Ilk bebişi olacak 2012 aralık anneleri...! :):)

Bugün sağlık ovagına gittim..cumagünü cagırmıslardı...
3 tüp kan aldılar tüm herseye bakıcaklarmıss...
yaptırmayan merak eden varsa..bi saglık ocagına gidin derim.hamilerle cidden ck ilgililer:))
10uncu haftanın içindeym bende...yarın yeni dr umla tanısıcam dua edin bana:)

slm kizlar, benim de ilk hamileligim cok heycanliyim ve tabi ki de tedirgin insallah rabbim hepimize kucagimiza almamiza nasip eder. Bana doktur iki li testi 11. haftayla 12. haftanin arasinda gel dedi bakalim hayirlisi...

cnm senin adına çok sevindim.maalesef ben bebeğimi kaybettim çok üzgünüm.rabbim sizin mutluluğunuzu bozmasın.benim için dua edin..

canım gerçekten çok üzüldüm. seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de 2 tane kaybettim ama 3. hamileliğimi yaşıyorum. Allah'a dua ettim hep sağlıklı ve hayırlı bir evladım olsun diye, belki sesimi duydu da böyle oldu. Daha sağlıklı ve hayırlı bir bebek için bunları yaşamak gerekebiliyo. Benim doktorum hiç ara verme, hatta hemen kal, üzülmemiş olursun demişti. Onun dediklerini uyguladım. Şimdi 2 ay dolacak nerdeyse ama hala sağlıklı ve hayırlı bir bebek için dua ediyorum. İnşallah sen de hemen hamile kalırsın, bunun acısını unutursun...

slm kizlar, benim de ilk hamileligim cok heycanliyim ve tabi ki de tedirgin insallah rabbim hepimize kucagimiza almamiza nasip eder. Bana doktur iki li testi 11. haftayla 12. haftanin arasinda gel dedi bakalim hayirlisi...

Ben de 2'li test için 3 haziranda gidicem kısmetse. Aramızda 2 gün fark var. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişleri... 3 ayı doldursam rahatlicam ama geçmiyo ki günler

çok sağol cnm.allah inş bu bebeğini nasip etsin sana sağlıkla.banada yeni bebek nasip etsin inş.bende çok ara vermeyi düşünmüyorum

2li testler yanıltıcı olabiliyormuş diye duydum kızlar benim bi arkadaş yaptırmamış bu yüzden.bebkte sorun var deyipte gayet sağlıklı bi şekilde doğanlar oluyormuş.Allahım hepimize güzel şeyler duymayı nasip etsin onlara sağlık sıhhat versin, onları korusun.

kan sonuclarımı aldımm...
biraz kan degerm küçük cıktıı..
o kadarr..sabah da yeni dr uma giittiim.bebegm ck sükür iyii..büyümüş 2,5 cm olmuşş..elleri ayaklarıı belirmiş hepp..
yerim ben fındık kurdumuu

Maşallah bebişine.Kan değerlerine canını sıkma,herşeyin takviyesi var nasılsa. Ben de bugun doktora gittim, bana doktorum fırsat buldukça uğra, gör için rahat etsin demişti sağ olsun. Ben de bu hakkımı sonuna kadar kullanıyorum, ortalama 2 günde bir gidiyorum. Benim bebiş de 2 cm olmuş. 3 gün önce 1 gün ileri çıkmıştı. Şimdi 2 gün geri çıktı, cnm sıkıldı. Ama doktor çok normal 1 gün ileri 2 gün geri dedi. Zaten hareket ediyodu çok ondan boyunda farklılık olabiliyomuş. Sen doktorunu neden değiştirdin? Memnun musun yeni doktorundan?

2 günde bir ultrason mu...zararlı değil mi canım?

2 günde bir ultrason mu...zararlı değil mi canım?

