ilk aşk,ilk öpücük,ilk sevgili ve ölüm..

Hiçbir şey unutulmaz. İyi veya kötü her şey beynimizde saklı, bazıları da kalbimizde.
Ama etkileri kesinlikle geçiyor.
Dramatize etmeye gerek yok hiç. :31:
Hayatındaki insana çok aşıksan eskiler umrunda olmaz yani.
Bazen anımsarsın sadece.
Nefretle mi, hissizlikle mi yoksa tebessümle mi olacağı yaşananlarla alakalı olarak değişim gösterir.

Bir de şöyle bir durum var.
En yakın kız arkadaşımın 6 sene önce ilk sevgilisi lösemiden vefat etti. Ben dahi perişan oldum, geceleri uyuyamaz oldum, ki arkadaşımı düşünün.. intihar girişimlerinde bulundu birkaç kez. Ama beceremedim yapamıyorum işte diye benim omzumda ağladı, kabullenemedi hiç. Sevgilisinin ölümünden 4 sene sonra birisiyle sevgili oldu ve halen beraberler. Ama dertleştiğimizde " unutamıyorum işte kahretsin,kimse onun yerini alamıyor onu o topraktan çekip yaşaması için herşeyimi veririm yeter ki bir kere sarılayım" diyor ve hıçkıra hıçkıra ağlayarak anlatıyor bunları. Şuan ki sevgilisini de seviyor,saygı duyup değer veriyor ama hala kendini suçlu hissediyor. Benim kalbimde hala ölen sevgikim,ne olacak benim bu halim diyor. Sizce en doğru olan ne? Ne yapmalı, çok karmakarışık düşüncelerde. Nasıl teselli etmeliyim bilemiyorum, o anlatırken dayanamıyorum bende ağlıyorum. Ölümü bilirim,9 yaşındayken babamın ölmesiyle tattım bu acıyı. Allah düşmanımın başına dahi vermesin bu acıyı.. Unutulmuyor, ama sizce de insan ne olursa olsun güçlü olup hayatına devam etmemeli mi? Ölenle ölünmez lafını doğruluyor musunuz?

Bu konuda çok doluyum. Eşimi de kaybedersen ben de biterim gibi düşünceler kaplıyor zihnimi,bunu düşünmek bile beni perişan ediyor. Arkadaşımdan etkileniyorum fazlasıyla..

Biraz uzun oldu ama okuyanların gözlerine sağlık. Düşüncelerinizi yazarsanız da çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bunun düşüncesi bile insanı öldürmeye yeter..Diri diri toprağa girersiniz, kimsenin haberi olmaz...
Acınızı hafifletecek hiç bir şey yoktur..Kendinizi bu düşünceye alıştırmaya çalışırsınız, çalışırsınız da çalışırsınız işte..

Allah gecinden versin pembemavi..Zaman zaman böyle düşüncelerin bizi boğması normal..Ölüm hayatın en acı gerçeği..Ama çok şükür ki eşinizin bildiğiniz ciddi bir rahatsızlığı yok, sağlığı yerinde...
Şükredin..Gerçekten çok şanslısınız...

Arkadaşınızın ise anlattıklarınızı hissetmesi çok normal...
Ölen sevgilisini asla unutamaz...Unutmak istemez çünkü...
Çaresiz kaldığında ona şunu hatırlatın;
Ne kadar sürerse sürsün, ne olursa olsun, sevgilisi arkadaşınızı perdenin diğer tarafında bekliyor....

Son düzenleyen: Moderatör:
Dert değil ama merak ediyorum.
Benim sadece bir sevgilim oldu,8 senelik birlikteliğimizin sonucunda daha 3 gün önce evlendik. Her şey çok güzel,Rabbime bin şükür:nazar:
Tahmin ettiğiniz gibi ben eski sevgili sendromları yaşamadım.
ilk sarıldığım,ilk öptüğüm,ilk omzunda ağladığım insanla evlendim. Şanslı olduğumuzu düşünüyorum,bende onun ilk sevgilisiyim çünkü:)

Asıl sormak istediğim; ilk aşk,ilk öpücük unutulur mu? Birisinden ayrılırsınız,onun yerini başka bir adam alır bu yeni kişiyle de çok mutlusunuzdur,seviyorsunuzdur.. Ama ilk sevgilinizi unutabildiniz mi? Arada da olsa aklınıza geliyor mu,tebessüm ederek mi hatırlıyorsunuz veya? Lafın kısası ilk'ler unutulur mu?

