ben açılan konuda kişinin derdine pek odaklanmam açıkcası...
dert ne olursa olsun "ne yapmak istiyor"a yönelirim ben...
gerçekten bir şey yapmak istiyor ama ne yapacağını bilmiyorsa o zaman daha sağlam ve mantıklı yorumlar yapılır...bende yaparım...
ama ben haklı değil miyim? iyi yapmış mıyım? tarzında sorulara yaptıım yorum çok farklı olur...
ilişkide %100 haklı olmak ya da %100 haksız olmak diye bir durum söz konusu değildir ki...
karşılıklı yapılan doğru ve yanlışlar vardır...ben aferin kızım doğru yapmışsın desem dahi vicdanı rahat olmadıktan sonra benim böyle söylememin kişiye hiç bir yararı yok...
ben bakmam...karşı taraftan bakmayı her denediğimde çok bilmiş oldum ben...
burda da, özel hayatımda...
iyilik de kötülük de karşılıklıdır buna eminim...hiç kimse tamamen haklı da değil haksız da...
ama yüzleşmek zor!! yüzlşemek yürek ister...
ben bakmam...karşı taraftan bakmayı her denediğimde çok bilmiş oldum ben...
burda da, özel hayatımda...
iyilik de kötülük de karşılıklıdır buna eminim...hiç kimse tamamen haklı da değil haksız da...
ama yüzleşmek zor!! yüzlşemek yürek ister...
canım ya...hihoyyyt
çok bilmiş değilsin sanki de... hatta başka sıfatlarında var senin...mirmirmirmir
neyse...:dilcikar:
açtırma kutuyu, söyletme kötüyü...:1closedeyes
canım ya...hihoyyyt
çok bilmiş değilsin sanki de... hatta başka sıfatlarında var senin...mirmirmirmir
neyse...:dilcikar:
açtırma kutuyu, söyletme kötüyü...:1closedeyes
say bacım say...çekinme alışığım ben...
bak aklıma getirdin bir ex şahıs dikbaşlısın sen, senimle uğraşılmaz demişti...
ahhhh ahhhh ahhhh...
hem de beni gördüğü günün gecesi...ayyyy....
gerçekten bir çözüm bir fikir bir teselli beklyen kk bayanı olayı objektif olarak anlatır
aksi takdirde ne bizim ona verdiğimiz fikir nede tesellinin onun derdine ne gibi bi yararı olurki?
boşuna konu açmış sayılır.
ama buraya yazmaktaki amaç bazen (tabi herkes bunun içine dahil demiyorum)
evet haklısın ı duymak olmuyor mu sizce de ?
yani kolay kolay kimse laf yemek hakszılığı yüzüne vurulmak için konu açmaz
oyüzden burada konular açılmıyor mu?
o tartışmayı tekrar yaşamak değil içindeki ateşi azaltmak için yazılıyor bence...
doğru bir durum mu tartışılır.....
Burada ne anlatılırsa ona göre yorum yaptığımız doğru..Ben şahsen yorumlarımda kendimi karşıdakinin yerine koyarak düşünüp , kendi fikirlerime göre,yorum yapyorum ama her zaman da karşımdakini haklı bulmuyorum..
Burada duymak istediklerini duyamayıp, konu kapattıran da çok üye oldu..
Yani her zaman karşımızdakinin egosunu şişirmek gibi bir gayemiz olmuyor KK üyeleri olarak..Mümkün olduğunca her ihtimali düşünerek yorum yapıyoruz en azından ben ve çoğu üye..
Bu yüzden rahatım yanii..Yanlış bir yönlendirme yapmama çabası içinde olduğumuzdan eminim..
birde konuyu açan kişinin,onun düşüncesine karşı olanlara ,olan tepkisine şaşırıyorum.
onların istedikleri kriterler şu .genelleme yapmıyorum. arada gördüklerim bu.
1. illa ki,onun yaşadıklarını yaşamak..(.yaşamamışsan,yazmayacaksın.)
2. evli konu sahiplerinin yaptığı.(bazılarının)
sen bekarsın ,anlamazsın ,tarzı bir yaklaşım,hatta bunu ikide bir başa kakmak..
3. olumsuz yorum yapanlara,benim gibi düşünmüyorsanız,lütfen konuma yorum yazmayın demek..
birde konuyu açan kişinin,onun düşüncesine karşı olanlara ,olan tepkisine şaşırıyorum.
3. olumsuz yorum yapanlara,benim gibi düşünmüyorsanız,lütfen konuma yorum yazmayın demek..
İşte bu çok doğru bir tesbit. Kesinlikle katılıyorum okypetem.
Sadece duymak istediklerini yazmamız için konu açılması;
istenmeyen yorum yapanlara başka konulara yaz denmesi
Klişelere konu olacak sıklıkta yaşanıyor malesef..a.s
Konuyu açan kişinin gözünden bakabilmemiz için bile; pekçok kritere sahip olmak gerekirken
birde konunun diğer muhatabı olarak olaya bakıp yorum yapsak hiç işin içinden çıkılmaz zannederim.
hak veriyorum. sonucta buraya profesörlerin gelip aciklama yapmasi gereken konular acilmiyor...
bir ekleme de ben yapmak isterim..
4. konusu hakkinda bekledigi yorumlari alamayanlarin, haksiz oldugu söylenen kisilerin hemen konuyu kiltlettirip sildirmesini de dogru bulmuyorum. onca insan zaman ayirip yorum yapiyor.