İlk çocuk için kararsızlık

Tedavi gördüğüm için hemen olacak diye düşünmeyin hamilelik ve çocuğun dışarı çıkıp gezme zamanı nerden baksanız 1,5-2 yıl
Evet fakat siz bu pandeminin bu surede bitecegine inaniyor musunuz?
Bir de onu gectim hamilelik demek 3 4 haftada bir hastaneye gitmek demek. Bazi zamanlar daha sık hatta. Hastaneler de malesef virus yuvasi suan.

Evet fakat siz bu pandeminin bu surede bitecegine inaniyor musunuz?
Bir de onu gectim hamilelik demek 3 4 haftada bir hastaneye gitmek demek. Bazi zamanlar daha sık hatta. Hastaneler de malesef virus yuvasi suan.
Pandemi bitmeyecek bile olsa çocuk sahibi olmamaliyiz o zaman. Pandemi sürecinde zaten tedavim devam ediyor. Ben çocuk istiyorum diye yarın olmuyor ki

Ailedeki bütün kizlar benden önce çocuk sahibi oldu annemde endişeleniyor çocuk olmayacak ayrılmak zorunda kalırsınız diye. Annem benim yaşımda boşanmış iki kız çocuğuyla hicbirsey yapamamis benimde şimdi mutlu bir yuvam olsun çocuğumu buyutuyum istiyor. Yalnız yaşadığı için birazda torun sevmek uğraşmak istiyor. O yüzden baskısı

Senin en büyük sorunun özgüven. Konunu okdum da, rüzgar nereye, sen oraya savruluyorsun. Ilk evliliginide ailen istedi diye yaptin. Ikinci evliliginide 2 aya aceleye getirdin, annen olmadan yemek bile yapamiyordun.

Simdide anne lafi ile bebek yapmak istiyorsun. Peki sen? Sen kimsin, ne istiyorsun bu hayattan? Daha düne kadar yemekte zorlanirken, bir bebege nasil bakacagini düsünüyorsun? Simdi torun diye seni baskilayan, yarin bebek ile ilgili herseye karisir ve kocaman lohusa depresyonu yasarsin. Kusura bakma ama annen ogras istiyorsa, gitsin kendisi bebek yapsin.

Bebek çok agir bir sorumluluktur. Gece her iki saatte kalkiyorsun, emzir, bez degistir,.. Sonra endiseler iyi emiyormu? Iyi kilo aliyormu? Kaka rengi niye böyle? Uykusuzluktan ölüyorsun. Bir tuvalete gitsen, aglayan bebegi birakiyorsun,.. Yani ne eve, ne kendine zaman ayiramiyorsun.

Baska bir yorumunda "esim sabirili, benden kizarak yemek istemez" diye yazdin. Bu sabir degil ki, zaten olmasi gereken. Esinden halen çekiniyorsun, iyi tanimiyorsun. Önce beraber zaman geçirin, gezin tozun. Agir tartismalariniz olsun, küslükler olsun ki beraber sorun çözmeyi ögrenin.

Bebek olunca stress ve hormonlar had safhada oluyor. Öfke kontrolu zor oluyor, her iki taraf içinde. Bundan dolayi evlilik çok güçlü temeller üzerine kurulu olmasi lazim. Cünkü bebek ayni zamanda evlilik sinavi gibi birseydir.

Yani kisacasi önce bir psikologa git, özgüven sorununu hal et. Kendi basina karar almayi ögren. Ve bu süreçte kesinlikle bekle bebek için.

Doktorum adet olunca gelmemi söyledi ben yumurta rezervimin az olduğunu düşünmüyorum. Oda annemden kaynaklı 54 yaşında hala düzenli olarak adet olur. Keza teyzem 47 yaşında doğum yaptı
O zaman ne bu acele:)
Benim keşke daha çok zamanım olsa vallahi en az 4 5 yil çocuk sahibi olmam. Keyfimce yer içer gezerim.. baş başa eşimle kalırdım..

Pandemi bitmeyecek bile olsa çocuk sahibi olmamaliyiz o zaman. Pandemi sürecinde zaten tedavim devam ediyor. Ben çocuk istiyorum diye yarın olmuyor ki

Tedavi dedigin çikolata kisti. Benim bildigim cocuga bile engel degil ki o. En fazla amelyat ile alinir yada dogum kontrol hapi verilir, küçülmesi için. Hani desen çok agir bir dogurganlik sorunu var. Öyle bisey yok.

