• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk bebek beşiğini kız tarafımı alır erkek tarafımı?

biz adetlere filan hiç takılmıyoruz ama annem duymuş bir yerlerden bebişin beşiğini kız annesi yaparsa uğurlu gelirmiş diye... odasını herseyini aldık ama ısrarla yanımızda yatarken kullanılacak olan beşiği annem aldı.

canım allah sabır versin var böle uyus kaynanalar çok şükür bizimki öle değil biz kendimiz alıcaktık ama eşim abisi ve ablasının ilk çocukları olduğunda onlara büyüyen karyola almış ve kayınvaldem eşime abinin de sana alması lazım gerekirse ben sölicem dedi ve söledi gerçekten ama oda biraz cimri açıkcası park yatak düşünüyormuş meyer almak için halbuki benim eşim onlara büyüyen karyola almış. sonra biz eşimle bi karyola beğendik biraz tuzluydu biz kendimiz alırız dedik kayınvaldem izin vermedi abin karşılıycak bi kısmını dedi bi karyola ve şifonyer aldık eşimle ortak ödiycekler güya ama daha taksit verdiğini duymadım bu arada görümcem de park yatak almak istedi ama benim ailem önceden düşünmüş park yatağı biz alıcaz dediler kendiliklerinden ve aldılar da bu arada benim annem de bebişime bi çok kıyafet aldı saolsun kayınvaldem battaniye yaptı süslü püslü falan insanın içinden geliyosa yapıyo ama öle yok kızın ailesi alsın yok bilmem ne bunlar hoş şeyler değil herkes istiyosa kendisi yapmalı sonuçta torun bu üstelik benim ailemde ilk torun o yüzden benimkiler de çok özeniyo

hamileyim ilk bebeğim.kimseden beşik istemiyorum ama kaynanam kız ailesi alır demiş eşime.
şimdi söyleyin kızlar hangi taraf alır beşiği?

canım böyle şeyleri kafana takma doya doya yaşa hamileliğini bebişine yazık bir beşik yüzünden içinde üzgün durmasın sonradan pişman olursun bunları kafana taktığına soruna gelincede bir kız evden çıktıktan sonra annesinden hiç birşey istemek zorunda değildir kayınvalidene sorsana kocanın beşiğini anneannesimi almış kayınvaliden annesindenmi istemiş? bence bu soru ağızlarını kapatır. anneannede bişeyler alır ama kızının evine mobilya yollamak çok saçma bence elinde güzel güzel poşetlerle eli kolu dolu gelir benim bildiğim gönlünden ne geçerse Allah razı olsun denir. ne kadar ayıp sipariş vermişler resmen kocanda bişe demiyosa onada çok ayıp kendi çocuğunu başkalarına güvenerek yapmış sanki.

Bızde de besıgını bı taraf bebek arabasını bı taraf alır. Oyle de oldu ama onların begenısıne bırakmadık.Bebek arabası ve oto koltugunu begendık kendı annemler aldı. Besık ve uyku setını begendık esımın aılesı aldı.Kayınvalıdeme kalsa hıcbısı almaz ama annemlerden gore gore almaya basladı ıste.Ananem kunye alıcakmıs kızıma o da tutturdu ben de alıcam dıye. Annem de ben de alıcam dıyor.Ne yaparlarsa yapsınlar hepsı kabulum :)

walla bizde anne baba alır sadece yünden yanatak yapılacaksa döşek alt değiştirme minderi yastık yorgan ve bunnların nevresinlerini anneanne alır

canım allah sabır versin var böle uyus kaynanalar çok şükür bizimki öle değil biz kendimiz alıcaktık ama eşim abisi ve ablasının ilk çocukları olduğunda onlara büyüyen karyola almış ve kayınvaldem eşime abinin de sana alması lazım gerekirse ben sölicem dedi ve söledi gerçekten ama oda biraz cimri açıkcası park yatak düşünüyormuş meyer almak için halbuki benim eşim onlara büyüyen karyola almış. sonra biz eşimle bi karyola beğendik biraz tuzluydu biz kendimiz alırız dedik kayınvaldem izin vermedi abin karşılıycak bi kısmını dedi bi karyola ve şifonyer aldık eşimle ortak ödiycekler güya ama daha taksit verdiğini duymadım bu arada görümcem de park yatak almak istedi ama benim ailem önceden düşünmüş park yatağı biz alıcaz dediler kendiliklerinden ve aldılar da bu arada benim annem de bebişime bi çok kıyafet aldı saolsun kayınvaldem battaniye yaptı süslü püslü falan insanın içinden geliyosa yapıyo ama öle yok kızın ailesi alsın yok bilmem ne bunlar hoş şeyler değil herkes istiyosa kendisi yapmalı sonuçta torun bu üstelik benim ailemde ilk torun o yüzden benimkiler de çok özeniyo

