• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkiye Başlama Korkusu

greyokyanus

All İzz Well...
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
1.210
1.328
158
Merhaba kızlar,

Hali hazırda 28 yaşındayım, bu zamana kadar hiç ilişkim olmadı, şimdi birisi var görüşme durumumuz benim adım atmama bağlı, tam istediğim ve hayal ettiğim gibi birisi. Görüşürsek ciddi niyetle görüşeceğiz, evlilik amacı ile yani. Düşüncesi bile karnıma ağrılar girmesine neden oluyor. Üniversite mezunuyum, 5 senedir çalışıyorum, iyi bir konumum var, arkadaş çevrem gayet geniş, hem lisede hem üniversitede bir sürü normal erkek arkadaşım olmuştur. Hem karakterime hem fiziğime güvenirim. Ama gel gör ki iş gönül işine gelince resmen kitlenip kalıyorum. Düşünüyorum şimdi, görüşmeye başlasak, bir sürü külfeti var gibi geliyor, aramak, ilgi göstermek, sevdiğini belli etmek gerekecek. Ben sevdiğimi söyleyemem, elimi tutsa sanırım o saniye düşer bayılırım, gözlerine bile bakamıyorum utancımdan. Onun karşısında resmen kedi gibi oluyorum, ne konuştuğumu bile bilmiyorum, saçmalıyorum. Sonra bu adam benimle evlenmek için görüşecek, ben evlilikten de korkuyorum, kendimi evli bir insan olarak hayal edemiyorum. Arkadaşlarımın bir çoğu çalışmaya başlar başlamaz çeyiz almaya da başladılar, ben daha kendime bir çöp alamadım, alamamamın sebebi kendimi evlenecek gelinlik kız gibi göremiyorum. Sevgi konusunda hiç soru işareti yok kafamda, sürekli onu düşünüyorum, gece bile uyurken aniden uyanıyorum hep aklımda o var. Eğer birisi olacaksa hayatımda kesinlikle o olmalı diyorum. Ama işte gel gör ki o adımı atamıyorum, adım atarsam bir ilişki başlayacak korkusu var, hem deli gibi istiyorum, hem korkuyorum. Ne yapsam kızlar ? Nasıl çıksam bu işin içinden ?

hiç ilişkinizin olmamasından kaynaklı bence bu durum.
kendinize güvenin. ve ilişkiniz için gerekli adımı atmaya calışın :KK14:

karşısında utanmanız önceden bir ilişkiniz olmaması erkeklerin hoşuna giden seyler , korkmayın benı saf bilir falan diye sakın hoşuna bile gidiyordur sizin o tavırlarınız. bence vakit geçirin görüşün zamanla açılırsınız.

Merhaba kızlar,

Hali hazırda 28 yaşındayım, bu zamana kadar hiç ilişkim olmadı, şimdi birisi var görüşme durumumuz benim adım atmama bağlı, tam istediğim ve hayal ettiğim gibi birisi. Görüşürsek ciddi niyetle görüşeceğiz, evlilik amacı ile yani. Düşüncesi bile karnıma ağrılar girmesine neden oluyor. Üniversite mezunuyum, 5 senedir çalışıyorum, iyi bir konumum var, arkadaş çevrem gayet geniş, hem lisede hem üniversitede bir sürü normal erkek arkadaşım olmuştur. Hem karakterime hem fiziğime güvenirim. Ama gel gör ki iş gönül işine gelince resmen kitlenip kalıyorum. Düşünüyorum şimdi, görüşmeye başlasak, bir sürü külfeti var gibi geliyor, aramak, ilgi göstermek, sevdiğini belli etmek gerekecek. Ben sevdiğimi söyleyemem, elimi tutsa sanırım o saniye düşer bayılırım, gözlerine bile bakamıyorum utancımdan. Onun karşısında resmen kedi gibi oluyorum, ne konuştuğumu bile bilmiyorum, saçmalıyorum. Sonra bu adam benimle evlenmek için görüşecek, ben evlilikten de korkuyorum, kendimi evli bir insan olarak hayal edemiyorum. Arkadaşlarımın bir çoğu çalışmaya başlar başlamaz çeyiz almaya da başladılar, ben daha kendime bir çöp alamadım, alamamamın sebebi kendimi evlenecek gelinlik kız gibi göremiyorum. Sevgi konusunda hiç soru işareti yok kafamda, sürekli onu düşünüyorum, gece bile uyurken aniden uyanıyorum hep aklımda o var. Eğer birisi olacaksa hayatımda kesinlikle o olmalı diyorum. Ama işte gel gör ki o adımı atamıyorum, adım atarsam bir ilişki başlayacak korkusu var, hem deli gibi istiyorum, hem korkuyorum. Ne yapsam kızlar ? Nasıl çıksam bu işin içinden ?
üniversite okumuş biri olarak nasıl hayatına birisi girmedi ve utangaçlığını nasıl hiç yıkamadın çok şaşırdım.

Hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyor olabilirsin .
Ya her şey güzel gitmezse senin istediğin gibi olmazsa sandığın kadar güzel bir şey değilse.
Kafanda bu düşünceler varsa bunlardan sıyrılmanı öneririm .
Uzun süre yalnız kalmış veya hiç ilişkisi olmamış insanların genel korkuları bunlar.
Bir de geçmişte kötü bir ilişki yaşasaydın çok daha zor olurdu.

İnsanlara şans vermen lazım nereye kadar yalnız kalabilirsin ki ?
En kötü ihtimalle yürütemezsen ayrılırsın sonu illa evlilik olacak diye bir kaide yok.
İnan bana korkmayla kabuğuna çekilmeyle olmuyor bu işler.
Göze alman lazım bazı şeyleri . Fedakarlık yapman lazım .
İlgide göstereceksin sevgide.
Hazır olup olmadığı öylece durarak anlayamazsın daha doğrusu hiçbir zaman tam olarak hazır hissetmezsin böyle giderse.

üniversite okumuş biri olarak nasıl hayatına birisi girmedi ve utangaçlığını nasıl hiç yıkamadın çok şaşırdım.

İstediğim gibi birisi çıkmadı karşıma, sırf gezeyim tozayım diye de birisini sokmadım hayatıma. Normalde utangaç birisi değilimdir, başka görüştüğüm insanlar da oldu gayet rahattım. Ama onun karşısında öyle rahat olamıyorum, elim ayağıma dolaşıyor. Hatta birisi benim karşımda benim yaptıklarımı yapsa ezik bu diye düşünürüm. Bak düşündükçe bile sinirlerim bozuluyor.

Eğer gerçekten niyeti evlilikse saf halde evlenmeniz sizin uzun süre heyecanlı bir ilişkiniz olacağını gösterir.Şuan ben de 2 yıllık evliyim görücü usulü oldu 4 ay nişanlı kaldım ilk yıl kapı pencerede heyecanla beklerdim eşimle şimdi aynı yerde çalışıruz doğal olarak o heyecan yok.evlendikten sonra o heycanların ne kadarda güzel olduğunu anladım tadını çıkar :KK61:

İstediğim gibi birisi çıkmadı karşıma, sırf gezeyim tozayım diye de birisini sokmadım hayatıma. Normalde utangaç birisi değilimdir, başka görüştüğüm insanlar da oldu gayet rahattım. Ama onun karşısında öyle rahat olamıyorum, elim ayağıma dolaşıyor. Hatta birisi benim karşımda benim yaptıklarımı yapsa ezik bu diye düşünürüm. Bak düşündükçe bile sinirlerim bozuluyor.

Merak etme tatlım o senden daha heyecanlı olcak tek farkınız onun belli etmemesi.Vee yanyanayken hiçbirşeyin farkına varmazsın utangaclık çekingenlik ilk 5 dk o da süper bi duygudur.Tecrübeyle sabittir :KK69:

yani elbette illa birisi olacak diye bir kaide yok ama %99 en kapalı arkadaşların bile hayatında birileri olurdu o yüzden..
ilk olduğu için böylesin tabi ki..
rahat olmaya çalış normal diğer arkadaşlarınmış olarak görmeye çalış.
bir iki görüşmeden sonra heyecanın yatışır.

cnm kendıne guven.. utangacsın anlasılan ama ınan hıc korkma bende bekarım ama kendıne guvenırsen dık durursan ozaman evet tamda buyum dersn

Merhaba kızlar,

Daha önce tecrübeniz olmamasından kaynaklı sanırım. İcinizden geldigi gibi davranmaya calısın zaten seviyormussunuz. :KK51:

Back
X