• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk bebek beşiğini kız tarafımı alır erkek tarafımı?

evet derler canım derler aynı sözleri benim kayınvalidemde esime sölemişti sırf kaynanam yüzüme vurmasın diye anneme sölemiştim bana beşik alın diye annem zaten alacaz kızım biz demişti eger ailenin durumu varsa aldır derim helede kayınvalidededn laf duymak istemiyorsan eger ben almasaydım ne yapar eder benimki yüzüme vururdu

annem zaten herşeyini almıştı sağolsun beşikte bize kalsın dedim aldırmadım izin vermedim yani..doldurmuş almış ne lazımsa.
kayınvalidemde diyorki ne öyle herşey alınırmıymış yiğit çıplak doğar..
imkan varsa neden alınmasın dedim şimdi milllet 6 aylıkken odasını düzüyor dedim.burun kıvırdı.
hala da herşeyinia lır annem bir tatile gidelim onlar gelsinler,gelmeseler bile kargoyla yoluyor..ayakkabılar,elbiseler...
bende inadına her seferinde annensi almış dedesi almış diyorum kayınvalideme kalsa hiçbişey almayacaktı..annemlerden göre göre daha 1.5 yıldır 1 pantolon tişört almış :))))

ay aynı benım kaynanam :1:

ay ne komik ilk kez duydum hayatimda evlenmisim barklanmisim kocam alsin alt ustu bir besik:)) kizlar kaynanalari niye takiyorsunuzki hem torun vericem hem de agzinin kokusunu cekicem oh Masallah:)) yani biliyorum bazen insani mecbur birakiyorlar ama bana cok tuhaf geldi bu adet. zaten annelerimiz torunlarina kiyarmi durumlarina gore alirlar herseyi alamayan orer yani torun bu baldan tatlidir.

ay ne uyus insanlar varya o senin oğlunun çocuğu yani asıl senin yapman gerek ne demek kızın annesi yapar zaten evlenirken bizim çeyizimiz döşüyor evi bebeğide çeyizimizde mi getiriyoruz hayret bişe kim ne istiyosa onu alsınki zaten kız anneleri dayanmıyor öğrenince başlıyor durmadan almaya benim annem daha cinsiyetinin belli olmasını bekleyemeden başlamıştı kıyafet almaya kadıncağız habire hevesle yelek ördü yazın ortasında o kadar kışı bekle sıcak dedim dinlemedi. eşimin annesi sadece battaniye yaptı motiften ama onların zaten imkanı yok durumları pek iyi değil bu aralar iyi olsa dedesi neler yapar diyolar ama kaç kere hastaneye gitmem gerekti rahatsızlanıp eşim işe gidince kayınvaldemlerle gittim ve muayene ücretinden ilaca kadar hiç birinde para verdirmedi dibimde bekledi adam onlarda öle destek oldu mesela. babamda künye alıcam diye tuturmuş eşimin babasıda bütün çocuklarının ilklerinde almış künye ben bi soruyum dedim belki oda alırsa 2 tane olmasın boşuna kayınpederim de saolsun karşı taraf alsın onların ilk torunu bizim 5 tane oldu onların ilk heves ederler demiş babam alıcak künyesini şimdi.bütün kıyafetleri tamam ama hala annem tulum alıyo mesela biz bişi istemesekte heves ediyolar zaten

Son düzenleme:
cok saçma kendınız yapın herseyını elınden geldıgı kadarda aileler zaten içlerınden geldıkçe yapar yapıcaklarını...

siz alın annem aldı deyin annenede embih edin o almış gibi yapsın.

mrb canım bizde bilmiyorduk öyle bişi ama kaynanam hamileliğim boyunca resmen söyledi anane alır diye ve bizimkiler aldı hiç laf verme azına annen baban uygun fiyatla alsın bi tane 250 den başlıyo fiyatlar.şimdi sesi çıkmıyo daha hiç birşeyde almadı babanesi :S anca konuşuyo ofs:)

evet kız tarafı alır diye biliyorum işlerine gelince onu kız tarafı alır demeyi bilirler valla yeri gelirse sen de bizde de doğum yapan kadına bilezik tek taş vs alınır de :}

bende hamileyken kayınvalidem eşime demiş herşeylerini ben yapıcam,siz beğenin sadece diye..annemlerde biz yapalım diyordu hep..eşimin ailesinin durumu pek iyi değil,ev falan yaptırdılar,kaynım evlenecek onun masrafı var..birde benimkiler ikiz,iki kat masraf..onlara yük olmak istemedim,eşime biz alalım dedim..annemlerde ısrar edince ses çıkaramadık..maddi durumlarıda iyi zaten,yani kız tarafı almış oldu..

ama benim bildiğim de kız tarafı alır..

hiç bişi almak zorunda değiller. çocuk sizin çocuğunuz beşiğini ben almak istiyorum dersin. şimdiye kadar o taraf alır bu taraf alır dedilerde huzur mu bıarktılar alacak verecek ticaret ilişkisi sanki. kimin ne dediğine bakmayın sizin çocuğunuz kendi kararınızı kendiniz verin. ve yıkın şu adetleri kendi ailenizde rahat edin.

