Ilk buluşmada anlaşılır mı?

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.526
2.975
333
Iyi gunler arkadaşlar. Geçenlerde tanıdık vasıtasıyla iki kişiyle üst üste görüşmek durumunda kaldım bir gün arayla. Ilk görüştüğüm çocuk iyi hostu ama bazı yönlerden uyumsuzduk. Ama bana karşı halini tavrını beğenmiş tim. Uyumsuz olduğu konu ise boy ve bankada yani faizli bir ortamda çalışması idi. ( dini açıdan bankada çalışmak pek uygun görünmüyor). Sonraki gün görüştüğüm çocuk da hiç bu türden sorunlar yok ama bana yaklaşımı biraz soğuk. Ilk görüştüğüm çocuk olmayacak saydigim nedenlerle zaten bir daha görüşme talebinde bulunmadı. Ikinci görüştüğüm çocuk bugün yeniden görüşmek istedi ama (ilkiyle sanırım ister istemez kıyas ettim) hali tavrı ilk görüştüğüm çocuk gibi sıcak değil. Acaba ilk görüşmede ilişkinin seyri anlaşılır mı? Yoksa görüşmeye devam mı etmeliyim?

Bankada çalışanlar cehennemlik o zaman.
Gönül bu işte bankada çalışana kaymış gibi, kıyasladığınıza göre.
Ayrıca, şimdiki kişiyle kriterleriniz uyuyorsa sorun yok demektir.
Sıcak olmasını beklememelisiniz (Evlenmeden öyle samimi yakın olmak dini açıdan uygun değil.)

Bankacılık dışında her işi yapan namuslu mu oluyor? Onlar müslüman da bankacılar mı eksik müslüman oluyor??
Klişe klişe klişe.
Ben derim ki kişi önce kendine bakmalı bunu kıyaslamak için.
Konuna dönecek olursak da ilk görümede izlenimler belli olur. Tekrar görüşme talebi gelmediyse anla ki çocuk beğenmemiş. Geldiyse beğendiği anlamına da gelmez ama bir şans daha verip daha yakından tanımak istiyordur. En azından olumlu bir gelişme diyebiliriz.

buralar karışır bankacılık faiz haram vuhuuuuu

Karismamasi lazım çünkü kaç hocaya sordum hepsi diyor ki tam helal de diyemeyiz tam haram da. Kişinin başka bir yerde is bulması olanaksizsa o zaman helal sayılır deniyor.

Bu topikte ne zaman dini konularda hassas davrananlara saygı gösterilecek acaba?

bence kıyaslayacak başka özellikleri olmalı,
dürüst, güvenilir, çalışkan, vs gibi.

ilkinin yaklaşımını begendiğini fakat kriterinin uymadıgını söylemiştim o zaman unut onu derim cunku herşey yaklaşımdan ibaret olmamalı. 2nci arkadaşın yaklaşımı diğerin gibi olmayabilir tabiki her insan farklıdır ayrıca daha yeni tanısıyorsunuz ne kadar kendini açabilir belki çekindi belki uygun bulmadı belkide ileride birbirinizi tanıdıkca sana daha yakın olacak ilkini aratmayacak? Kısacası evlilik programlarında bile kritere bakılarak çaya cıkılıyor uyuyorsa sana tanıs zaman geçir zaman herşeyi gösterir

Bu topikte ne zaman dini konularda hassas davrananlara saygı gösterilecek acaba?
canım ben sana ne dedim bu belli bişey daha bu sayfalarcaaaaaaaaaaa sürer gider çok konuşmak rahatlamak isitosan özelden falan mesajlaş birileriyle bu dine saygısızlık değil bu fikir ayrılığında olan milyonlarca insanın aynı çatı altında yaşabileceğinin göstergesidir

Faiz haramdır bankada çalışmak niye haram olsun olayı sen çok yanlış anlamışsın.

Ben de bilmiyordum ama bankada çalışmak dini açıdan uygun görünmüyormus. Isterseniz sorabilirsiniz bi hocaya

valla bana da sevgilim lik bikac bulusmadan ne kadar soguktun olmayacak sandim dedi
simdi de ne kadar sicakanlisin hic senin kadar samimi iyi niyetli arkadasim bile yok diyor
ilk bulusmalarda cunku daha cok gozlemliyordum izliyordum bi de sonraki bulusmalarda heyecandan sacmalamamak icin de biraz soguk durum ondan oyle anlasilmis o da cekiniyorsa belki ondandir
bence biraz daha gorusmelisin kesinlikle

Evet ama mesela dini açıdan uygun olmayan bir şey olduğunda ben cikismiyorum kimseye. Başkalarından da bu saygıyı bekliyorum sadece

Öncelikle ilk adayı bankada çalışiyor diye elemenizi acikcasi cok gereksiz buldum. Bir insanın namusuyla,emegiyle kazandigi her kurus helaldir .
Keske once siz kriterlerinizi bir gozden gecirseniz adaylari elemeden once. Bir insani tamamen tanimak elbette ilk goruste mumkun degil elektrik aldiysan bir sans verir tanirsin hemen evlenilmezki zaten umarim hakkinizda hayirlisi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…