bencede sen taraf ben taraf olmamalı cnm ıcınden gelıyosa almalı.Benım aılem bıraz daha dusuncelı bu konuda. Bebege kıyafet alıcaktık kaynanamlar alma hedıye gelıcek dedı. alma ay sonu alırız dedı. Deyıs o deyıs bı tek hastane cıkısı almıstı 4 parca o da premature bebekler ıcın olandanmıs.Gorumcem de kızından kalan gıyeceklerı getırdı.Annem 7 aylık oldugumda bır valız esya getırdı badı tulum pıjama hırka battanıye herseyını almıs saolsun. Mısafırlıkte soruyolar babannesı ne cıcıler aldın kızına dıye. O da utana sıkıla ananesı almıs saolsun dıyor.Gecen gun ınternete gırdık beraber bebege patık orıyım barı dedı.Şükür tartısmalı gunlerı atlattık kızımızı beklıyoruz

Biz herşeyi kendimiz aldık, ama ne şiş yansın ne kebap diyorsan, kendi beğendiğin gibi al, kayınvalidene de annem aldı de.

valla ben ilk defa duydum alır kız tarafı erkek tarafı muhabbetini...artık karı kocasınız ve sizin bebeğiniz bırakın kimin alacağını gücünüz yetiyorsa siz yavaş yavaş almaya başlayın...he anneanne yada babanne düşünür alır ona bişey diyemem...ama bunlar eskidenmiş..şimdi hele hele anne ve babada çalışıyorsa bence kendilerinin alması daha normal..

tabi bu benim fikrim..

annem zaten herşeyini almıştı sağolsun beşikte bize kalsın dedim aldırmadım izin vermedim yani..doldurmuş almış ne lazımsa.
kayınvalidemde diyorki ne öyle herşey alınırmıymış yiğit çıplak doğar..
imkan varsa neden alınmasın dedim şimdi milllet 6 aylıkken odasını düzüyor dedim.burun kıvırdı.
hala da herşeyinia lır annem bir tatile gidelim onlar gelsinler,gelmeseler bile kargoyla yoluyor..ayakkabılar,elbiseler...
bende inadına her seferinde annensi almış dedesi almış diyorum kayınvalideme kalsa hiçbişey almayacaktı..annemlerden göre göre daha 1.5 yıldır 1 pantolon tişört almış :))))

valla bebeğim bırak eşşek gibi alsınlar iki gün sonra unutulur aldı demezler yani öölede böölede aynı nasıl olsa bırak erkek tarafı alsın

bizde de öyle adet vardır ilk bebeğin yatağını (beşiğini) anane alır. Ama öyle şeyler eskiden mecburiyetti şimdi o kurallar geçerli değil eşler kendileri çalışıp kendileri düğün masrafını karşılıyorken bir bebek beşiğini de kendileri alır. Ha tabi anane babane tarafının durumları iyiyse ben alacağım derse ne güzel değilse öyle bir mecburiyet yok artık. annemler biz alacağız diyorlar mesela bebek yatağını... ben çalışıyorum çok şükür alabilirim ama hevesliler alsınlar...

benim annem de yapmaya başlamış örgüdür kıyafettir. künye alırım diyo torunuma. kayınvalidem sadece kıyafet almayın ben alırım diyo ama sadece diyo. ailemin durumu iyi alabilecek durumdalar. ama bizde öyle bi adet yok. ne halalarım ne teuzelerim enişteler istemedi öyle bişi. kayınvalidem ailemi banka gibi görüyo şunu bunu alır adettir diyo aldırıyo. söylüyo yani anneme. emirvaki gibi. ee annem zaten bilir ne yapması gerektiğini ama izin vermiyoki bi nefes aldırmıyo.
dün eşime çok kızdım tartıştuım hatta sinirimden ağladım. aradı o da annesini biz alcaz beşiği kimseye bişi deme adettir alın fln diye dedi. annesi de ama oğlum neden adettir alınır söyledir diye ısrar ediyo gıcık. oğlundan da 6 milyar para istiyo. bizimkiler vbize yardım ediyo. bunlar oğlundan alıyor.