Bir de şöyle bir durum var.
En yakın kız arkadaşımın 6 sene önce ilk sevgilisi lösemiden vefat etti. Ben dahi perişan oldum, geceleri uyuyamaz oldum, ki arkadaşımı düşünün.. intihar girişimlerinde bulundu birkaç kez. Ama beceremedim yapamıyorum işte diye benim omzumda ağladı, kabullenemedi hiç. Sevgilisinin ölümünden 4 sene sonra birisiyle sevgili oldu ve halen beraberler. Ama dertleştiğimizde " unutamıyorum işte kahretsin,kimse onun yerini alamıyor onu o topraktan çekip yaşaması için herşeyimi veririm yeter ki bir kere sarılayım" diyor ve hıçkıra hıçkıra ağlayarak anlatıyor bunları. Şuan ki sevgilisini de seviyor,saygı duyup değer veriyor ama hala kendini suçlu hissediyor. Benim kalbimde hala ölen sevgikim,ne olacak benim bu halim diyor. Sizce en doğru olan ne? Ne yapmalı, çok karmakarışık düşüncelerde. Nasıl teselli etmeliyim bilemiyorum, o anlatırken dayanamıyorum bende ağlıyorum. Ölümü bilirim,9 yaşındayken babamın ölmesiyle tattım bu acıyı. Allah düşmanımın başına dahi vermesin bu acıyı.. Unutulmuyor, ama sizce de insan ne olursa olsun güçlü olup hayatına devam etmemeli mi? Ölenle ölünmez lafını doğruluyor musunuz?

Bu konuda çok doluyum. Eşimi de kaybedersen ben de biterim gibi düşünceler kaplıyor zihnimi,bunu düşünmek bile beni perişan ediyor. Arkadaşımdan etkileniyorum fazlasıyla..

Biraz uzun oldu ama okuyanların gözlerine sağlık. Düşüncelerinizi yazarsanız da çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Ölüm ve Yaşam kardeştir... Yaşamak Ölmektir aslında.

''ama sizce de insan ne olursa olsun güçlü olup hayatına devam etmemeli mi? Ölenle ölünmez lafını doğruluyor musunuz?''....

Yaşamak Direnmektir... '' Onsuz yaşayamam deme seni onsuzda yaşatırım''...

Tabiki hayatımıza devam etmeliyiz... Bir sınavda olduğumuzu hatırlamalıyız. ALLAH kullarına kaldıramayacağından fazla yük vermez. Acıyıda sabrıda veren O'dur. Sadece zamana ihtiyacınız var.. ALLAH yardımcınız olsun.

öncelikle Allah mesut etsin aşkınızı yuvanızı daimi kılsın..
sonra..
arkadaşının durumu gerçekten zor itiraz edemem Rabbim sabır versin
lakin sen daha yeni gelinciksin :16: :16:
aklına fikrine böyle şeyleri getirip niye en cici günlerini yarım yamalak yaşayasın ki?
yani her şey Allah'tan Yarın nolacağını bilemeyiz belki ama sürekli kötü senaryo kurarak ileri gidemeyiz..
varlıkları çok tatlı.. doyum olmaz..
lakin yokluklarını düşünerek üzülerek korkarak varlıklarında duyabileceğimiz hazzı niye örtbas edelim ki?

ne mutlu size
herkes siz kadar sansli degil
evet ben ilk opucugumu unuttum
zaten cocukcaydi
ilk ask unutulmaz bence
akla gelir arada :)) ama o kadar
arkadasiniz acisindan da cok uzuldum basi sagolsun elbette hayat devam ediyor olrnle olunmez psikiyatrik destek alsin mutlaka.
daha cok genc bu tur dusuncelerle paralamasin kendini
hayat cok kisa mutlu olmaya baksin
sadece ask degil baska sevgiler de vat hayatta aile ve dostluk gibi
hic olmazsa bunlarin hatrina hayata baglansin
eminim olen sevgilisi de onun mutlu olmasini isterdi
aklima ps: i love you filmi geldi izletin mutlaka