Biz evlenirken yıktık çokta rahat ettik :)

Valla kimse kusura bakmasin, adetlere göre ilk bebek cocugunun yatagini kiz tarafi almasi gerekir, kimse gocanmasin endogrusu da bu. Ben bir kac kisilerede sordum ve bizim ailedeki kuzenlerimde yengeleriminde anasi babasi yapmis. Sizlerinkinide yapiversinler cimrilik yapmasinlar, benim annemgilinde durumu cok fazla iyi sayimlaz. Ama maddi durumlari iyi olmasada bulup bulusturup yapacaklar. Zaaten herkes herzaman kendi menfanetini düsünüyor. Zaaten bizi bozan bati ülkerin yaptiklari moderin seyler. Ah o eski günler.
Konu da burda kapansin bence.

Valla kimse kusura bakmasin, adetlere göre ilk bebek cocugunun yatagini kiz tarafi almasi gerekir, kimse gocanmasin endogrusu da bu. Ben bir kac kisilerede sordum ve bizim ailedeki kuzenlerimde yengeleriminde anasi babasi yapmis. Sizlerinkinide yapiversinler cimrilik yapmasinlar, benim annemgilinde durumu cok fazla iyi sayimlaz. Ama maddi durumlari iyi olmasada bulup bulusturup yapacaklar. Zaaten herkes herzaman kendi menfanetini düsünüyor. Zaaten bizi bozan bati ülkerin yaptiklari moderin seyler. Ah o eski günler.
Konu da burda kapansin bence.

Yav bebek beşiğinin de adeti mi varmış?
Anneanne babaanne ne isterse hediye olarak getirir bizde..
Ama bebeğin kişisel ihtiyaçları anasına babasına aittir...

Bana da çok saçma geliyor.Obunu yapar , şu bunu yapar.Kim ne isterse alır , böyle işlerde beklenti yada zorunlukluk olmamalı. Bu sorumluluk bebeğin annesi ve babasındadır.

Bizdede ilk bebeğin beşiği yatağı hemen hemen herşeyini kız annesi yapar ama ben beişiği kendim aldım.Annem yatağını falan hazırladı, çok güzel nakışlar yaptırmıştı,başka bir sürü şey beşiğide almak istedi ama ben bırakmadım.Ben çalışıyorum yük olmak istemedim zaten çocuk okutuyorlardı.Kaynanamda almak isteseydi ben yine aldırmaz kendim alırdım. Yani imkan varsa kız tarafı alır ama şartta değil, kayınvalideyide ilgilendirmez.

benim kayınvalidem de hamile olduğumu öğrendiğinde..ee annene söylede başlasın hazırlıklara dedi gülerek bende dedimki anne sende başlasan iyi olur..ha ha bakarız demişti nasıl sinir olmştum.:84:.yakında beşiği kız tarafı alırda der bizimkisi..hiçbirşey yapmıyorlar ya,diğer taraftan annem başladı birsürü şeyler yapmaya.niye böyle bu kaynanalar:47:

ben olsam kendim alırdım,ohhh kafam rahat

kimse böbürlenmeyecek bunu da ben aldım diye :6:

o almalı bu almalı diye kurala bağlamak çok saçma bence. ama aynı şeyden iki tane olmasın diye dünürler oturup anlaşabilir. benim annem başka şehirde. buna rağmen iki dünür aralarında konuşup anlaşmışlar. kızımın oda takımını, arabasını, mama sandalyesini, giyeceklerini hep ortak almaya karar vermişler. bu konuda sğolsunlar beni hiç üzmediler. bana sadece oda takımını gidip beğenmek kalmıştı.

ama arkadaşlardan duyuyorum ilk bebeğin bütün ihtiyaçlarını kız annesi düzüyormuş. nedendir anlamıyorum üstelik bana saçma geliyor. hele yarışır gibi mecbur tutmak gibi durumlar çok çirkin bence

Back
X