandırır ancak. bence olayları olduğu yazmak en güzeli madem fikir alışverişi yapıyoruz herşeyi düzgün şekilde anlatmalıyız....

saklamak değil de objektif olabileceğini düşünmüyorum bazı konu sahiplerinin.
sadece kendi penceresinden bakabiliyor insan..
ama bunun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.
en ufak örnekle ben de eşimle tartışmamı birine anlatsam "bana böyle dedi..." diye girerim belki konuya; öncesine bakamadan..
ben genelde -çok uç noktalar hariç- problemin iki taraflı olduğunu düşünüyorum, ama kendini mağdur gören kişi bunu farkedemiyor..
belki burada kesin haklı gördüğümüz kişilerin bir de karşı tarafını dinlesek faklı yorumlar olur..

Çok güzel bir konuya değinmişsin arkadaşım. Tamamen sana katılıyorum. Ayrıca benim dikkatimi çeken bir başka konuda şudur, mesela bir konu açılıyor, yorumlar yazılıyor ve yazılan yorumlar konuyu açan arkadaşı pek haklı bulmayan yorumlarsa, konuyu açan kişi başlıyor daha öncedende bana şöyle şöyle yapmıştı demeye, biraz daha irdeleyince karşı taraf hakkında bir sürü kirli çoraplar ortaya çıkıyor. Yani haksız bulunması istenilen kişi bir bakıyorsunuz ki şeytandan daha beter biri çıkıyor. İşte ben böyle zamanlarda açıkcası konuyu açan kişinin kendini haklı çıkarmak için attığını düşünüyorum. O yüzden bu tür konulara yorum yapmamak en iyisi.

ben zaten kimsenin sebepsiz bir şeyler yaşamayacağına inanırım...
herkes başına gelenden sorumludur...
ama genelde kişiye bak burda yanlışsın birde şuradan bak şeklinde yapılan yorumlar direkten dönüyor...sen nereden biliyorsun'a gidiyor olaylar...
hatta sorulan sorularda açılan konularda şu var...
sizce ben haklı değil miyim?
kimse sizce benim de haksız olduğum yer var mı diye sormuyor... ee içimden soruyorum tabiii(hatta bazen dışımdan )madem bu kadar iyi niyetlisin, neden senin başına geliyor diye...
demek ki eksik var bir yerde, bu yaşayanın yüreğinde değil de nerede peki...

Son düzenleme:
aslında bir sorun hakkında en sağlıklı yorum iki tarafda dinlenince yapılabilir ama maalesef burda öyle bir imkanımız yok

eksik anlattığı taraflar varsa sorunlarına doğru çözümü bulamaz...kendisi kaybeder.

bazıları ise sen burda hatalısın dediğimiz de inanılmaz sinirli tepki veriyor zaten çözüm aramadığı yandaş aradığı hemen belli olduğu için demek ki bu tür konu sahipleri haksızlık yapıyor.

çözüm arayan mağdur olan her türlü eleştiriye açık olup olayı her yönü ile tahlil etmek ister...zaten kurbanların büyük bir bölümü suçlu psikolojisi içinde oldukları için bence bir çok zaman ayrımını yapabiliyoruz diye düşünüyorum.

eksik anlatip burda pohpohlansa birsey degismez bilgisayari kapadigi anda bize anlattigiyla degil asil yasadigiyla yuzlesecek biz sadece yorum yazariz dis kapinin mandali misali sorun ortasinda kendi var gecen gun boyle bir konuda konuya karsi taraftan bakacak bir yorum yazdim pisman oldum yorum sahibi iyi gelen mesajlara bir ovgu bir ovgu benim dinsel bakis acima kadar alay konusu yapildi aman birdaha mi tovbe canim cicim haklisin guzelim agzim yandi o yuzden artik karsi taraftan bakmak mi tovbe

eger konuyu bıze taraflı anlatıyorsa o kışının kendı kayıbı olur. çunku o yönde akıl verıyoruz. eksık anlatıyorsa dedıklerımızı uygulayamaz, ancak kendını tatmın eder. bız ıyılık yapıp denıze atıyoruz sonuçta...

Bazı konularda her şey ayrıntılı yazılmıyor, tabir-i cazise ağzından cımbızla laf alıyoruz konu sahibinin..

Deştikçe her şey daha farklılaşıyor , sordukça aldığımız cevaplar bizi şaşırtıyor, ve bir şekilde hatasını görebiliyoruz konu sahibinin...

Bazen de ne sebeple olursa olsun konu sahibine yapılanlar kabul edilemez oluyor (aldatma , şiddet vs...)

Bazen de konu sahibinin kendisinde hata olduğu, gün gibi ortada oluyor...
---------------------------------
Ama yine de her haklı görünen konu , esasında haklı olmayabilir bence...

Karşı tarafı da dinleme imkanımız yok çünkü...

