Kan sulandırıcı iğne yapıyorum canım.
neden canım .pıhtılaşmamı var.ilk gebeliğinmi.
3. gebeliğim. 1.si kalp atışları durdu, 2.si canlı doğum şansı olmaması nedeni ile sonlandırıldı. Doktorum da önlem amaçlı verdi iğneyi. Bazı kadınlarda kılcal damarlar ince olabiliyomuş ve bu nedenle bebek beslenmiryomuş. Bunun için kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum canım.
çok geçmiş olsun canım.ne kadarlıktı meleklerin kaybettiğinde.sorunlu gebelik için bir doktora mı gidiyorsun takip doktoruna mı? bazı doktorlar sorunlu gebelikler konusunda uzman oluyorlar ya onun için soruyorum.ben normal gebelik doktoruna gidiyorum.
Teşekkür ederim canım, zor günlerdi ama o günler olmasaydı şuanın kıymetini belki bu kadar bilemezdim. Hayırlı ve sağlıklı evlat için dua ettim, kısmet değilmiş. Bu bebğim sağlıkla gelsin, hayırlı evlat olsun inşallah. Doktorum Çapa'da perinatoloji bölümünde öğretim görevlisi, Prof.dr. Alkan Yıldırım. Zaten 2.gebeliğimde erken fark etti, canlı doğma şansı olmadığından sonlandırıldı. Çok memnunum kendisinden, işinin ehli olmasının yanı sıra insan olarak da çok iyi. Böyle bir durumda mesleki bilgisinin yanı sıra yaklaşımı da çok önem taşıyo çünkü. Muayenehaneden çıktığım zaman hafiflemiş çıkıyoruz ve bu doktorum sayesinde...
Senin ne kadarlıktı meleğin? Önlem olarak bişey yapıyo musun?
senin meleklerinin kaç haftalık kaybettiğini yazmamışsın ama herhalde 7. haftalarda falanmıydı erken dedin çünkü.benim sayfama girersen öykümü okuyabilirsin.orada biraz detaylı yazmıştım.20 haftalıktı.doğuma girdiğimde bebeğim yaşıyordu ama suyu kalmadığı için sonlandırdı gebeliği doktor.yaşama şansı hiç kalmamıştı((
önlem olarak şuanda idrar tahlilleri yaptırıyorum sürekli.doktorum istemesede ben gidip başka hastanede yaptırıyorum.özellikle rahatsız edecek yanmam v.s varsa.doktorum kaynarcada ben gebzede.o yüzden her yanmada oraya gidip tahlilde yaptırmam eziyetli oluyor.problem çıkarsa doktorla görüşüyorum.5.haftada enfeksiyon çıktı.antibiyotik kullandım.9.haftada tekrar oluştu yine antibiyotik kullandım.Allah yardımcımız olsun neye inanıp kime güveneceğini bilemiyor insan.
doktorum 4.aydan sonra ayda bir düşük önleyici iğne yapacağını söyledi.onun dışında herhangibirşey yapmıyorum.
benim doktorumda rahatlatıcı konuşuyor ama ben ilk bebeğimi doktor hatasından kaybettiğim için her söylene araştırmadan pek inanamıyorum.( tabi pinpirik modunda değil)böylesi daha iyi oluyor ama.içimin rahatlaması gerekiyor.aksi taktirde hep soru işaretleri üzüyor insanı.
bende gecen sene bugun 20 haftalık bebeğimi kaybettim.. kalbi durmuş. suni sancıyla doğum yaptım.. cok acıydı.. Rabbim kimseye yasatmasın seni çok iyi anlıyorum
Canım 1.si 8 haftalık kalp atışı durdu, 2.si 13 haftalık sonlandırıldı. Ben doktoruma çok güveniyorum ama bu güne kadar güvenimi boşa çıkarmadı.Çok üzücü bir durum seninki. Her geçengün daha çok bağlanıyoruz. Ama araştırma yapman iyi. Hatta senin yerinde olsam 2 doktora birden giderim. Zaten tahlillerin için başka hastaneye gidiyormuşsun. Bu sefer alıcaz bebişleri kucağımıza içimizi ferah tutalım...
inşallah canım .bebeklerimizi kucağımıza alacağımıza inanıyorum bende.20.haftaya atlatsam daha rahatlayacağım sanırım.daha inanacağım.aslında stres yapmıyorum.sadece temkinli davranmaya çalışıyorum.
