İlk bebeğim kiyafeti ve kayınvalide konusu:)

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar merhaba ..ben 17 haftalık hamileyim.ilk bebeğim. Birşey sormak istiyorum kizlar., şimdi biz kayınvalidemlerle altüst lu oturuyoruz. Kaynanamla iyi anlasirim sorunumuz yok şimdilik. Ben iyisem oda iyi yani. Sağolsun herşeyimle ilgilenir hep yanımda olur kendi annem gibi. Ama şimdi ben sanırım hormonlardan dolayı kendi çocuğumu doğmadan kıskanır oldum. Birincisi çok sahipleniyor . ikincisi; kaynanam bebeğimin giysilerini kendisi tek seferde gidip tanıdığı toptancidan(sanırım ucuz diye) alacakmis %99 tek gider. Bende düşünüyorum sizce normal bi durum mu.?,Herkes çok normal karşılıyor. Ve kizlar esimde annesine cok düşkün kirmak istemiyor, illaki esimi benim uyarmam gerek birseyden rahatsiz oldugumda çoğu şeyi dusunmez. Ama ben bu konuyu güzel bi dille eşime söylemeli miyim? Çocuğumun giysilerini kendimiz gidip almamız gerekmez mi yani? İstersem internettnde beğendiğim şeylerden alabilirim de. Ama kafam çok karışti gerçekten . sonuçta giysi pekte önemli degil etraftanda birsuru gelecek. Ama bilemedim ya siz ne düşünüyorsunuz fikir almak istiyorum sizlerden ..:s

Hamileyken en zevk aldigim ugras bebegime alisveris yapmakti, dakikalarca inceleyip ozenerek secmistim her bir parcasini, bu zevkin elimden alinmasina asla izin vermezdim.
Ama bazi insanlar hic umursamiyor, bebek iste ne olursa giyer diye bakiyorlar, onemli olan sizin nasil baktiginiz.

Yeni doğan bebekler o kadar hızlı gelişiyor ki, kıyafetlere devasa paralar harcamak çok anlamsız. Önemli olan hangi tür materyalden yapıldıkları. Yani sırf ucuz ve toptan diye gidip çocuğa sentetik bir şeyler almadığı sürece yaptığı çok mantıklı. Dediğin gibi zaten etraftan da o kadar çok gelecek ki, belki koyacak yerin olmayacak. Bunun dışında o kıyafetleri toptan alıyor diye, senin beğendiğin şeyleri almaman gerekmiyor. Sen yine beğendiğin birşeyler olursa alırsın.

Kv ayrı alsın sen ayrı al, hiç de lafını ettirme. Kendini kvye endeksleme, birşey diyen olursa heves ediyor alabilir normal ama benim de ilk bebeğim herşeyini tek tek seçmek istiyorum de.

Kv ile konuşun anne ben de çok hevesliyim, beraber seçelim beni mahrum etme bu zevkten deyin. bu kadar basit, alacağınız toplu şeylerde zıbın, iç tulum atlet , badi çorap gibi şeyler olsun. Diğer parçaları beğendikçe alırsınız.

Kv kendi kafasina gore alsin.. Seninde netten begendiklerin varsa, sipariş edersin gelir...

Senin canını sıkan konu kv nin başına buyruk kendi çocuğuna alışveriş yapar gibi yapacak olması değil mi.
Kıyafet vs değil.
Çocuk senin ona ne oluyor da sana sormadan bebeğe alışveriş hakkı oluyor diye gıcık oluyorsun.
Ben olsam ben de gelicem alışverişe,bebek benim bebeğim derdim.

Alsın nolurki. Cocuk hayati boyunca ayni giysileri giymicek ya. Sende alirsin. Alisverise beraber gidin. Siz begenin o alsin.

Torununa gönlünden ne geçiyorsa almasında bi sakınca yok ama senin ne alıp, ne giydireceğine karışacaksa karşısında beni bulur :)

Ya biz oyuncak bebekleri bile tekrar tekrar soyup giydiren bir cinsiyetin evlatlarıyız :) Bir annenin kendi çocuğunu zevkine göre giydirip süslemesinden daha güzel ne olabilir ki?