Ve her hamilelik ayni degil ki. Düsük tehliken varsa kim bilir daha fazla yatisin yapilcak hastaneye, ..

Yok ben anlatamadim.
Tabi ki pandemi bitmeyecek. Ama suan onumuzu hic goremiyoruz. Ben asinin baslamasini ve gidisatin duzelmesini beklerdim.
Evdeki hesap carsiya uymuyor. Benim arkadasim pko hastasi ve dr 1 yil sure vermisti. Dogum kontrol hapini biraktigi ay hamile kaldi.
Ben kendim hipotiroid hastasiyim (Ilac kullanmazsam 1 yil bile adet olmadigim oluyor, yumurtlamayi baskiliyor çünkü.) ve ciddi boyutta insulin direncim var. Dogum kontrol hapini birakinca 5.ayda hamile kaldim.

Neden yıllar geçince sevgi saygı kalmasın? Tam tersine ideal olarak yıllar geçtikçe sevgi saygı artar. Ancak çocuk konusundaki kararınızı kesinlikle başkalarına göre vermeyin. Bu çok önemli bir karar ve sadece sizin kararınız olmalı, çevrenizdekilerin baskı yapmaya hakları yok. Baskı yapanları dinlemeyin.

Senin en büyük sorunun özgüven. Konunu okdum da, rüzgar nereye, sen oraya savruluyorsun. Ilk evliliginide ailen istedi diye yaptin. Ikinci evliliginide 2 aya aceleye getirdin, annen olmadan yemek bile yapamiyordun.

Simdide anne lafi ile bebek yapmak istiyorsun. Peki sen? Sen kimsin, ne istiyorsun bu hayattan? Daha düne kadar yemekte zorlanirken, bir bebege nasil bakacagini düsünüyorsun? Simdi torun diye seni baskilayan, yarin bebek ile ilgili herseye karisir ve kocaman lohusa depresyonu yasarsin. Kusura bakma ama annen ogras istiyorsa, gitsin kendisi bebek yapsin.

Bebek çok agir bir sorumluluktur. Gece her iki saatte kalkiyorsun, emzir, bez degistir,.. Sonra endiseler iyi emiyormu? Iyi kilo aliyormu? Kaka rengi niye böyle? Uykusuzluktan ölüyorsun. Bir tuvalete gitsen, aglayan bebegi birakiyorsun,.. Yani ne eve, ne kendine zaman ayiramiyorsun.

Baska bir yorumunda "esim sabirili, benden kizarak yemek istemez" diye yazdin. Bu sabir degil ki, zaten olmasi gereken. Esinden halen çekiniyorsun, iyi tanimiyorsun. Önce beraber zaman geçirin, gezin tozun. Agir tartismalariniz olsun, küslükler olsun ki beraber sorun çözmeyi ögrenin.

Bebek olunca stress ve hormonlar had safhada oluyor. Öfke kontrolu zor oluyor, her iki taraf içinde. Bundan dolayi evlilik çok güçlü temeller üzerine kurulu olmasi lazim. Cünkü bebek ayni zamanda evlilik sinavi gibi birseydir.

Yani kisacasi önce bir psikologa git, özgüven sorununu hal et. Kendi basina karar almayi ögren. Ve bu süreçte kesinlikle bekle bebek için.
Nasıl özgüven sorunum olmasın ki ? Babasız büyüdüm yokluk içinde annem okuttu. İlk evliligimde ağır hakaret ve küfüre maruz kaldım. Daha neler neler. Acitasyon için söylemiyorum. Boşanma aşamasında psikolojik tedavi de gördüm ama devlet hastanesine gitmek zorunda kaldım çünkü maddi gücüm yoktu orada verilen ilaclar beni mahvetti. Kadınlar arasında faaliyetlerle kendimi toparlayabildim. Eşimin bana karşı davranışları beni mutlu ediyor bu yaşadıklarından sonra size normal gelebilir ama benim için çok anlam ifade ediyor. Bebek fikrini düşünüyorum evet büyük sorumluluk belkide bu sorumlulukları almam lazım bilemiyorum. Çok kırılgan ve alıngan bir yapım var belkide dediğiniz gibi bebekten sonra depresyonada girebilirim. Neyin iyi geleceğini bilemeyiz. Şu hayatta annemden başka koşulsuz guvenebilecegim kimse yok lütfen annem hakkında yazdıklarınızı dikkat edin benim yaşımda dul kalmış iki kız evladı için evlenmemiş bir anneden bahsediyorum.

