İlk çocuk için kararsızlık

Evet fakat siz bu pandeminin bu surede bitecegine inaniyor musunuz?
Bir de onu gectim hamilelik demek 3 4 haftada bir hastaneye gitmek demek. Bazi zamanlar daha sık hatta. Hastaneler de malesef virus yuvasi suan.

konu sahibi bence de çocuk yapmak için daha çok genç yapmasın da soruyorsa ama, konu pandemi ve gebelik olunca atladım kusura bakma.
bence pandemi bir fırsat çocuk yapmak için. Hayatımızın bu kadar durağanlaştığı işlerin yavaşladığı başka bir dönem olmamıştı. Hayatımda ilk defa evde oturuyorum. Hamilelerin %80 i de semptomsuz ya da hafif semptomlarla atlamış bu süreci salgın başından beri yapılan anketlere göre. Aklımda hiç yokken ilk defa çocuk yapmak istedim ❤️

Babasiz büyümen, özgüvensiz olmana yol açmamasi lazim. Evet tabiki hayatina etkendir fakat hayatini esir almamalidir. Annenden dolayi bu kadar etkileniyorsun. Annen bunun çok büyük fedakarlik oldugunu size asiladi. Kontrolu o kadar çok eline aldi ki, siz kendi basiniza karar alamiyorsunuz. Kötü bir anne oldugunu demiyorum, kontrolcu oldugunu diyorum. Kim bilir o zaman ki sartlar kendini bunu mecbur his edip, yillarca dahada artmistir herseyi kontrol alma istegi.

Bu vücüd senin vücüdün. Ne annenin, ne baska birinin hakkinda karar alamaz. Bir bebek hem psikolojik, hem maddi, hem fiziksel olarak, yani vücüdünada zorluklar getiriyor beraberinde. Bilemeyiz diye bisey yok. Bazen görünen köye misali. Burda sayisiz konular var. Millet yillarca flört edip sonra cocuk sahibi olupta halen zor durumda oluyorlar.

Sana su an esin en basit isler yapsa bile gözünde büyüyor. Esin ile daha normal bir iliskin yok. Esit görmüyorsun onu kendin ile. Kendin ve annenin iliskiside ayni sekilde aslinda sorunlar barindiran bir iliski. Bagli degil, bagimlisin çünkü.

Yerinde olsam ilk önce kendimi kesf ederdim. Kurslara yazilip, ne istedigimi ögrenmeye çalisirdim. Esini seviyorsan onun ile zaman geçir, cinsellik konusununda tadini çikar,.. Bunlar hepsi cocuk ile imkansiz seyler oluyor. Simdiye kadar hep birilerin dediklerine bakarak hayatini devam ettirdin. Bu defa kendi dediklerine göre hayatini sekillendir.

Ve annen dul kalmadi. Bosandi. Zor zamanlar geçirdigine eminim fakat kendi karari ile bosandi, kendi karari ile sizi dünyaya getirdi yani zaten bakmak mecburiyetinde. Bosanmakta dogal birsey. Bende bosandim, sende bosandin. Hayata fazla yesilçamvari bakmamaya çalis.
Esimin beni ezdigini anlatmadım herkesin yaptığı şeyler benim için daha çok anlam ifade eder diyor dedim. Ben değil eşim bana bagimlidir aslında. Ben boşandıktan sonra kimsesiz yapamam demedim halada demiyorum farkındaysanız ayrılık konusu beni tedirgin etmiyor çocuk olursa ayrilik çocuğumu etkiler diye düşüncelerim var. İnsanlar eşlerinden dolayı ne psikolojik hastalıklar geçiriyor benim evliliğim gayet sağlıklı. Bakın annem boşanmak zorunda kalmış bizleri yönetmiş olsaydı şuan kendi kararimla evlenmiş olmazdım. Tam aksine okuma yazması bile olmayan herşeyi soran bir annem var bizlere fikir danışmadan bişey yapmaz ayrıca annem tek başına yapmadı bizi onun bakmak gibi bı yükümlülüğü varsa babaminda bı o kadar olması lazım. Annem hem anne hem baba oldu hayatımda baba bile demedim aşırı korumacı tavrın bundan yanlış analiz yapıyorsunuz

konu sahibi bence de çocuk yapmak için daha çok genç yapmasın da soruyorsa ama, konu pandemi ve gebelik olunca atladım kusura bakma.
bence pandemi bir fırsat çocuk yapmak için. Hayatımızın bu kadar durağanlaştığı işlerin yavaşladığı başka bir dönem olmamıştı. Hayatımda ilk defa evde oturuyorum. Hamilelerin %80 i de semptomsuz ya da hafif semptomlarla atlamış bu süreci salgın başından beri yapılan anketlere göre. Aklımda hiç yokken ilk defa çocuk yapmak istedim ❤️
Haklısınız ama yeni evliyiz ve borclar vs. var. 40 yıllık evliliklerde bile yeni yeni huylar çıkar diye bı laf var ya ona dayanarak acaba daha mı çok tanısak yoksa nasıl başlarsa öyle mi giderdi sorum konu başka başka yerlere gitti bütün hayatımıda anlattım böylelikle ☺️

