1 yıllık uzun bir deneme süreci ve bir dizi kontrol test den sonra doktorum aşılama yapmayı kabul etti. Öncesinde hsg yani rahim filmi çekildi ve tüplerin tıkalı olup olmadığı kontrol edildi (kesinlikle anestezi olmadan yaptırmayın feci bir acı). Rahimde ve kan değerlerinde sıkıntı olmadığından emin olan doktorum aşılama sürecine başladı (ortalama 15 gün falan sürüyor diyebilirim) 2 haftalık hergün aynı saatte yumurta olgunlaştırıcı iğneleri yapıp Doktorun randevu verdiği tarihte 2 yada 3 kontrole gidiyorsunuz sonrasında istenilen olgunluğa ulaştıysa yumurtayı stabil tutmak için 3 günlük ayrı bi iğne süreci daha var ve hemen ardından da son gece çatlatma iğnesi yapılıp aşılama günü için eşinizle doktora gidiyorsunuz. Hemen aynı gün eşinizden sperm örneği alınıp 2 saat sonra size enjekte ediliyor (hiç ama hiç acı vermiyor normal muayene gibi) 15 dk masada uzanıp kalkıp gidiyorsunuz ama o gün geçtikten 1 gün sonra gün aşırı olacak şekilde 5 gün boyunca ilişki öneriyor doktor. Ben tüm bu sürecin sonunda ilk aşılamada hamile kaldım herşey yolundaydı ancak bebek 8 haftalıkken kalbi atmadığı için zorunlu kürtaj oldum
şimdi de örneğim genetik-kromozom incelemeye gitti sonucunu bekliyoruz. Doktorun 15 gün asla ilişki yok dedi. 1 haftalık antibiyotik verdi. 2 ay sonrada tekrar denemeye başlayabilirsiniz dedi. Çevremde ilk hamileliğinde 6-8 hafta aralığında kalp durması gelişim durması nedeniyle kürtaj olmak zorunda kalan benimle birlikte 3 tanıdığım daha var. Ve 2.aydan sonra 3üde tekrar hamile kaldı, 1’i yine kalbi durdu, diğer ikisi sağlıklı doğum yaptı. Bende bekleme sürecinde tüm örnekleri inceleyerek, bu forumu okuyarak bilgilenmeye çalışıyorum. Benim sürecim gibi sıkıntı yaşanyanlara örnek olması için tüm detayıyla yazıyorum umarım birilerine bir faydası dokunur.