• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk annelik zormuş cidden

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
103
Arkadaşlar merhaba. 28 yaşında 3 yıllık evli 7 aylık anneyim☺️ Evet annelik güzel ama zormuş. İlk aylar kızım kolikti ve çok zordu. Şimdide diş çıkaracak onun huzursuzluğu var. Birileriyle sohbet etmeye ihtiyacım var. Birine bir şey söylesem şükret Allah vermiş diyorlar. Tabiki şükür ediyorum ama anlayış bekliyorum. Kızımı çok seviyorum ama uykusuzluk beni çok yoruyor. Kızımın akıllı uslu sakin bir bebek olmasını istiyorum (kim istemez ki). Onu nasıl büyütmeliyim. Kendimi özgür hissetmiyorum. Allah korusun kötü bir huyu olursa kendimi suçlarım iyi yetiştiremedim mi diye. Yaa ne bileyim tecrübeli anneler yardımcı olun nasıl büyütmek gerek. Tabiki sevgiyle ama başka nelere dikkat etmeliyim. Sizlerde zorlandınız mı ilk çocukta. Zamanla daha kolaylaşıyor mu çocuk büyütmek.

fazla umursamayın

siz ne kadar pimpirikli gergin olursanız o da gergin olur

benim bebeğim 10 gibi yatar 2 gibi kalkar sonra da iki saatte bir kalkardı

evden sabah 8 de çıkıp akşam 7 de girerdim

mesela uykusuzluktan hiç şikayet etmedim

akşam 11 gibi yattım

ev işi vs yapmadım

tüm enerjimi bebeğe ayırdım

ağlayan bebeğe bakmak vs zor ama biz gerildikçe onlar daha da geriliyor

yetiştirmeye gelince de bazı şeyler bizim elimizde değil zira biraz büyüyünce dış etkenler ortaya çıkıyor vs vs

biraz sakince hareket edin o zaman her şey yolunu bulur

K
fazla umursamayın

siz ne kadar pimpirikli gergin olursanız o da gergin olur

benim bebeğim 10 gibi yatar 2 gibi kalkar sonra da iki saatte bir kalkardı

evden sabah 8 de çıkıp akşam 7 de girerdim

mesela uykusuzluktan hiç şikayet etmedim

akşam 11 gibi yattım

ev işi vs yapmadım

tüm enerjimi bebeğe ayırdım

ağlayan bebeğe bakmak vs zor ama biz gerildikçe onlar daha da geriliyor

yetiştirmeye gelince de bazı şeyler bizim elimizde değil zira biraz büyüyünce dış etkenler ortaya çıkıyor vs vs

biraz sakince hareket edin o zaman her şey yolunu bulur
katılıyorum size rahat olmak gerek. Allah sabrımızı arttırsın

zamanla birbirinize alışacaksınız,ne demek istediğini,ne yapmak istediğini vs. anlayacaksınız zamanla.

Arkadaşlar merhaba. 28 yaşında 3 yıllık evli 7 aylık anneyim☺️ Evet annelik güzel ama zormuş. İlk aylar kızım kolikti ve çok zordu. Şimdide diş çıkaracak onun huzursuzluğu var. Birileriyle sohbet etmeye ihtiyacım var. Birine bir şey söylesem şükret Allah vermiş diyorlar. Tabiki şükür ediyorum ama anlayış bekliyorum. Kızımı çok seviyorum ama uykusuzluk beni çok yoruyor. Kızımın akıllı uslu sakin bir bebek olmasını istiyorum (kim istemez ki). Onu nasıl büyütmeliyim. Kendimi özgür hissetmiyorum. Allah korusun kötü bir huyu olursa kendimi suçlarım iyi yetiştiremedim mi diye. Yaa ne bileyim tecrübeli anneler yardımcı olun nasıl büyütmek gerek. Tabiki sevgiyle ama başka nelere dikkat etmeliyim. Sizlerde zorlandınız mı ilk çocukta. Zamanla daha kolaylaşıyor mu çocuk büyütmek.
31 yasında anne oldum ılk cocugum benımde su an 7. ayın ıcınde bır kızım var, bır kere cocugum oldu dıye kendımı kısıtlamadım gezdım tozdum yerı geldı cocugumdan ayrı da kaldım bana aılem yardımcı onlar bakıyorlar cunku calısıyorum 3,5 aylıkken ıse basladım...
ama yalnız baktıgım zamanlarda oluyor yada ısten gelınce genelde ben ılgılenıyorum bır kere tam oyun cagı dıyebılırım alın onunla oyunlar oynayın, arabasına koyun avm olur park olur carsı pazar olur gezdırın gezmeyı cok sevıyorlar, ev ıslerıne yogunluk vermeyın oldugu kadar ;)
mumkunse arada annenıze vs bırakın yalnız yada esınızle basbasa zaman gecırın..
vs vs..

Kendini çok yıpratma oluruna bırak senin gerginliğin bebeğine geçer daha huysuz olur benim oğlanda gazdı dişti emekleme yürüme derken hiç sonu gelmiyor sürekli yeni birşeyler . İlk zamanlar bende çok gerginlesirdim zamanla alıştım ilk çocuk tabi tecrübe ile öğreniyorsun

31 yasında anne oldum ılk cocugum benımde, su an 7. ayın ıcınde bır kızım var, bır kere cocugum oldu dıye kendımı kısıtlamadım gezdım tozdum yerı geldı cocugumdan ayrı da kaldım bana aılem yardımcı onlar bakıyorlar cunku calısıyorum 3,5 aylıkken ıse basladım...

ama yalnız baktıgım zamanlarda oluyor yada ısten gelınce genelde ben ılgılenıyorum bır kere tam oyun cagı dıyebılırım alın onunla oyunlar oynayın, arabasına koyun avm olur park olur carsı pazar olur gezdırın gezmeyı cok sevıyorlar, ev ıslerıne yogunluk vermeyın oldugu kadar :KK66:

kuralcı takılmayın yemek ıstıyorsa verın yesın, uyumak ıstemıyorsa zorlamayın, onunla kesfedecegınız seyler bulun...

vs vs..