Haklısınız ama yeni evliyiz ve borclar vs. var. 40 yıllık evliliklerde bile yeni yeni huylar çıkar diye bı laf var ya ona dayanarak acaba daha mı çok tanısak yoksa nasıl başlarsa öyle mi giderdi sorum konu başka başka yerlere gitti bütün hayatımıda anlattım böylelikle ☺️

konu daha iyi tanımak sorun çıkar mı çıkmaz mı değil aslında. Çocuk yokken sorumluluk azken hayat çok keyifli. Bir yerde üreme dürtülerimize engel olamayıp çocuk istiyoruz ama hayatımızı zorlaştırıyoruz kendi ellerimizle 😂 hala yaşın gençken bekle azcık. Çocuktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

konu daha iyi tanımak sorun çıkar mı çıkmaz mı değil aslında. Çocuk yokken sorumluluk azken hayat çok keyifli. Bir yerde üreme dürtülerimize engel olamayıp çocuk istiyoruz ama hayatımızı zorlaştırıyoruz kendi ellerimizle 😂 hala yaşın gençken bekle azcık. Çocuktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Herkes yanılıyor olamaz dinleyeceğim sözünüzü ☺️ ama zaten çocuk korunmadigim halde olmuyor ya hiç olmazsa diye endişeliyim

Bazen sizin kadar şanslı olamayacakmisim gibi geliyor. Hiç gebelik gecirmedim. Ablam benden 2 yaş büyük ve 2 tane çocuğu var. Esimi de kırmak istemiyorum artık. Yani benim isteğimle değilde sağlık problemleri nedeniyle ertelenecek çocuk fikri gibime geliyor
Benim de öncesinde düşüklerim oldu, ben de çok üzüldüm, sebebi bulundu pıhtılaşma problemim varmış. Hiç şanslı hissetmemiştim kendimi ama gerçekten şansmış 9 ay boyunca göbekten iğne yaparak bebeklerime kavuştum. Umarım sizin de bir sağlık sorununuz çıksa bile çözümlü bir sorun olur, sağlıkla alırsınız kucağınıza🤲

27 yaşındayım.9 aylik evliyim ve İkinci evliliğim.ilki 8 ay sürdü ondada çocuğum olmadığı için şanslıydım. Çevrem çocuk için baskı yapıyor özellikle benim ailem. Evliliğimizin ilk 6 ayında çalıştığım için çocuk konusunun üstüne pek düşmedim. Daha önceki tecrübemden dolayı acaba bundada bir sıkıntı var mı diye düşünmeden edemiyorum o yüzden çocuk konusunu göz ardı ettim. Eşimle aynı iş yerinde 6 ay çalıştık. İşten eve geldiğimizde yemekte bulasikta bana yardım ederdi. Hafta sonları bile sürekli bır yerlere giderdik. Şimdi işten çıktım eşim hafta sonları yine aynı şekilde bana yardım eder pandemi olmasa sürekli bir yerlere gitmek ister. Öyle ki bir şey alınacaksa bir yere gidilecekse önce benim fikrimi alır hatta onu yapar. Ben bencil değil sencilim der her zaman. Aileme karşı da çok saygılıdir. Nitekim onun aileside benim evlenip ayrıldığımi ima edecek hiçbir şey duymadım ağızlarından. Hatta onlara her gittimizde ailesi bana iş yaptirmaz elimiz boş göndermez kayınvalidem illa yemek ev gereçleri vs. verir. Ama ben hala korkuyorum ya huzursuz olursak ya sevgimiz biterse diye o yüzden çocuk konusunda kararsızım ama özellikle annem çok üstüme düşüyor bu konuda. Hoş ikinci evlilik olunca ayrılmayı düşünmek yeniden aynı şeyleri yaşamak çok yıpratıcı olacak hemde çocukla. Yaşım da geçmeden bı tane çocukla kalmak istemiyorum açıkçası sizce evlilik nasıl başlarsa öyle gider mi yoksa seneler sonra saygı sevgi kalmaz mi ?
Bence siz kötüyü çağırmayın eşinizde anlayışlı gibi görünüyor anlattığınıza göre tabi karar sizin yaşayacak görecek olan sizsiniz dışarıdan birisi ne söylerse boş hayat sizin

Bence pandeminin bitmesini bekle en azından seneye yaza kadar bekle. Hastanelere gidip gelmek falan sıkıntılı ağız tadıyla yaşayamazsın gebeliğini. Ortalık durulsun için rahat doya doya gezerek mutlu bir hamilelik geçir derim ben.