Ama biz yazılanlara göre yorum yapmak durumundayız!!!

Yazan kişi ne kadar objektif olursa ve iyi ifade ederse kendini ve olayları , biz de o kadar sağlıklı yorum yapabiliriz ancak...

Aksi takdirde ne bizim faydamız olur ,ne karşı tarafın... Tüm yorumlar eksik ve boş kalır !!!

Son düzenleme:
eger kişi kendi içinde hırslanıp haklı oldugunu vurgulamak için buraya kendince bişeyler yazıyor ve bizlerde anlattıkları için onu destekliyorsak bu onun sorunu olur.. kendince yazmıs oynamıs ve bizlerdende cevapları alıp bir nevi tatmin olmus olur manevi olarak.. buda kendi bilecegi iş. burası paylaşım yeri.. ama ben bazı konuları cok samimi buluyorum.. cunku bende bazı şeylere şahit oluyorum şu hayatta bazı şeyleri tecrübe ediyorum.. ve benle aynı düşüncelerde yazılmış şeylerle karsılasıyorum.. buda bana cok samimi geliyor..

karsı tarafın penceresinden bakıp bakmamak cokta mühim degil.. önemli olan paylaşmak istedigi bir şeyi buraya yazan kişidir.. o sorar biz cevaplarız o destek ister içimizden gelirse destekleriz gelmezsede desteklemeyiz.. o eleştiri isterse iyi yada kötü yaparız..

özellikle http://www.kadinlarkulubu.com/member.php?u=29732 "chocolategirl" ün yazılarını okudum konusunda.. bana cok samimi geldi.. hem kendi iç sesiyle konusuyor hem özeleştri yapıyor hemde eşini aşagılamadan yargılıyor.. ve cok yakından sevdigim birisinin bu sekilde yasadıklarına şahit oldum.. ve dolayısıyla yazıkları bana cok samimi geldi.. kaldıki bir cok örnek var bukadar samimi gelen.. bunları sorgulayamayız. cevap yazarız yada yazmayız.. egerki gercekten duygularımızı içten paylaşabiliyorsak ne mutlu....

Bazı konularda bende keşke karşı tarafı da dinleyebilsek o neler anlatırdı derim.
Evet sadece muhatabımız konuyu açan kişi oluyor burda.
Ama bazen öyle güzel anlatır ki yazan; işte bu der insan kendi kendine.
Empati istenir genelde ama konu sahibi adına.....
Karşı taraf olmak; olaya o noktadan bakmak konu sahibini çoğu zaman rahatsız eder.
Ben bir kaç kez böyle düşünerek yazdım, hoş olmayan tepkiler aldım.
Bu yüzden de samimiyetine inanmadığım, hala aklımda çok soru işareti bırakan,
bazı şeyleri gerçekten havada kalacak kadar yüzeysel yadığını düşündüğüm konulara
yorum yapmam. Çünkü bu daha doğru geliyor bana.
Örneğin burda o kadar çok kişi kayınvalidesinden şikayet ediyor.
Benimde aklıma takıldı ve annelerimizde kaynana diye bir konu açtım.
Aman Allahım birde ne göreyim hepimizin annesi çok iyi, çok doğru, ideal kaynanalar.
İyide o zaman bu kötü olanlar nerden çıkıyor?
Çözmek zor tabii. Yada olaya çok genel bakılır savunma mekanizması çok sağlam
çalışır bu gibi konularda.

Kimin hakli, kimin haksiz oldugunu anlamak bazen zor tabiki.. Belkide cogu zaman hakli buldugumuz kisi haksizda olabilir..

Ama bazende insanlarin samimiyeti gercekten yazilarina yansiyor..
Mesela bir kac kisinin samimiyetine inanmadigimdan actiklari konulari degerlendirdim.
Ve inanin o kadar celiski gördüm ki anlatamam..
Genelde bana samimi gelen, yada haksiz oldugu halde kendini hakli zanneden kisilerin konularina cevap veriyorum..
Digerlerine cevap yazmiyorum.

Evet ben buna cok kiziyorum..
Normal hayattada bu tarz insanlar vardir. Üzgün durur, "aaah" ceker mahsustan, anlat arkadasim diye soruldugunda ise naza ceker olayi.
Isterlerki iyice sorup sorusturalim,meraklanalim, o kisiyi odak noktasi yapalim
Ayyyyyyy hic gelemem bu tarz insanlara
Burda cevap olarak "derdin nedir anlat" yazmisligim olmustur, ama normal hayatimda baktimki naza cekiliyor hiiiiiiic üstelemem.
Takma kafani der gecerim.

Derdin ne kardesim? Anlat adam gibi, yorumlayalim adam gibi.
Su nazlanma huyuna zaten gicigimÇok üzgünüm çoook
Direkt olacaksin, tak tak tak neyse o.
Yemisim naziniÇok üzgünüm çoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…