• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk bebek beşiğini kız tarafımı alır erkek tarafımı?

aysegul

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2007
340
7
318
İstanbul
hamileyim ilk bebeğim.kimseden beşik istemiyorum ama kaynanam kız ailesi alır demiş eşime.
şimdi söyleyin kızlar hangi taraf alır beşiği?

kızın annesi alır.valla durumu varsa ailenin hatta yoksa bile onlar alsın bence- 200 - 300 tl lik şeyin lafını yaparlar gün gelir;)

Bizde de kız tarafı alır normalde ama ailemin uzak olması ve onlara da yük olmasını istemediğim için kendim almıştım.

ne alaka canım sizin kendınızın alması lazım ne eşinin ailesi nede senın ailen söyle eşine kendi alsın ortada sorun kalmasın cnm:3:

bizde odasını kayınvalidem aldı ama bence bunun tarafı yok. şartı şurtu yok yani.içinden gelen alır,yoksa siz alın.

kimseden beşik istemiyorum asla. ama arkadaşlarımın hepsinin çocuğunun beşiğini erkek ailesi aldı. bunlar hem evlenirken hiç bişi almadı hem de kız tarafı yatak odası alır beşik alr şunu alır bunu alır hepbize yüklediler . çeyizin a dan z ye vardı. bi aldıkları buzdolabı onuda eşim kendi aldı. hem bişi yapmıyolar hemde kız alır diyolar ona gıcık oluyorum . kendilernin durumu yokta bizimkiler bankör sanki

Kendini bilmezler için sinir olma şu dönemde. Sen de --biz de kız evlendikten sonra herşeyini erkek tarafı alır. Doğum yapınca k.valide k.baba, koca hepsi altın takar bilezik takar-- de. Allah sana sabır versin.

bir de ------Evlendim ben annemden babamdan böyle birşey istemeye utanırım ayıp, nasıl kocan var 1 çocuğuna beşik alamıyor mu derlerse ne diyeceğim zaten yeterince düğünde masraf yaptırdım doğumdan sonra gönüllerinden ne geçiyorsa onu alırlar. Ama ben artık evlendim bizde bundan sonrasını heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep erkek tarafı alır kız tarafından birşey istemek çoooooooook ayıptır de. -----
soyadımız niye değişiyor ki

Bu arada ben evlendiğimde de kızım dünyaya geldiğinde de eşimin ailesi 1 tane delikli iğne bile almadılar. Bir de utanmadan -kız tarafı şunu alır, kız tarafı bunu alır--- dediler, para istemeye gelince bankamatik olarak kullandılar. Şimdi de ne oğulları gidiyor ziyaretlerine ne den. rüzgar eken fırtına biçer.

Son düzenleme:
haklısın. bana hep gelinsin sen artık senin ilk ailen benim ailem diye eşim. gelinlik yapcam hizmet etcem temmizliğini fln. hep onlarda kalcam ama maddi konular olunca kız ailesi oluveriyor.

ben de bunu anlamıyorum evlenmişsiniz bebek yolda ,hala kız tarafı erkek tarafı mı kaldı? bi arkadaşıma da demişlerdi..böyle diyen kaynanalara çok kızıyorum:41:

Vallahi yeri gelince lafı gediğine koymazsak böyle oluyor işte. mübarek kız evi naz derlerde bunlar kız ötesi bir erkek tarafı. Eşinle güzelce konuş, biz de böyle birşey istemek ayıp de. eğer ters bir cevap alırsan sen de sinirlenmeden kusura bakma biz de böyle şeyler ayıp de. kendini de strese sokma. onlar duymaz bile

benim eşim çerkezz az çok bilen varsa adetlerıne baglıdırlar buna ragmen direkt bişe gelmedi kulagıma ama kızımın beşigini annem aldı hatta annem abarttı ilk ve tek torun hesabına herşeyini aldı biz çerkez değiliz ama bizdede oyle derler kız annesi alırmış ilk toruna ama sen yinede kulak asma hiç girme oyle olaylara yada kendin al annem aldı de anneni taçlandır ya ben bu aileleri bazen anlamıorum ne abuk zubuk şeyler takılıolar şükretmiyolardı saglıklı sıhhatlı toruna kavuştuklarına nelere takılıolar boşuna demiolar insan oglu doymak bilmez hep fazlasını ister diye çok şükür benim oyle bi sıkıntım olmadı eşimin ailesiyle çok iim ama bu seferde annem herşeyini aldı diye bazı kişilerin gozune battı laf yaptılar ister istemez hamıleyken daha çok takıo insan kafasına sinirlerim çok yıpranmıştı gerçekten ama artık takmıorum çok ozenen varsa sizde yapın diyip geçiorum

ya ne alakası var kız tarafı erkek tarafı herkes içinden geleni yapsın. ama duramazlar ki illa bir laf atalım ortalık karıssın derdindeler...

hiç duymamıştım böyle birşey..kendimiz almıştık biz..çünkü bizim bebeğimiz..
içlerinden gelip alırlarsa hediye amaçlı neyse ama böyle şu taraf almalı;bu taraf yapmalı laflarına sinir oluyorum.
kendiniz alın bence de;agzı kapansın kayınvalidenizin

Bizdede ilk bebeğin beşiğini kz tarafı alır,ailem uzakta biz kendimiz alırız büyük ihtimal,ama annemler dayanamazlar ki,,,

gulşahcım konuşcak agzı olan kendinde alsan konuşuo çok şükür benım kayınvalidem oyle değil ama yinede nolur nolmaz kimsenin agzına laf vermemek için elimden geleni yapıorum

evet böyle saçmalıklarla insanı huzursuz ediyorlar..hamilelik bir kadının en güzel günleri;kimse zehir etmesin yaa;kıyamam:58:

dimi dimi valla kapatıcan gozunu kulagını biz kızımla tadını çıkarıyoruz karışanımız goruşenimiz yok allah digerlerine sabır versın ne diyim

canım bizimde ilk bebeğimiz. ama odasını biz yaptık. genelde kız annesi yapar derler ama bütçesi varsa tabi. illada kız tarafı yapacak diye bir koşul yok. banim ailem sallanan oyun parkı beşiklerden aldı ekstradan. sağolsun annem elimi cebime sokturmuyo. birçok kıyafetini ve genel ihtiyaçlarını o karşıladı. ama illada yapıcak diye bişi yok.

Back
X