canım yaaa kıyamam sana ben. valla okudukça benim bile sinirlerim alt üst oldu. sen şimdiden onun ağzını kendin tıka yoksa bunun istekleri hiç bitmez. şakaya getirip bizde adet değil anne adet olmayan bişeyide benim ailemde yapamaz de. hem birazda eşini sıkıştır bence o desin anne kimseden bişey istemiyoruz biz bizim hevesimşz var kendimiz alcaz çocuk bizim çocuğumuz falan desin. hem belki anneanesi alcak belki niye emrivaki yapıyoki allahım ıslah etsin inş. o insanı. sanada sabır versin tatlım. takma sen kafana allah herişi yoluna koyar sen şimdi bebişini düşün sadece

Bizde ilk bebekde bebekle ilgili şeyleri kızın annesi alır. Benim ilk çocuğumda karyolası hariç geri kalanını annem almıştı. Şimdi 2. bebeğime hamileyim. Bu sefer her şeyini kendim karşılıyorum.

ALLAH aenin o kaynananaa akıl fikirrrr versinnnnnn onaneee ama neyseeee evettt cnmm bizdede ilk beşiğii ananeee alırr ben bebek odası almayıı düşündüğüm içinde annem yatak odasına küçük bi pusett alırrrrr cnmm içinden nasıl geçiyosaa onu yaappppp

biz kendimiz aldık hepsini kimseden beklemedik odasında herşeyi hazır halısına süsüne varana kadar aldık (mevlütte bana ait tabi ) . ben çok kızıyorum kız annnesi alır lafına sanki onların soyadını taşıyor. kimin içinden geliyorsa o alsın . ama başka bişey almadık kıyafetti battaniyeydi annemler aldı kayın validemde alıcak bişeyler yani biz odasını hazırladık bebişimizi onlar giydirecek .

pek bilirler zaten işlerine geldimi adeti töreyi benim kayınvalidemde hep adetlerini tutar ama ne hikmetse adetlerin en ağırı hep kız tarafının bebeğin herşeyini kız tarafı yaparmış onlarda bide yetmezmiş gibi kayınvalideme kayınpederime görümcem kaynım eltim neyim varsa hepsine bohça düzecekmişim neymiş doğum yapmışım varmı böyle bi saçmalık siz bana yapın yapılacak bişi varsa herkesin adetiyse kusura bakmayın bizde böyle bi adet yok bohça filan beklemeyin dedim bende yaptırmak istedikleri herşeyi adet diye sürüyolar önümüze herkes içinden ne geliyosa onu alır verir kız tarafının torunuysa oğlan tarafınında torunu aman saçma sapan şeylerle nasıl geriyolar insanı boşver canım takma kafana herkesin imkanı neyse okadarını alır koyar daha iyisini istiyolarsa kendileri yapsın :49:

pek bilirler zaten işlerine geldimi adeti töreyi benim kayınvalidemde hep adetlerini tutar ama ne hikmetse adetlerin en ağırı hep kız tarafının bebeğin herşeyini kız tarafı yaparmış onlarda bide yetmezmiş gibi kayınvalideme kayınpederime görümcem kaynım eltim neyim varsa hepsine bohça düzecekmişim neymiş doğum yapmışım varmı böyle bi saçmalık siz bana yapın yapılacak bişi varsa herkesin adetiyse kusura bakmayın bizde böyle bi adet yok bohça filan beklemeyin dedim bende yaptırmak istedikleri herşeyi adet diye sürüyolar önümüze herkes içinden ne geliyosa onu alır verir kız tarafının torunuysa oğlan tarafınında torunu aman saçma sapan şeylerle nasıl geriyolar insanı boşver canım takma kafana herkesin imkanı neyse okadarını alır koyar daha iyisini istiyolarsa kendileri yapsın :49:

benim kayın validemde kızlarının ilk çocuklarına bohça yaptığından bahsetti bizde öyle şey olmadığı için baştan anlamadım bizde öyle şey yok dedim ne elınırsa bebeğe alınır başka kimseye alınmaz dedim bitek annem bizim geline istediği için penye pijama takımı aldı ( annemler erkek tarafı oldukları halde bebeğin odası dahil kıyafetine varana kadar herşeyini aldılar ) aaa onu kız annesi alır dedi halbuki ben o alsın diye dememiştim netekim zaten pijama takımımı annem aldı

Back
X