İlk adımdan çekinme sorunsalı s.o.s

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
333
4 ay önce çok zor olarak bitirdiğim yoran hırpalayan ilişkim, terapilerle kendimi büyüttüğüm, gerçekleri görebildiğim ve kendimi yeniden başlatma sürecine giriş yaptıktan sonra sanırım bu sefer uzun süre bir yalnızlık yaşamak istiyorum demiştim... Ta ki onu görene kadar!

Arkadaşlar bu zamana kadar hep ilişkilerimin tanışma süreci sosyal medyadan oldu, karşıma çıktı, arkadaşımın arkadaşıydı vs. çekinmeden bir fotoğrafını beğenip sonra onun eklemesi, geri dönüşlerle vs. tanıştım ve kendime işte onunla sevgili olmalıyım dedim ve olduğum bir sürecin içinde buldum ama istisnasız hepsinin sonu hüsran hepsi bitti gitti.

Bu canım gülüşlü arkadaşı çalıştığım okuldan çok sevdiğim bir hocamın kafesinde gördüm, kendi ismen tanıyor fakat arkadaşları ortamı hep orada. Son gittiğimde resmen bakıştık, benim farkımda ama ismimi cismimi bilmez, şehirde de yeniyim. Hocam sigaraya çıkarken ismimle kocaman seslendi duydu ve kafasını çevirip baktı. Dedim tamam olabilitesi var bu işin. Lakin bir daha ne karşılaştık ne başka bişey.

Sizce hesabından storylerine baksam mı ? Yine eskisi gibi olacak yine benim adımımla başlayacak ve ya diğerleri gibi olursa diyorum. Tanışmak için nasıl ne yapabilirim onu da bilmiyorum. Küçük de değiliz 29 yaşındayım ama ayrıntılarda boğuluyorum şuanda. Benzer durumda olup tanışan veya bana bir yol gösterecek olan var mı ? ( Sevgilisi yok buna emin olduğum için yazıyorum. )

Hocam sigaraya çıkarken ismimle kocaman seslendi duydu ve kafasını çevirip baktı. Dedim tamam olabilitesi var bu işin. Lakin bir daha ne karşılaştık ne başka bişey.
ablam bi dur bi sakin ol bu ne hız? kafasını çevirip baktıysa tamam olabilitesi var nasıl bir kafa, nasıl bir ruh hali? özgüven iyidir hoştur da ölçülü olmalı. ama adım atmaya çekindiğini göz önünde bulundurursam özgüven seçeneğini eliyorum. bu tarz düşüncelerin sonu hayal kırıklığı oluyor bazen, nereden biliyorsun diye sorma.
( Sevgilisi yok buna emin olduğum için yazıyorum. )
ben de 29 yaşındayım. hayat bana tam da böyle şeylerden emin olmamayı, olmamak gerektiğini, görünenle gerçeğin çok farklı olabileceğini öğretti.

kaç ilişkin oldu, karşı cinsi ne kadar tanıyorsun bilmiyorum ama erkekler beğendikleri kadının peşinde koşmayı sevdikleri için adam hoşlanmış olsaydı senin düşündüğün gibi, şimdiye kadar akrabalarının sosyal medyasına bile ulaşmış, tüm şecereni bir şekilde araştırıp öğrenmiş ve seni sosyal medyadan mutlaka eklemiş olurdu.

ablam bi dur bi sakin ol bu ne hız? kafasını çevirip baktıysa tamam olabilitesi var nasıl bir kafa, nasıl bir ruh hali? özgüven iyidir hoştur da ölçülü olmalı. ama adım atmaya çekindiğini göz önünde bulundurursam özgüven seçeneğini eliyorum. bu tarz düşüncelerin sonu hayal kırıklığı oluyor bazen, nereden biliyorsun diye sorma.

ben de 29 yaşındayım. hayat bana tam da böyle şeylerden emin olmamayı, olmamak gerektiğini, görünenle gerçeğin çok farklı olabileceğini öğretti.

kaç ilişkin oldu, karşı cinsi ne kadar tanıyorsun bilmiyorum ama erkekler beğendikleri kadının peşinde koşmayı sevdikleri için adam hoşlanmış olsaydı senin düşündüğün gibi, şimdiye kadar akrabalarının sosyal medyasına bile ulaşmış, tüm şecereni bir şekilde araştırıp öğrenmiş ve seni sosyal medyadan mutlaka eklemiş olurdu.
Tabiki sadece kafasını çevirip bakmasını buna yoracak değilim orada kastım ismimi duymuş olmasıydı. Öncesinde de farklı günlerde bakışmalardan ilgisini çektiğimi ifade etmeye çalıştım.