Yok ben anlatamadim.
Tabi ki pandemi bitmeyecek. Ama suan onumuzu hic goremiyoruz. Ben asinin baslamasini ve gidisatin duzelmesini beklerdim.
Evdeki hesap carsiya uymuyor. Benim arkadasim pko hastasi ve dr 1 yil sure vermisti. Dogum kontrol hapini biraktigi ay hamile kaldi.
Ben kendim hipotiroid hastasiyim (Ilac kullanmazsam 1 yil bile adet olmadigim oluyor, yumurtlamayi baskiliyor çünkü.) ve ciddi boyutta insulin direncim var. Dogum kontrol hapini birakinca 5.ayda hamile kaldim.
Doğum kontrol hapini bekarken bende kullandım aşırı hayatımı etkileyen yemek yiyemeyen su içsem afedersiniz onu bile çıkarır hale geldim. Eşimin de kararı korunmak yönünde değil açıkçası sadece tedavi görüyorum bu dönemde

Okulum 4-5 yıl sürecek ilk yilim şuan. Çocukta belli bir yaşa gelmiş olacak inanın bende kararsızım. 4-5 yıl ertelemem mümkün değil
Bence bir sure calisin oncelikle para biriktirin. Hem calisip hem okuyabilirsiniz. Biraz gezin tozun. Cocuktan once yapilacak pek cok sey var. evlenir evlenmez cok mantikli degil cocugu yapip eve tikilmak.

Kamuda degilsen oturan bir maddiyat yok bence yani bence degil aslında baktiginda yok.
Adami tam oh her sey yerinde cocuk icin hazırım dediği anda kapinin onune koyarlar anlamazsin. Ev alayim maddiyatim oturdu duzenli bu kadar bin gelirim var diye plan yaparsin bir bakmissin cikarilmissin ya da ucretsiz izine tabii olmussun. Her sey olabilir.
Boyle olunca hepten sudan çıkmış balık olur insan , oluyor yani.
Elbette,belli bir maddi olgunluk ancak birikimle ve is tecrubesiyle olur. Simdi konu sahibinin bir meslegi bile yok,girdigi isten kovulunca yenisini bulmasi zaman alir. Ama 5 yillik tecrubesi olsa daha kolay is bulur,cabuk toparlanir

Son düzenleme:
Neden yıllar geçince sevgi saygı kalmasın? Tam tersine ideal olarak yıllar geçtikçe sevgi saygı artar. Ancak çocuk konusundaki kararınızı kesinlikle başkalarına göre vermeyin. Bu çok önemli bir karar ve sadece sizin kararınız olmalı, çevrenizdekilerin baskı yapmaya hakları yok. Baskı yapanları dinlemeyin.
Bende bu yüzden bebek için değil adetlerimin düzensiz olması şikayetiyle gittim doktora genelde. İnşallah dediğiniz gibi evlilikte böyle devam eder

Şuan düğün borçlarımızda var zaten ama eşim bu fikre sıcak bakmıyor. Gebe kalıp taşınmak zorunda da kalabilirim. Çocuk doğduktan sonra okula devam da edemeyebilirim gelin görün ki bunu eşime anlatın. Ben yaparım sen düşünme maddi konuyu diyor.
Sen dusunme diyor ama cocugu fiziken siz tasiyorsunuz. Borc var diyorsunuz, esinizi dinlemeyin. Onun icin hava hos tabi,ben de butun gun iste olsam evdeki cocuk beni de yormaz emin olun. Once siz kendinizi dusunun. Once siz,yani kariyeriniz,okulunuz,psikolojiniz,sahsi maddiyatiniz,sonra evliliginiz ve esiniz. Kimse once esini dusunmez,herkes kendinden baslar.

