canim kimse olmasa bile bu tamamen senin ilk bebekten onceki sorununa bagli biliyorsun. sperm de ufak sorun vardiysa cok mumkun ya da senin hormon degerlerinse de cok mumkun heleki sebepsiz inferteliyse kesin kalirsin ama nasil olsa bir cocugum var deyip rahat olursan.
arkadasimin esinde sperm dusuklugu vardi, 3 tup bebekte olmadi kadin 38 idi, 40 yasina geldi, esinin spermleri duzeldi once bir bebek bebegi 9 aylikken de ikinci kez hamile kaldi hem de dogal yoldan ikize:))))))simdi dogal uc bebek annesi 42 yasinda ve kafayi yemek uzere bebeklerle:)))))))))))))
sizde sorun neydi?
canım mehay bebişini kucagına almana çok sevindim...inşş darısı benim başıma canım....kimbilir belkide kendiliğinden hamile kalanlardan da olursun...mehayım herşey nasiple...hakkımızda ne hayırlıyla RABBıM onu versin.....bu arada bebişin ne kadarlık??
mehaycim senin ilacin cok belli oh var bir evladim diyeceksin esinle ve evladinla hayatini yasiyacaksin alti aya hamilesin:)))))))))))
ben de sebepsiz inferteliteyim 22 ayda hamile kalistim dogal yoldan, aynen senin gb 11.haftada kaybettim bebegimi( hamile kaldigim ay tum deneelerin icinde en dusunmedigim belki de en mutlu oldugum aydi bu bir tesaduf olamaz dedim gecen mayis hamile kalmistim bu mayis tup bebek deniyoruz, haftaya toplama ve transfer var. ben de fransadayim amerikan hastanesinde tedavim ikinci ya da ucuncu gun transferi diyorlar ve morelim bozuluyor, senin tedavinde de transfer gunu besinci gunu olmaz dediler mi??
dedigim gb sen hayatini yasa bak nasil geliyor ikinci bicirigin kendiliginden:)))
mehaycım ben ilk kadınlar klubüne üye olmamda senle tanışmış vede senin topiğindeydim....ama bu topiğinde hayırlı olsun.....o zamanlar hamile kalmak için çabalıyoduk...canım bebeişinle sana hayırlı günler..rabbim saglıcakla büyütmeyi nasip etsin...a.e.o..
ayy insallah canim..haklisin bende hamile kaldigimda almadi bu zamana kadar bundami olacak diyip kafama takmamistim sahiden o ay oldu....
canim burda 2.veya 3. gun transferi yapiliyor genelde ben hic 5. gun yapilana rastlamadim..risk almak istemiyor doktorlar embryolar 5. gune gidemez diyea.s
sana embrolarin kalitesini soyledilermi peki??kac tane embryon varmis?birtek bunlari soyluyorlar burda turkiyedeki gibi kac hucreli bolunmusmu bolunmemismi bilgi vermiyorlar fazla..senin ozel hastanede yapilacak sanirim ne kadar odeyeceksin ilk oldugu icin ucretsizdir belkide seninkide???
mehay bir de devlet her cocuga ayrica dort kez oduyor ya, bu dordun icinde dondurulmuslar yok degil mi?
keske devlete gitseydin ben 6 asilama bir tup bebek ve bir dondurulmus embryo transferi olmak uzere toplam 8 tedaviye 5 kurus odemedim....senin baska cocugun varmi ikinci cocukta odetiyorlarmis ama ilkte bedavaa.scanim daha toplamam olmadi haftaya Insallah. doktorum bana besinci gun de yaptiklarini ama embrolarda sorun gorurlerse o zaman besinci gune kadar beklediklerini boylece hangisinin daha iyi oldugunu anladiklarini acikladi. yani embrolar ucuncu gunde birinci kaliteyse beklemiyorlar. cunku kalanlari da donduruyorlar ve dondurma ucuncu gunde daha iyi olurmus. doktyorum uc ve bes gun arasi farkla ilgili bir arastirmayi yonetmis, fransizca makaleleri cikiyor ve kesinlikle fark yok diyor baska da bir sey demiyor:))) bense beynini yedim adamin ben bes istiyorum diye, uc diyor en fazla baska da bir sey demiyor!!!kaydirigubbakcemile3
iki ya da uc dedigi icin ben uce razi olur hale geldim guclubacismile
ben 500 euro opu, toplamaya ve 80 euro transfere verecegim fazladan gerisini devlet karsiliyor ama amerikan hastanesi diye boyle pahali baska ozel yerlerde cebinden toplamda sanirim 300 ya da 400 cikiyor. bir de kontroller icinde her kontrolde cebimden cikan 50 euro var toplamda 200 de oyle cebimden cikicak. ilki diye amerikani kabul ettim (kendi jinekologum illa oraya git dedi) ama ikincisi Insallah gerek olmaz da olursa devlete gidecegim.pahali geldi cunku maddi durumumuza.
canim yok benim cocugum, ama ikinci bebek icin tup bebek yine hic yokmus gb diye, biz bize verilen kitapcikta okuduk yani her yeni cocuga dort hak veriliyor ve yuzde yuz karsiliyor. bende devlete gitmeye cok mehilliydim ama jinekologum illa amerikana gideceksin diye israr etti iyi dedim bir bildigi vardir.
mehaycim kesinlikle cocuklar farkli haklar yani her cocuga dort hak var. ilki dogal olmus olsa bile ikinci bebek icin yine de dort hakkin var burda onemli olan senin jinekologunun sterilite kagidini yuzzdeyuz karsilamayi yani sormasi. hatta oyleki doktorun yazdigi o kagitta bana hangi testler yapildi sorunum nedir o bile yazmiyor, doktor istedigi an konu bitmistir:))
ki zaten senin infertelite gecmisin var hic sorun olmayacaktir. ve yeniden dort yeni hakkin olucak.
dusunsene insanlar sonradan infertil de olabiliyor, ilki dogal olmasina ragmen.
o konuda hic suphe yok istersen bes cocugum olsun de, besine de dort ayri hakkin var. kimse senin ne kadar cocuk istedigine de karisamaz. Masallah frasnada bu is cok kolay hic zorluk cikartmiyorlar dilimi isiracagim. ben amerikani aradim bir hafta sonraya randevu aldim doktor hemen kagidimi yazdi ve yzu yuz karsilancak onayimi 22 gun sonra aldim. tabii onceden kendi jinekologum tum testlerimi yaptirmisti. bu arada benim gecen yil dogal gebeligim oldu doktora da soyledim hicbir sorun yaratmadi bile. gonlunu ferah tut bu konular fransada cocuk oyuncagi, cok rahatlar ciftleri hic uzmuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?