oncelıkle mutluluklar dılıyorum cnm :16:arkadasınada allah sabır versın (amin)

arkadasının durumu apayrı canım ; o sevdıgı adamı kaybedıyor ,ısteyerek

degıl olum ayırıyor onları malesef :5:onu elbette hıc bır zaman unutamaz

o kalbınde hep derın koselerınde baska degerlı bırı olarak kalacaktır .ama asık

olur tabı olamaz degıl olur fakat ,olen sevgılı dedıgım gıbı ıcınde özel bırı olarak

kalır .olum dısında yorumlarsak ; ılk askda

unutuluyor ılk opucukte eser bıle kalmıyo yanı :ssz:

Öncelikle mutluluklar dilerim :nazar:
Arkadaşınızın durumu çok üzücü kendimi yerine koydumda büyük bi acı.
Neden bilmiyorum bazen benimde aklıma gelir sevgilimi kaybedersem ayrılmak farklı ama onun ölümünü düşündüğüm zamanlar oluyor tarif edilmez bi acı.
Benim ilk aşkım ilk öpücüğüm yanımda inş hep yanımda olur unutmak zorunda kalmam....

Mutlulugunuz daim olsun insallah.
Sevdigini kaybetmek cok aci.
Ama acimasiz bir gercek var, hayat devam ediyor.
Arkadasinizin durumu zor, belki de aci bir surec sonucu ve hala severken kaybetmesi cok
Derin izler birakti onda.
Ama zamanla hayata daha saglam, daha direncli devam edecektir.
Hayatina baska birini sokarak buyuk bir adim atmis zaten.
Bunda sucluluk duyulacak yada vicdan yapacak bir durum yok.
Zamanla hersey daha az aci verici olacaktir mutlaka.
Bunlari surekli konusup gundemde tutmak acisinida surekli canli tutacaktir.
Bu konuyu konusmayi birakin bence.
Sizde bu gunlerin tadini cikarin.

Mutluluklar dilerim size :16:
Benim de 7 senelik bir ilişkim var. Senin gibi ilk ve tek aşkım :69:
O yüzden arkadaşını anlamam mümkün değil :( ama çok büyük bir acı yaşamış.
Tamamen zaten unutamaz ama zamanla acısı hafiflemeli hayatına devam etmeliydi.
Belki psikolojik destek alırsa atlatması daha kolay olur.

Pembiş sen taze gelin buralarda ne arıyorsun yavrum ? :23::9: Ayol ikinci gün bile girdin,helal sana.:9: Arkadaşının psikolojik destek almasını öneririm,kendi içinde halledebileceği bir durum değil bence.:31:

Bu arada...

Son zamanlarda çok dikkatimi çekiyor.Uzun zamanlı birlikteliği olan,aynı zamandır yıllardır tek bir sevgilisi olanlara kocaman bir maşallah diyorum ve mutluluklar diliyorum.Ama...

''İnsan bir kez aşık olur,diğerlerinde aşık olduğunu sanır.''söylemlerinizi çok kırıcı.

Bizim de oldu ilk aşkımız.Sizi anlayabiliyoruz biz ama siz anlayamıyorsunuz.

Çünkü hayatınızda bir kez aşık oldunuz,ne mutlu.Biz de öyle olsun isterdik.

Sevdiceğimin ilkim olmasını çoook isterdim.Ama benim ilkim unutuldu gitti onun da öyle.

Son olsun,sonsuzum olsun.:17:

Başlığı ilk gördüğümde, birde konuyu senin açtığını görünce içim cızz etti. Korkuttun beni. :5:

Ömür boyu mutluluklar dilerim tekrardan.:16:

İnsan ilk aşkını, ilklerini yaşadığını unutur. Unutur çünkü, unutması gereken olaylar geçmiştir arada.
Arkadaşınızın durumu çok farklı, Onun unutamamış olmasını anlıyorum. Çünkü hala deli gibi severken kaybetmiş sevdiğini.
Bu ikisi çok farklı durumlar.

Arkadaşınız adına çok üzüldüm, umarım şimdiki sevgilisiyle ömür boyu mutlu olur. Ama o yara içinde hep kalacak.:50:

Back
X