Kızlar ben geçen hamileliğimde 2li test yaptırmaya gittim ama ne yazıkki tamamlayamadık testi. İlk önce doktor ayrıntılı ultrasonda bakıyor. Baş-popo uzunluğunu ölçüyo (en az 50 mm olması gerekli testi yapabilmek için) en önemlisi ense kalınlığını ölçüyor. Burnuna vb bakıyor. Ultrasondan sonra 24 saat içinde olması şartıyla kan veriyorsunuz ve bu değerler ve ultrasondaki değerler karşılaştırılıyor ve risk ölçülüyor. Ense kalınlığına bakılmasının sebebi Down sendromlu çocukaların enseleri kalın oluyormuş, burun kemikleriyle de alakalı bir farklılık varmış. Başka neleri ölçüyolar bilmiyorum. Benim randevum da 3 haziranda yaptıranlar paylaşırsa çok mutlu olurum ama sanırım ilk randevusu olan 30 mayıs...
Evet bende öyle biliyorum.. bakalım ne olucak randevudan sonra payalaşırım sizinler.. çok merak ediyorum ne olacağını dua edin kızlar.. hepimizin bebişleri sağlıklı bir şekilde doğsun inşallah..
İnşallah. En büyük temennim sağlıklı ve hayırlı bir bebiş. Cinsiyet de belli olur belki 12. haftada. Hiç içinize doğan bişey var mı? ben sanki ulrtasonda %100 görülmüş gibi oğlum olacağını hissediyorum. Ama rüyamda kız gördüm. Benim gibi hisseden var mı?
Valla bende bebeğimi severken karnımı okşarken hep kızım diyesim geliyo ama tabiki allahtan hayırlısı, o neyi verirse benim başımın tacı :)
Senin 10. haftanın içinde gözüküyo, 2li test için 12. haftada olması gerekiyodu. Bide 2li testte idrar testi yapmıyolar diye biliyorum ?????
:) hayırlısı olsun.. bakalım takip ediyoruz neler olucak.. ikili testini yaptırdınmı?
:) hayırlısı olsun.. bakalım takip ediyoruz neler olucak.. ikili testini yaptırdınmı?
doktor 2li test diye yaptı kaç sayfa rapor çıktı hepsinin değerlerini tek tek inceledi bilmiyorum ama haftaya kontrolüm var zaten bi sorarım olmadı benimde kafam karıştı şimdi...
kızlar ikili test yaptıran yada günü verilen var mı?
Doktor bana 30 mayısa gün verdi. hem ultrasona alıcak.. hemde ikili test yapılacak..
Benimde ilk bebeğim meleğim bitanem canım kızım 26+1 haftalık
aşırı duygusallık başladı bi bebek sesi duysam ağlıyorum
normalmi bu sizce
Slm, 11. hafta dolmadan yapılmıyor test. ben diğer hamileliğimde 11. haftanın dolduğu gün gitmiştim, ama küçük çıkmıştı 5 gün sonra gelin demişti. Ama meğerse bebişimin problemleri varmış. Şimdiki hamileliğimde de aynı şeyi yapmayı düşünüyorum 11. hafta dolduğu gün gidicem doktora kısmetse :)
selam arkadaşlar
ben bugün 11 haftayı doldurdum.inşaallah 08-12-2012 gibi bebişimi kucağıma alacam..haftaya 2 li testimiz var...ilk bebğim..bu zamana kadar düşük tehlikesi vardı.ama 2-3 hafta önce bu sıkıntılar kalktı...haftayı,yani 2li testi heyecanla bekliyorum...hepinizide öpüyorum...
bayanlar bu hesablamaya göre benım 12 haftalık ama doktorun dedıgıne göre 11 haftalık cıkıyor
Benim de bebegim geliyo aralikta saglikla gel annen sıkı tutun bana busefer gitme sende koru kardesini melegim benimle kalsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?