Siz hangi cümlemden benden hoşlanıyor ifadesini çıkarttınız ?
Yazdığınız şey çok değişik. Kafasını çevirdi ismimi duyunca hemen hah tamam olur bu iş demek ne kadar doğru anlayamadım doğrusu. Resmen bunu demeye getirmişsiniz ben öyle anladım.

Diğer ilişkilerinizde sizin ilk adımı atmış olmanız ilişkilerinizin hüsranla bitmesinin sebebi olamaz değil mi?😊 Yaşadığınız sorunların altında birçok farklı unsur vardır.

Ne de olsa hep aynı yerde takılıyormuş, biraz daha gözlemleyin bence adım atmak için acele etmeyin.

Yazdığınız şey çok değişik. Kafasını çevirdi ismimi duyunca hemen hah tamam olur bu iş demek ne kadar doğru anlayamadım doğrusu. Resmen bunu demeye getirmişsiniz ben öyle anladım.
Orada demek istediğim şu; öncesinde farklı günlerde farklı yerlerde denk gelişlerimizde bakışmalarımız oldu fakat ismimi ilk kez orada duydu arkadaşım seslenince kafasını çevirip baktı. Ben orada ismimi öğrendi belki sosyal medyadan vs bir adım demek istedim. Yoksa tabiki her kafasını çeviren her ismi cismi öğrenen hoşlanıyor olmuyor bu saçmalık.

Tabiki sadece kafasını çevirip bakmasını buna yoracak değilim orada kastım ismimi duymuş olmasıydı. Öncesinde de farklı günlerde bakışmalardan ilgisini çektiğimi ifade etmeye çalıştım.
son gittiğimde resmen bakıştık demişsiniz, önceki günlerden bahseden hiçbir cümle yok mesajınızda.
neyse, ister bir kez isterse beş kez bakmış olsun. gelip sizinle iletişim kurdu mu? sizinle tanışmaya çalıştı mı? ortada sadece göz göze gelme vs var. üzgünüm ama bunları ilgisini çekmeye yoramayız. ben olsam biraz daha onunla aynı ortama girip gözünün önünde olmaya çalışırım. ayrıca reel ortamda karşılaşma ihtimalim varken sosyal medyayı karıştırmam işin içine. sosyal medya çok ayağa düştü, herkes herkese yazıyor. kaldı ki sosyal medyadan eklemek, hikayesine bakmak falan çok hevesli gözükebilir. ama aynı ortamda yanına gidip bir merhaba demek, farklı insanların da birbiriyle konuştuğu bir ortamda ayak üstü sohbet etmek hem hevesli gözükmenize neden olmaz hem de gerçekten beğendiyse mutlaka aklında kalırsınız. o zaman sosyal medyadan arayıp bulan, ekleyen taraf o olur belki.

Diğer ilişkilerinizde sizin ilk adımı atmış olmanız ilişkilerinizin hüsranla bitmesinin sebebi olamaz değil mi?😊 Yaşadığınız sorunların altında birçok farklı unsur vardır.

Ne de olsa hep aynı yerde takılıyormuş, biraz daha gözlemleyin bence adım atmak için acele etmeyin.
Çok teşekkürler yapıcı yorumunuz için :))

Tabiki de değil fakat ne kadar inanmasak da nasıl başlarsa öyle gider derler ya bu aklıma gelince genelleme yapıyorum istemsiz olarak.

son gittiğimde resmen bakıştık demişsiniz, önceki günlerden bahseden hiçbir cümle yok mesajınızda.
neyse, ister bir kez isterse beş kez bakmış olsun. gelip sizinle iletişim kurdu mu? sizinle tanışmaya çalıştı mı? ortada sadece göz göze gelme vs var. üzgünüm ama bunları ilgisini çekmeye yoramayız. ben olsam biraz daha onunla aynı ortama girip gözünün önünde olmaya çalışırım. ayrıca reel ortamda karşılaşma ihtimalim varken sosyal medyayı karıştırmam işin içine. sosyal medya çok ayağa düştü, herkes herkese yazıyor. kaldı ki sosyal medyadan eklemek, hikayesine bakmak falan çok hevesli gözükebilir. ama aynı ortamda yanına gidip bir merhaba demek, farklı insanların da birbiriyle konuştuğu bir ortamda ayak üstü sohbet etmek hem hevesli gözükmenize neden olmaz hem de gerçekten beğendiyse mutlaka aklında kalırsınız.
Çok teşekkür ederim, benim de bir tarafım tam olarak böyle düşünürken diğer hevesli aceleci tarafım baksan ne olacak ki diye dürtüp duruyor. Mantıklı cümleler duyabilmek adına konuyu açmıştım katkı sağladınız. Sosyal medyayı karıştırmamak lehime gerçekten.

