İlişkiye ara vermek, ilişkiyi kurtarır mı batırır mı?

ara vermek konuşamadığınızı gösterir bu da kopukluğa haliyle ayrılığa zemin hazırlar:gitme:

ben de bu konuyu açmıştım aylar önce... hala ara vermeye cesaretim olmadı açıkcası.gerek yok ya bi kac saat iletişimsiz yaşamak iyi geliyorrr. yani öfke azalıyor. salıklı düsünüyor insan. ama ne bileyim zaten aramız açıkken sorun varken. bir de iyice uzaklaşmak. pek de iyi olmayacak gibi geliyor bana. daha da uzaklaşmaktan korkuyorum. sürekli sorun sorun sonra uzaklasınca sorunlardan uzak kafa dinleyince erkekler rahata cabuk alısıyorlar ve sıkıntıya gelemiyorlar küçük bi sessizlikten sonra yeniden baslayalım diyerek bütün sorunları silip bastan baslayabilirseniz ara vermekten daha iyi bir çözüm olacaktır. tabi arayı düzeltmeyi karşılıklı olarak iki tarafta çok istiyorsa bu çözüm başarılı olur bence... mutluluk bulşacıdır.bir iki güzel söz aman seviyoruz herseyi asarız tavırlarında bi yaklasım. askım sevgilim iyi ki varsın sürekli bu şekilde davranırsan bi süre sonra o da öyle davranacaktır. mutlulukta öfke de bulaşıcıdır canım.aşkta gurur olmaz ilk adımı sen at ve yasanan bütün olumsuzlukları unutmus gibi mutluluk oyununa başla verimini göreceksin inanıyorum. denemekte yarar var...bitirmek kolay devam ettirmek zor olan... zoru başar canım.. multluklar dilerimmm..

ili$kide insan Sevdigindne uzakla$maya degil Ona yakinla$maya cali$ir..
Ara vermeyi dogru bulmuyorum.. ha herkesin özeli vardir( özel derken elbette sir saklamak degildir kastim:)..kendini toparlamak icin zamana ihtiyac duyar.. ama bu zamanini sirf sevgilinle degilde arkadaslarinla ailenle i$inle univ. vsvs gecirerek ayirirsin kendine diye düsünüyorum ben..

özlemek iyi gelir bazen.. ama bu hadi bir hafta görüsmeyelim diyerek olurmu bilemicem ..bana pek mantikli gelmedi acikcasi.. sonucta insan merak eder birbirini bu sürec icerisinde hic haber alamamakta kötü ya

benim erkek arkladaşım onun üstüne gittiğimi ve bu durumdan sıkıldığını söyledi bunun üzrine ilişkimize 1 ay ara vermemizi sonra herşeyin düzeleceğini söyledi bende kabullendim sizce yaptığım doğrumu lütfen cvp verin

Ara vermekten çok ara verildiğinde yapılanlar önemli.
Onu özlemek, ilişkiyi gözden geçirmek, daha çok özlemle aşık olmak, belki pişman olmak, dersler çıkarmak, birşeyler öğrenmekse ara verince yapılanlar bunda sorun yok.

Başka aşklara yelken açmak, onla bunla chat yapıp, yeni kişilerle tanışmak, günü birlik ilişkiler, sorumsuzca yaşanan saçmalıklarsa yapılan bu sefer geri dönüşü olmaz.

1 saat konuşmayalım bilemedin bir gün birbirimizi hiç aramayalım tamam da yok bir ay yok 3 ay ara verelim, tarhana mı yapıyoruz arkadaşım, serelim de kurusun? Bana ters.Yanımdaysan, benden bıkmadınsa, beni seviyorsan hep yanımda dur.Ne böyle basket maçı gibi yok mola, yok oyuncu değişikliği zırt pırt!

