İlk çocuk için kararsızlık

O zaman eşinizin ek isten kazandığını şimdiden kenara atın. Bir süre biriktirin. Ileride bebek harcamaları başlayınca çok rahat edersiniz.
Düğün borclarimiz var onlar bitince rahat edeceğiz ama ben eminim eşimin ailesi yardım eder çünkü diğer çocuklarinada elinden geleni yapıyorlar özelliklede eşim onlar için önemli çünkü son çocuk ve herseyleriyle ilgilenmiş. Hee gittigimde kayinpederim ne ihtiyacınız varsa söyleyin diye sorar asla boş gondermez. Şuan birikim söz konusu olamaz yani

• Beğen
Reactions: 000
Onun çocuklarınin ilk evlilikleri ama bende bı düşünürdüm neticede. Ama beni kızları gibi gördükleri için böyle bir durumu onlarda unuttular sanırım. Haklılar ailesi olarak endisenebilirler. Benim çocuğum da daha gözünü ilk onda açmış biriyle evlenmesini isterim açıkçası
O ne demek ya gözünü açmış falan. Erkekle mi gözü açılıyor insanın. Çocuk olsa anlarım bir sorumluluk vs de çocuk da yok.

27 yaşındayım.9 aylik evliyim ve İkinci evliliğim.ilki 8 ay sürdü ondada çocuğum olmadığı için şanslıydım. Çevrem çocuk için baskı yapıyor özellikle benim ailem. Evliliğimizin ilk 6 ayında çalıştığım için çocuk konusunun üstüne pek düşmedim. Daha önceki tecrübemden dolayı acaba bundada bir sıkıntı var mı diye düşünmeden edemiyorum o yüzden çocuk konusunu göz ardı ettim. Eşimle aynı iş yerinde 6 ay çalıştık. İşten eve geldiğimizde yemekte bulasikta bana yardım ederdi. Hafta sonları bile sürekli bır yerlere giderdik. Şimdi işten çıktım eşim hafta sonları yine aynı şekilde bana yardım eder pandemi olmasa sürekli bir yerlere gitmek ister. Öyle ki bir şey alınacaksa bir yere gidilecekse önce benim fikrimi alır hatta onu yapar. Ben bencil değil sencilim der her zaman. Aileme karşı da çok saygılıdir. Nitekim onun aileside benim evlenip ayrıldığımi ima edecek hiçbir şey duymadım ağızlarından. Hatta onlara her gittimizde ailesi bana iş yaptirmaz elimiz boş göndermez kayınvalidem illa yemek ev gereçleri vs. verir. Ama ben hala korkuyorum ya huzursuz olursak ya sevgimiz biterse diye o yüzden çocuk konusunda kararsızım ama özellikle annem çok üstüme düşüyor bu konuda. Hoş ikinci evlilik olunca ayrılmayı düşünmek yeniden aynı şeyleri yaşamak çok yıpratıcı olacak hemde çocukla. Yaşım da geçmeden bı tane çocukla kalmak istemiyorum açıkçası sizce evlilik nasıl başlarsa öyle gider mi yoksa seneler sonra saygı sevgi kalmaz mi ?

27 yaş da 9 ay da çok erken çocuk için çevreye neden kulak asıyorsunuz. Zaten 2. Evliliğiniz ilki kötü geçmiş. Bunun tadını çıkarın biraz. Yaza pandemi biter. Yaza kadar para biriktirin. Yazın gezin tozun. Keyfini sürün ❤️

O ne demek ya gözünü açmış falan. Erkekle mi gözü açılıyor insanın. Çocuk olsa anlarım bir sorumluluk vs de çocuk da yok.
Yaşadığımız yer büyük şehir değil eşimin annesi babası çok yaşlı insanlar böyle bir durumla karşilasmamislar ben normal karşılıyorum ama onlarda beni kızı gibi sever

Düğün borclarimiz var onlar bitince rahat edeceğiz ama ben eminim eşimin ailesi yardım eder çünkü diğer çocuklarinada elinden geleni yapıyorlar özelliklede eşim onlar için önemli çünkü son çocuk ve herseyleriyle ilgilenmiş. Hee gittigimde kayinpederim ne ihtiyacınız varsa söyleyin diye sorar asla boş gondermez. Şuan birikim söz konusu olamaz yani
Bebeğin harcamalarını kendi kesenize göre planlayın. Eğer yardım gelmezse zor durumda kalmayın.
Borç bitsin bebek isini düşünün bence.
Daha 27 yaş erken.

Ben sizin yerinizde olsam yumurta rezervim iyiyse 5 7 yil arası beklerdim. O sırada evlilik borcu bitince çocuk yokken ev kredisine girerdim. En azından çocuk ilkokuldayken evin yarı borcu biterdi. Çünkü siz en az iki çocuk istiyorsunuz. Tek olsa kredi daha kolay. Ama iki çocuk masrafı ile kredi aynı anda sizi zorlayabilir. Bence hemen yumurta rezervine baktırın bir yol haritası çizin.

evlilik bu 1 yıl sonra da kötü gidip bozulabilir 17 yıl sonrada.. bunun garantisi yok ki.. "7 yılı atlat sonrası ferahlık"
böyle bi şey yok
kendini hazır hissettiğinde, "bu saatten sonra kimseye eyvallahım olmaz " dediğin zaman yap bence. (maddi ve manevi anlamında)

