Ilk buluşmada anlaşılır mı?

Kk da neredeyse gün aşırı hocalarla ilgili konu açılıyor. İnsanların ya okuma yazması muhakeme yeteneği yok bu hocaların her dediğine inanıyorlar, ya da cidden okumuş cehalet diye buna deniliyor

Kk da neredeyse gün aşırı hocalarla ilgili konu açılıyor. İnsanların ya okuma yazması muhakeme yeteneği yok bu hocaların her dediğine inanıyorlar, ya da cidden okumuş cehalet diye buna deniliyor

Kime danisacagiz ne yapacagiz söyle de onu yapalım bari.
Ya hocaya danismaktan niye bu kadar nefret ediyorsunuz ben anlamıyorum.

O zaman günah olmadığına dair bana bi açıklama yapın sizi dinleyeyim. Hadi bekliyorum

bankada faızlı ortamda calıstıgı ıcın sıcak kanlı guler yuzludur
yahu konu sahıbı ...
madem bankada calısıyor faızlı ortam sıze uygun degıl ,neden en bastan gorustunuz ? en bastan kabul etmeseydınız?
bende malı musavırım allah affetsın ne dıyım yanı
butun meslek grupları ıcın gecerlı bu ...
daha genıs acıdan hayata bakmanızı tavsıye ederım.
siz once ahlakıyla durustluguyle ılgılenın
dıyelım kı kısı ozel sektorde calısıyor
patronu faızle calıstırıyor o ısyerını ?
bu sekılde evlenılecek adam secılmez
eger sızın ıcın onemlı unsursa en basından gorusmezsınız

O zaman günah olmadığına dair bana bi açıklama yapın sizi dinleyeyim. Hadi bekliyorum
Hmmmm düşüneyim 1 dk cancagızım acaba kuran okuyup kendin mi yorumlasan dinini¿
Ya daaa
Kendi düşüncene ve inançlarına göre mi şeey etsen kii

Yok yok
Bence sen hocalara devam

Kimseye danışma arkadaşım aç kuran oku faiz yemek haram diyor mu tamam haram ozaman de faiz yeme sonra sana banka çalışanıyla evlenmek iyi değil diyen hocanın lafını mantığıda bi süzgeçten geçir düşün faize aracı falan olmuyor bu insanlar bankanın bi kuralı var işlemlerde yada kredide belli faiz oranı belirliyor bunu biz müşteriler bilerek gidip banka memurundan hizmet alıyoruz bu biz müşteriler ve bankanın sahibiyle bankayla sorunumuz... o memur benim boğazına yapısıp zorla hizmet yada kredi vermiyor ...
Tamam dini konularda sizden daha bilgili olduğunu düşündüğünüz insanlardan fikir alırsınız bu normal ama sizinde mantığınız işlemeli biraz ... Bak belkide bu tip hocalar yüzünden mutlu bi yuvayi elinin tersiyle ittin ... burda karşı düşüncede olanlara kızma onlar senin hata yapıp bi fırsatı kaçırmış olabileceğini dusundukleri için sana bu yorumları yapıyorlar

Ben de bilmiyordum ama bankada çalışmak dini açıdan uygun görünmüyormus. Isterseniz sorabilirsiniz bi hocaya

Sormaya gerek duymuyorum, çünkü akla mantığa yatmayan bir şeyin dinde yeri olmaz. Sen git sabahın köründe kalk, saatlerce çalış, alın teri dök ama banka diye uygun olmasın. Kazanılan para helal paradır bana göre. Sorduğunuz hoca ya bilgisiz ya da kendi din kurallarını koymuş.

Insanların hassasiyetleri niçin bu kadar rahatsız ediyor sizi anlamıyorum ya?...
Hassasiyet adı üstünde ne kadar kendi 'geniş' düşünceni ifade etsen de o 'sığ' düşünceyi yok edemeyeceksin durma burda git o zaman....
Dini konu açmak tamam yasak ama arkadaşımız konunun içinde öyle bir şey belirtmiş detay olarak. İlla da ona takılacaksınız. Faizin Allah ve Resulune savaş açmak olduğunu (ayetle sabittir) bilen bir insan neden bankada çalışsın neden bankacıyla evlensin. Yeter bi rahat bırakın ya!

bıde boyle konu acanlara sormak ıstıyorum :)
acık senetle alısverıs yapıyorlar belırlı mıktar faızıyle taksıt taksıt oduyorlar ona bakılırsa bunuda yapmamalı...
eş secımı bu kadar kolay olsa keske...

ardarda yaptığın bu görüşmeleri bi erkek olarak ben öğrenseydim, bidaha asla görüşmezdim seninle. çok ahlaklı olmakla ilgili takıntıların var fakat iki kişiyle evlilik niyetiyle dahi olsa aynı dönemde görüşme yapman çok ayıp olmuş. bence ikisiyle de devam etme artık

Muakeme yeteneği olsa zaten suan islam dini terörle pedofoliyle anılır olmazdı ...Dine en büyük zararı gene biz veriyoruz kurani hakkıyla okuyup anlayamadigimiz icin

Ben faizde yanlış/günah bir durum görmüyorum. Zira Kuran'daki faiz kavramında enflasyon ve küreselleşme , serbest piyasa ekonomisi kavramları yok, daha çok tefecilik stili faizden bahsediliyor. Artık hem paranın 1 yıl önceye oranla aynı ülke içindeki değeri var, hem de diğer ülke paralarına göre değeri var yani ekonomi kavramı 1500 yıl öncekiyle aynı değil, mesele alıp satmaktan ibaret değil.

Sonuçta ben bankaya paramı işletmesi için veriyorum, karşılık olarak onların da kendine pay biçmeleri normal. Banka da bana bedavadan para vermiyor zaten, paramdan ettiği karın bana düşenini veriyor. Paradan aldığım kar da zaten beni zengin yapmıyor, enflasyon karşısında alım gücümü sabitliyor. Parayla yatırım yapmamak enflasyon karşısında sıfıra inmesine izin vermek demek. Burda haksız bir kazanç yok, zira bir kazanç yok çünkü para daha fazla olsa da alımgücü aynı veya daha az, enflasyon oranına bağlı olarak.

Kapitalist ekonomi o zaman tümden cehennemlik, içinde yaşayan bizler keza. Kurlara karar veren Merkez bankası da, bankalarla iş yapan tüm işyerleri, maaşı onlara yatıran işyerleri, tüm devletler, ordan maaş alan insanlar yani herkes. Kapitalist düzende ne , ne kadar günah/günahsız hocanın anlayamayacağı kadar karmaşık bir konu, ekonomi okumuş birine sormak gerek.

Son düzenleme:

Burada sizin tabirinizle 'genis' düşünen insanlar faizin haram olduğunu biliyor. Adam orda ekmek parası için saatlerce çalışıp helal para kazanmak için alın teri döküyor. Kalkıpta buna kimse haram diyemez.

Konu sahibi arkadaş madem bu kadar rahatsızsın bankacı arkadaştan görüşme bu kadar basit.

Neden evlenemiyorum niye kimse beni begenmiyor diye konu açan arkadaşlar suan konu sahibi arkadaşı linç etmeyi bile isteyebilirler şeyini buldu şeyini arıyor diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…