İyi de ilk dediğinde "olur mu öyle şey

O tanıdıktan alabilecek birşeyler varsa gider seçeriz birlikte alırız " neden demediniz

Eşinizin anlamasını, sizi korumasını, annesine karışmasını beklemeyin

duygu ve düşüncelerinizi muhatabına direkt söyleyin

Bu zamana kadar bunu yapmadı iseniz de şimdiden başlayın ki bebek olunca zorlanmayın

Adam akıllı düşünüp taşınmayın kv nin söylediğinin o anda sizde yarattığı duyguyu hemen kendisine söyleyin oldu bitti

Bu şekilde hem derdinizi anlatırsınız hem de eşinizle aranızı gereksiz yere bozmazsınız

Bir de herkes giysi hediye gelir demiş de benim oğluma bir tane tamamen naylon pazardan mont bir de pembe bornoz geldi bornoz iyi ama pembe idi ben onu başkasına götürdüm

Montta durdu uzun süre sonra deprem olmuştu oraya oğlumun küçülenlerini gönderirken onu da ekledim yoklukta kullanılır diye

Neyse birileri getirir diye güvense isim benim oğlan çıplak kalırdı

Herkes o alsın sen de beğendiğini alırsın demiş de bu da maddiyata bakar

Yani annem mont almış zaten bir daha neden alalım ki der örneğin eşi ve haklı da olur

Bu nedenle alınacak şeylerde yanında olup müdahale edin bir de eskinin mantığı ile şimdininki bir değil

Annemler oğluma kalın bir hırka almışlar bu ne dedim kışın giyer dediler neyse anlam veremedim yazdı zaten

kış oldu telefonda konuşuyoruz mont aldım oğlana dedim eee biz hırka almıştık ya dediler

Eskiden o tarz kalın hırka varmış bebeklere mont alınmazmış tabii benimki o hırkayı değil montu giydi verdikleri para da boşa gitti

Karışmayın sizi çağırırsa birlikte gidersiniz yoksa alsın gönlünce. Siz de beğendiğiniz şeylerden alın.
Zaten temel şeyler pek değişmez
Body, battaniye, havlu vs.. Onlar alınmış olur.
Bizde de anneanne de babaanne de buyuk alisveris yaptilar ogluma.. aldıklarını ben sevdim daha fazlasına gerek duymadığım için almadım.
Hem ihtiyaçları bazen daha iyi biliyorlar, ne de olsa tecrübe. Çok takılmayın , keyfini çıkarın.
Bebeği de kıskanmak bana biraz garip geliyor. Benim çocuğumu bizimkiler sevdikce ben mutlu oluyorum. Sevmek, sevilmek güzel. Bu şekilde düşünün siz de. Kendinizi yipratmayin

Benim kv de 8 haftaliktan basladi.ama benim hosuma gidiyor. torunu onun cani kani sonucta. yorgan almis 250 liraya. ben de nevresim aldim. cocuguma aldigim ilk ve tek sey. kazaklar yelekler hirkalar oruyor. tulumlar takimlar zibinlar aliyor . o alinca ben de hevesleniyorum hosuma gidiyor acikcasi hic gocunmuyorum. yavrumun kotulugunu degil iyiligini ister sonucta.

bence kayınvalidenizle aranız iyi ise sırf hormonlarınız yuzunden gergınlık cıkarmayın bence... zıt alırsanız daha bebek dogunca kadın ne yapsa gözünüze batar önünüzde çok zaman var... bırakın alsın bir sürü kıyafeti olsun bebişinizin sizde alın oda alsın

Bence siz biraz once netten begendiklerinizi alin onada ben bunlari aldim dersiniz hem o kdr cabuk buyuyorlarki bence ilk alti ayi o karsilasin sonra siz para biriktirin buyudukce alirsiniz. Sadece pamuk ve baskisiz olsun onu soyleyin.

Ben de cok benzer seyler yasiyorum kv bebegimin ultrason fotograflarini bebem diye seviyor mesela, icimden o benim diyorum hep. Kac cesit battaniye ormus hala da devam ediyor, kullanim alanlarini bile belirlemis. Ben de kendim de alacagim artik siz daha fazla zahmet etmeyin dedim kibarca. Biraz daha usteledi, ilk cocugum ben sizden daha cok hevesleniyorum anne azicik tadini cikarayim dedim. Tekrar konusu acilmadi. Onlar da hevesleniyor, bunu anladiginiza eminim, bence kibarca sizin de heveslendiginizi anlatin. Saglikla kucaginiza almanizi dilerim

Hamile olduğumu ilk öğrendiğim zaman eşimle bebek alışverişi yapma hayalleri kuruyordum ama eşim şehir dışı göreve gittiği için herşeyini tek başıma kendim almıştım. Hala eşime söyler dururum keşke ilk kıyafetlerini seninle birlikte alabilseydik diye içimde kaldı yani. Kayınvaliden de alsın sizde eşinizle beraber çıkıp istediğinizi alın. Zaten ilk kıyafetleri en fazla iki defa giydirebilirsin bebekler çabuk büyüyor.

%100 pamuklu olduğu sürece sıkıntı yok istediğini alsın ne var ki bunda,sen de al,fazla olanı fakire fukaraya dağıtın annen de alacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…