Bence sosyal medyadan bulup storylerini izlememelisiniz.Yani itinayla arayıp beni bulmuş diyebilir ve kendini bulunmaz hint kumaşı zannedebilir. Ben 23 yaşındayım deneyimlerim sizden daha azdır şu an tavsiye vermek haddime değil ama benim deneyimlerim, çevremde gördüklerim hep karşı tarafın kendini bir şey zannetmesi ve sonrasında ilgisizlikle sonuçlandı. Yine o kişiyi gördüğünüz kafeye giderseniz, hatta devamlı olarak giderseniz bence çook daha güzel olur hem sizi farketmiş bakışmışsınız sonuçta arkası gelecektir. Ayrıca ortak bir tanıdık olarak hocanızın olması da iyi bir ayrıntı en kötü onun sayesinde tanışırsınız🥰🌸

neyse, ister bir kez isterse beş kez bakmış olsun. gelip sizinle iletişim kurdu mu? sizinle tanışmaya çalıştı mı? ortada sadece göz göze gelme vs var. üzgünüm ama bunları ilgisini çekmeye yoramayız. ben olsam biraz daha onunla aynı ortama girip gözünün önünde olmaya çalışırım. ayrıca reel ortamda karşılaşma ihtimalim varken sosyal medyayı karıştırmam işin içine. sosyal medya çok ayağa düştü, herkes herkese yazıyor. kaldı ki sosyal medyadan eklemek, hikayesine bakmak falan çok hevesli gözükebilir. ama aynı ortamda yanına gidip bir merhaba demek, farklı insanların da birbiriyle konuştuğu bir ortamda ayak üstü sohbet etmek hem hevesli gözükmenize neden olmaz hem de gerçekten beğendiyse mutlaka aklında kalırsınız. o zaman sosyal medyadan arayıp bulan, ekleyen taraf o olur belki.
Ama asla yanına gidip merhaba diyemem ki. Hiç tanımıyorum hiç, bunu nasıl yapabilirim çok garip olmaz mı ?

Bence sosyal medyadan bulup storylerini izlememelisiniz.Yani itinayla arayıp beni bulmuş diyebilir ve kendini bulunmaz hint kumaşı zannedebilir. Ben 23 yaşındayım deneyimlerim sizden daha azdır şu an tavsiye vermek haddime değil ama benim deneyimlerim, çevremde gördüklerim hep karşı tarafın kendini bir şey zannetmesi ve sonrasında ilgisizlikle sonuçlandı. Yine o kişiyi gördüğünüz kafeye giderseniz, hatta devamlı olarak giderseniz bence çook daha güzel olur hem sizi farketmiş bakışmışsınız sonuçta arkası gelecektir. Ayrıca ortak bir tanıdık olarak hocanızın olması da iyi bir ayrıntı en kötü onun sayesinde tanışırsınız🥰🌸
Kafenin müdavimi olacağım bu gidişle zaten :D

Çok tatlısın çok teşekkür ederim :))

Ben de belkim benzer bir yorum yazıcam, konu sahibesi hep aynı şekilde tanışıyorum - sosyal medya, ben yazıyorum , son hep hüsran yazmış. O yüzden konu sahibesi belki bu sefer farklı davranmalı.:KK48:Yani madem bu şekil tanışmak işe yaramıyor konu sahibesi artık farklı şekillere yönelmelisin diyorum ben de :KK1:

Belki bu sefer içinizdeki "Biraz kendimle baş başa kalmalıyım " çağrısına kulak vermelisiniz.
Koskoca 2-3 ay olmuş ama daha da koca bir 4 ay daha dinleyebilirsiniz. Bilemedim hiçbir şey anlamadım çünkü sadeve sizin anlam verdiğiniz ve siz anlam verdiğiniz için sizi yönlendiren olay var çünkü.

Bir daha niçin karşılaşma olmadi. Gelmiyor mu yani artık mekana? Yoksa siz mi gitmiyorsunuz? Bence de reelde gördüğünüz birini direkt sosyal medya olayına çekmeyin. Önce reelde tanışın. Arkadaşlari hâlâ geliyorsa onlarla falan tanışmaya iletisim kurmaya çalışın.

Back
X