İlk bebeğim kiyafeti ve kayınvalide konusu:)

Bence çok şanslisin yaninda seninle çocuğunla ilgilenen biri var...ben yeni doğum yaptim sezeryan halimle üstelik bebeğimde bi sağlik problemi varken tek başimaydım...tek derdin bu olsun..

Esini karistirma kayınvalidenle coz bu konuyu.

Anne sen toptanciya gidrceksin ya cok fazla alma benimde alacagim seyler olacak cabuk buyuyecek israf olmasin diyin.

Bende gidip suradan suradan alacagim diye bahsedin.

Yok ben alacagim ya sana gerek yok felan derse. Anne benimde heves ettigim seyler heveslendim onlari alacagim de.

Nazik ama net ol.

Esinide karistirma bu ise. Erkekler anlamaz. Ne var canim bunda ha sen ha annem almis abartma der uzulursun.

Benim kayinvalidem gitmis cok kalitesiz seyler almisti bebegime. Bende gittim cok guzel alisveris yaptim. Benimkilerini gordukten sonra kayinvalidem bunlari hediye gotururum diye kaldirdi gitti daha guzel kiyafetler aldi.

Ona niye aldin da demedim. Ben bunlari giydirmemde demedim. Munakasaya girmedim ama kendi bildigimi okudum.

O beğendiklerini hediye olarak alsın sende ayrıca alışverişe çıkar beğendiğin cicili bicili şeyler alırsın dediğin gibi daha hediye getiren çok olur değişik değişik giydirirsin.

Buyuk konusmak gibi olmasin ama kayinvalidem benim cocuguma kendi cocuguus gibi davranacak, bana sormadan etmeden kendi keyfine gore kiyafet alacak?! Kesinlikle giydirmezdim, ne kadar para verdigi de umrumda olmazdi, kendi zevkime gore alirim bebegimin kiyafetlerini. Ha ne olur alirken haber verir, fikrimi sorar vs vs o ayri. Ama tek gidip de bana sormadan etmeden alirsa evime sokmak dahi istemem ama esinin buna tamam diyecegini sanmiyorum, o yuzden eve alsam bile giydirmezdim herhalde.

Evet aynen katiliyorum benim de oyleydi cocuklarim 26 aylik oldular hala oyle.kimse cocuklarima bana firsat birakmadan ve begenip begenmedigimi sormadan toptan alisveris yapipta esyalarini tamamlayamaz.buna esim de dahil(gelen hediyeler haric tabi)benimkiler ikiz ilk 3 ay ayni park yatakta yatirmistik 1 tane almistik.sonra birbirlerini uyandirmaya basladilar sigmadilar yataga.baktim birgun zil caldi.kayinpederim sirtina sirtlamis bir tane park yatak gelmis supriz yapmis bize.cok bozuldum ben baska alacaktim dedim..oyle deyince gitti benim istediginle degistirdi.sonradsn uxuldum adam iyi niyetliydi aslinda ama bana sormasi gerekirdi bakalim begenecekmiyim onun aldigini isteyecekmiyim.uzuldum ama sonradanda dusundum iyi yaptim aslinda.cunku ses etmeseydim devami gelecekti

Alsın canım nolcak. Heves ettiyse iyi ya alsın. Çocuk senin. Beğendikce sende al o da alsın. Bebis hepsini giyer

Kızımda 1.5 yaşına kadar çöp almadım çünkü annemler ve kv ler çok hevesliydi bir sürü hediye aldılar. Şimdi oğlun doğacak bunda herşeyi kendim yaptım omlarda arada para verdi arada bişiler aldılar ördüler. Yani sıkıntılı bi durum değil bence bırak alsınlar be güzel

ben kızımın herseyını kendım secmıs begenmıs almıstım
gonlunden hedıye almak ısteyen alır zaten ama gardılobunu ben dızmıstım tamamen benım ve esımın zevkıyle

aman kıyafettır ne olsa gıyer sız gormeden herseyı o alsın dıyemıyorum ben acıkcası

Alsın, dünyayı alacak değil nasılsa, ama değiştirme kartı gibi bişey koydursun , büyüyen bebeğin mutlaka ihtiyacı olur, sizin de bahaneniz hazır, bedeni olmadı, bundan çok var, ihtiyacı olanla değiştirelim falan diye beğenmediğinizi değiştirirsiniz. Siz de cebinize kalan parayı çocuğunuzun eğitimi vs için ayırırsınız kenara.

Ailelerden gelenler genelde evde giyilmelik zıbın takımları ya da ilk iki ayı kurtaracak şekilde oluyor.
Siz dışarı çıkarken giyeceği cicili bicili şeyler alırsınız, sorun kalmaz.

kendi parasıyla alacaksa umrunda olmasın ne yaparsa yapsın, ama sizin kesenizden gidecekse sakın bensiz gitme diye tehditkar konuş.