neden 1 ay?
seven insan 1 ay gorusmemeye ddayanabilir mi ? sen onu 1 ay gormeden durabilir misin ?
iliskiye ara vermek normal olabilir ama bu iliskinin suresine ve ara verme sebebine bagli. bi kavga sonrasi bi sure ayri kalmak normaldir. kusmeler olabilir ama SIKILIP ara vermek tamamen apayri birseydir. Bu bir nevi "baska birini bulamazsam yine bir araya geliriz" demektir. Iliski daha yeniyse ara vermek zaten sacmaliktir. Guven falan kalmaz biter :)

benm şuan 4 küsür senelik bir ilişkim var ve bi çok kere ara verdik ilişkimize şuanda olduğu gibi ara vermek derken hade 1 ay görüşmeyelim hade 3 ay görüşmeyelim değil ama.zaten ayrı şehirlerdeyiz ama yeri geliyor artık özlemden dolayımı ne çok tartışıp birbirimizi yıpratıyoruz o zmnlarda bi kaç gün birbirmizi kendi halimize bırakıp ama hiç msjlaşmadan konuşmadan değil arada bi kısa msjlarla hal hatır sorularak diğer türlü çatlarız zaten.bi nevi tartışma sırasında istemeden söylenen sözler kırılan kalpler için pişmanlık duymak kendi hatalarını aramak için oluyor bu ve bazende karşı tarafı cezalandırmak (her ne kdr sende cezalansanda).şuandada öyle bir dönemdeyiz bi tartışma yaşadık bi kaç kere uyarmama rağmen aynı şeyler tekrarlandı baktım hemen yumuşayınca pişmanlıklar unutuluyo biraz ders alsın diye bi kaç gün kendimle kalmak istiyorum dedim.ama bu başka birini bulma vs. isteğimden kesinlkle değil gerçekten pişman olup bir daha yapmasın diye.sonuç olarak herkes ilişkisini farklı yaşar ben karşımdaki insana güveniyorum eminimki bu süre zarfında(3-5 gün) bana yanlış birşey yapmayacaktr ve kendimede güveniyorum o yüzden bence bir sorun yok pişmalıklar duyulunca daha sewiyeli bi şeklde başlayabiliyrz

bilmiyorum bir ay sonra herşeyin farklı olacağını düşünüyor kendince aslında sorun ona güvenmememden kaynaklanıyor onun çok üstüne gidiyormuşum 1 ayda ancak kendini toparlarmış zaten ayrı şehirlerde yaşıyoruz anlama veremiyorum bi insan sevdiğinin aramasından rahatsız olabilirmi böyle birşey varmı gerçekten

Ara vermek değilde görüşmeme kararı bazen işe yarayabiliyor.
Mesela biz bi kere yaptık bunu
1 hafta boyunca görüşmedik, mesajlaşmadık,birbirimizden haber almadık
Birbirimizi deli gibi özlediğimizi, asla ayrılamayacağımızı anladık
Bu her zaman yapılmamalı bence, yani bikaç ay ara vermek ne kadar doğrudur bilemem.
Ama bence soğutmaktan başka işe yaramaz.

Son düzenleme:
3-5 günden fazlası bozar diye düşünüyorum. ara vermek ayrılmak için bahane ya bence... ayrılık alıştırması gibi

bence ara verelim demek ayrılmak isteyipte açık açık söyleyememektir....ama büyük bir kavga varsa ortada vede bununla birlikte büyükte bir aşk belki 1gün konuşmayıp sinirlerin yatışmasını beklemek iyidir...

kurtarır özlüyorsunuz birbirinizi o zaman :) bizde bazenleri ara veriyordukk

Biraz ara vermeliyiz cümlesini kullanmışsa eğer bir çift; o aşkın beyin ölümü gerçekleşmiş demektir..

ben olsam asla kabul etmem yani tamam ayrılalım derim çünkü ayrılalm diyemediklerinden ara vermek istiyolar

Ara vermek ciddi bir karardır ama ayrılık kadar kesin ve kati değildir.
Çiftler bu verilen ara süresince ilişkilerini tartar ve üzerinde daha uzun düşünme şansı bulur.
İlişki yaşarken farkında olmadan karşı tarafa yaptığımız baskıları ya da kendi bencilliklerimizi hatalarımızı görmek için önemli bir süredir bu.
Sürekli tekrarlanan kavgalar ve üst üste yapılan aynı hataların sağlamasını yapabiliriz.Sonucunda da en sağlıklı kararı alırız.
Kişiler ister istemez birbirlerini yorar,üzer,yıpratır bu durumlarda ara verilmesini sağlıklı buluyorum.Bu aranın sonun da kendiniz de gördüğünüz hataları,ilişkinizde ters giden noktaları daha sakin ve daha ılımlı bir şekilde konuşabilirsiniz.Sürekli tekrar eden ve sonuca bağlanmayan tartışmaların sonucunda kişilerin kendini karşıya savunma yapmak zorunda kalmadan ama kendi öz eleştirisini yapabileceği zamandır bu doğru kullanılırsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…