Bence bir sure calisin oncelikle para biriktirin. Hem calisip hem okuyabilirsiniz. Biraz gezin tozun. Cocuktan once yapilacak pek cok sey var. evlenir evlenmez cok mantikli degil cocugu yapip eve tikilmak

Bence bir sure calisin oncelikle para biriktirin. Hem calisip hem okuyabilirsiniz. Biraz gezin tozun. Cocuktan once yapilacak pek cok sey var. evlenir evlenmez cok mantikli degil cocugu yapip eve tikilmak.

Elbette,belli bir maddi olgunluk ancak birikimle ve is tecrubesiyle olur. Simdi konu sahibinin bir meslegi bile yok,girdigi isten kovulunca yenisini bulmasi zaman alir. Ama 5 yillik tecrubesi olsa daha kolay is bulur,cabuk toparlanir
Ben kovulmadim kendi isteğimle çıktım hatta şefim eşime istediği zaman başlayabilir demiş bı çok işte çalıştım mesleğim yok ama okuyorum bu da olmayacak anlamına gelmez lütfen okumadan yorum yapmayın

Sen dusunme diyor ama cocugu fiziken siz tasiyorsunuz. Borc var diyorsunuz, esinizi dinlemeyin. Onun icin hava hos tabi,ben de butun gun iste olsam evdeki cocuk beni de yormaz emin olun. Once siz kendinizi dusunun. Once siz,yani kariyeriniz,okulunuz,psikolojiniz,sahsi maddiyatiniz,sonra evliliginiz ve esiniz. Kimse once esini dusunmez,herkes kendinden baslar.
Çoğu kez anlatmaya çalıştım borcumuz olduğunu çocuk fikrinin beklemesi gerektiğini ondan habersiz de korunamam zaten merak etmeyin zaten bekliycek çocuk tedavi görüyorum önce sagligim

Ben kovulmadim kendi isteğimle çıktım hatta şefim eşime istediği zaman başlayabilir demiş bı çok işte çalıştım mesleğim yok ama okuyorum bu da olmayacak anlamına gelmez lütfen okumadan yorum yapmayın
Kovuldunuz demedim,varsayim yaptim arkadasa. Mesleginiz yokken yapabileceginiz isler bellidir,kucuk bir bebekle bunlari yapamayabilirsiniz. Belli olmaz hayat sartlari,kime ne getirir bilemezsiniz. Bu yuzden onceden her durumu dusunmeniz gerekir.

Arti kovulabilirsiniz de,bunda garip bir sey yok ki,ozel sektor. Cani istemez atar. Cok normal.

Kovuldunuz demedim,varsayim yaptim arkadasa. Mesleginiz yokken yapabileceginiz isler bellidir,kucuk bir bebekle bunlari yapamayabilirsiniz. Belli olmaz hayat sartlari,kime ne getirir bilemezsiniz. Bu yuzden onceden her durumu dusunmeniz gerekir.

Arti kovulabilirsiniz de,bunda garip bir sey yok ki,ozel sektor. Cani istemez atar. Cok normal.
Çok özür dilerim

Sanırım aile ortamı da önemli. Ailemde kimse 30 unda evlenip çocuk sahibi olmadı. Herkes erkenden evlenip çocuk yaptı. Bendende aynı şeyi bekliyorlar. Annemin mutlu olamayagim diye kaygıları var. Bilirsiniz anne yüreği. İlkinde annemle ikimiz çok üzüldük çok yıpratıcı oldu bizim için. Şimdi bizi mutlu gördükçe bebekte istiyor bebek olursa yuvama daha çok baglanacagim gibi inançları var nedense.birazda derdi torun sevmek ☺️
Anladım kaygınızı..
Kendi tecrübelerimden yola cıkarak size nacizhane tavsiyem, evliliğinizi biraz yaşamanız yönünde..
Evlendikten 3 buçuk yıl sonra çocuk sahibi oldum. Iyi ki de eşimle birbirimize zaman ayırmışız diye düşünüyoruz şimdi hep. Çocuktan sonrası daha farklı bir dönem çünkü.. sorumluluklar vs..
Yani çocuktan önceki o dönemi de yaşamak gerekliydi diye düşünüyorum kısacası..