Size bağlı eşiniz gorunen o ki iyi birisi ... Dua edin hayırlı ve sakın bir evladınız olsun diye ...çocuk yapmadan önce eşinizi lohusa depresyonu ve zorlu hamile süreci hormon değişimi hakkında bilgi verin bu bizim için sınav olacak ama 1 yılı güzel sevgili ve saygı dolu şekilde atlatirsak dünyalara beden dunyadaki bütün pırlantalar dan daha değerli bir şeye sahip olacağız ..her nimetin külfeti var bu süreçler çok zor ikimizde hazirmiyiz diye konus ...kitaplar oku okut veya film varsa bu süreç üzerine birlikte izleyin bu şekilde ..yaparsan sorunsuz atlatırsın lohusa sürecinde hayatında yasamadigin mutluluğu huzuru yaşayabilirsin ..bebeğinin hayırlı ve sakin olması için dua et ki doğum sonrası rahat et ..ama tam tersi ağlayan bir bebekte olabilir bu konu hakkında eşini bilgilendir şayet öyle olursa evdeki yemek düzeni temizlik vs aksayacagini belirt ama sonundaki hazineyi düşününce buna degeceginide söyle ..işte öyle ahh kızlarim herşeyin ömrüm yeterse 8 yıl sonra bir üçüz
hayırlı bebeklerim olsa o kadar mutlu olurum ki .. sağlığım da elverirse ..işte öyle erteleme ama bilinçlenin bu süreci kabullenin

Ben firsat oldugunu düşünmüyorum. Bobrek tasim tuzunden hastane islerim oluyor ve her seferinde paranoyak oluyorum.
Gecen bir kadin hamile ve korona hastaneye kabul edilmedi. Birkac hastane gezip sonunda kabul edecek hastane bulduklarinda da gec kalindi. Bebek dogdu anne öldü.
Boyle seyleri gordukce ben bu donemde hamile kalmayi aklimin ucundan gecirmem.

Benim de öncesinde düşüklerim oldu, ben de çok üzüldüm, sebebi bulundu pıhtılaşma problemim varmış. Hiç şanslı hissetmemiştim kendimi ama gerçekten şansmış 9 ay boyunca göbekten iğne yaparak bebeklerime kavuştum. Umarım sizin de bir sağlık sorununuz çıksa bile çözümlü bir sorun olur, sağlıkla alırsınız kucağınıza🤲
İnşallah Teşekkür ederim 🌹

Size bağlı eşiniz gorunen o ki iyi birisi ... Dua edin hayırlı ve sakın bir evladınız olsun diye ...çocuk yapmadan önce eşinizi lohusa depresyonu ve zorlu hamile süreci hormon değişimi hakkında bilgi verin bu bizim için sınav olacak ama 1 yılı güzel sevgili ve saygı dolu şekilde atlatirsak dünyalara beden dunyadaki bütün pırlantalar dan daha değerli bir şeye sahip olacağız ..her nimetin külfeti var bu süreçler çok zor ikimizde hazirmiyiz diye konus ...kitaplar oku okut veya film varsa bu süreç üzerine birlikte izleyin bu şekilde ..yaparsan sorunsuz atlatırsın lohusa sürecinde hayatında yasamadigin mutluluğu huzuru yaşayabilirsin ..bebeğinin hayırlı ve sakin olması için dua et ki doğum sonrası rahat et ..ama tam tersi ağlayan bir bebekte olabilir bu konu hakkında eşini bilgilendir şayet öyle olursa evdeki yemek düzeni temizlik vs aksayacagini belirt ama sonundaki hazineyi düşününce buna degeceginide söyle ..işte öyle ahh kızlarim herşeyin ömrüm yeterse 8 yıl sonra bir üçüz
hayırlı bebeklerim olsa o kadar mutlu olurum ki .. sağlığım da elverirse ..işte öyle erteleme ama bilinçlenin bu süreci kabullenin
İnsallah uslu bir bebegim olurda bana zorluk cikarmaz. Eşim beni dinler anlatırsam dediğiniz gibi on yargısız kabul eder. Zaten regl dönemi öncesi huzursuzluktan alışkın ☺️ inşallah dileginize sağlıkla huzurla kavusursunuz 🤲🌹

Ben firsat oldugunu düşünmüyorum. Bobrek tasim tuzunden hastane islerim oluyor ve her seferinde paranoyak oluyorum.
Gecen bir kadin hamile ve korona hastaneye kabul edilmedi. Birkac hastane gezip sonunda kabul edecek hastane bulduklarinda da gec kalindi. Bebek dogdu anne öldü.
Ayy korkutmayin nolur ben özel hastanede o kadar çok hamile görüyorum ki hiçbiri de korkmuyor valla

bilmiyorum ben paranoya yapmayı pek doğru bulmuyorum. Annem de anlattı bana o olayı. Annem de aşırı gergin her hastaneye gidişimde. Bak böyle böyle bir şey olmuş diye anlattı. Ben de ona senin gibi 60 yaşında kaç kadın da ölmüş ben sana onu anlatıyor muyum dedim 🤣
Liseden çok yakın arkadaşım doktor şu an o da hamile idari izne ayrıldı. Evde otururken çalışmıyorken korona oldu hem de 2. Kez. İlk nisanda olmuştu daha olmam diye düşünürken ayakta sadece tat ve koku kaybıyla atlattı.
O anne neden ölmüş bilmiyorum hamile olmasaydı yaşayacak mıydı onu da bilmiyorum. Rahat bir tipim zaten.
evet kötü bir şeyler oluyor ama 30lu yaşlarda biraz kısmet artık. Tamam anne babalarımız dikkat etsin de. Her şey olacağına varır.

Back
X