27 yaş da 9 ay da çok erken çocuk için çevreye neden kulak asıyorsunuz. Zaten 2. Evliliğiniz ilki kötü geçmiş. Bunun tadını çıkarın biraz. Yaza pandemi biter. Yaza kadar para biriktirin. Yazın gezin tozun. Keyfini sürün ❤️
Ailedeki bütün kizlar benden önce çocuk sahibi oldu annemde endişeleniyor çocuk olmayacak ayrılmak zorunda kalırsınız diye. Annem benim yaşımda boşanmış iki kız çocuğuyla hicbirsey yapamamis benimde şimdi mutlu bir yuvam olsun çocuğumu buyutuyum istiyor. Yalnız yaşadığı için birazda torun sevmek uğraşmak istiyor. O yüzden baskısı

Ailedeki bütün kizlar benden önce çocuk sahibi oldu annemde endişeleniyor çocuk olmayacak ayrılmak zorunda kalırsınız diye.
Bir adam(!) Eğer sırf çocuğunuz olmadi diye sizi bırakacaksa şimdiden def olup gidebilir.
Hiçbirimiz kuluçka makinesi değiliz.
Sizde değilsiniz.
Vicdansız birinden ne eş olur ne baba..

kendinize güvenin maddi konusuda ne olursa olsun

Ailedeki bütün kizlar benden önce çocuk sahibi oldu annemde endişeleniyor çocuk olmayacak ayrılmak zorunda kalırsınız diye. Annem benim yaşımda boşanmış iki kız çocuğuyla hicbirsey yapamamis benimde şimdi mutlu bir yuvam olsun çocuğumu buyutuyum istiyor. Yalnız yaşadığı için birazda torun sevmek uğraşmak istiyor. O yüzden baskısı

e siz karar vermişsiniz bayağı istiyorsunuz da. Benim evliliğimin 4. Yılı 32 yaşımdayım yeni hamileyim. Denemedik bile öncesinde. O yüzden bana garip geldi.

Sorun yok eşim acıktım sofrayi kur diye bağıracak biri değil özellikle benim yorgun olduğum zaman hicbisey istemez. Ben sofrayı kurmadan acıktım bile demez çok sabırlı biri
Esinin acikmasindan bahsetmedim ki. Aklima bile gelmedi. Oyle aciktim sofraya kur diyen bir insan evladi 😀
Her yerinin agrip yemek icin bile anneni cagirmandan bahsettim. Cocuk isten daha aktf bir yasam

Bebeğin harcamalarını kendi kesenize göre planlayın. Eğer yardım gelmezse zor durumda kalmayın.
Borç bitsin bebek isini düşünün bence.
Daha 27 yaş erken.

Ben sizin yerinizde olsam yumurta rezervim iyiyse 5 7 yil arası beklerdim. O sırada evlilik borcu bitince çocuk yokken ev kredisine girerdim. En azından çocuk ilkokuldayken evin yarı borcu biterdi. Çünkü siz en az iki çocuk istiyorsunuz. Tek olsa kredi daha kolay. Ama iki çocuk masrafı ile kredi aynı anda sizi zorlayabilir. Bence hemen yumurta rezervine baktırın bir yol haritası çizin.
Doktorum adet olunca gelmemi söyledi ben yumurta rezervimin az olduğunu düşünmüyorum. Oda annemden kaynaklı 54 yaşında hala düzenli olarak adet olur. Keza teyzem 47 yaşında doğum yaptı

• Beğen
Reactions: 000
Boşanmış bir ailenin çocuğu ve boşanmış yeniden yuva kurmuş biriyim deneyimlerim çok da kolay olmadı tahmin edersiniz ki o yüzden kararsizim

İnsan çevresinden ister istemez etkileniyor garip gelecek bişey yok bana abla diyen kuzenim şimdi anne oldu

yadırgamak için demedim. Daha çocuk yapma diye tavsiye vermek gereksiz geldi bu durumda çünkü çocuk istiyorsun bayağı. Önemli olan senin isteklerin ❤️
benim için öncelik eşimle vakit geçirmekti.

Çocuk olduktan sonratek başına mucadele vermek istemiyorum evlilikte şuan mutlu olabilirim daha sonra eşler arasındaki ilişki değişir mi bunu bilmiyorum bununla ilgili cevap değil benim çocuk için maddiyat hazır olma durumum konusunda fikir geldi ondan

Çocuğu siz gerçekten istiyorsanız yapın çevreye göre değil.Eşinizde bana göre iyi bir insana benziyor kötü olsaydı ortaya çıkardı bence. ayrıca adetlerim düzensiz yazmışsınız ama bunun hamile kalmakla hiç ilişkisi yok, benim adetlerim de çok düzensiz bazen 40 günü bile bulur olması her ay uzunluğu değişir ama 3 çocuğum var ve üçünde de korunmayı bırakır bırakmaz hamile kaldım hatta biri tek ilişkiden oldu yani o konuda endişe etmeyin.

Çocuğu siz gerçekten istiyorsanız yapın çevreye göre değil.Eşinizde bana göre iyi bir insana benziyor kötü olsaydı ortaya çıkardı bence. ayrıca adetlerim düzensiz yazmışsınız ama bunun hamile kalmakla hiç ilişkisi yok, benim adetlerim de çok düzensiz bazen 40 günü bile bulur olması her ay uzunluğu değişir ama 3 çocuğum var ve üçünde de korunmayı bırakır bırakmaz hamile kaldım hatta biri tek ilişkiden oldu yani o konuda endişe etmeyin.
Ben 9 ayda hiç korunmadigim halde olmadı. O kadar inanmisim ki tedavisiz olmayacak diye nitekim olmadı da. Benim adetlerim 40-55 gün arası oluyordu şuan 3 aydır adet olmuyorum baya pko var yani önceliğim sağlığım tabiki

Back
X