Ilişkimde olan zorluklar

hemsut

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2015
32
0
16
Merhaba,size ilişkimde olan bazı şeyleri anlatmak istiyorum .4 yıllık bi ilişkim var ve 4 ay önce ayrıldık.1 ay ayrı kaldık ve barıştık ayrılığımız benim kararımdı.çok kıskanç bi insan.evden dışarı çıkmamı kıskanacak kadar çok olunca tartışıyorduk sürekli.ama onu çok seviyorum o da beni seviyor fakat ben ondan ayrıldığım için bi takım güven sorunları oluştu bana karşı ve zamanla geçer diyor ve bana soğuk davranıyor beni sınıyor.bu konuda ne yapmalıyım?

kıskançlık çok zor değişir
hele bir de kıskançlık+güvensizlik
bence kesinlikle taviz verme
kabul ediyorsa etsin
şimdiden vereceğin en ufak taviz
ileride çok çektirir sana...

B
Barışmanız kimin kararıydı?
benle barışmaya uğraştı ben ilk başta kabul etmedim çok zor şeyler yaşadım sınav stresi de vardı.fakat barışmak istediğimde geri geldi hemen ve beni gene sahiplendi seviyor beni sadece zamanla güvenini kazanabilirim öyle diyor

kıskançken dayanamayıp ayrılmışsın,
şimdi kıskançlık+güvensizlik var. işin 4 kat daha zor..
yerinde olsam çelikten bir sinir sistemim yoksa barışmazdım.
sonunda pskiloji bozulmasına kadar varıyor bu durumlar.

Biliyorum fakat şu an ayrılık söz konusu değil çok seviyorum ve o da ayrılık gibi bişey düşünmüyo istemiyo çok acı çektirdim ona fakat böyle bişeyi düşünemiyo benden bekliyo bi daha yapar mı diye

Eğer birlikte yapabiliyor olsaydınız, 4 ay ayrı kalmazdınız. Kaldı ki kıskançlık o noktadaysa, aşılabilecek bir sorun değildir. Daha sevgiliyken yapamıyorsunuz, evliliği nasıl yapacaksınız ?

Aşırı kıskançlık küçümsenmemesi gereken bir problem.Evden çıkmanı kıskanacak boyuttaysa kesinlikle tavrını koy ortaya.Değişeceğini sanmıyorum ama değişirse amenna.Ha yok devam edecekse bu çizgide ; ayrılmaktan başka yapabileceğin bir şey yok.

Şimdi, bu adam sizi deli gibi kıskanıyor, sahiplendi, seviyor, ağlıyor vs. ama ayrı kaldığınız dönem için size karşı güven sorunları oluştu ve bu dönem için sizin ona karşı kendinizi kanıtlamanız lazım ki zamanla bu duygularından kurtulsun ve şu an size karşı soğuk.

Tebrik ederim, barışmakla çok güzel bir karara imza atmışsınız. Kendinizi ayrı kaldığınız dönem için kanıtlamaya çalışmakla devam edin seviyorum diyerek, normal haliniz evden dışarı çıkmak için bile sorun yaşamakmış zaten, bundan sonra hiç çıkmayın o da size daha çabuk güvensin. Ne de olsa seviyorsunuz birbirinizi. Aşkta gurur olmaz. O sizin için bir daha yapar mı??!! diye düşündüğünden kendinizi hep sorumlu hissedip durun.

Peki sonra neden şikayet ediyor bu insanlar kocam beni evden dışarı çıkarmıyor diye ya, biri bana açıklasın. Köleliği bile bile adına aşk, sevgi ziv ziv deyip kabul edince sonra neden şartları baştan kabul edilen ilişkiden şikayet neden? Çok kıskanmak, güvensizlik sorunu zaten, size güvenmeyeceği belli bir şey hele ki şimdiden sonra ona göre güya hatanızı yakaladığını sanıyorsa. Eve erzak depolayın, ihtiyacınız olacak.

Eğer birlikte yapabiliyor olsaydınız, 4 ay ayrı kalmazdınız. Kaldı ki kıskançlık o noktadaysa, aşılabilecek bir sorun değildir. Daha sevgiliyken yapamıyorsunuz, evliliği nasıl yapacaksınız ?
4 ay ayrı kalmadık 3 hafta kaldık

4 ay ayrı kalmadık 3 hafta kaldık
Düzeltiyorum o zaman. Eğer birlikte yapabiliyor olsaydınız, 3 hafta da ayrı kalmazdınız. İlişkinizin her gününde birbirinizle ve birbirinize bağlı olurdunuz.

Düzeltiyorum o zaman. Eğer birlikte yapabiliyor olsaydınız, 3 hafta da ayrı kalmazdınız. İlişkinizin her gününde birbirinizle ve birbirinize bağlı olurdunuz.
Ayrılık bizim aramızda olmayacak bişeydi orada ben hatalıyım ben ayrıldım ve o üç hafta ikimizde zehir oldu bazı şeylerin farkına vardım ben ve barıştık.herşey sevgiyle olmuyor farkındayım fakat zamanla herşeyin eskisi gibi olacağına eminim ben sadece güvenini kazanmak için napabilirim bunu sormuştum.ayrılan bendim hata ettim bidaha yapmayacağımı anlaması gerek

Konuyu ne için açtıığının farkındayım fakat güvenini kazanmaya çalışmak yerine, ilişkinin olumsuz yönlerinin muhasebesini yapmak senin için en doğrusu olur. Bende bu doğrultuda yazdım o yüzden yorumlarımı. Aşırı derecede bir kıskançlıktan bahsediyorsun. Hiç haber izliyor musun tatlım sen, kadın cinayetlerinin %98'i ne yüzünden işleniyor ? Kocalarının aşırı kıskançlığından.. Seviyor olabilirsin anlıyorum, ama dediğin gibi herşey sevgi ile olmuyor. Doğru ve evlilikte mutlu olacağın adamı da seveceksin sonuçta. Hem de çok daha fazla.. Bence biraz daha mantığınla düşünmeye çalışmalısın, duygularınla değil.

Hayır kıskandığını belirttim evet fakat bana herhangi bi kısıtlama yapmadı şu güne kadar evden çıkma şunu yapma gibisinden,anlaşmazlık yok aramızda ve onu çok iyi tanıyorum,eğer bu insanla olmazsa geleceğim,çok büyük sıkıntılar çekerim başkasıyla olurken sürekli onun davranışlarını ararım

Rahatsız olduğun nedir ? Artık seni kıskanmıyor gibi davranması mı ?
Dilimi tutmazsam beni bırakır diye düşünüyordur.Dereyi geçene kadar dişini sıkıyordur.
Kaldı ki evden çıkma diyene kıskanç demek az kalır.Hastalıklı bir düşünce biçimi bu.

Sorun şu:eskisi gibi değil,eskisi gibi olması için zaman geçmesi gerektiğini söyledi fakat çok fazla bi zaman istiyo benden.huyu böyleydi hep.eskidende kavga ederdik günlerce abartırdı.canımı çok sıkıyo bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…