canım bide çok gerginim ben ya.durup durup bişilere sarıyorum.sende öylemiysin ilk zamanlar yada şimdi.ne bileyim.hiç bişi yokken eşime sarıyorum.adet olacağım zamanlardaki gibiyim.(( eşim içinde üzülüyorum . (( bu gece çok kötü kavga ettik. ((
kızlar benim de ilk hamileliğim 27 haftalık hamişim çok heycanlıyım :) oğlum 1040 gr ve boyu da 35 cm. çok hareketli bir dönemdeyiz :)
Canım hormonların etkisidir. Bende de oluyo. Bir de kaybetme korkumuz var başka şeylere sarıyoruz. Eşim bir akşam geç gelmişti onların memleketine gittiğimizde. Kuzeniyle görüştü,ben de yalnız kalmadım kayınvalidem,kayınpeder,görümce,babaanne hepsi yanımdaydı. Ama beni yalnız bıraktı diye sabaha kadar ağladım. geldi özür diledi susmadım bir türlü. Ya başıma bişey gelirse o yanımda olmazsa diye çok ağladım. Ama eşimin hiçbir suçu yoktu. Bence eşinden özür dile içinde bulunduğun durumu anlat. Söylediklerinin hormonlardan kaynaklandığını sana kırılmamsını anlamasını rica et. Eşlerimiz de bizim bebeklerimiz, bunu unutmamaız lazım.
Canim baristik esimle ama ben uzulunce ustume daha cok geliyorbebege zarar vereceksin die.azicik fevrilessem o da gerilio hemen.sakin olacksin dio.bu benide daha da sinirlendiriyor.sonra cikmaza giriyoruz ikimiz birden.uff neyse hayirlisi olur insallah.bebegimiİ dusunnce mutlu oluom neyseki.cnm senin bebegini cinsiyeti ne.biz 2haftaya ancak ogreniz hrhalde.ilki erkekti.
Canim baristik esimle ama ben uzulunce ustume daha cok geliyorbebege zarar vereceksin die.azicik fevrilessem o da gerilio hemen.sakin olacksin dio.bu benide daha da sinirlendiriyor.sonra cikmaza giriyoruz ikimiz birden.uff neyse hayirlisi olur insallah.bebegimiİ dusunnce mutlu oluom neyseki.cnm senin bebegini cinsiyeti ne.biz 2haftaya ancak ogreniz hrhalde.ilki erkekti.
Maşallah oğluna. ben de dün kontroldeydim. 800 gr olmuştu. Büyüyorlar, daha dün 5gr ,10 gr oldu diyodum...
Doğum zamanımız aynı galiba:)Hayırlı doğumlar dilerim, benim oğluşta ayın 6 sında kontroldeydim kilosu 760 gr. boyunada 33 cm dedi,senin boyu kaçmış acaba?benimki biraz kilosu boyu az mı acaba ki
beim oğlum olacak kısmetse.
Eşler üstüne gelince sakinleşebileceğimizi sanıyolar. Ama dediğim gibi ben takmamya başladım. Sonuçta o da kendi çocuğuna zarar gelmesin diye uğraşıyo. Sana hamilesin diye başka şeyleri yapmamnı söylüyorsa, kendini üzme demeye de hakkı var. Benim hamileliğimin ilk günlerinde yerimden kaldırmadı. Öğrenciyim ben okula göndermedi (düşük tehlikem vardı) ama arada giderim diye düşünyodum. Fakat temizliği de yaptı,ki eşim tam bir taş fırın erkeği olarak tabir edilebilir. Yemek yapmadım, o yaptı. Elinden geleni yaptı diye düşünyorum. O bunları yaparken ben de oğlunu etkileyecek bişey yaparsam kızmak hakkı. Ben de kızardım çünkü. Bağırdığında falan ben dinlemiyodum bile artık. Haklısın aşkım diyorum. Bir de ben sinirlendiğim zaman fark etmiyorum, uyarması güzel. Senin eşin de seni uyarıyo fena mı? boşverrrr. Bebişi düşün.
Aynı sorun bizde de var.yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm.
canım hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin oğlunu.isim düşündünüz mü.bizde bu gün doktora gittik ama daha cinsiyet için çok erken .sen kaçıncı haftada öğrendin cinsiyetini.benim bir sonraki randevum 16.haftada.o zmzn kesin öğreneceğiz.
tavsiyelerin için teşekkür ederim.kesinlikle deneyeceğim bu şekilde düşünmeyi.aslında sakinleşince düşünüyorum da sinirliyken zor oluyor.sanırım ilk 3 ay biraz daha gergin geçiyor.ilk gebeliğimde bu şekildeydi ilk aylar daha gergindim.benim eşimde, işte tüm gün çalışıyor , eve geliyor birde yemek yapıyor mutfağı topluyor bulaşıkları yıkıyor çöpleri atıyor.bense tüm gün yatıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?