31 yasında anne oldum ılk cocugum benımde su an 7. ayın ıcınde bır kızım var, bır kere cocugum oldu dıye kendımı kısıtlamadım gezdım tozdum yerı geldı cocugumdan ayrı da kaldım bana aılem yardımcı onlar bakıyorlar cunku calısıyorum 3,5 aylıkken ıse basladım...
ama yalnız baktıgım zamanlarda oluyor yada ısten gelınce genelde ben ılgılenıyorum bır kere tam oyun cagı dıyebılırım alın onunla oyunlar oynayın, arabasına koyun avm olur park olur carsı pazar olur gezdırın gezmeyı cok sevıyorlar, ev ıslerıne yogunluk vermeyın oldugu kadar :KK66:
vs vs..
Yaa eşim biraz kısıtlayıcı biri ve eşim olmadan dışarı çıkamıyoruz maalesef. Annem ve kayınvalidem uzakta. Öğretmenim ve bakıcı ayarlayamadık daha o yüzden ben bakıyorum. Bulunduğumuz yere tayinimiz yeni çıktı kimseyi tanımıyoruz. İnşaallah güvenilir birini bulursak daha rahatlarım diye düşünüyorum

Yaa eşim biraz kısıtlayıcı biri ve eşim olmadan dışarı çıkamıyoruz maalesef. Annem ve kayınvalidem uzakta. Öğretmenim ve bakıcı ayarlayamadık daha o yüzden ben bakıyorum. Bulunduğumuz yere tayinimiz yeni çıktı kimseyi tanımıyoruz. İnşaallah güvenilir birini bulursak daha rahatlarım diye düşünüyorum

eee sıkıntı anlaşıldı

sen esasen evde bunalmışsın

kocan nasıl kısıtlayıcı

öğretmensin işe giderken de kısıtlıyor mu yani

ikinci döneme bakıcı bul ve işe başla

zira çocuk büyüdükçe ayrılmak daha zor oluyor

o mızmız çocuk da daha mızmız oluyor

en azından git bir konuş okulunla

branşına göre az ders vermek iki üç güne toplamak vs mümkün mü

cidden mümkün oluyorsa başla

hem sen hem çocuk nefes alır

öyle eşle evlilik olmaz ama olmuş bir kere, eminim çocugun bakımınada yardım etmıyordur kı umarım ben yanılıyorumdur....

Ben de hamileyim dün nette gezinirken mahallenin en mutlu bebeği kitabından kapsamlı bir alıntı okudum çok mantıklı geldi ve yorumlara baktım herkes memnun internetten sipariş verdim bugün yarın gelir ben umutluyum o kitaptan.

Benim 3.5 yaşlarında kızım var birde ocakta oğlum olacak nasipse ben söyle yaptım naçizane
-kesinlikle bebeğim doğduğundan beri gözlerinin içine bakarak konuştum şimdi de omunla konuşacaksam onun hizasına eğiliyorum
-çocuğumla sürekli konuştum ki Zaten kendisi de erken konuştu be bir daha susmadı :) hiç bir sorusuna baştan savma cevap vermedim
-oyun oynamak için oyuncağa hiç ihtiyaç duymadım tabi ki çeşitli oyuncakları var ama özellikle ten temAsı kurarak onunla ilgilendim hep
-küçüklüğümden beri kitaplar aldım okudum anlattım resimlere baktık. İlk 2 yıl aynı kitabın resimlerinden farklı farklı hikayeler anlatırdım
-kesinlikle çocuk uyuduğunda yatın dinlenin evi temizlemek gibi sizi yoracak şeylerle uğraşmayın
Şimdilik aklımda bunlar var

Kehribar kolye tavsiyesinde bulunuyorum size umarım edinirsiniz bitane :) önce araştırın tabi aklınıza yatacağını düşünüyorum.

eee sıkıntı anlaşıldı

sen esasen evde bunalmışsın

kocan nasıl kısıtlayıcı

öğretmensin işe giderken de kısıtlıyor mu yani

ikinci döneme bakıcı bul ve işe başla

zira çocuk büyüdükçe ayrılmak daha zor oluyor

o mızmız çocuk da daha mızmız oluyor

en azından git bir konuş okulunla

branşına göre az ders vermek iki üç güne toplamak vs mümkün mü

cidden mümkün oluyorsa başla

hem sen hem çocuk nefes alır
Kısıtlayıcı derken şöyle örnek vereyim. Dün hava çok güzeldi burda. Eşim okuldaydı o da öğretmen. Aradım ve markete gidelim kızımla diye hayır ne gereği var ben gelirken alırım ne lazımsa dedi. Çevreye insanlara güvenmiyor özellikle haberlerde olan olaylardan sonra bak gördünmü vs diyor. İkinci dönem ders programı ayarlacak inşallah bide bakıcı bulursak iyi olur her şey zamanla düzelir diye umut ediyorum dua ediyorum

Back
X