Nasıl özgüven sorunum olmasın ki ? Babasız büyüdüm yokluk içinde annem okuttu. İlk evliligimde ağır hakaret ve küfüre maruz kaldım. Daha neler neler. Acitasyon için söylemiyorum. Boşanma aşamasında psikolojik tedavi de gördüm ama devlet hastanesine gitmek zorunda kaldım çünkü maddi gücüm yoktu orada verilen ilaclar beni mahvetti. Kadınlar arasında faaliyetlerle kendimi toparlayabildim. Eşimin bana karşı davranışları beni mutlu ediyor bu yaşadıklarından sonra size normal gelebilir ama benim için çok anlam ifade ediyor. Bebek fikrini düşünüyorum evet büyük sorumluluk belkide bu sorumlulukları almam lazım bilemiyorum. Çok kırılgan ve alıngan bir yapım var belkide dediğiniz gibi bebekten sonra depresyonada girebilirim. Neyin iyi geleceğini bilemeyiz. Şu hayatta annemden başka koşulsuz guvenebilecegim kimse yok lütfen annem hakkında yazdıklarınızı dikkat edin benim yaşımda dul kalmış iki kız evladı için evlenmemiş bir anneden bahsediyorum.

Babasiz büyümen, özgüvensiz olmana yol açmamasi lazim. Evet tabiki hayatina etkendir fakat hayatini esir almamalidir. Annenden dolayi bu kadar etkileniyorsun. Annen bunun çok büyük fedakarlik oldugunu size asiladi. Kontrolu o kadar çok eline aldi ki, siz kendi basiniza karar alamiyorsunuz. Kötü bir anne oldugunu demiyorum, kontrolcu oldugunu diyorum. Kim bilir o zaman ki sartlar kendini bunu mecbur his edip, yillarca dahada artmistir herseyi kontrol alma istegi.

Bu vücüd senin vücüdün. Ne annenin, ne baska birinin hakkinda karar alamaz. Bir bebek hem psikolojik, hem maddi, hem fiziksel olarak, yani vücüdünada zorluklar getiriyor beraberinde. Bilemeyiz diye bisey yok. Bazen görünen köye misali. Burda sayisiz konular var. Millet yillarca flört edip sonra cocuk sahibi olupta halen zor durumda oluyorlar.

Sana su an esin en basit isler yapsa bile gözünde büyüyor. Esin ile daha normal bir iliskin yok. Esit görmüyorsun onu kendin ile. Kendin ve annenin iliskiside ayni sekilde aslinda sorunlar barindiran bir iliski. Bagli degil, bagimlisin çünkü.

Yerinde olsam ilk önce kendimi kesf ederdim. Kurslara yazilip, ne istedigimi ögrenmeye çalisirdim. Esini seviyorsan onun ile zaman geçir, cinsellik konusununda tadini çikar,.. Bunlar hepsi cocuk ile imkansiz seyler oluyor. Simdiye kadar hep birilerin dediklerine bakarak hayatini devam ettirdin. Bu defa kendi dediklerine göre hayatini sekillendir.

Ve annen dul kalmadi. Bosandi. Zor zamanlar geçirdigine eminim fakat kendi karari ile bosandi, kendi karari ile sizi dünyaya getirdi yani zaten bakmak mecburiyetinde. Bosanmakta dogal birsey. Bende bosandim, sende bosandin. Hayata fazla yesilçamvari bakmamaya çalis.

Çok özür dilerim

Anladım kaygınızı..
Kendi tecrübelerimden yola cıkarak size nacizhane tavsiyem, evliliğinizi biraz yaşamanız yönünde..
Evlendikten 3 buçuk yıl sonra çocuk sahibi oldum. Iyi ki de eşimle birbirimize zaman ayırmışız diye düşünüyoruz şimdi hep. Çocuktan sonrası daha farklı bir dönem çünkü.. sorumluluklar vs..
Yani çocuktan önceki o dönemi de yaşamak gerekliydi diye düşünüyorum kısacası..
Teşekkür ederim bu konuyu eşimle konuşup öncelikle adetlerim ve kistim icin tedavi olmam gerektiğini belirteceğim herkes yanılıyor olamaz biraz zaman verin dediklerine göre ☺️

Back
X