İlk 3 ay kilo alımı

Wynonna

Eskiden mazikeen di:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
9.396
15.716
198
9. haftamdayım kilom normalde 56.8 56.9 gibidir ama sabah tartıldım 57.5 cıktım tamam buyuk bir fark degil ama:) ilk 3 ayda kilo alınmıyor normalde bu goguslerin buyumesi icerdeki sıvının agırlıgıda olabilirmi acaba..

Ben 5.dan sonra almıştım canim ama seninki ciddi bisey degil odem bile olabilir

İlk 3 ay kilo alınmıyor bir tabu değil, alan var almayan var . ben gebeliğimle birlikte her ay 1 kilo aldım

İlk üç ay kilo alınmıyor diye birşey yok ta alınmaması daha iyi olur diye birşey var hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bolca alınacağı için ilk üç ay daha dikkatli olunması gerekiyor sadece aşırı kilo alınmaması için

Genelde 1 veya 1.5 kilo aliniyormus veya hic almiyormus kadinlar alan da var tabi de sagliklisi buymus o acidan soyledim:) bende dikkat ederim aslinda istahimda artmadi normal.. 500 gram kilomu yoksa plasentanin icerdeki sivinin gogus buyumesinin agirligimi dedim..

Midenin ve bağırsaklarım tembelliğine bağlı olarak şişlik olabilir ya da yediklerine. Benim de (sabah yemekten önce) kilom sabit sayılır, ama önceki gün sindirilmesi zor bir şey yediysem 1-1.5 kilo oynadığı bile olurdu. Yani illa gebelikle ilgili olmasına gerek yok.

Canım boşver kiloları valla ben herşeyi yiyorum hiç sakinmiyorum kilo falan umrumda değil sende hiç takılma ben ilk iki ay iki kilo kadar aldım ama sonra hasta oldum yiyemedim hiç birşey şimdi hamile kaldığım kilodan asagidayim alsan da olur almasan da ama aşırıya gitmemek gerek sadece Rabbim hayırlısı ile kucağımıza alabilmeyi nasip etsin inşallah miniklerimizi

o kadar farkediyormu ya:) ya ben hic kilo alamam normalde insallah hamilelikte de aynısı olur diyorum da bakalım artık:)

bende yiyorum aslında tatlı ister canım yerim sadece gece yememeye dikkat ediyorum bide ekmegi cok abartmıyorum yapı olarak cok kilo alabilen biri olmadım hic kolay veriyorum da korktum biraz metabolizma bozulur birden alırım diye hormonları etkiliyor hamilelik diye:)

o kadar farkediyormu ya:) ya ben hic kilo alamam normalde insallah hamilelikte de aynısı olur diyorum da bakalım artık:)

Baya fark ediyor ya :) ben de öyle kolay kolay kilo alamam. 24+4'üm şu anda. 8 kilo almıştım cuma gününe kadar ama perşembe günü viral bağırsak enfeksiyonu geçirmem ve hiçbir şey yiyememem nedeniyle 1 kilo verdim. Şu anda 7 kilo aldım yani. Hastalanınca da şunu fark ettim: o giden 1 kilo (çoook yüksek ihtimalle) vücudumdaki şişlik, fazlalık, bağırsaklarımdaki arıklar ve midemdeki sindiremediklerim-miş. Kaç aydır herhangi bir öğünde bir türlü acıkamıyordum (eskiye göre daha az yememe rağmen). Neyse konu başka yere gidiyor. :))

Yani bence kilodan sakinmaniz kendiniz icin daha yararli ilk bebeginizse mukayese edemezsiniz gerekli gereksiz yemek de mantikli degil.inanın dogumdan sonra uykusuzluktan bitap düşünce bir de kendinizi ayna karsisinda kilolu ve dumur olmus gormek istemeyeceksiniz.enerji lazim.her gun çiğ badem ve ceviz yiyin muhakkak.6.aya kadar gunde 2 hurma tuketin tatli ihtiyaciniz icin sonrasinda yemeyin kasilmaya neden olup dogumu tetikleyebiliyormus.ben 7 ay yedim.her gun saat 4te hurma saati yapardim kendime hurma kayisi ceviz badem koyardim standart yaninda da acik bir cay ya da sütlü bir kahve.her sabah muhakkak 1 yumurta gun içinde 1 bardak süt. Haftada 1 den fazla kacamak hic yapmamistim her cts gününü tatli gunu ilan etmistik esimle.o gun oasta sutlu tatli vs yiyorduk diger günler irademe hakik oluyordum zaten hurma inanin yetiyor hem tatli hem besin deposu.normalde 5 kasik yiyorsam hamileyken 6 7 kasik yemek yedim.zaten sonraki süreç zorlu.keske hamilelik 60 70 hafta sürse diye düşündüğüm doğrudur
Mis kokulu evlatlariniza kavusmaniz dilegiyle ama kendinize de bakin size once siz lazimsiniz. Ben 54 kilo ile kaldim 61 kilo tamamladım kızım gayet sağlıklı dogdu.su an iki yasinda ama o 1 yasindayken ben 49 kiloya döndüm bile.

ben kendimi tutarım da ona ragmen kilo almaktan korkuyorum:) hayatım boyunca hep zayıftım boyle kisiler de kilo alınca kendini kotu hissediyor hurma badem falan yemiyorum hic onları gun icinde tuketebilirim aslında tam bir yemek programı hazırlamıs degilim ben sporada gidiyorum yuruyus yapıyorum bir hafta gidemedim sanki oldum 100 kilo:)) agırlık coktu ustume sizin kilo alımınız cok guzel olmus sizin uyguladıklarınızı not ediyim bir yere ben:))

Cog badem ve ceviz zaten sizin icin degil bebeginize lazim sakin ihmal etmeyin.bebeklerin zekasi hem genlere hem de annenin saglikli beslenmesine bagli ve unutmayin 24.haftaya kadar tum organlar olusmaya ve gelismeye devam ediyor desteklemeniz sart.

ödemde olabilir ben 80 kiloydum 3.ayım bitti hala 80 kiloyum sanırım bundan sonra alıcam :) ynede dikkat etmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…