Canım doktor zararlı bakmayalım gibi bişey söylemedi. Benim bildiğim kadarıyla da TV 'den bile daha az radyasyon yayıyo. Ultrasonda olmasan bütün gün internetteyim. Bir de TV açık üstelik. Yani engelelyemiyoruz ne yazıkki. Allah'a emanet gidiyoruz...

selam...benim de 30 mayısta 2li testim olacak:)ben de bilmiyorum ne olduğunu..haberleşiriz burdan:)

Kızlar ben geçen hamileliğimde 2li test yaptırmaya gittim ama ne yazıkki tamamlayamadık testi. İlk önce doktor ayrıntılı ultrasonda bakıyor. Baş-popo uzunluğunu ölçüyo (en az 50 mm olması gerekli testi yapabilmek için) en önemlisi ense kalınlığını ölçüyor. Burnuna vb bakıyor. Ultrasondan sonra 24 saat içinde olması şartıyla kan veriyorsunuz ve bu değerler ve ultrasondaki değerler karşılaştırılıyor ve risk ölçülüyor. Ense kalınlığına bakılmasının sebebi Down sendromlu çocukaların enseleri kalın oluyormuş, burun kemikleriyle de alakalı bir farklılık varmış. Başka neleri ölçüyolar bilmiyorum. Benim randevum da 3 haziranda yaptıranlar paylaşırsa çok mutlu olurum ama sanırım ilk randevusu olan 30 mayıs...

teşekkürler paylaştığın bilgiler için...ben de 30 mayısta (2li testim o gün olacak)deneyimlerimi yazacağım burdan..benim tek endişem bu testlerin yanıltıcı olması..benim arkadaşım için bebeğin sorunlu demişlerdi sağlıklı bi bebişi oldu...yani bu endişeler yüzünden kafam çok karışık(

Endişelenme canım, insan faktörü etkili bu testte bu yüzden yanıltıcı. Ense kalınlığı vb. ölçülüyor ve deneyimsiz bir kişi bunu yanlış ölçebilir. Ultrason doktoru çok önemli. Birsürü test yaptırıyoruz, benim doktorum istediğin yerde yaptır ama 2li test için 2 labaratuar adı verdi mutlaka orda yaptır demişti sonucun hassasiyetinden dolayı. Ama 2li riskli çıkarsa, 3lü yapılır, o da riskli çıkarsa 4lü yapılır. Baktın ki risk var başka doktora gidersin emin olana kadar. Amniyosentez yapılır, CVS yapılır ... İstanbul'da yaşıyorsan Çapa'ya falan gidersin, heyete çıkarsın. Yani emin olmadan hareket etmezsin canım. Şimdiden endişelenme, keyfini çıkar hamileliğin. Sonuçta şimdiye kadar yaşadığımız en güzel duydu hamilelik :)

kızlar hiç endişelenmeyin ben ikili test yaptırdım hiç bi sorun yok kan ve idrar tahlili yapılıyor benim kan değerlerim çok iyi çıktı ben özelde yaptırdım testi 3 saat içinde çıkıyo sonuçlar yalnız idrarda lokosit değeri azcık yüksek çıktı yani idrar yolu enfeksiyonu onun içinde ilaç kullandım bir problem yok şimdi inş sizin sonuçlarda güzel olur siz içinizi ferah tutun gerisini Allah a bırakın sonuçta şöyle düşünmek lazım Allah yavrumuza eğer bir ömür bağışlamışsa her ne olursa olsun kucağımıza almak kısmet olacaktır ama eğer bağışlamamışsa isterseniz yattığınız yerden kalkmadan 9 ay geçirelim yada kraliçeler gibi bakılalım belki aynı sonucu alamıcaz ve kaybedicez dua edelim Allah hepimizin yavrularını kucağına almayı nasip etsin şuan yapabileceğimiz başka bişey yok...

Senin 10. haftanın içinde gözüküyo, 2li test için 12. haftada olması gerekiyodu. Bide 2li testte idrar testi yapmıyolar diye biliyorum ?????

Senin 10. haftanın içinde gözüküyo, 2li test için 12. haftada olması gerekiyodu. Bide 2li testte idrar testi yapmıyolar diye biliyorum ?????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…