Canım bırak alsın.. sende beğendiğini al. Onun aldıkları arasında beğendiğini giydirirsin beğenmediğini hayrına verirsin. Niye verdin derse beğenmedim keşke alırken benimde fikrimi alsaydım dersin. Ama geç değil kv ne söyle anne bebek için alışverişe birlikte çıkalım. Benimde içime sinsin yoksa giydiremem dersin.

Benim ilk bebeğim de de ikinci bebeğim de de annem çocuklarıma birer valiz dolusu kıyafet aldı. Bende aldım. Nolcak ki? Bebek bu sürekli büyüyor sürekli alışveriş yapıyorsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin takma böyle şeylere. .

Kesinliklr beraber gidin. Bunu yapmak çok da zor değil

Ilk bebegimde kayinvalideme biraktim annem bibyandan kayinvalidem bi yandan aldilar.
Alisverisede 8. Ayda basladilar hevesleniyorlardi bisey demedim bende.
Elbette bildigim guvendigim markalardan aldilar herseyini kizimin.
Inan bi corap dahi almamistim :)
Yani cok sorun etmedim.
Oglum olcak kismetse 3 gun sonra
Bunda ilk aydan ben kendim basladim ufak ufak almaya sizde almak istiyosaniz alin dedim :)
El birligiyle tum eksigi hallettik ama bunda dola doya hevesimi aldim bende.
Yani ben takmayanlardanim sanirim.
Bebek benim bebegim kimse sahiplenemez fikrindeyim.
Gerisi teferruat.

Beraber gitmeyi teklif edin...bence o kadar da onemli bir konu degil..ben ilk bebegimin besigini bile secmemistim.bir anda kayinvalidem alip gelmisti.aksine cok sevinmistim dusundugu icin

Yorum yapan tüm arkadaşlarima teşekkür ederimm

Kendi kv mi andım!!!

Aynı şekilde karşılıklı dairelerde oturuyoruz.
İlk cocuguma hamileyim.
Karnım burnumda doguracagim yakında.
Gelip gidip bana diyor ki; nfk sakın tek bir şey alma.
Benim çocuklardan herşey duruyor. (kayinlarim vr gorumcemden)
Ağız mendillerinden, iç badilerinden, tulumlarından tut çoraplarına ayakkabılarına kadar.
Hepsini saklamış kadın. Herşeyi !!
Ve ilk torununa, benim ilk cocuguma, herşeyi alabileceğim halde durumum varken..
En genci 25 yaşında olan çocuğumun amcalarindan ve halasindan kalan eskileri giydirecek..
Bebek erkek olsa, hani babasına şunu ormustum kendi elimle şimdi de torunum giyse dese eyvallah anlaşılabilir de... Ama bu ne kardesim ya?!!!
Nasıl tepem atıyordu. Simdi onu animsadim..

Hikayenin sonuna gelecek olursak.. Önce esime dedim, guya söylemiş annesine ama o gelip gidip bana aynı şeyleri söylüyordu. Ben de bi gün, biz çok sukur istediğimizi alabilecek duruma sahibiz, bu benim ilk çocuğum, elbette alışveriş yapmak istiyorum.. Siz de ne isterseniz alın. Ama dediğiniz kıyafetleri istemiyorum. Keske 30 yıl saklamayip ihtiyacı olan birilerine versediniz dedim.

Kızım doğdu.. Ve ne zaman karşı eve yani babannesine gitse geri o dediğim kıyafetlerden biri ustunde geldi. Ya bi erkek kazagi ya fi tarihinden kalan bi elbise. Yada bi ayakkabı. Simdi ayrı yerlerde oturuyoruz, kızım 4 yaşında ama aynı sey hala devam ediyor. Ordayken anlatıyor, babaannem bana halamin elbisesini giydiriyor diye. Ustunde gönderdiklerini de hiç ses etmeden çıkarıp yok ediyorum. (bi koliye kaldırıyorum, kaynimin çocuğu olunca geri vericem, onlara versin belki onlar giydirir!)

Öff en nefret ettigim muhabbetler hep ayni...
İşin kötü yanı ne biliyo musun insanlarin senin fikirlerini umursamamasi ve hepsinin benim basima gelmesi...

kesin olrk giysi konusunda kmsenin karışmasını istemediğini söylemelisin

Sen kımseden ızın almak zorunda deilsnki cok begendklernı al kaynananlada aran iyimiş ay anne beraber begenip alalm de tatlı dille söle hosuna bile gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…